עבור לתוכן

NTFS ל- FAT32

Featured Replies

פורסם

שלום,

בהתקנת הווינדוס XP בחרתי בטעות להעביר את המחשב למערכת קבצים NTFS.

יש איזו דרך שאני אוכל להחזיר ל- FAT בלי לפרמט ???

ניסיתי עם Partition Magic, אבל הוא עשה לי שגיאה ואמר שהוא לא מצליח לשנות. :(

פורסם

זה לא אפשרי עד כמה שאני יודע

פורסם

זאת בעיה להפוך מ-NTFS כי זה מידע מכווץ יותר ולא בטוח שהוא יכול לעשות את ההמרה. בקיצור לא מומלץ.

פורסם

רק עם אתה עושה format אז !! אפשר עם ה fdisk למחוק את ה ntfs partition ואז פשוט להתקין מחדש ל fat !

אבל ככה דרך ה windows זה ממש בעייתי @! :-\

פורסם
  • מחבר

אם אני מעביר למחשב אחר כדי לפרמט (דרך ווינדוס) ובוחר באפשרות של FAT, זה יעבוד ?

פורסם

לא לא לא אתה צריך להגיע ל msdos ישן עדיף של 98 ואז דרך התוכנה fdisk ( שעובדת ב דוס ) אתה צריך למחוק את ה partition של ה ntfs לגמרי ואז להתקין אותו שוב פעם ( דרך אותה תוכנה )

בשביל כל זה אתה צריך win 98 bootdisk

פורסם
  • מחבר

יש לי דיסקט של WIN ME, זה דומה לזה של 98 לא ?

ה- fdisk בכלל יזהה את הכונן ? כי לווינדוס 98 לא הייתה תמיכה ב- NTFS, עד כמה שזכור לי.

אם יש תמיכה בזה אז מה שאני צריך לעשות זה רק למחוק את ה partition ליצור שוב, והחדש יהיה FAT בלי שהגדרתי לפני ?

פורסם

שלום,

בהתקנת הווינדוס XP בחרתי בטעות להעביר את המחשב למערכת קבצים NTFS.

רק תסביר לי למה אתה צריך FAT32 ? ::)

NTFS הרבה יותר אמין וטוב...אין חסרונות.

תשאר איתו תאמין לי.

פורסם
  • מחבר

תשאר איתו תאמין לי.

ה NTFS טוחן את ההרדיסק, מאז שהתקנתי את הווינדוס ההרדיסק טען המון ועבד לאט, ורק לא מזמן שמתי לב שזה NTFS.

אני חושב שזה גם עושה לי בעיות עם העברת קבצים ממחשב אחר, כמעט תמיד נדפקים לי קבצים מכווצים שאני מעביר ברשת.

שמעתי ש NTFS זה צריך להיות טוב בגלל שככה יש יותר מקום, אבל הבעייה שזה על הכונן של המערכת הפעלה וזה ממש מאיט את כל הפעולה של המחשב, הרדיסק ישן של WD עובד לי כבר יותר טוב.

פורסם

תשאר איתו תאמין לי.

ה NTFS טוחן את ההרדיסק, מאז שהתקנתי את הווינדוס ההרדיסק טען המון ועבד לאט, ורק לא מזמן שמתי לב שזה NTFS.

אני חושב שזה גם עושה לי בעיות עם העברת קבצים ממחשב אחר, כמעט תמיד נדפקים לי קבצים מכווצים שאני מעביר ברשת.

שמעתי ש NTFS זה צריך להיות טוב בגלל שככה יש יותר מקום, אבל הבעייה שזה על הכונן של המערכת הפעלה וזה ממש מאיט את כל הפעולה של המחשב, הרדיסק ישן של WD עובד לי כבר יותר טוב.

אתה קופץ למסקנות בגלל הבורות שלך ?

מה גודל ההארדיסק וכמה אחוזים ממנו תפוסים ? מתי פעם אחרונה עשית איחוי ?

פורסם
  • מחבר

תשאר איתו תאמין לי.

אתה קופץ למסקנות בגלל הבורות שלך ?

מה גודל ההארדיסק וכמה אחוזים ממנו תפוסים ? מתי פעם אחרונה עשית איחוי ?

למה לתקוף ?!

אני לא קופץ למסקנות, אני לא רציתי לפרמט את ההרדיסק, כלומר בדקתי ודיברתי עם אנשים לפני. הבנתי שבגלל ש NTFS שומר את המידע מכווץ יכול להיות שההרדיסק איטי יותר.

ניסיתי לעשות defrag, scandisk לעבוד עם partition magic, לפנות מקום לפני שהחלטתי לפרמט.

בקשר לבעייה שהקבצים נדפקים אמרתי ("אני חושב") יכול להיות שזה לא בגלל ה NTFS.

בכל מקרה, בסוף פירמטתי דרך מחשב אחר ובחרתי FAT, עכשיו המחשב עובד נורמלי.

לא עבד לי הפתרון עם ה fdisk, בדוס המחשב לא זיהה את הכונן.

תודה לכל מי שעזר והתייחס :hi:

פורסם

אמנם הדיון כבר הסתיים אבל מה שאני כותב פה רלוונטי למקרים הבאים אז בכל זאת תרשו לי ..

זה לא אפשרי עד כמה שאני יודע

זאת בעיה להפוך מ-NTFS כי זה מידע מכווץ יותר ולא בטוח שהוא יכול לעשות את ההמרה. בקיצור לא מומלץ.

רק עם אתה עושה format אז !! אפשר עם ה fdisk למחוק את ה ntfs partition ואז פשוט להתקין מחדש ל fat ! ... אבל ככה דרך ה windows זה ממש בעייתי @! :-\

חברה כל הכבוד על העזרה שלכם אבל אם אתם לא יודעים משהו או לא בטוחים אז כדאי לציין את זה ולא להטעות אנשים אחרים.

ולעניין השאלה:

יש דרך לשנות מחיצת NTFS לFAT32 בעזרת התוכנה partition magic 7.0

לכן להבא תציין את מספר הגירסה שיש ברשותך, ואם אכן יש ברשותך את גירסה 7 כדאי מאוד לציין את נוסח השגיאה המדוייק שהתוכנה רשמה לך.

אמנם זה לא דבר בטוח אבל זה אפשרי.

ואם בכל זאת החלטת למחוק את המחיצה הזאת וליצור מחדש מחיצת fat32 (לא fat!!) אז זה אפשרי בעזאת fdisk פשוט של98 או ME כל מה שצריך לעשות זה למחוק את המחיצה שנקראת "non-dos partition", ואז ליצור במקומה מחיצה חדשה.

תשאר איתו תאמין לי.

צודק מאוד לNTFS יש יתרונות על FAT32, ויש לו חיסרון עיקרי והוא אי תאימות למערכות ישנות כמו 95/98/ME/NT (שלא רלונטי במקרה שלך).

מהחסירון הזה נגזר גם חוסר הגישה למערכת זו מDOS שמקשה על יכולת תיקון שגיאות במקרה שמערכת לא מצליחה לעלות.

זה אמנם מקשה אבל יש כלים לטפל בעניין למי שמתעסק עם דברים שכאלה.

לכן מה שנכתב פה:

לא מדוייק שכן במקרה שלך מדובר (כמו שציינת) במעבר למערכת קבצים חדשה עם התקנה של מערכת הפעלה חדשה, אני הייתי תולה יותר את האשמה במערכת ההפעלה שגורמת לטחינה של הקבצים בדיסק

בנוסף לכך ישנה בעיה ידועה בXP שבה הכוננים לפעמים עובדים לא במצב DMA ולכן גורמים לפעילות איטית של הדיסק אבל זו כבר בעיה אחרת שלא קשורה בכלל למערכת קבצים.

בהמשך למה שכתבת פה:

אני לא קופץ למסקנות, אני לא רציתי לפרמט את ההרדיסק, כלומר בדקתי ודיברתי עם אנשים לפני. הבנתי שבגלל ש NTFS שומר את המידע מכווץ יכול להיות שההרדיסק איטי יותר.

ניסיתי לעשות defrag, scandisk לעבוד עם partition magic, לפנות מקום לפני שהחלטתי לפרמט.

אני לא יודע עם איזה אנשים דיברת וכתבת גם שNTFS אמור לחסוך מקום, אז נכון זה קורה אבל בצורה עקיפה בגלל הניהול קבצים במתקדם שיוצר פחות ביזבוז של מקום בעקבות ריבוי קבצים בדיסק אבל לא בגלל דחיסה של המידע בדיסק, ובכלל באפשרות הזאת של הדחיסה אני לא מאמין שבכלל הפעלת אותה.

כמו כן את הבעיה יכולת לפתור בparatition magic ע"י שינוי גודל המחיצה בצורה זמנית ויצירת מחיצת fat32 חדשה שאליה תעביר את הנתונים, לבסוף יכולת למחוק את מחיצת הNTFS ולהגדיל את גודל הfat32 לגודל מחיצת הNTFS המקורית.

חוץ מזה שהמערכת קבצים הזו יותר יציבה וגורמת פחות לשגיאות בדיסק מאשר FAT לכן קשה לי להאמין שזה נכון מה שכתבת פה.

בקשר לבעייה שהקבצים נדפקים אמרתי ("אני חושב") יכול להיות שזה לא בגלל הNTFS.

:bash:

פורסם
  • מחבר

בני, תודה רבה :hi:

הוספתי לי די הרבה בקשר ל- NTFS, וגם תיקנת חלק ממה שחשבתי. חבל שלא ראיתי את התרד מוקדם יותר, לא הייתי מפרמט :)

על הרעיון של לפצל וליצור מחיצה חדשה לא חשבתי (לא נורא, אני אנסה במחשב השני.....אולי ;D)

בסוף פירמטתי דרך הווינדוס (XP), יש אפשרות לבחור בין FAT32 ל NTFS.

פורסם

תודה רבה, שמחתי לעזור.

בפעם הבאה כשאתה מפרסם ת'רד תהיה קצת יותר סבלני, במדיה הזו שנקראת פורום אתה מוכרח להבין שלא תמיד תקבל תשובה במהירות, לכן המתן עד שתקבל תגובות שיצליחו לעזור לך בבעיה. ושוב אל תשכח לציין את פרטי הבעיה זה רק מקל לאנשים לעזור לך, ואפילו הייתי אומר שגורם לאנשים לענות (יש הרבה ת'רדים שמחבר ההודעה התעצל לרשום את הפרטים של הבעיה שלו ולא לכל אחד יש את הזמן והרצון להתחיל לשאוב ממנו את הפרטים הרצויים ולפעמים זה גורם להתעלמות מוחלטת מהת'רד וחבל)

BTW קח עוד טיפ lamp.gif פירמוט זה ברוב המקרים אמור להיות המפלט האחרון לפתור בעיות, אל תתפתה להתרגל להרגל המגונה הזה של פירמוט כפתרון לבעיה, זה בסך הכל בריחה מהבעיה שכן היא יכולה לצוץ שוב בעתיד.

:bash:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים