עבור לתוכן

מסך שחור ונורת מסך מהבהבת בכניסה לוינדוס לאחר עידכון דרייבר לכרטיס מסך R9600Pro.

Featured Replies

פורסם

יש לי בעיה שהתחילה בימים האחרונים - כאשר אני מעלה את המחשב, הוא מציג את המסך של הכניסה לוינדוס (הסמל של מיקרוסופט ווינדוס XP) וכשהוא מגיע לשלב שבו הוא צריך להציג את הWelcome Screen, המסך פשוט מתחיל להבהב ולא נכנס לוינדוס; רק במצב בטוח.

ברשותי מחשב עם המפרט המצויין בפרופיל שלי, בכול מקרה מדובר כאמור בוינדוס XP SP2 והכרטיס מסך הוא Radeon 9600Pro (של חברת FIC, אם זה משנה...)

נסיונותיי לפתור את הבעיה כללו - התקנה של דרייבר מעודכן מהאתר של ATI, התקנה של דרייבר חלופי (Omega), הסרה מלאה של הדרייבר + ניקוי עם תוכנת Driver Cleaner Pro והתקנה מחדש של הדרייבר לא עזרו, כולל ביצוע הצעדים האלה גם במצב בטוח (הסרה וכו'). יש לציין שכאשר לא מותקן דרייבר לכרטיס מסך אז הוינדוס עולה כרגיל (ו/או מצב בטוח, או לחילופין Last Known Good Configuration, שבו הוא עולה בעצם בלי דרייברים לכרטיס מסך). כמו כן, התקנתי דרייברים מעודכנים של הערכת שבבים (Chipset) - הלא היא nForce2 - לא עזר. ניסיתי להסיר את הדרייברים הנ"ל (כרטיס מסך וChipset) ולהתקין את הגירסאות הישנות - שבאו עם המחשב, על הדיסקים של הלוח אם וכרטיס מסך - לא עזר...

בצר לי, פירמטתי את הדיסק הקשיח שלי והתקנתי מחדש את הוינדוס. עד שלא התקנתי מחדש את הדרייברים של הכרטיס מסך הכול עבד מצויין. איך שהתקנתי את הדרייברים ועשיתי הפעלה מחדש למחשב, כנדרש - הוינדוס עולה, הגיע למסך Welcome ו... מסך מהבהב... :mad:

לא משנה איזה דרייבר ניסיתי להתקין - עם CCC, בלי CCC, הדרייבר של Omega, אפילו ניסיתי לעדכן דרייבר דרך Windows Update (כן, כן, יש שם...) שום דבר לא הולך... רק כשאני עובד עם הכרטיס מסך בלי דרייברים (עם סימני קריאה במנהל ההתקנים על הכרטיס מסך) הוינדוס עולה. :cry: מה יכולה להיות הבעיה? זאת בעיית חומרה? ואם כן, אז למה הכרטיס עושה בעיות רק כאשר מתקינים לו דרייברים?? כרגע לצערי, אין לי כרטיס מסך אחר לבדוק על המחשב הזה ועוד לא יצא לי לבדוק על מחשב אחר (וזה הכיוון מן הסתם) אבל אני מחפש עוד רעיונות למה יכולה להיות הבעיה...

אשמח מאוד אם מישהו יוכל אולי לעזור לי...

בתודה ושבוע טוב!

פורסם

ניסית להתקין גרסאות אחרות של דרייברים?לא את הכי חדש?

פורסם
  • מחבר

רק ממש ישנה, את הגירסא בדיסק שקיבלתי עם הכרטיס... אפשר אולי לנסות גירסאות קצת יותר עדכניות אבל לא הכי חדשות...

פורסם

FIC עושים כרטיסי מסך? :screwy:

בכל זאת נסה 5.3 או 5.2 בלי CCC

פורסם
  • מחבר

עידכון:

אה, הסיפור כרגע הוא כזה - הוצאתי את הכרטיס מסך שלי והכנסתי כרטיס מסך אחר - הוינדוס לא עלה..

החזרתי את הכרטיס מסך שלי, ביצעתי Repair להתקנה של הWindows ובינתיים הכול עובד כרגיל סוף סוף עם רק דרייבר מותקנים (זאת אומרת בלי Catalyst או Control Panel או משהו כזה אלא רק Display drivers...). בינתיים אני קצת מפחד להתקין Catalyst או דרייברים מלאים אבל את האמת נראה לי שהכול הסתדר. נו, טוב, נסתרות הם דרכי האל ווינדוס, והפתרונות לאלוהים (ואולי גם לביל גיטטס, להבדיל...).

בכול מקרה, תודה לכולם. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים