פורסם 2005 במאי 1420 שנים שלום לכם ! אני בטוח שכבר שאלו את השאלה שאני רוצה לשאול פה את חבריי הפורום כבר הרבה פעמים אבל לא מצאתי מה שאני מחפש ב "חיפוש". קניתי כונן קשיח של מקסטור בגודל 160 גיגה ... עכשיו אני רוצה לחלק אותו לשניים כלומר לשני כוננים C+D... בגדלים שונים . מה הדרך הקלה ביותר לעשות זאת ? דרך אגב זה SATA. תודה מראש .
פורסם 2005 במאי 1420 שנים הכי קל זה בעזרת מערכת ההפעלה (ווידנוס או לינוקס)אם אתה בווינדוס והמחשב כבר מותקן אז תעשה הפעלה diskmgmt.mscאם מערכת הפעלה עוד לא מותקנת פשוט במהלך ההתקנה תחלקאם אתה בלינוקס FDISK
פורסם 2005 במאי 1420 שנים הבעיה היא שבעת התקנת XP,המערכת לא נותנת ליצור מחיצות שגדולות ה-30 או שלושים ומשהו ג'יגה.או שאני טועה?......אני בכל מקרה מחלק עם Partition Magic.או עם Fdisk(הבעיה שאי אפשר לחלק איתה למחיצות NTFS).
פורסם 2005 במאי 1420 שנים Windows 2000 ו-Windows XP לא מאפשרות ליצור מחיצות של FAT32 גדולות מ-32GB, אבל הן עובדות היטב עם מחיצות כאלה, במידה ויצרת אותן באמצעות תוכנה אחרת. הבעיה היא שמיקרוסופט החליטה שהיא יודעת מה טוב בשבילנו הצרכנים (כמו תמיד), וחסמה ב-Windows 2000 וב-Windows XP את האפשרות הזאת, כדי "לשכנע" משתמשים לעבור להשתמש במערכת קבצים NTFS.התוכנה הכי טובה לניהול מחיצות של דיסק קשיח היא Norton Partition Magic (ל-Acronis יש תוכנה מקבילה לא פחות טובה). את התוכנה של Acronis ניתן להריץ דרך Boot-CD. אני מניח שגם את Norton Partition Magic אפשר להריץ דרך Boot-CD.
פורסם 2005 במאי 1420 שנים מחבר תודה לכל מי שהגיב ! יש איזה שהוא מדריך שאתם מכירים שיכול לעזור לי ? {כי אני לא מבין גדול בזה .} אז יש אפשרות שאני יחלק את הכונן במהל ההתקנה ? {ואיפה בדיוק יש את האפשרות הזאת שאני מתקין XP..? והאם לא תיהייה לי בעיה לעשות חילוק של יותר מ30 גיגה? איך קוראים לתוכנה של Acronis?
פורסם 2005 במאי 1420 שנים במהלך ההתקנה של Windows XP יש אפשרות לחלק את הדיסק הקשיח למחיצות לפני ההתקנה.אם אתה מעוניין להשתמש במחיצות של NTFS, אז לא תהיה לך מגבלה לגבי גודל המחיצות. אבל, אם אתה מעדיף להשתמש במחיצות של FAT32, אז Windows XP מגביל אותך למחיצות בגודל מקסימאלי של 32GB.ניתן ליצור מחיצות של FAT32 ללא מגבלת גודל באמצעות תוכנות אחרות, ולהשתמש במחיצות האלה ללא בעיה תחת Windows XP.אני לא זוכר איך קוראים לתוכנה של Acronis. אבל, היא נמצאת ב-Acronis Multi Utility Boot CD.
פורסם 2005 במאי 1420 שנים מחבר תודה רבה על ההסבר . אבל יש לי עוד שאלה קטנה . מה ההבדל בין FAT32 לבין NTFS . ?והאם בכלל למשתמש ממוצע זה צריך להיות משנה ?
פורסם 2005 במאי 1420 שנים אני לא בטוח אבל נראה לי שNTFS עובד יותר טוב אמין יותר... ובסך הכל פורמט יותר חדש מהFAT/FAT32
פורסם 2005 במאי 1420 שנים מחבר תודה רבה . אני יודע שבזמן שאתה מתקין XP עוד לפני ההתקנה עצמה הוא נותן לך אפשרות לפירמוט ... אבל מתי הוא נותן לי את האפשרות של החילוק כוננים ?
פורסם 2005 במאי 1420 שנים ההתקנה של Windows XP מאפשרת לחלק את הדיסק הקשיח למחיצות ומיד אח"כ מאפשרת לפרמט את המחיצה שבה אתה רוצה להתקין את Windows XP. את שאר המחיצות אתה יכול לפרמט אחרי סיום ההתקנה של Windows XP דרך המחשב שלי.NTFS הוא לא פורמט יותר טוב מ-FAT32. לכל אחת משתי השיטות יש את היתרונות והחסרונות שלה.בגדול, NTFS מיועד לשימוש בקבצים מוצפנים, צריבת סרטי DVD ועבודה עם קבצים בגודל של מעל 4GB.FAT32 מהיר יותר מ-NTFS בעבודה עם קבצים גדולים במחיצות גדולות מ-8GB. בנוסף לכך, במקרה של תקלה במחשב יותר קל לשחזר קבצים ממחיצות של FAT32.מאחר ש-FAT32 לא יכול לעבוד עם קבצים גדולים מ-4GB, למשתמש הממוצע מומלץ לחלק את הדיסק הקשיח למספר מחיצות של FAT32 ו-NTFS לפי הצורך, כאשר המחיצות של NTFS ישמשו לאחסון קבצי ISO ווידאו גדולים מ-4GB.למרות שמיקרוסופט יוצאת מגדרה לקידום פורמט NTFS, מומלץ להתקין את Windows XP על מחיצה בפורמט FAT32, לצורך הקלה בשחזור קבצים במקרה של תקלה.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.