עבור לתוכן

האם זה נכון שבצילום MRI אין בכלל קרינה בניגוד ל-CT שיש המון?

Featured Replies

פורסם

כי ככה שמעתי.

תודה.

פורסם

לא הייתי עושה יותר מידי צילומים בתהודה מגנטית (MRI שווה ערך לכמה צילומי רנטגן)

זה עובד על תהודה מגנטית, זה דיי לא בריא.

אבל אם צריך אז צריך

MRI = Magnetic resonance imaging

CT

בכל מקרה עובד על XRAY, והוא עוד יותר פחות בריא...

מצלמים אותך עם XRAY מכל מקום בגוף

אם יש בחירה עדיף MRI

פורסם

בשתי הבדיקות יש כמות ענקית של קרינה.. השאלה אבל איזה סוג של קרינה..

CT מזיק ללא ספק.. זה דבר ידוע.. MRI נחשב ללא נזק כלל (לפחות לא נזק ידוע)..

בתכלס.. MRI זה לשים אותך בתוך פלאפון ענק (לא בדיוק אותה קרינה, אבל מאוד קרוב) .. אז אומנם יש מלא קרינה, אבל היא לא נחשבת קרינה מזיקה.

פורסם
  • מחבר

או קיי תודה רבה לכם.

פורסם

אם נגעת בנושא....

מישהו מוכן להסביר לי למה בזמן ה-CT מרגישים לחץ עצום בראש?

עשיתי אחד לא מזמן, כמויות מטורפות של לחץ

כאילו מישהו לוחץ על הראש (למוכים ביניכם - מכירים את זה כשבאים ומתעללים בכם ולוחצים לכם על הראש? :hat:).

פורסם

אם הזריקו לך חומר ניגוד אז ייתכן שהגבת אליו, אם לא יש כמה סיבות -

פחד מהפרוצדורה, לחץ נפשי, פחד ממקומות סגורים וכו'. חוץ מזה אין שום סיבה לכאבי ראש (החומר ניגוד הוא הגורם הפיזיקלי היחיד שיכול להשפיע, את הקרניים אתה לא מרגיש).

פורסם

MRI גם עולה משהו כמו 4000 שקל לקופת החולים שלך, אז אל תיהיה בטוח שתצליח "לבחור" באמת מה יותר מאתים לך

אלה אם כן אתה באמת באמת צריך - כמו כן כך בחשבון שהזמינות של MRI פחותה מאשר CT ובאיזורים מסויימים אתה צריך לחכות למשאית , כן כן משאית שבתוכה מותקן מכשיר ה MRI שתגיע לבית החולים כדי שתעבור צילום.

פורסם

חבל שרובכם סתם מטעה את הבחור. MRI אכן מבוסס על "תהודה מגנטית" [למעשה מדובר בדיוק ב-NMR שעושים לדגימות במעבדה רק ש-MRI הוא מפותח יותר על מנת שאפשר יהיה לקבל תמונה דו-מימדית או תלת-מימדית לנפח הרבה יותר גדול בפחות זמן וביעילות רבה יותר]. מבחינת סכנה לגוף ולרקמות, כמו בכל גל-אלקטרומגנטי גם כן קיימת סכנה כלשהיא אבל היא הרבה יותר קטנה מאשר צילום רנטגן זו למעשה התמונה המתקבלת מהקרנת גלי X על גופך [קרינה מיננת!], כך שהבחור שהגיב וטען ששימוש ב-MRI שוב ערך לכמה צילומי רנטגן התבלבל או פשוט לא יודע על מה הוא מדבר.

אני לא ממש זוכר מהו CT אך כמו שאני זוכר הוא עושה שימוש בקרינת גלי X דינו כדין צילום רנטגן ואפילו גרוע מכך פי כמה מאחר והחשיפה ב-CT היא חשיפה ארוכה הרבה יותר ביחס לצילום רנטגן [שהוא למעשה מעין snapshot].

קיצר, אם הרופא שולח אותך לעשות 5 צילומי CT בשנה או 5 צילומי MRI בשנתיים-שלוש מותר לך להתלונן בפניו ;) - אחרת, סמוך על הרופא או טכנאים שהם יודעים מה הם עושים. בלאו הכי אתה חוטף קרינה באופן תדיר ורציף [לדוגמה, קרינה קוסמית שהיא קרינה מיננת מצליחה לחדור את האטמוספירה באופן חלקי והיא מסוגלת גם לחדור קיר בטון - זו קרינה שהגוף שלנו חוטף באופן תדיר כשאנחנו הולכים ברחוב ואפילו כשאנחנו ישנים בלילה].

פורסם

סיטי זה פשוט רנטגן מסתובב

פורסם

אם אני לא טועה יש הגבלה של CT אחת בשנה.

רנטגן לא מערב גלי X... רנטגן זה גלי X.

גלים בין הכי מסוכנים חותמגלים רדיואקטיביים

פורסם

צחוקים, עשיתי CT לא מזמן, ודווקא מאוד נהניתי מהחוויה.. :P

תמיד בסרטים רואים את המשטח הזה שעליו שוכבים נכנסויוצא דרך הטבעת.. נחמד לראות את זה בגוף ראשון.

הסיבה למה עשיתי את הCT.. טוב, היא הרבה פחות משעשעת.

נדב.

פורסם

MRI עלה משהו כמו 17,000 ש"ח בזמנו כששלחו אותי לעשות.

פורסם

מקצת חומר שאספתי, מתברר שMRI "עולה" כמו שיחת טלפון ארוכה לגוף (כי משדרים שם גלי רדיו משום מה)

התהודה המגנטית קיימת כבר 30 שנה בערך ועד היום לא התגלו עדויות לכך שזה מזיק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים