עבור לתוכן

Linux+Windows XP

Featured Replies

פורסם

יש לי כרגע ווינדוס אקספי ושבוע הבא אני מקבל הארד דיסק נוסף ורציתי להתקין עליו לינוקס...

דבר ראשון, על איזה הוצאה אתם ממליצים? (פעם ראשונה שאני מתקין לינוקס)

דבר שני, האם יכולות להיווצר בעיות? מאיזה דברים להיזהר? איך לפצל את ההארד דיסק? איזה boot loader להתקין?

וגם שמעתי שאם יש נגיד, ווינדוס 98 ולינוקס, ומעדכני את הווינדוס לווינדוס אקספי ההתקנה של ווינדוס אקספי כותבת מחדש את ה-mbs, האם זה נכון והאם יש משהו לעשות נגד זה?

תודה מראש!

פורסם

תתחיל מקראית הת'רדים האלה.

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=20;action=display;threadid=2697

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=20;action=display;threadid=813

ולהבא אפילו חיפוש לא תצטרך פשוט לקרוא את הכותרות של הנושאים האחרונים.

אם אחרי זה יש לך שאלות ספציפיות על משהו לא מובן תשאל, ואני בטוח שיעזרו לך פה.

דרך אגב בלינק הראשון הוספתי הודעה עם לינקים למדריכים כללים ללינוקס, ממליץ להשתמש בהם בתור התחלה.

:bash:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה! ;D

פורסם
  • מחבר

רציתי רק לשאול, אם נגיד אחרי שאני מתקין לינוקס אני מתחרט, רוצה למחוק אותו ולחזור לאיך שהיה קודם, איך אני מחזיר את ה-mbr לאיך שהוא היה לפני לינוקס?

פורסם

כן בחיים לא לרשום ב fdisk

o

w

;D

פורסם

אתה לא תתחרט, אתה רק תרגיש שכל השנים היית מטומטם והשתמשת בוינדוס הטיפש והפשיסטי הזה ;D

(Fdisk /mbr)

פורסם

יש בדיסק של ה XP אפשרות להפעיל את המחשב ככה שתוכל לתקן אותו (לא אוטומטית כי זה חרא!), ואז הוא מעלה לך מאין דוס שבו אתה יכול לכתוב מחדש את ה MBR.

לא זוכר בדיוק איזה אופציה זאת, אבל תנסה להפעיל את המחשב מהדיסק של הXP ואני בטוח שתמצא את זה שם

פורסם

להלות מהדיסק של XP להיכנס למצב תיקון ע"י לחיצה על R ואז לכתוב fixmbr

יש לי ניסיון בזה ;D

פורסם
  • מחבר

אה

אוקיי

תודה!

פורסם

רק לפרוטוקול, אפשר מכל COMMAND PROMPT לעשות את זה (את הFDISK /MBR)

יכול להיות שפה אני הוזה - אבל אני זוכר שאני עשיתי את זה אפילו מהCOMMAND PROMPT בתוך ווינדוס עצמו

פורסם

FDISK /MBR אפשר לעשות רק במצב DOS מלא (לא בחלון בתוך WINDOWS)

חוצמזה שיש לו בכלל WINDOWS XP ששם אין DOS ולא FDISK, ככה שהדרך היחידה (לפחות שאני מכיר) זה להפעיל את המחשב מהדיסק התקנה כמו שהוסבר קודם.

פורסם
  • מחבר

אפשר מדיסקט הפעלה של ווינדוס אקספי, לא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים