עבור לתוכן

המלצה לנתב בין שני מחשבים כבלים(חייגן) וחיבור אינטרנט 750 (ברק013)

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

יש לי שני מחשבים אני רוצה לחברם ברשת, מחשב ראשי (פנטיום4, XP ,מודם כבלים-מוטורולה SB4200 מחובר ע"י כרטיס רשת) יהיה מחובר לנתב והמחשב השני (WINDOWS 98SE,פנטיום 3) זה יהיה המחשב המשני. שניהמחשבים נמצאים בחדרים הסמוכים אחד לשני כאשר קיר מפריד ביניהם.

יש לי מספר שאלות :

1. מה עדיף לי לקנות ראוטר אלחוטי או חוטי?

2. האם קיים ראוטר מומלץ שיתאים לחיבור בין שני המחשבים לאינטרנט?

3. האם אני צריך להוסיף כרטיס רשת נוסף למחשב הראשי בנוסף לקיים?

4. האם מערכות ההפעלה XP בראשי ו98 במשני זה זיווג מוצלח או שכדאי לי לשדרג את המחשב המשני ל XP ?

תודה למשיבים... :hi:

פורסם

1. במקרה של שני מחשבים בחדרים צמודים עדיף לבצע את החיבור באמצעות חיבור חוטי

אבל אם בעתיד מתוכננים עוד מחשבים ואולי מחשב נייד אז אולי כדאי לקנות ראוטר אלחוטי ולחבר את שני הקיימים בחיבור חוטי (עולה יותר כסף ולא חובה)

2. תחליט קודם אם דרוש לך אלחוטי או קווי

3. במידה ואתה משתמש בראוטר המודם מתחבר לראוטר וממנו יוצאים הכבלים למחשבים זאת אומרת שבכל מחשב מספיק כרטיס רשת אחד

4. אין מחשב ראשי ומשני כשמשתמשים בראוטר ואין גם שאלה בקשר למערכות הפעלה (תתקין לפי הצורך של המחשב וגילו )

הערה

ניתן לחבר את המחשבים בלי ראוטר על ידי הוספת כרטיס רשת נוסף למחשב הראשי וחיבור כבל רשת בין שני המחשבים

פורסם
  • מחבר

כנראה שאני אבחר באופציה החוטית שנראית לי יותר חסכונית ולא האלחוטית .

1. האם בהמשך לבחירה שלי אני אצטרך רק כרטיס רשת אחד ורואטר מכיוון שכרטיס רשת אחד כבר קיים י במחשב אחד (שלצורך העניין אקרא לו ראשי),

כיצד יתחברו שני המחשבים אחד לשני אם מחשב אחד יחובר לראוטר ואז יתפוס את השקע של כרטיס הרשת, האם אני לא אצטרך כרטיס רשת נוסף ?

2. האם משנה דגם הראוטר וכרטיס הרשת שאו אני רוצה לרכוש, האם קיים ראוטר חוטי מומלץ?

פורסם

1. אתה צריך כרטיס רשת אחד בכל מחשב. את הכבל רשת שיש לך את מחבר בין המודם לנתב בכניסת WAN שלו. אתה קונה (או שיש לך) שני כבלי רשת ישרים באורכים המתאימים ומחבר אותם משני יציאות LAN בנתב אחד לכל מחשב

2. התקן של רשת ETHERNET הוא תקן פתוח יענו הנתב יכול להתחבר עם כל מחשב שיש לו כרטיס רשת פועל. למחשב אתה צריך לבדוק מה החריצי הרחבה שיש לך פנויים ולקנות כרטיס רשת תואם לחריץ הזה. (ברוב המחשבים היום יש חריצי PCI )

נתב מומלץ

לי יש נתב DL-604 ואני מאוד מרוצה ממנו. אבל יש משום מה כאלה שמתלוננים על החברה הזאת.

ואתה יכול גם לקחת את הנתב BR6104K שהוא גם נתב טוב

פורסם

אני ממליץ על האדימקס.

1. במקרה של שני מחשבים בחדרים צמודים עדיף לבצע את החיבור באמצעות חיבור חוטי

אבל אם בעתיד מתוכננים עוד מחשבים ואולי מחשב נייד אז אולי כדאי לקנות ראוטר אלחוטי ולחבר את שני הקיימים בחיבור חוטי (עולה יותר כסף ולא חובה)

3. במידה ואתה משתמש בראוטר המודם מתחבר לראוטר וממנו יוצאים הכבלים למחשבים זאת אומרת שבכל מחשב מספיק כרטיס רשת אחד

4. אין מחשב ראשי ומשני כשמשתמשים בראוטר ואין גם שאלה בקשר למערכות הפעלה (תתקין לפי הצורך של המחשב וגילו )

ניתן לחבר את המחשבים בלי ראוטר על ידי הוספת כרטיס רשת נוסף למחשב הראשי וחיבור כבל רשת בין שני המחשבים

------------> :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה למגיבים.

החלטתי לקנות את הנתב של אדימקס עכשיו אני צריך עזרה בבקשה ב"רשימת הקניות" שאני אזדדק לה :

1. ראוטר אדימקס - Router EDIMAX 4port,BR-6104K

2. כבל רשת - כבל רשת מוצלב RJ45 מסוכך.

3. כרטיס רשת- כרטיס רשת 10/100 REALTEK RTL8139D CHIPSET

א. האם ה"רשימה" הזו מתאימה לי במידה ואני רוצה לחבר את שני המחשבים אחד לשני ומהראשי מביניהם ייצא כבל לנתב?

ב. האם כדאי לי לחבר את שני המחשבים בנפרד לראוטר,ובמידה ואני בוחר באפשרות זו האם תהיה לי אפשרות לשיתוף בין שני המחשבים בינייהם ולאינטרנט כל אחד בנפרד?

פורסם

א. לא מכיון שאם אתה רוצה לחבר את זה כך למרות שזה לא דרך טובה אתה צריך על מחשב אחד שני כרטיסי רשת ובנוסף גם כבל ישר לחיבור לנתב

ב. כדי לך לחבר את שני המחבים בנפרד אז האינטרנט במחשב השני לא תלוי בזה שיש אינטרנט במחשב הראשי ועדין יהיו לך את כול האופציות של השיטוף בין המחשבים

בשביל לחבל כול מחשב בנפרד לנתב בהתחשב בזה שיש לך כבר כרטיס רשת אחד אתה תצטרך :

נתב

כרטיס רשת

כבל ישר- הרשת עוברת בבית בין שני חדרים צמודים אני לא רואה למה לקחת כבל מסוכך אלה אם אתה יודע שיש גורמם שיפריעו לקו

פורסם
  • מחבר

במידה ואני רוצה לחבר ישרות את שני המחשבים לראוטר ועדיין שיהיה שיתוף בין המחשבים, אני צריך לקנות שני כבלים ישירים שיחברו בין כל מחשב לראוטר,אך בעצם מתבצע השיתוף בין שני המחשבים?

ב. האם עם הראוטר (של אדימקס)יש כבל נוסף שיחבר בינו לבין המודם(מוטורולה SB4200) או שאני צריך לקנות בנפרד?

פורסם

יש לך כרגע כבל שמחבר בין המודם לבין המחשב

את הכבל הזה אתה מחבר בין המודם לבין הנתב

אתה קונה שני כבלים ישרים

מחבר כל מחשב בכבל ישר אל הנתב

במחשב שחסר לך בו כרטיס רשת

תפתח את המארז ותראה איזה סלוטים יש לך פנויים

אם יש סלוט PCI פנוי שניתן לשים עליו כרטיס (יענו שלא מוסתר על ידי הכרטיס מסך)

אז תקנה כרטיס רשת PCI

פורסם

מה עושים במידה והמודם לא מתחבר למחשב בחיבור רשת? (יעני USB)

פורסם

עושים שיתוף ICS שתלוי במחשב שרת

או שמחליפים מודם

פורסם

מה עושים במידה והמודם לא מתחבר למחשב בחיבור רשת? (יעני USB)

השאלה כאן הייתה על מודם SB4200 של מוטורולה

במודם הזה יש אפשרות לחיבור גם באמצעות USB וגם באמצעות כבל רשת

אם זה המודם שיש לך אז פשוט תדאג שבשני המחשבים יהיה כרטיס רשת וכל השאר עובד בדיוק כמו שנאמר למעלה

אם יש לך מודם שעובד רק על USB

אז או לעשות חיבור מחשבים באמצעות כבל מוצלב או להחליף מודם

פורסם
  • מחבר

אתה קונה שני כבלים ישרים

מחבר כל מחשב בכבל ישר אל הנתב

חיבור כל מחשב בכבל הישיר מתבצע ל" יציאות LAN " בראוטר ? (אמורות להיות ארבע יציאות LAN כאלה במודם של אדימקס )...

פורסם

חיבור כל מחשב בכבל הישיר מתבצע ל" יציאות LAN " בראוטר ? (אמורות להיות ארבע יציאות LAN כאלה במודם של אדימקס )...

נכון כל מחשב מתחבר בכבל ישר (לא ישיר) אל אחת מהיצאות LAN בנתב

אם יש בנתב 4 יציאות (שזה מה שקיים ברוב הנפוצים) אז ניתן לחבר אליו ישירות עד 4 מחשבים

אם רוצים יותר מארבע אז צריך להוסיף מתג או רכזת

פורסם

ומקורה אם נניח אני מחבר כבל מוצלב בין בראוטר לאחד המחשבים ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים