עבור לתוכן

מישהו יכול לתת לי הסבר למה GHZ באינטל וה GHZ ב AMD לא זהיים

Featured Replies

פורסם

כאילו מעבד AMD 3000 הוא בעצם 1.8GHZ

לעומת מעבד 3.0 INTEL שהוא בעצם 3GHZ

אני צריך להוכיח לחבר שלי שזה נכון... אבל אני לא סגור אל איך להסביר לו את זה...

פורסם

חיפוש!

יש כל כך הרבה פוסטים מקצועיים שיסבירו לך לעומק למה צינורות קצרים יותר ויותר פעולות למחזור שעון משפיעות חזק במעבדי AMD, אני לא רואה סיבה שדברים כאלה יכתבו שוב ושוב..

פורסם
  • מחבר

חפיף אחי, לא צריך... אל תסביר...

לא ידעתי ששאלו את זה כבר...

פורסם

הסבר לא הכי מקצועי, אבל אני מקווה שהוא יספק:

GHz זה התדר שהמעבד עובד בו, כלומר מהירות השעון. מהבחינה הזו, המעבד של אינטל הוא 3GHz ו-AMD באמת רק 1.8GHz.

אבל, כמו שכבר הבינו ב-AMD, מה שחשוב זה לא רק התדר אלא גם הארכיטקטורה של המעבד, ולכן AMD הוסיפו את המספר 3000 כדי "לעזור" לקונים הפוטנציאלים להשוות את הדגם שלהם לדגם המתאים של Intel (המבחנים גם מגבים את זה, אז זו לא הטעיה של הציבור אלא, בגדול, השוואה נכונה).

כלומר, אם מעניין אותך התדר, אז אינטל באמת בעלי תדר גבוה יותר.

אבל אם מעניינים אותך הביצועים (וזה מה שמעניין), אז ההשוואה היא של שני המעבדים האלו והם די מקבילים.

(אגב, בהשוואת 2 מעבדים בעלי אותה ארכיטקטורה, למשל AMD 3000 לעומת AMD 3200 אז ההשוואה של התדר כן נכונה).

מקווה שההסבר הזה מספק אותך, ואם לא אז בטח יהיו פה אנשים שיתנו הסבר טוב ומקצועי יותר.

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה, עזרת לי.

פורסם

לצורך העניין אתה יכול להשוות את זה למנוע אמריקאי בנפח מטורף של איזה 7000 סמ"ק, שמוציא למעשה אותם ביצועים כמו מנוע גרמני משובח בנפח 4500 סמ"ק...

פורסם

עכשיו הכל התבהר לו...

::)

פורסם

בעצם המספר אצל האתלון זה הPR שלו-הציון שלו ורק עכשיו אינטל הבינו את זה ושמו PR בפנטיום D

פורסם

אהבתי ת'דוגמא עם המנועים :yelclap:

זה כמו להשוות מנוע מהישנים של פונטיק (האמריקאית) בעל נפח 8000 סמ"ק, 12 צילנדרים, אבל 150 כ"ס ולנטול מומנט.

או מנוע גמרני קלאסי בעל נפח 3000 סמ"ק, 6 צילנדרים, 350כ"ס, מנוע אטמוספרי ומשיג מומנט לא נורמלי בסל"ד נמוך.

פורסם
  • מחבר

חחח.. אני שמח שהנושא שלי גרם לפורום להפוך להיות פורום מוטוריקה והשוואות מנועים :)

אבל כמו שאמרתי כבר, תודה, עכשיו אני יוכל להסביר זאת לחבר שלי שלא מאמין לי ש AMD3000 לדוגמא פועל במהירות 1.8GHZ

(מה לעשות הוא מאלה שלא מאמינים...)

פורסם

אהבתי תקטע של המנועים אחי!!....אחלה הסבר

אולי ש-HWzone יפתחו פורום מכוניות....זה יכול להיות ענק....ואני רציני!!

בתור חובב מכוניות חסר לי דבר כזה מאוד....

תחשבו על זה.... :xyxthumbs:

פורסם

logo.jpg

תקרא מה כתווב בתמונה,

איך זה מתקשר לפורום מכוניות?

פורסם

השוואה די טובה

תמיד ששואלים אותי אני גם מסביר ככה

לאינטל יש כוח ברוטלי (לא חכם)

א.מ.ד משיגה אותם ביצועים (מקבילים ביותר) בתדר נמוך יותר ובגלל זה הם נחשבים (בעייני בכל מקרה) כוח חכם

אני תמיד משווה מכונית רגילה (עם מנוע בתצורה V) שבנפח ליטר 2.0-2.5 מגיעה ל (בוא נגיד)200 כ"ס במקרה הטוב

למכונית מזדה RX8 עם מנוע ROTARY שבנפח 1.3 ליטר (!!!!!!) מגיע ל 231 כ"ס!!! (חזק!!! אההה?)

אותו דבר א.מ.ד ואינטל

הסיבה לכך היא (כמו שאמרו מעלי) היא ש א.מ.ד משיגה יותר פעולות בכל מחזור שעון (ככה אומרים CLOCK CYCLE?)

אז בעצם מעבד 1.8 של א.מ.ד עושה אותם פעולות כמו מעבד 3.0 של אינטל (ובגלל זה השם המקביל שלו 3000)

ובגלל זה אני אומר שאינטל מטומטמים!!! :bash: (אבל זה כבר סיופר אחר ;D)

מקווה שעזרתי

פורסם

אתה מודע לעובדה שבמנוע רוטורי יש הרבה בעיות....וזה צריך להיות מדויק מאוד מאוד...(העיגול)...וזה עולה הרבה כסף...

ואם אני לא טועה גם בRX7 יש מנוע רוטורי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים