עבור לתוכן

האם כדאי לכבות ראוטר (אלחוטי) בכל יום או להשאירו דלוק 24/7?

Featured Replies

פורסם

יש לעניין 3 היבטים עיקריים-

1. בריאותי - האם זה בריא שהנתב משדר בכל הבית אותות? (אשמח שירחיבו בנושא הזה -- אולי גלי הRF אינם מסוכנים?)

2. אבטחתי - יותר סיכוי לכניסה אל הרשת כאשר הנתב דלוק כל הזמן ופתוח לנסיונות פריצה, רחרוח וגילוי פרטים.

3. חיי הנתב - האם זה פוגע באורך חייו של הנתב או פוגע בנתב באיזושהי דרך?

תודה לעונים.

פורסם

1. בריאותי - האם זה בריא שהנתב משדר בכל הבית אותות? (אשמח שירחיבו בנושא הזה -- אולי גלי הRF אינם מסוכנים?)

2. אבטחתי - יותר סיכוי לכניסה אל הרשת כאשר הנתב דלוק כל הזמן ופתוח לנסיונות פריצה, רחרוח וגילוי פרטים.

3. חיי הנתב - האם זה פוגע באורך חייו של הנתב או פוגע בנתב באיזושהי דרך?

1. עד כמה שאני יודע, גלי RF בתדרים ובעוצמות שהנתב משדר אינם מייננים ולפיכך אינם מסוכנים.

2. אם הנתב עובד בשיטה המאובטחת יותר (G אני חושב) ויש פיירוול מותקן בנתב אז אין סכנה.

3. נתב זה מכשיר שאמור להיות מחובר ודולק 24/7, מבחינת אורך חיים ההבדל זניח לחלוטין אם בכלל, כאמור המכשיר מתוכנן לעבודה שכזו.

פורסם
  • מחבר

:xyxthumbs: OK

*התקן המאובטח יותר הוא תקן G.

פורסם

אומנם יש לי ראוטר רגיל אבל גם הוא וגם המודם עובדים ללא הפסקה (למעט הפסקות חשמל) בנתיים לא היו בעיות (טפו טפו טפו)

פורסם

:xyxthumbs: OK

*התקן המאובטח יותר הוא תקן G.

תקן G בסה"כ מדבר על קצב שידור מקסימלי של 54Mbps לעומת 11Mbps בתקן B. אין שום קשר לאבטחה.

תקני אבטחה:

WEP 40 bit, WEP 128 bit - תקני האבטחה המקוריים. כשהם יצאו הם נחשבו לבטוחים, כאשר ה- 128 נחשב לבטוח בהרבה. מאז זרמו הרבה מים בנהר והוכח כי ניתן לפרוץ אותם תוך כמה שעות של האזנה פאסיבית אם לא פחות.

WPA, WPA2 - תקנים חדשים יותר במקום WEP הפרוץ. גם ב- WPA יש בעיות אבטחה אם בוחרים סיסמה קצרה. עם סיסמה של 20 אותיות אין בעיה, ואם WPA2 אין בעייה כלל.

לעניין ה- 24/7:

בריאות ואבטחה: כיבוי SSID broadcast אמור לדאוג לזה שאם אתה לא צריך את הראוטר ולא עובד איתו הוא לא ישדר כלום החוצה. זה גם מקשה על גילוי הראוטר (אלא אם כן מישהו מצותת בזמן שאתה עובד איתו). מבחינה זאת ראוטר ללא ssid broadcast שלא נמצא בשימוש שקול לראוטק סגור, חוץ מצריכת החשמל הקטנה שלו.

אורך חיים: יש יתרונות לכאן ולכאן. לא נראה לי פקטור משמעותי בהחלטה.

אישית, הראוטר שלי פועל 24/7 מאז שקניתי אותו לפני חצי שנה.

פורסם
  • מחבר

צודק. - אם כך השאלה שלי היא האם אפשר להפעיל רשת בהצפנת WPA2

(WPA PSK AES) תחת 802.11b?

כנראה שהבלבול קרה בגלל שמוצרי G יצאו בזמן שיצאו התקנים החדשים? [אם אני מבין אותך נכון]

*אני מודע אל תקני האבטחה.

*תודה על התגובה.

פורסם

אם אני מכבה את הSSID BROADCAST, איך אני מחבר לרשת ???

פורסם
  • מחבר

זה ששם הרשת לא משודר לא אומר שאתה לא יכול להתחבר. רק אם הרשת היא ציבורית ולא פרטית - אז מן הסתם נצרך שידור SSID.

במקרה שהSSID לא משודר, אתה פשוט כותב אותו במחשב שלך (לדוג' - בדרייבר של הכרטיס שלי אני נדרש להקליד את שם הרשת, וגם כאשר מוסיפים רשת שלא משדרת את שמה לCFG של WINXP אז נדרש להקליד את השם ידנית).

פורסם

צודק. - אם כך השאלה שלי היא האם אפשר להפעיל רשת בהצפנת WPA2

(WPA PSK AES) תחת 802.11b?

כנראה שהבלבול קרה בגלל שמוצרי G יצאו בזמן שיצאו התקנים החדשים? [אם אני מבין אותך נכון]

*אני מודע אל תקני האבטחה.

*תודה על התגובה.

באופן תאורטי כן, באופן מעשי לא תמצא כרטיסי 802.11b או נקודות גישה כאלה שתומכות ב- WPA2.

כמובן שתוכל לקחת ראוטר 802.11g ולאלץ אותו לפעול ב- 802.11b בלבד , ואם תתחבר עם כרטיס 802.11g שתומך ב- WPA2, הם ידברו ב- 11 מגה-ביט. כמובן שזהו תרגיל תאורטי בלבד כי אין סיבה לקחת שתי נקודות קצה של 54 מגה ביט ולהריץ אותן ב- 11 מגה ביט.

פורסם
  • מחבר

באופן תאורטי כן, באופן מעשי לא תמצא כרטיסי 802.11b או נקודות גישה כאלה שתומכות ב- WPA2.

כמובן שתוכל לקחת ראוטר 802.11g ולאלץ אותו לפעול ב- 802.11b בלבד , ואם תתחבר עם כרטיס 802.11g שתומך ב- WPA2, הם ידברו ב- 11 מגה-ביט. כמובן שזהו תרגיל תאורטי בלבד כי אין סיבה לקחת שתי נקודות קצה של 54 מגה ביט ולהריץ אותן ב- 11 מגה ביט.

בהחלט. יופי תודה על ההבהרה. :hat:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים