עבור לתוכן

עריכה: שגיאה במהירות הצריבה וביכולת הצריבה

Featured Replies

פורסם

כשניסיתי לעשות עידכון קושחה לכונן שלי נתקלתי בשאלה מסויימת כשכבר הייתי באפשרויות של הFW בדוס:

2 -> PRIMARY SLAVE(If your drive set up in primary slave, please  write number 2)

3 -> SECONDARY MASTER(If your drive set up in secondary master, please write number3)

4 -> SECONDARY SLAVE(If your drive set up in secondary slave, please write number 4)

אז דבר ראשון מה זה slave, master ומה זה משנה אם הם primary or secondary?

ואיך אני בודק מה מבין האפשרויות האלו  הוא הכונן שלי?

עריכה: הסברתי את השאלה שלי בתגובה השלישית

פורסם

קודם כל, תשנה את הכותרת של הת'רד.

Primary זה ערוץ IDE ראשי.

Secondary זה ערוץ IDE משני.

לכל ערוץ IDE יש Master ו-Slave.

הכונן שחובר לקצה של הכבל IDE הוא Master, והכונן שמחובר לאמצע הכבל IDE הוא Slave.

במנהל ההתקנים כתוב לאן מחובר כל כונן.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה..

עכשיו אני יודע שהכונן שלי הוא secondary אבל איך אני יודע אם הוא master או slave בלי לפתוח תקופסא ולבדוק?

בדקתי במנהל התקנים והופיע לי החלון הזה, לפיו אני יכול לדעת את זה?

lflf6kr.jpg

פורסם

התקן 0 זה Master והתקן 1 זה Slave.

איזה אפשרויות יש לך בסוג התקן, מלבד זיהוי אוטומטי?

לפי מה אתה יודע שהכונן שלך מחובר ל-Secondary IDE Channel?

זיהית את הכוננים שמחוברים ל-Primary IDE Channel?

פורסם
  • מחבר

אני יודע ששני הכיננים שלי מתחברים לPrimary IDE Channel כי כבר עשיתי עדכוןFW לכונן אחר והוא זיהה לי את שניהם.

בכל מקרה במאפיינים של הכונן אצלי כתוב מה 0 ומה 1 אז עכשיו אני יודע בדיוק איזה התקן שייך לאיזה כונן, תודה!!

עכשיו לשאלה השניה שלי:

למה אחרי שעשיתי עדכון קושחה לצורב שלי שלא הצליח לצרוב משום מה עדיין זה לא עזר ובמאפייני הצורב כתוב

Maximum Read Speed Supported (with current disc): 32X (4800 KB/Sec)

Maximum Write Speed Supported (with current Disc): 4X (600 KB/Sec)

Current Read Speed Supported (with current Disc): 32X (4800 KB/Sec)

Current Write Speed Supported (with current Disc): 4X (600 KB/Sec)

שזה לא נכון, מהירות הצריבה שלו היא 16X..

איך אני מסדר את זה שהוא יוכל לצרוב שוב?

פורסם

איזה סוג צורב יש לך (CD/DVD)? של איזו חברה? מה המאפיינים של הצורב?

איזה סוג מדיה אתה מנסה לצרוב (CD/DVD)? של איזו חברה? האם מדובר בדיסק חד-פעמי (CD-R/DVD-R) או רב-פעמי (CD-RW/DVD-RW)? איזו מהירות מוצהרת על המדיה שאתה מנסה לצרוב?

האם אתה מצליח לצרוב עם הצורב במהירויות שהזכרת, או שאי-אפשר לצרוב בכלל?

פורסם
  • מחבר

איזה סוג צורב יש לך (CD/DVD)? של איזו חברה? מה המאפיינים של הצורב?

-יש לי צורב רגיל LG מדגם GCE-8160B במהירות 16X10X40 (צריבה 16X)

איזה סוג מדיה אתה מנסה לצרוב (CD/DVD)? של איזו חברה? האם מדובר בדיסק חד-פעמי (CD-R/DVD-R) או רב-פעמי (CD-RW/DVD-RW)? איזו מהירות מוצהרת על המדיה שאתה מנסה לצרוב?

-ניסיתי לצרוב על maxell וsilver line שאמורים להגיע למהירות 52X על דיסקים חד פעמיים

האם אתה מצליח לצרוב עם הצורב במהירויות שהזכרת, או שאי-אפשר לצרוב בכלל?

-אי אפשר לצרוב בכלל, למרות שלפני כמה זמן יכולתי לצרוב רגיל אני לא יודע מה קרה..

פורסם

יכול להיות העדכון קושחה נכשל. תנסה להתקין את העדכון קושחה שוב, אם זה לא יצליח אז תנסה גירסת קושחה ישנה יותר.

יכול להיות שהבעיה היא לא בצורב, אלא בתוכנת צריבה. יש לך צורבים נוספים? אם כן, אז תנסה לצרוב באמצעותם.

הצורב הוא צורב CD רגיל (לא צורב DVD) שקורא במהירות X40, צורב במהירות X16 ומשכתב במהירות X10? אם כך, אז מדובר בצורב ישן בן יותר מ-6 שנים שיכול להיות שהוא פשוט התקלקל. אם זה המצב, אז אין טעם לנסות לתקן את הצורב, פשוט תזרוק אותו.

פורסם
  • מחבר

יכול להיות העדכון קושחה נכשל. תנסה להתקין את העדכון קושחה שוב, אם זה לא יצליח אז תנסה גירסת קושחה ישנה יותר.

-עדכנתי פעמיים קושחה ובסוף הייתה הודעה שהעדכון הצליח (בשתי הפעמים), מאיפה אני יכול למצוא עידכון קושחה ישן יותר?

יכול להיות שהבעיה היא לא בצורב, אלא בתוכנת צריבה. יש לך צורבים נוספים? אם כן, אז תנסה לצרוב באמצעותם.

-ניסיתי, זה לא רק זה, הצורב לא מזהה גם דיסקים שהוא בעצמו צרב בעבר. לעומת זאת דיסקים מקוריים הוא מזהה.

הצורב הוא צורב CD רגיל (לא צורב DVD) שקורא במהירות X40, צורב במהירות X16 ומשכתב במהירות X10? אם כך, אז מדובר בצורב ישן בן יותר מ-6 שנים שיכול להיות שהוא פשוט התקלקל. אם זה המצב, אז אין טעם לנסות לתקן את הצורב, פשוט תזרוק אותו.

-כן אתה צודק, זה צורב בן 4 שנים כמעט אבל קשה לי להאמין שכונן אופטי שלא היה בשימוש מירבי יתקלקל ככה.

מנסיון אני אומר שהיו לי כונני CDROM ישנים בני 10 שנים אולי במהירות קריאה 8X והם עובדים עד היום.

תודה על העזרה עד עכשיו..

פורסם

אני לא מכיר את הצורבים של LG. אבל, אם קיבלת הודעה שהעדכון קושחה הצליח, אז אין איתו בעיה.

אם אני לא טועה, אז לצורבים יש שני עיני לייזר - אחת לקריאה ואחת לכתיבה. ידוע שכוננים אופטיים רגילים מסויימים לא יודעים לקרוא דיסקים צרובים. ייתכן והעין לייזר של הכתיבה התקלקלה, כך שהצורב מסוגל לקרוא דיסקים מקוריים אבל לא דיסקים צרובים.

קורה שכוננים אופטיים מתקלקלים אפילו לאחר פחות מ-4 שנים, למרות שלא נעשה בהם שימוש מאסיבי.

אני הייתי מוותר על הצורב. צורב DVD חדש ומהיר עולה בסה"כ כ-300 ש"ח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים