עבור לתוכן

המדריך לקניית סראונד (תגובות בבקשה)

Featured Replies

פורסם

היי, קוראים לי דניאל ואני אוהב סראונדים ואני רוצה שאנשים יאהבו אותם כמוני אז יאללה:

על מה מסתכלים כשקונים סראונד?

-איזה סראונד?

רצוי דבר ראשון כשקונים סראונד זה לבחור כמה רמקולים היו לו

מומלץ: מומלץ לקנות מערכת 5.1 כלומר מערכת שכוללת 5 רמקולים + 1 סאב וופר שמספק את הבס.

במערכת כזו זוג רמקולים יושב מלפניך (FRONT) וזוג מאחוריך (REAR) המספקים את האוירה הכללית והרמקול הנוסף (CENETR) מתוך החמישה יושב מלפניך ומשמיע תדרים של דיבור בעיקר.

הבס כמובן נותן בס! :D

ניתן לקנות 4.1 אבל הסנטר מספק הרבה FEEL בסרטים, הרבה מאוד אפילו, 4.1 לא חוסך לך הרבה כסף גם.

6.1 - חביב אבל מיותר, סנטר מאחורה הוא חסר תועלת.

7.1 - שווה, אבל יקר, אך יש לזכור שהסטנדרט לסרטים הוא 5.1 ולא מייצרים סרטים ל7.1 כלומר, רק כרטיס קול טוב יכול לדמות 7.1 אך זה דימוי לא מה שהוקלט באמת והשאיפה של כל סאונדיסט זה להשמע כמה שיותר קרוב למקור.

ד"א - למוזיקאים שביניכם רצוי לקנות רק סטריאו, הקלטת מוזיקה נעשית רק בסטריאו, אל תהיו טיפשים ותבזבזו כסף על סראונד, סראונד זה למשחקים ולסרטים!

- עוצמה

טוב לכל מי שלא מבין, עוצמה מתבטאת בהספק, WATT, אבל חשוב להסתכל על הWATT הנכון במה שכתוב במפרט, צריך להסתכל על WATT RMS ולא על PMPO, מאוד חשוב! הPMPO לא משנה כלום. עוצמה נמוכה של סראונד זה בערך 40 WATT RMS ועוצמה גבוהה זה בסביבות ה70 ומעלה.

ההספק הכללי מורכב מההספק של כל אחד מהרמקולים כמובן, כלומר, בסראונד 5.1 ממוצע שההספק שלו 60WATT RMS כל אחד מהרמקולים מספק 6WATT

(שזה ממש סבבה) שביחד יוצרים 6*5=30WATT וסבוופר שמספק 30WATT גם הוא.

יש גם מערכות שבהם הסנטר חזק יותר מסטלייטים האחרים (סטלייט = אחד מהרמקולים שהוא לא הסבוופר)

מלבד העוצמות שתיארתי פה יש גם עוצמות לחדרים גדולים כמו הסלון או אולם = 400WATT RMS וכדומה, אך מערכות אלו עולות אלפים.

הערה: לעיתים נדירות מדברים על עוצמה בSPL SOUND PREASURE LEVEL שזה נמדד בDB - דציבלים

SNR - SIGNAL TO NOISE RATIO - בתירגום ישיר "יחס אות לרעש", בפשטות ניתן להגיד שכמה שמס' זה יותר גבוה המערכת שלך יותר איכותית כי אפילו באות מאוד נמוך/גבוה המע' לא מפיקה כמעט רעש לוואי. ליתר דיוק ניתן להגיד שזה - ההבדל בדיצבלים שבין עוצמת האות שהמערכת מייצרת לבין עוצמת רעש הלוואי של המערכת, המטרה שההבדל יהיה כמה שיותר גדול כדי שגם בווליום ממש גבוה לא היה רעש רקע.

כפי שאתם רואים אני אוהב להרחיב אז הנה דוגמא:

120-140DB זה עוצמה שהיא סף הכאב של בנאדם כלומר משם ומעלה העוצה כל כך חזקה שכואב לשמוע, וDB זה עוצמה מאוד חלשה אבל אם יש שקט שומעים בקלות עוצמה של דציבל אחד, עכשיו אם יש לי1:100SNR במערכת אז רק כשהמערכת תגיע ל100DB שזה המון המערכת תשמיע רעש לוואי של דציבל כי יש יחס של 1DB:100DB.

עכשיו במפרטים אתם לא תראו מס' של יחס, כלומר 1:X בגלל שתמיד משווים את המס' לDB אחד של רעש לוואי, כלומר יופיע מולכם מס' כמו 96DB שלמעשה צריך לכתוב 1DB:96DB, בנתם?

SNR לא טוב = 65DB.

SNR מצויין = 100DB

DB= דציבל, יחידת מידה לעוצמת סאונד

- טווח תדרים:

טווח התדרים אותם בנאדם מסוגל לשמוע הוא 20הרץ עד20,000הרץ, כל 10 שנים בנאדם מאבד מטווח השמיעה שלו 1000HZ

אני מקווה שכולם יודעים שתדר נמוך משמעותו צליל נמוך ותדר גבוה משמעותו צליל גבוה.

כמובן שבנאדם ירצה שהמע' שלו תוכל לספק את רוב/כל התדרים, שוב, כדי שהצליל יהיה כמה שיותר קרוב למקור.

הסטלייטים בדרך כלל מפיקים צלילים בין 150HZ ל20,000

הבס עושה בין 40 ל 20 עד 150HZ

אוקיי אלו ארבעת הדברים העיקריים בבחירת סראונד

2. בשביל סאונד טוב לקנות סראונד זה לא מספיק מכיוון שהמכשיר שמספק את הצליל כלומר כרטיס הקןל הוא מובנה ולא מספיק טוב.

הפתרון הוא ---- כמובן לקנות גם כרטיס קול, חברת CREATIVE מספקת כרטיסי קול מעולים ורצוי לקנות אותם. יש גם את הרקולס שמספקת כרטיסים לא רעים וגם audiotrak.

מחברת קריאייטיב כדאי מאוד לקנות את האודיג'י 2 בסביבות ה500-600 שקל, אם אין זה בתקציב שלכם תקנות את ההרקולס DIGIFIRE 7.1.

סראונדים מומלצים: (נכון למאי 2005)

תקציב נמוך:

200-500 שקל

Genius  Sw -5.1 VALUE

300 שקל די חזק, די איכותי שווה ביחס למחיר.

http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=8582

מע' יותר טוב ויותר יקרה:

logitech z-540

http://www.traklin.co.il/emall/product.asp?pc=18924&af=10

מערכת זו חלשה מזאת שמעליה ב6WATT RMS אך איכותית יותר בהרבה מאוד, תעשו את החשבון.

תקציב בינוני:

500-700 שקל

מאוד מאוד מומלץ ללכת על Logitech x-530

http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=7841

מערכת חזקה, מאוד נקיה ואיכותית.

תקציב גבוה:

700-1000 ש"ח

אני לא בדיוק ממליץ על זה כי אני לא יודע אם זה איכותי, אבל זה חזק מאוד ונראה איכותי, באתר זאפ יש גם ביקורות שעדי לקרוא

SW-5.1HT Genius

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=27536

INSPIRE 5.1 T5900 Creative - מומלץ מאוד

אבל, הוא והX-530 מאוד דומים במפרט והX-530 יותר זול, הוא ממש טוב הX530, ההבדל העיקרי הוא ב"ארכיטקטורה" של הINSPIRE שבנוי יותר טוב, השיטה עליה הוא פועל יותר טובה, למי שיש כסף ולא מתקמצן ומוכן להשקיע שיקנה את זה אבל אולי עדיף בכל זאת לקנות את הלוגיטק, תעשו חושבין!

רמקול למחשב INSPIRE 7.1 T7700 Creative

בנוי דומה לאחיו ה5.1, היתרון העיקרי פה היא העוצמה הגדולה!

http://www.zap.co.il/models.asp?Sog=C-Speakers&orderby=price&pageInfo=42

תקציב סופר-דופר גבוה ביותר שולט אירועים משו בסט!

1000+ ש"ח

Z5300 Logitech

מערכת חזקה ביותר ואיכותית מאוד מאוד!

רמקול למחשב THX 5.1 550 Creative

מערכת חזקה פי 2 מזאת שמעליה, חזקה ברמה של חרשות, פשוט מטורף! איכותית מאוד מאוד מאוד!!! שווה!! חלום של סרט-יסט!

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=27531

Z5500 Logitech

המערכת הכי טובה בשוק!

מאוד יקרה, אבל יכול להיות שעדיף לקנות את זאת שמעליה בגלל שהיא שווה בעוצמה, אני מתאר לעצמי שמאוד מאוד דומה באיכות ועולה הרבה פחות

GIGAWORKS S750 Creative

שווה לזאת שמעליה

מדריך נוסף שאתם מוזמנים להסתכל בו הוא:

http://www.tomshardware.com/consumer/200312221/speaker-02.html

אני ממליץ לחפש סראונדים מחו"ל, זה הכי זול ויש מגוון רחב יותר מבארץ.

אבל הזהרו זה עלול להיות מסובך

לפשוטים שביניכם או אולי החכמים והעשירים מומלץ לקנות מהארץ, תחפשו דרך האתר זאפ

www.zap.co.il

פורסם

מגניב! :xyxthumbs:

אפשר לקבל גם פירוט לגבי רמקולים למערכת בסלון?

פורסם
  • מחבר

מגניב!  :xyxthumbs:

אפשר לקבל גם פירוט לגבי רמקולים למערכת בסלון?

בטח שאפשר, כתוב לך ידידי, כל החלק של תקציב סופר דופר אירועים סטייל

אבל מערכות כאלה זה 1000 שקל +

:D תהנה

פורסם

מדיך חמוד מאוווד :) לי יש את הרמקולים Z-5500 וחחח יש הבדל עצום בינם לבין ה 5300 :/

ב5300 הכבלים מחוברים לרמקולים וב 5500 את היכול להחליף כבלים כמו במער' קולנוע ביתית :)

מדריך חמודי :yelclap:

פורסם

אני לא רוצה להיות "הורס שמחות", אבל למרות שהרצון טוב, האנשים היחידים שאני רואה שההודעה שלך עוזרת להם הם אילו שאין להם מושג בכלל מזה רמקול, ולא כמה רמקולים יש בסטריאו או סראונד. כל אדם ברמה גבוהה מעט יותר רק יוטעה על ידי המון דברים לא מדויקים, ולא נכונים בכלל שרשומים.

הכתיבה מאוד עממית, ונראית כאילו נלקחה מהודעה שהועברה בתוכנת מסרים כלשהי כמו ICQ או כל אחת מחברותיה.

דיוק בפרטים, תשומת לב לפרטים הנכונים והתעלמות מנתונים יבשים שלא אומרים כלום. יחד עם כתיבה ברמה גבוהה יותר, והתבססות על דברים שנבדקו היו יכולים למקם את התוכן ברמה גבוהה הרבה יותר.

לכל אותם אנשים שאין ידע מקדים בתחום, וקוראים את ההודעה שלך. למרות שישכילו, מומלץ לא לקבע את הדברים. הכל יתבהר בהרבה כשהבנתם בתחום תגדל.

Anatoli.

פורסם

אני לא רוצה להיות "הורס שמחות", אבל למרות שהרצון טוב, האנשים היחידים שאני רואה שההודעה שלך עוזרת להם הם אילו שאין להם מושג בכלל מזה רמקול, ולא כמה רמקולים יש בסטריאו או סראונד. כל אדם ברמה גבוהה מעט יותר רק יוטעה על ידי המון דברים לא מדויקים, ולא נכונים בכלל שרשומים.

הכתיבה מאוד עממית, ונראית כאילו נלקחה מהודעה שהועברה בתוכנת מסרים כלשהי כמו ICQ או כל אחד מחברותיה.

דיוק בפרטים, תשומת לב לפרטים הנכונים והתעלמות מנתונים יבשים שלא אומרים כלום. יחד עם כתיבה ברמה גבוהה יותר, והתבססות על דברים שנבדקו היו יכולים למקם את התוכן ברמה גבוהה הרבה יותר.

לכל אותם אנשים שאין ידע מקדים בתחום, וקוראים את ההודעה שלך. למרות שישכילו, מומלץ לא לקבע את הדברים. הכל יתבהר בהרבה כשהבנתם בתחום תגדל.

Anatoli.

מחזק מה שנכון נכון מדריך חובבני למדי

פורסם

אני לא רוצה להיות "הורס שמחות", אבל למרות שהרצון טוב, האנשים היחידים שאני רואה שההודעה שלך עוזרת להם הם אילו שאין להם מושג בכלל מזה רמקול, ולא כמה רמקולים יש בסטריאו או סראונד.

טוב שלא נסחפת. ;)

כל אדם ברמה גבוהה מעט יותר רק יוטעה על ידי המון דברים לא מדויקים, ולא נכונים בכלל שרשומים.

אולי אפשר לבקש הבהרות לגבי זה? (תיקונים וכ'ו)

עריכה:

די ברור שהמדריך בסיסי מאוד, אבל הוא יכול להיות בסיס טוב למדריך מקיף יותר, לא?

פורסם

לתקן את כל מה שלא מדויק/נכון יהיה בעצם שכתוב של כל התוען. דבר שמאוד לא מתחשק לי לעשות (במיוחד כשצריך ללמוד למתכונת בפיסיקה).

עם זאת, אוכל להעמיד כמה דברים במקומם.

שווה, אבל יקר, אך יש לזכור שהסטנדרט לסרטים הוא 5.1 ולא מייצרים סרטים ל7.1 כלומר

אמת, אך במשחקים מסוימים ניתן להרוויח מזה. ד"א, אם אתה אומר שאין מה עלשות איתו, אז למה אתה אומר שהוא שווה?

למוזיקאים שביניכם רצוי לקנות רק סטריאו, הקלטת מוזיקה נעשית רק בסטריאו, אל תהיו טיפשים ותבזבזו כסף על סראונד, סראונד זה למשחקים ולסרטים!

לא בהכרח, DVD-A, SACD, ילו הם רק כמה מהתקנים שתומכים בסאונד היקפי גם בעת האזנה למוזיקה.

צריך להסתכל על WATT RMS ולא על PMPO, מאוד חשוב!

מה בדיוק חשוב בזה? RMS בדיוק כמו PMPO הוא מדד חסר כל תכלית שלא אומר שום דבר על עוצמת הסאונד. במיוחד לא בימינו, כאשר כל שמצויין הוא ההספק בו הרמקול יצליח לעבוד לתווח קצר של שבריר שנייה מבלי להישרף, ולא העוצמה בה יוכל לנגן באופן רציף. שלא לדבר על העובדה שהוא ממילא יזייף הרבה לפני כן, ואז לא תנצל את מלוא העוצמה גם ככה.

עוצמה נמוכה של סראונד זה בערך 40 WATT RMS ועוצמה גבוהה זה בסביבות ה70 ומעלה.

אחרי שהבננו שעוצמה לא אומרת כלום. אז המספרים האילו לא נכונים. לי יש מגבר של 18W לכל ערוץ (מגבר סטריאו), והוא חזק מאוד. לחבר שלי יש מגבר שהוא 80W לכול ערוץ, ואיפלו לא מגרד את העוצמה שמוציא המגבר שלי. אפשר לעשות המון עם וואטים בודדים, ולא לעשות כלום עם מאות וואטים.

בסראונד 5.1 ממוצע שההספק שלו 60WATT RMS כל אחד מהרמקולים מספק 6WATT

במערכת המסויימת שאת המפרט שלה אתה בדקת. יכול להיות גם 4.5 לכל רמקול היקפי. 12 לסנטר ו-30 לסאב. כמו כן, ייתכן גם כל צירוף אחר.

טווח התדרים אותם בנאדם מסוגל לשמוע הוא 20הרץ עד20,000הרץ

לא נכון ללא שום קשר לגיל הנבדק. אף אדם בשום שלב בחייו לא מצליח לשמוע תחום רחב כל כך של תדרים.

אני מאמין שהבהרתי את עצמי, ושאין צורך להמשיך הלאה. הלא כך?!

די ברור שהמדריך בסיסי מאוד, אבל הוא יכול להיות בסיס טוב למדריך מקיף יותר, לא?

בהחלט לא. דורש שיכתוב מלא, כך שאינו מתאים לצורך זה.

ד"א, לא הבנתי דבר אחד. המדריך מיועד למערכות סטאליטים במיוחד למחשב, נכון? או שפשוט הרעיון היה להסביר לאנשים קצת יותר על מערכות סאונד?

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

צ'מע, אנטולי anatoli, אני מעריך אותך מאוד אבל מה שכתבת שזה חובבני ולא נכון זה לא נכון, כל מה שכתבתי נכון מאוד.

אני מודה במשחקים 7.1 יכול להיות יעיל, אבל זה לא שווה את ההבדל במחיר בכלל!

וזה שמוזיקה יכולה להשמע בסראונד אני יודע, אבל זה לא טוב, כי לא דומה למקור בכלל, בהקלטה באולפן מקלטים רק ב2 ערוצים וזה כל מוזיקאי NEWB יודע :P

עוד משו WATT RMS זה כן עוצמה קבועה וזה תמיד כתוב בכל מפרט!

ורק שתדע שתינוק שומע 20-20,000HZ

והנה עובדה חדשה בשבילך, כל 10 שנים אדם מאבד 1000 הרץ ממה שהוא יכול להשמוע

כלומר בגיל 10 אתה שומע

20-19,000 הרץ!

תודה על התגובה בכל מקרה :D

פורסם

כל הכבוד על היוזמה בכתיבת המדריך! הוא הראה לי שדווקא רמקולים טובים היום הם יחסית זולים. (לפני כמה שנים קניתי 4.1 ב-500 ש"ח)

בכל מקרה רק שתדעו - מוזיקה קלאסית מקליטים בסראונד

פורסם

מדריך לא רע למתחילים ממש מאפס בנוסח המדריכים על מחשבים בעתונות והאתרי העיתונים חסר פרטים והסברים לעומק.

אבל כל הכבוד על היוזמה וההשקעה

דן

פורסם
אני מודה במשחקים 7.1 יכול להיות יעיל, אבל זה לא שווה את ההבדל במחיר בכלל!

זה אתה קובע?! כל אחד יקבע לעצמו מה שווה לו ומה לא.

וזה שמוזיקה יכולה להשמע בסראונד אני יודע, אבל זה לא טוב, כי לא דומה למקור בכלל, בהקלטה באולפן מקלטים רק ב2 ערוצים וזה כל מוזיקאי NEWB יודע

אז נראה שניובי לא יודע הכל. הקבצים שציינתי, DVD-A ו-SACD לא רק שמנוגנים בסראונד, אלא בחלק מהמיקרים גם מוקלטים כך.

עוד משו WATT RMS זה כן עוצמה קבועה וזה תמיד כתוב בכל מפרט!

WATT לא משנה באיזה מדד הוא עוצמה לא נכונה, כשתעמיק את ההבנה שלך בתחום תבין את זה. וד"א, זה שרשום לא אומר כלום. רשומות גם הרבה שטויות אחרות שלא נכונות.

כלומר בגיל 10 אתה שומע

20-19,000 הרץ!

אז בגיל 16 שאני בו עכשיו אני אמור לשמוע משהו כמו 20-18400, לא? כי אני לא שומע ככה. כל אדם הוא בעל שמיעה שונה, לא משנה הגיל. יש כאלה שבגיל 40 ישמעו עד 17500, ויש כאלה שבגיל 12 לא ישמעו יותר מ-16000. ד"א, חבר טוב שלי שיש לו אוזן רגישה יחסית, ושם לב להבדלים קטנים ביותר בצליל, עשה בדיקה שמדדה בדיוק איזה תדרים הוא שומע. הוא לא הצליח לעבור את ה-16000, אולי מעט יותר. הוא בן 20 וקצת אם את שואל. זה אולי לא מקורב, אבל זה בהחלט לא נכון.

צ'מע, אנטולי anatoli, אני מעריך אותך מאוד אבל מה שכתבת שזה חובבני ולא נכון זה לא נכון, כל מה שכתבתי נכון מאוד

תשמע, כמו שאני רואה את זה עכשיו. זה הולך להיות עוד אחד מהמיקרים הקלאסיים שבהם אתה פשוט לא מוכן להקשיב ולקל ביקורת למרות שהיא נדרשת מאוד. וממש לא מתחשק לי לרדת לרמה הזאת. מה שכן, אני יכול להבטיח לך שבמידה ותמשיך להתעניין בתחום (בסביבה הנכונה) אתה תגיע לרמה שבה תדע טוב מאוד מה חשוב ומה לא חשוב. ואז כשתסתכל על ההודעה שלך תאמר לעצמך "איזה שטויות רשמתי". מובטח.

ד"א, אם יש לך רמקולים בבית שמסוגלים לעבוד בהספקית גבוהים מספיק, ואתה גר איפשהו באיזור שלי, אולי אפשר איכשהו לסדר לך השמעה של מה המגבר שלי מסוגל לעשות. שתבין ש-18 וואט זה הרבה יותר ממה שצריך. ד"א, אם אתה מכיר את אסף (דוחף_לוויתן בפורום תפוז), הוא בונה מגברי אוזניות, שבהתנגדות של 8אוהם מוציאים 3 וואט. הוא חיבר את המגבר אוזניות לרמקול שלו כשהייתי אצלו, ה-3W האילו חזקים מאוד, ונשמעים מעולה.

Anatoli.

פורסם

ashkenazone ידידי

אני לא מבין דבר אחד מאד מהותי בכל הת'רד הזה שפתחת :

למה פתחת אותו בכלל ??? :nixweiss:

בשביל לשתף אנשים בדעה שלך? .............לך תפרסם כתבה בYNET ותחכה לתגובות

בשביל להראות לכולם כמה הרבה אתה יודע בתחום?.....................לך תיהיה מוכר בחנות סטריאו

תבין אין לי שום דבר אישי נגדך אני בטוח שאתה בחור על הכייפאק

אבל ת'רדים פותחים במטרה לקבל עצה ,עזרה או למען וויכוח בריא שממנו תוכל ללמוד משהו

לפי התגובות שלך זה די ברור שללמוד משהו חדש אתה לא מתכוון (למה הרי אתה כבר כל כך "מבין" בתחום)

אתה לא מוכן לקבל ביקורת כשהיא מופנית אליך ולכן אין שום טעם בוויכוח איתך (שכן התוצאות שלו ברורות מראש)

לכן אני אפילו לא אנסה להוכיח לך אחרת או להתייחס בצורה כזאת או אחרת לתוכן "הכתבה" שלך כמו אנטולי לדוגמה(שיבורך על הסבלנות והסובלנות שיש לו) .

תדע רק דבר אחד : אתה מטעה (ברור לי שלא בזדון) הרבה אנשים בעלי ידע מועט בתחום שבאים לפורום לקבל עצה ועזרה ומדי פעם ללמוד משהו חדש.

פורסם

א. יש לי שאלה מה הקטע שלך עם המדריכים

ב. אם אתה לא תקבל ביקורות בונות אז אף אחד לא יאהב אותך וכל הקטע ילך פייפר

ג. אתה הטוח העוצמה מתבטאת רק בכמה וואט יש תחשוב שוב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים