עבור לתוכן

האם החומרה צריכה לתמוך במערכת ההפעלה?

Featured Replies

פורסם

יש לי ויכוח עם מישהו לגבי לינוקס

הוא אומר שהחומרה צריכה לתמוך בלינוקס

ואני אומר שלינוקס צריכה לתמוך בחומרה

מי צודק לפי דעתכם?

תענו בבקשה זה חשוב תודה רבה

פורסם

לינוקס תומך כמעט בכול החומרה הבעיה הכי גדולה זמ מודמים מסוימם שלא ניתמכים בלינוקס

פורסם
  • מחבר

את זה אנחנו יודעים תענה פשוט על השאלה....

פורסם

לינוקס תומך בחומרה לא ההפך!!!

לא צריך חומרה מיוחדת כדי להריץ לינוקס

פורסם

שניכם טועים.

לינוקס ולינוס לא חייבים לאף אחד כלום, המערכת לא עולה כסף.

אף מפתח לא חייב לקחת דרייבר של מערכת אחרת ולעשות לו הנדסה-הפוכה כדי לבנות ממנו דרייבר ללינוקס.

בטח לא לכתוב דרייבר לחומרה של חברה שלא משחררת את המפרט המלא (כמו nvidia החלאות)

מצד שני, אף חברת חומרה לא חייבת לעשות משהו שלא משתלם לה. כמו להשקיע זמן פיתוח בדרייבר שלא יחזיר את ההשקעה.

פורסם

שניכם טועים.

לינוקס ולינוס לא חייבים לאף אחד כלום, המערכת לא עולה כסף.

אף מפתח לא חייב לקחת דרייבר של מערכת אחרת ולעשות לו הנדסה-הפוכה כדי לבנות ממנו דרייבר ללינוקס.

בטח לא לכתוב דרייבר לחומרה של חברה שלא משחררת את המפרט המלא (כמו nvidia החלאות)

מצד שני, אף חברת חומרה לא חייבת לעשות משהו שלא משתלם לה. כמו להשקיע זמן פיתוח בדרייבר שלא יחזיר את ההשקעה.

אממ...מה לעזעזל הקשר????

פורסם

אממ...מה לעזעזל הקשר????

הקשר הוא שכל מערכת הפעלה יכולה לתמוך בכל התקן חומרה. אפילו דוס יכול לתמוך ב-USB.

כל מה שצריך זה לכתוב דרייבר. השאלה היא מי יעשה את זה והאם מישהו בכלל חייב לעשות את זה?

הבנת? אין מושג כזה שחומרה תומכת במערכת הפעלה. החומרה תתמוך בכל מערכת הפעלה שהיא.

אם תרצה, תוכל לכתוב למיקרוגל דרייבר שירוץ על מערכת ה-embedded שלו ויתמוך בכרטיס ג'יפורס 4 4600 (רק תצטרך להוסיף למיקרוגל חריץ AGP, אבל זה כבר עניין של מהנדסי החומרה).

ולפני שאתה מגיב, תחשוב על זה.

פורסם

אז אתה אומר בדיוק מה שאני אמרתי!!!!

פורסם

נכון, מה קשור מה שאמרת? הוא צודק.

פורסם

לינוקס לא צריך לתמוך בחומרה, וחומרה לא צריכה לתמוך בלינוקס. יצירני החומרה צרכיכים לתמוך בלינוקס.

פורסם
  • מחבר

כן אז צדקתי כי אני יותר התכוונתי שיצרן החומרה יספק לחומרה דריבר

והוא אמר שבחומרה עצמה יש תמיכה מובנת בתוך לינוקס ( ולי זה לא נשמע הגיוני כי לא נראה לי שעל המעגלים כתוב תמיכה בלינוקס)

מה שאני אומר זה שהחומרה פועלת באופן רגיל אבל כדי לנצל אותה כמו שצריך צריכים תוכנה או דריבר אשר יעשו את זה .!

פורסם

כן

החומרה לא תומכת בתוכנה כלשהי. החומרה בנויה כך שהיא מקבלת קוד שיפעיל אפשרות או פעולה שהחומרה אמורה לעשות, זה כן נמצא בחומרה. למשל כונן סידי מקבל קוד מסוימת לפורט שלו ואז הוא מוציא את מגש. הדריברים הוא ממשק דרכו מערכת ההפעלה שולטת על מה שישלח לחומרה על מנת שתעשה משהו. לכן כל עוד מערכת ההפעלה תומכת בחומרה כלומר יש דריבר או שהיא פשוט יודעת להתשמש בחומרה אז זה יפעל. תמיכת החומרה של לינוקס היא רחבה מאוד, ומה שלא קיים תמיד יופיע כל עוד יש דרישה משום שזה קוד פתוח וכל השטויות האלו אז אנשים שצריכים משהו פשוט כותבים בעצמם (ככה גם נוצרו כל הדריוורים לוודוו לאחר ש 3dfx מתה, לא היו דריוורים למערכות חדשות כמו XP למשל אז אנשים כתבו בעצמם).

פורסם

רק שיש חברות ששומרות על ה"קודים" האלו סגורים.

פורסם

כן, לדוגמה יצרניות של "מודמי תוכנה"

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים