עבור לתוכן

SATA 2

Featured Replies

פורסם

היי, ראיתי שיצא בפנדס כונן שהוא SATA 2 ויש לי כמה שאלות.

1) יש עוד כוננים כאלה?

2) מתי הם יצאו?

3) האם יש תוספת ביצועים רציתי?אפשר בנצ'ים?חומר קריאה?

הכונן - http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=10083

תודה רבה.

פורסם

היה בזאפ,עכשיו אני לא מוצא,עדיף לחכות קצת. SATA II עובד (על הנייר) פי 2 מהירות מSATA הרגיל,במקום ב 150 אז ב 300,בנצ'ים ל SATA II תמצא בכל אתר חומרה נורמלי (כמו טום או אננד).

פורסם
  • מחבר

תאורתית אני יודע הכל על SATA 2 רציתי יותר לפתוח את התר'ד לדיון על יתרונות וחסרונות...בנצ'ים והאם זה העתיד...האם זה פותר את בעיית צוואר הבקבוק וכו'...

פורסם

לפי מה שאני הבנתי החומרה בימנו לא מנצלת את כל פס הרוחב של SATA אז בנתיים אני לא חושב שיהיה שינוי בין SATA לSATA2 לגבי העתיד אהה הכל יכול להיות אבל לא נדמה לי שבשנה שנתיים הבאות לא נסתפק בSATA רגיל.

פורסם

שיפור הביצועים שיתן קצב ההעברה המהיר יותר של SATA2 הוא זניח לחלוטין.

פורסם

שיפור הביצועים שיתן קצב ההעברה המהיר יותר של SATA2 הוא זניח לחלוטין.

נכון,רק פי 2 מ SATA רגיל. :kopfpatsch:

פורסם

נכון,רק פי 2 מ SATA רגיל. :kopfpatsch:

זה לא משנה , הוא ממילא לא יוכל לנצל את המהירות...
פורסם

ברור שלא,SATA II על בקר SATA רגיל יעבוד במהירות של SATA רגיל.

SATA II שיישב על בקר SATA II יעבוד פי 2 יותר מהר מ SATA רגיל.

* פי 2 תאורטית כמובן,אבל יותר מהר מ SATA רגיל עם הבדל משמעותי.

פורסם

אתם שוכחים שההגבלה של המהירות בכוננים הקשיחים היא במכניקה. הכונן מוגבל במהירות סיבוב מסוימת של הפלטות ובמהירות שבה הראש קריאה/כתיבה מרחף מעל הפלטות האלה ומבצע את הפעולות של חיפוש, קריאה וכתיבה.. כל עוד זה נשאר באותה טכנולוגיה, אנחנו לא מגיעים לקצב התיאורטי של SATA, שלא לדבר על SATA2.. אפילו ה ATA133 של מקסטור נחשב סתם גימיק ויש חברות שלא תומכות במהירות הזו בבקרים שלהם (אינטל למשל) כי זה פשוט לא מוסיף כלום לביצועים..

פורסם

מה אז אני היחיד שמרגיש בהבדל בין 100 ל 133? נכון,הבדל דיי זניח אבל מורגש.

פורסם

ברור שלא,SATA II על בקר SATA רגיל יעבוד במהירות של SATA רגיל.

SATA II שיישב על בקר SATA II יעבוד פי 2 יותר מהר מ SATA רגיל.

* פי 2 תאורטית כמובן,אבל יותר מהר מ SATA רגיל עם הבדל משמעותי.

:kopfpatsch:

כל עוד זה תאורטי זה בולשיט, ה- SATA עדיין לא מיצא את עצמו ואין הבדל בין ATA ל- SATA (ואני לא מדבר על מהירות תאורטית :s07:).

ומעניין מי יהיה הטמבל הראשון שיקנה דיסק קשיח 160GB ב- 1130 ש"ח.

פורסם

למה של סמסונג? סתם יקר

של היטאצ'י שנכנס לפנדה היום עולה 26 שקל יותר מה Maxtor עם NCQ (שכמובן הוא תכונה Native של SATA II) ו 30 שקל יותר מה Seagate עם NCQ

פורסם

הדיסק הקשיח לא מסוגל להעביר נתונים בקצב של SATA1 אז השיפור ב SATA2 יהיה זניח לחלוטין.

בנוגע להבדל בין 133 ל 100, אני מוכן לערוך לך מבחן עיוור, ולהתערב איתך על כל סכום שתרצה שלא תוכל להבדיל בין 133 ל 100.

פורסם

הדיסק הקשיח לא מסוגל להעביר נתונים בקצב של SATA1 אז השיפור ב SATA2 יהיה זניח לחלוטין.

לא קשור להעברת נתונים :kopfpatsch:

ל SATA II לא חסר תכונות שאחת מהן היא ה NCQ

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים