עבור לתוכן

המחשב שודרג והוא עדיין איטי מדי

Featured Replies

פורסם

היה לי לוח של שפיר - ספיר משהו בסגנון עם צי'פסט של ATI RAEDON IGP 340 - לוח דגם AXION A4 ומעבד סלרון 2000 עם באס 400 הישן

ורציתי שדרוג לא יקר קניתי לוח של עלית עם שבב 865 PE ומעבד סלרון D 2800 וזכרון A-DATA 512 מ"ב והמחשב איטי לא זז משהו.

אכזבה :)

חשבתי שעם הלוח הזכרון והמעבד מבוסס פרסקוט יהיו שיפורים בבצועים דרך אגב הלוח האחרון היה עם באס 400.

פורסם

קנית חלקים לא משהו, מה אתה מצפה? אף אחד לא המליץ לך על זה.. ודרך אגב זה לא קשור לפורום מפרטים....

כל מקרה עדיין זה לא אמור להגיע למצב של "לא זז", תבדוק דרייברים וכל השטויות האלה..

פורסם
  • מחבר

קנית חלקים לא משהו, מה אתה מצפה? אף אחד לא המליץ לך על זה.. ודרך אגב זה לא קשור לפורום מפרטים....

כל מקרה עדיין זה לא אמור להגיע למצב של "לא זז", תבדוק דרייברים וכל השטויות האלה..

לוח עם ציפסט 865 PE לא משהו ? באס 800 DUAL CHANNEL ?

ומעבד 2800 MHZ ? 533 ?

היה לי בהתחלה לוח 400 ומעבד עם באס 400 סלרון עם זכרון מטמון של 128 ואין הבדל.

לוח אם - http://www.gyrotech.co.il/product.php?part=MB371

מעבד - http://www.gyrotech.co.il/product.php?part=CP040

פורסם

נו אבל זה חרא של חלקים אם אתה עושה משהו תעשה את זה עד הסוף לא עם יצרנית סוג ז ומעבד סופר תקציבי, כמו שאמרתי הם לא אמורים להיות מהירים אבל גם לא צריכים להיות איטיים בטירוף, אם אתה רואה שהמערכת עצמה איטית ולא סתם לא מהירה.. זה זה אמור להיות ככה, ומה שנשאר זה לבדוק עדכונים (דרייברים ביוס וכל השטויות האלה) בנוסף וירוסים תולעים וכל מה שיכול להאיט את מערכת ההפעלה.

בנוסף הייתי ממליץ על הפסקת כל הפרוססים שלא חייבים דרך מנהל המשימות והרצת בנצ'מרקים של סיסופט סנדרה.

עריכה: מצטער מראש שאני מתבטא בצורה כזאת, פשוט אתה משקיע לא נכון את הכסף.. בתקציב של שני הרכיבים האלה היית יכול לקנות מעבד A64 754 2800+ ולוח NF3 250 דגם ממוצע של חברת ABIT או GIGABYTE, ולצאת ביופי של ביצועים.

פורסם

מה קרה לך לוקוס? המעבד הוא הרבה יותר חזק ממה שהיה לו ולא הייתי קורא לו סופר תקציבי והלוח הוא 865 זה לא הלוחות זבל שרובינו מכירים של ECS וכעיקרון הוא לא יראה שום הבדל בין לוח זה לכל 865 אחר.

מה שכן, כדאי לבדוק את ההגדרות של הזכרונות בביוס כי אולי הם עובדים על 2X133. בנוסף כמובן יכול להיות שעוד הגדרות בביוס לא טובות וכמובן שאם יש רוגלות וכדו' זה יכול מאוד להאיט את העבודה.

כמו כן כמובן תלוי על איזה אפליקציות הוא משווה.

לפותח הטרד, אולי תעלה לפה מסך של EVEREST?

פורסם

אינטגרל צודק

יש לו חלקים טובים

זה שהחברות גרועות לא אומר שהביצועים צריכים להיות ירודים

כנראה החלקים לא מוגדרים טוב בביוס או מערכת הפעלה לא מותקנת טוב

או חסרים דייריבים חשובים.

פורסם

אמרתי שהוא קנה חלקים לא משהו, ולאחר מכן הראתי לו איך באותו תקציב אפשר לקנות מערכת חזקה יותר

אני לא צודק ש A64 2800+ עם לוח NF3 250 נותן ביצועים טובים יותר?

כמו שציינתי מעל פעם אחת, זה שהמערכת לא אמורה להפיק ביצועים גבוהים לא אומר שהיא צריכה להפיק ביצועים נמוכים כפי שהוא ציין..

אם אתה רואה שהמערכת עצמה איטית ולא סתם לא מהירה.. זה זה אמור להיות ככה, ומה שנשאר זה לבדוק עדכונים (דרייברים ביוס וכל השטויות האלה) בנוסף וירוסים תולעים וכל מה שיכול להאיט את מערכת ההפעלה.

מה שאומר שהבעיה לא נעוצה בחומרה..

אתם "מתווכחים" איתי באותם טיעונים שאני נתתי.. זה נשמע הגיוני ? ::) :-\

פורסם
  • מחבר

בדקתי בביוס הכול היה תקין.

שמתי זכרון של 512 CL 2.5 של A-DATA

מעבד עם ליבה פרסקוט לא נורפווד 256 במקום 128 תדר 2800 במקום 2000 באס 533 במקום 400 הקודם

בקיצור ממש אכזבה.

הלוחות של ECS היו דפוקים בגלל השבבים שבאו איתם כדוגמת VIA SIS בגלל זה הלוחות יוצרו על הפנים.

אבל הלוח של ECS החדש בא עם שבב של INTEL 865 PE זה אמור להיות לוח טוב !

הקטע שאני חושב על זה...המחשב איטי בעיקר באינטרנט ולאינטרנט יש מודם רשת ישן כחול סמסונג..כנראה המודם לא משהו ?

כי הבנתי שהוא עשה ים בעיות...אני אחליף אותו ל ECI B FOCUS ROUTER 312+ כנראה זאת הבעיה.

למודם יש גם השפעה על המהירות.

הבאסה שחשבתי שאני ארגיש ישר הבדל שמיים וארץ ואני ממש מבואס.

דרך אגב מכרו לחבר שלי מחשב+מסך  3 גיג'ה פנטיום 4 , 512 מ"ב , כל הלוח ON BOARD עם כרטיס מסך צרוב של ATI 9100

ב 5000 ש"ח :) והלוח שלו סתם זבל ובגלל הפנטיום שלו המחשב הרבה יותר מהיר נראה לי שאם אני אחליף את המעבד המחשב יהיה יותר מהיר נראה לי שהבעיה העיקרית היא במעבד ! ממש אכזבה חשבתי סלרון D מעבד טוב ועוד רציתי לקנות בהתחלה 2.4 מכה מכה

דרך אגב הלוח ECS שקניתי מיועד ל OVER CLOCKING רשום עליו ! דואלי ! הכול :( גם יש עליו SATA , USB 2

פורסם

עזוב מה כתוב, לכל לוח היום יש את האופציות האלה, זה לא אמור להרשים אותך וזה בטח לא מה שיביא לך את המהירות

דבר אחד חשוב לי לדעת

האם אתה מרגיש האטה בביצועים מול המחשב הישן (הכוונה שהמחשב הישן היה מהיר יותר), או שהביצועים נשארו זהים ?

פורסם
  • מחבר

אותם ביצועים אין הבדל בכלל.

ועל הנייר המחשב שבניתי הרבה יותר טוב ממש מוזר.

המחשב הישן היה עם 512 DDR - בתדר 266 !

שמתי 512 עם 400 !

אוף

בכל פרמטר החדש טוב יותר על הנייר.

פורסם

אני לא רואה מה הבעיה פה, והאמת אני לא בטוח שבכלל יש איזשהי בעיה...

מבחינתך, בעיניים.. הביצועים אמורים להיות קרובים מאוד, רק בעומס רב (משחקים כבדים, תוכנות ממש כבדות) יראה שיפור, וגם אז, לא שמיים וארץ..

ההבדלים יראו בעיקר בבנצ'מרקים.. ניסית להריץ בנצ'מרק לפני ואחרי?

לא רוצה לאכזב אותך, אבל אני גם לא רוצה שתחייה באשליות, גם שאתה משדרג בצורה מסיבית בין מערכות, בדרך כלל לא ממש שמים לב לזה בעבודה יומיומית רגילה..

אה כן ועוד דבר קטן ששכחתי להגיד קודם, תערוך את הכותרת בהודעה הראשונה, שתיהיה מספיק אינפורמטיבית ותרמז על תוכן התארד..

פורסם
  • מחבר

מה שכן בסלרון הרגיל המחשב אחרי אימיול קורס לגמרי לא זז...!

רק לאינטרנט היה טוב.

כמה שאלות :

1 המהירות לא קשורה גם למודם ?

2 מה ההבדל למשל בין לוח של אינטל 865 ללוח עלית 865 ? אם הצי'פסט אותו דבר ?

3 ביצועים של מחשב תלויים במעבד ? זיכרון ? לוח ?

4 משהו מוזר ביותר שמתי על מחשב גי'פורס 4 המחשב ניהיה איטי הוצאתי אותו השתמשתי עם כרטיס מסך OB המחשב היה יותר מהיר

פורסם

סלרונים מחשבים טובים סך הכל, היה לי נורטווד 2400 שעבד ב 3.3 גיגהרץ והספיק לי לרוב הדברים חוץ ממשחקים..

המהירות של ההורדה, מהירות גלישה, תלויים במודם.. תפקוד התוכנה ומערכת ההפעלה לא תלויה במודם.

עקרונית לא אמורים להיות הבדלים עצומים, אבל בכלל בין כל לוח, כרטיס מסך, שיש בו את אותו צ'יפ תמיד יש הבדלים.. אל תשכח שהצ'יפסט זה לא הרכיב היחידי על הלוח ;)

ביצועים של המחשב תלויים בהכל, גם בהרדיסק ובמקרים חריגים גם בספק כוח.. אבל שלושת הרכיבים שהצגת הם בדרך כלל הרכיבים הכי משמעותיים לעבודת וינדוס (משחקים כמובן כרטיס מסך).

בקשר ל4 זה באמת קצת מוזר, כי עקרונית כרטיס מסך OB לוקח ברוב המקרים זיכרון מה RAM מה שאמור לעשות מקרה הפוך, אבל שוב זה תלוי בלוח, בכרטיס מסך.. המקרה לא עד כדי כך מפליא...

בקיצור ולעניין אני אסכם בזה שיש שיפור, אבל לא עצום. זה בדיוק מה שאתה אמור לקבל מהשדרוג הנ"ל, מערכת חזקה יותר, אבל לא בהכרח מהירה יותר בצורה משמעותית.

מה שכן, אם תבצע אוברקלוק רציני למערכת תוכל לראות הבדלים גם במערכת הפעלה, אבל זה ידרוש ממך להיות זהיר, לשמור על טמפרטורות טובות, ובמקרים חריגים בגלל שזה מעבד פרסקוט, אולי אפילו להחליף גוף קירור...

פורסם
  • מחבר

אז ככה המחשב יציב יותר אבל לא מהיר יותר בכלל לא ההיפך :nono:

דרך אגב הצי'פסט זה לא המרכיב העיקרי על הלוח ? למשל אם הציפסט הוא של אינטל אז גם הבקרים יהיו של אינטל ?

למשל כרטיס מסך OB עם ציפסט SIS הבקר היה של המסך יהיה של SIS הבקרים של ה USB יהיו של SIS ?

וכו' ומה יש על הלוח חוץ מהצי'פסט ? שהוא חשוב למהירות כי על הנייר אני לא מצליח להבין למשל מה ההבדל בין ABIT ל ECS שיש להם את אותו שבב למשל אינטל 865 ? סתם זרקתי שבב מה ההבדל ?

פורסם

סלרונים מחשבים טובים סך הכל, היה לי נורטווד 2400 שעבד ב 3.3 גיגהרץ והספיק לי לרוב הדברים חוץ ממשחקים..

המהירות של ההורדה, מהירות גלישה, תלויים במודם.. תפקוד התוכנה ומערכת ההפעלה לא תלויה במודם.

עקרונית לא אמורים להיות הבדלים עצומים, אבל בכלל בין כל לוח, כרטיס מסך, שיש בו את אותו צ'יפ תמיד יש הבדלים.. אל תשכח שהצ'יפסט זה לא הרכיב היחידי על הלוח ;)

ביצועים של המחשב תלויים בהכל, גם בהרדיסק ובמקרים חריגים גם בספק כוח.. אבל שלושת הרכיבים שהצגת הם בדרך כלל הרכיבים הכי משמעותיים לעבודת וינדוס (משחקים כמובן כרטיס מסך).

בקשר ל4 זה באמת קצת מוזר, כי עקרונית כרטיס מסך OB לוקח ברוב המקרים זיכרון מה RAM מה שאמור לעשות מקרה הפוך, אבל שוב זה תלוי בלוח, בכרטיס מסך.. המקרה לא עד כדי כך מפליא...

בקיצור ולעניין אני אסכם בזה שיש שיפור, אבל לא עצום. זה בדיוק מה שאתה אמור לקבל מהשדרוג הנ"ל, מערכת חזקה יותר, אבל לא בהכרח מהירה יותר בצורה משמעותית.

מה שכן, אם תבצע אוברקלוק רציני למערכת תוכל לראות הבדלים גם במערכת הפעלה, אבל זה ידרוש ממך להיות זהיר, לשמור על טמפרטורות טובות, ובמקרים חריגים בגלל שזה מעבד פרסקוט, אולי אפילו להחליף גוף קירור...

אני מהמר שהארדיסק הוא הבעיה פה........... 8) אם לא החלפת אותו אז הוא בטח מקרטע משהו.......ובמיוחד במערכת ההפעלה שלך וזה פוגע בביצועים,מילה שלי : אתה מחליף הארדיסק אתה תראה הבדל משמעותי בביצועים.

אני עשיתי שדרוג קטן למחשב שלי ובהתחלה לא הרגשתי הבדל אחרי שזרקתי את הווסטרן הקודם שלי וקניתי מאקסטור חדש היה הבדל גדול ומשמעותי ביותר במערכת ההפעלה........ ;)

תוסיף עוד כמה שקלים ותראה הבדל,המעבד שלך אמור להיות במהירות יחסית בסדר למרות שיש לו זכרון מטמון קטן,ולוח לא עושה הבדל משמעותי בביצועים ,אולי יש הבדל בפיצ'רים של לוחות אבל ממש לא הבדל משמעותי בביצועים ,אבל בין השאר חברה אחרת תהיה יותר אמינה מהחברה של הלוח שלך.

לסיכום שדרוג קטן להארדיסק יעשה הבדל ! :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים