עבור לתוכן

בעיה בהתקנת windows xp על SATA

Featured Replies

פורסם

קניתי מחשב חדש עם לוח gigabyte k8ns ultra 939. קניתי גם דיסק 160 SATA של seagate.

כשאני מנסה להתקין אותו, (הכנתי floppy מהדיסק של הלוח אם שמכיל את הדרייברים שצריך) אני מקבל גם נפח נמוך יותר ( כ-125 ג'יגה) וגם מופיע לי הסימון של התקני USB כאילו אני יכול להסיר אותו (בצד ימין של ה-taskbar).

יש לי גם תוכנה של seagate אבל גם שם כתוב שהיא יכולה לפרמט רק עד 137 ג'יגה ומעבר לזה צריך service pack כלשהוא (יש לי windows xp ללא service pack).

אם מישהו יוכל לעזור לי, אני מאוד אודה לו.

פורסם

קצת מוזר.

גם לי יש דיסק 160GB

(160 מליארד בתים זה בעצם 149 GB) על nForce 4 של ג'יגבייט.

לא היתה לי בעיה לפרמט אותו כדיסק אחד (למרות שיש לזה קצת חסרונות)

הדבר היחיד שהייתי צריך לעשות זה לבטל את ה- RAID בביוס (במילא עם דיסק אחד אין מה לעשות עם זה)

עוד אופציה היא לשים על דיסקט את הדרייברים של ה- RAID ולתת אותם ל- windows בזמן ההתקנה.

עד כמה שאני יודע, כונני SATA תומכים ב- Hot Swap, אז אפשר לנתק ולחבר אותם בזמן שהמחשב פועל (למרות של- system drive זו עלולה להיות קצת בעיה...)

אני יכול לתאר לעצמי למה אפשר לרצות לבטל את זה, אבל היום ברוב ה- devices אתה לא צריך לבקש מ- windows רשות לנתק אותם מהמחשב.

פורסם
  • מחבר

יש לי כרגע 149 בשתי מחיצות של 128+21 אבל אני מעוניין בדיסק בגודל מלא.

דבר נוסף, אני לא מבין למה מופיע לי האייקון של התקני ה-USB שמאפשר לי "להסיר" כביכול את השתי המחיצות האלה.

כשהתקנתי את הווינדוז, שמתי דרייבר של דיסק SATA בודד ולא של RAID וגם בדקתי שיש תאימות ב-BIOS ל-BASE ולא ל-RAID.

האם במקרה ויהיה לי דיסק ווינדוז עם SP1 או SP2, זה יפתור את הבעיה?

פורסם
  • מחבר

ביררתי קצת ונראה לי שאם יש windows xp ללא SP1 או SP2, אז ישנה מגבלה של 130 ג'יגה. האם זה נכון?

דבר נוסף, נראה לי שלא הבנתי את התגובה הקודמת...האם הסיבה שיש לי אייקון של אפשרות להסיר את כונן ה-SATA היא יכולת ה-Hot Swap שלהם?

פורסם

המגבלה של ה-130 ג'יגה היא אכן בגלל ה-SP.

תתקין את אחד מהם.

לגבי הסמל המעצבן:

it probably means it really thinks it is a removable device. what does it say when you left click once on it? does it pop up with the hard drive you just installed. you may need to select write caching if that is the case.

hit windows key + pause

then go to "device manager"

go to "disk drives"

right click on the drive that was shown in the add/remove

go to "policies"

"enable write caching on this disk"

also double check that you don't have a key drive or a flash card or some usb device plugged in.

נלקח הלינק הבא:(יש שם עוד מידע)

http://www.ocforums.com/archive/index.php/t-320226.html

בהצלחה,

יוחאי.

פורסם
  • מחבר

לאחר זמן רב, מצאתי באחת ההודעות בפורומים שיש דיסקים SATA שתומכים ב-Hot Swap וזה אכן נראה כפי שזה נראה אצלי. אני אנסה להוריד את האייקון כפי שהציע YohaiM . אני מקווה שזה יעבוד.

שאלה נוספת, לאחר ההתקנה של הכונן והוספת ה-SP של ווינדוז, נוצר לי partition חדש (שארית גודל הדיסק מעבר ל-128 ג'יגה) שאותו יש לפרמט. האם ישנה אפשרות לצרף אותו ל partition המקורי של הדיסק לשם קבלת דיסק עם partition אחד גדול ולעשות את זה דרך ה-OS ולא בעזרת partition magic?

דרך אגב, ממש תודה על כל העזרה עד עכשיו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים