עבור לתוכן

התקנת דיסקים קשיחים בעלי נפח גדול מ-127GB ב-Windows 2000

Featured Replies

פורסם

Windows XP מזהה דיסקים קשיחים בעלי נפח גדול מ-127GB רק עם מתקינים SP1 או SP2.

האם Windows 2000 Professional SP4 מזהה דיסקים קשיחים בעלי נפח גדול מ-127GB?

שאלה נוספת:

יש לי בקר PCI IDE של Silicon Image מדגם SiI 0680 ATA/133.

האם הבקר הזה תומך בדיסקים קשיחים בעלי נפח של 250GB-300GB? בדקתי באתר שלהם, וכתוב שם שהבקר SiI 0680A תומך בדיסקים קשיחים בעלי נפח גדול מ-127GB (האם SiI 0680 ו-Sil 0690A זה אותו דגם?), אבל לא כתוב מגבלת נפח.

האם הבקר הזה תומך בדיסקים קשיחים עם Buffer של 16MB? אני יודע שהוא תומך בדיסקים קשיחים עם Buffer של 8MB.

פורסם

WINDOWS 2000 SP4 תומך בכוננים 127 גיגה בלי בעיה ולדבי מה שאמרתה על XP זה לא נכון ה XP הרגיל גם תומך בכוננים בגדלים כאלו.

לגבי הכוננים עם BUFFER של 16 מגה זה לא קשור לבקר הכונן יזוהה בלי בעיה כל עוד הבקר תומך בגודל של הכונן הנ"ל.

פורסם
  • מחבר

אני לא מדבר על דיסקים קשיחים בנפח של 120GB, אלא על דיסקים קשיחים בעלי נפח גדול מ-127GB, כלומר: 160GB, 200GB, 250GB, 300GB.

Windows XP לא תומך בדיסקים קשיחים בעלי נפח גדול מ-127GB. על-מנת לזהות ב-Windows XP דיסקים קשיחים בעלי נפח גדול מ-127GB, צריך להתקין SP1 או SP2. השאלה שלי היא האם Windows 2000 Professional SP4 תומך בדיסקים קשיחים בעלי נפח גדול מ-127GB (האם הוא מזהה את כל הנפח שלהם)?

לגבי הכוננים עם Buffer של 16MB, הדבר כן קשור לבקר IDE. מכיוון שידוע לי שמחשבים ישנים (פנטיום 2, למשל) לא תומכים בדיסקים קשיחים עם Buffer של 8MB, למרות שהם תומכים בדיסקים קשיחים עם Buffer של 2MB עם נפח זהה.

פורסם

נו באמת מספיק כבר ה 8 מגה באפר לא קשור לבקר והסיבה שפנטיום 2 לא מזהה כוננים בעלי 8 מגה באפר זה בגלל שםנטיום 2 לא מזהה כוננים קישיחים מעל ל 30גיגה (חות מכמה לוחות מיודים שמזהים 40גיגה)

ו XP ללא SP1 כן מזהה כוניים מעל ל127 גיגה.

פורסם

ווינדוס 2000 תומך דיסקים גדולים.

כדי להפעיל אותו צריך ליצור ערך ברג'יגטרי לפי זה:

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;305098

וכו להתקין את הדריברים המתאימים ללוח אם. (בלוחות עם צ'יפסט של אינטל אני יודע  שצריך גם את הApplication Accelerator בנוסף לדרייברים לא יודע על שאר הלוחות)

פורסם

חלונות XP במקור אינו תומך במחיצות גדולות מ 137 ג'יגה.

חובה SP1 לפחות על מנת לתמול במחיצות כאלו.

פורסם

וינדוס אמור לתמוך לפי מה שהמערכת קבצים תומכת.

NTFS תומך בודאות ב 2TB ואני חושב שגם FAT32 אותו דבר.

FAT16 היה תומך עד שתי גיגה.

פורסם

אני מבקש להפסיק לתכון את הנושא הזה הוונדוס יתמוך בכוננים גדולים מאוד הבעיה היא בסיו אם תצליח לזהות בביוס את הכונן הקשיח הווינדוס יעבדו איתוש בלי שום בעיה ואם הביוס לא מזהה אתצ הכונן אז יש תוכנות מבית כל יצרנית של כוננים קשיחים שמאפשרת לעקוף את הביוס והיא זאת שמזהה את הכונן.

כן FAT16 לא תומך במחיצות גדולות יותר מ 4גיגה.

פורסם

כמה שטויות אפשר לכתוב בתראד אחד?! כמה?!

Windows XP ללא SP לא תומך מעל 127GB ולא משנה כמה שטויות תכתבו זה לא ישנה את זה.

פורסם

כמה שטויות אפשר לכתוב בתראד אחד?! כמה?!

Windows XP ללא SP לא תומך מעל 127GB ולא משנה כמה שטויות תכתבו זה לא ישנה את זה.

אתה בדקתה את זה? יש לך קישור אולי?

כי אני זוכר שהתקנתי כונן של 160גיגה ואני כמעט בטוח שהמערכת הייתה ללא SP.

פורסם

Before performing any troubleshooting with large capacity drives in Windows XP, confirm that you have Service Pack 1 or higher. Without this service pack it is unsafe to operate a large capacity ATA drive in Windows XP.

NOT IMPOSSIBLE THOUGH.

פורסם

סתם ככה זה לא יפעל

אפשר עם כמה פאצים שזה יפעל אבל הרבה יותר פשוט (ובטוח) להוריד SP1 רשמי של מיקרושיט

פורסם

סתם ככה זה לא יפעל

אפשר עם כמה פאצים שזה יפעל אבל הרבה יותר פשוט (ובטוח) להוריד SP1 רשמי של מיקרושיט

אתה רואה על זה בדיוק היה הוויכוח אם זה יפעל או לא וזה כן יפעל כי אפילו על NT4 אפשר להפעיל כוננים גדולים אז על XP שנחשב ל NT5 בטוח אפשר.

יכול להיות באמת שב SP1 הם שיפרו את אופן העבודה עם כוננים גדולים כמות השגיאות מהירות הקריאה כתיבה אבל גם בלי ה SP הכונן מזוהה ואפשר לכתוב ולקרוא ממנו.

פורסם
  • מחבר

אני לא בטוח שהמגבלה של 8MB קשורה לבקר IDE. ייתכן והיא קשורה ל-Bios.

יש לי מחשב עם מעבד פנטיום 2 350MHz ולוח-אם Intel SE440BX.

המחשב לא מזהה דיסקים קשיחים בעלי נפח גדול מ-60GB, והוא גם לא מזהה דיסקים קשיחים עם Buffer של 8MB (בכל נפח).

FAT16 לא תומך במחיצות גדולות מ-2GB.

מותר בבקשה לדעת איך בדיוק תוכנה של יצרן דיסקים קשיחים יכולה לעקוף את ה-Bios? כאשר מותקן במחשב דיסק קשיח שה-Bios לא מזהה, אז הוא לא מאפשר להעלות את המחשב אפילו במצב DOS.

ניתן להשתמש ב-Windows XP בדיסקים קשיחים בעלי נפח גדול מ-127GB, אבל הוא יזהה רק 127GB מתוך הדיסק הקשיח. על מנת לזהות את כל הדיסק הקשיח, צריך להתקין SP1 או SP2.

במידה והתקנת Windows XP על דיסק קשיח בעל נפח של 160GB, אז ככל הנראה ה-Windows XP שלך הוא SP1 Integrated.

ווינדוס 2000 תומך דיסקים גדולים.

כדי להפעיל אותו צריך ליצור ערך ברג'יגטרי לפי זה:

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;305098

וכו להתקין את הדריברים המתאימים ללוח אם. (בלוחות עם צ'יפסט של אינטל אני יודע שצריך גם את הApplication Accelerator בנוסף לדרייברים לא יודע על שאר הלוחות)

אני צריך לשנות את ה-Registry גם ב-SP4, או ש-SP4 פותר את הבעיה?

אין לי דרייברים ללוח-אם. מדובר בלוח-אם ישן שאינטל כבר לא מספקת תמיכה עבורו. הדרייברים היחידים שיש לו מיועדים ל-Windows 95.

מה זה ה-Application Accelerator? למה הוא קשור? מה הוא עושה? איפה אפשר להשיג אותו?

דרך אגב, אין לי אפשרות לחבר ללוח-אם דיסקים קשיחים בעלי נפח גדול מ-60GB. לכן, דיסקים קשיחים בעלי נפח של 250GB-300GB אני מעוניין לחבר לבקר PCI IDE SiI 0680 של Silicon ?Image. האם אני עשוי להיתקל בבעיה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים