עבור לתוכן

צריבת דיסק מוזיקה ללא מרווחים בנרו, כיצד ?

Featured Replies

פורסם

שלום חברים, רציתי לשאול כיצד ניתן לצרוב דיסק בנרו כך שהדיסק בזמן שהוא יהיה מנוגן ירוץ "חלק" ללא שום מרווח בין שיר לשיר פשוט שימשיך כמו שיר אחד גדול ורצוף ? אפשרי לעשות את זה ?

פורסם

אפשרי בהחלט.

אם אתה מתכוון לדוגמה לדיסק ממוקסס שבו רצוי שהשירים יהיו ברצץ, כל מה שאתה צריך לעשות זה לבחור במצב disc at ones במקום בtrack at ones וזהו.

יש למצב צריבה הזה עוד יתרון שאם במקרה הדיסק ידפק באמצע הצריבה אז תוכל לשמוע את השירים שנצרבו עד הקטע שבו נדפק הדיסק וזה מסיבה מאוד פשוטה שכשהדיסק נצרב קודם נכתב בו טבלת תוכן הדיסק ורק אחרי זה הנתונים של הדיסק.

החסרון של אי יכולת להוסיף דברים לדיסק שנצרב בdisc at ones לא רלונטי בדיסקים של מוזיקה משום שגם ככה לא ניתן לשמוע שירים שנצרבו בדיסק מעבר לפעם הראשונה שהדיסק נצרב בו.

:bash:

פורסם
  • מחבר

מעניין! ככה צרבתי בדיוק ויש מרווחים בין השירים

פורסם

באמת מוזר לי אין תבעיה הזאת.כנראה שזה בגלל בעיה עם גירסאות מסוימות של נרו תנסו להתקין גירסה יותר חדשה.

דרך אגב יש אפשרות לצרוב בנרו דיסקים שלמים בעזרת הקובץ CUE והוא כבר דואג לחלוקה של השירים בדיסק. בגירסאות קודמות של נרו היתה בעיה עם הצריבה הזאת במעבר בין הקטע הראשון לשני אבל לא בשאר הדיסק אני מניח שזה אותה בעיה שיש לכם אז כדאי שתנסו לעדכן גירסה.

פורסם
  • מחבר

יש לי גרסא הכי חדשה תמיד! אני פשוט מנסה לצרוב דיסק שלם של MP3 אבל אני מקבל בכל זאת רווח של 2 שניות בין שיר לשיר, אם מישהו יודע שיסביר לי איך אני צורב את אותה צריבה עם 0 שניות בנרו, אם לא אז תסבירו לי כיצד לעשות זאת באיזי סידי

פורסם

אוקי בדקתי את הנושא ואלה הם המסקנות.

קודם אני מתנצל על שהטעיתי אותכם גם אצלי הבעיה קימת בצריבת דיסק בנרו גם במצב disc at ones לכן תהיתי מה יכול לגרום לבעיה ומתברר שהפתרון הוא די קל. כל מה שצריך לעשות כדי לבטל את הרווחים בין השירים הוא לסמן את כל השירים ואז להקליק על הכפתור הימני

ולשנות את הערך 2 ל-0 במקום שכתוב pause. לא נוח, אכן ! אבל זה מה יש ..

אפשרות שניה היא להשתמש בEZCD שלמיטב זכרוני (ואני לא מתחייב על כך כי אני כבר לא משתמש בה) הפעלת האופציה DAO תבטל בקלות את הרווחים בן השירים ותיצור דיסק כמו שאתה מבקש..

זה הכל מקווה שזה מספק אותך.

דרך אגב אני אישית לא מוצא לנכון לבטל את הרווחים בין השירים אלא אם כן באמת חשוב לך כמה שניות בצריבה של דיסק מסויים והשניות האלה הם מה שמונעות ממך לדחוף עוד שיר לדיסק המבוקש.

את האפשרות השניה של צריבת דיסק ממוקסס שכל הטרקים בו מחוברים בלי הפסקה אני די פוסל כי הדרך הנוחה ביותר לעשות את זה היא לצרוב את הדיסק עם קובץ CUE (שניתן להוריד פה) בשילוב עם קובץ MP3 אחד שמכיל בתוכו את כל הדיסק, שזו גם הדרך היותר קלה להשיג דיסקים שלמים מהרשת. מנסיון אני יכול להעיד שאפשרות הזאת עובדת ללא בעיות.

מקווה שהצלחתי לעזור.

פורסם

הצלחת גם לתת רווח 0 בשיר הראשון?

אכן הצלחתי ! הררוח הבעיתי שאתה מדבר עליו הוא רווח בין תחילת הדיסק לשיר הראשון כל שאר שירים ממשיכים ברצף ללא רוחים בינהם.

תנסה ותראה.

דרך אגב אני אישית לא מוצא לנכון לבטל את הרווחים בין השירים אלא אם כן באמת חשוב לך כמה שניות בצריבה של דיסק

אבל אם זה דיסק מיקס למשל, או הופעה חיה. ה-2 האלה מעצבנות...

תקרא את ההמשך של מה שכתבתי !

בדיסקים של מיקסים אין יותר פשוט מלהשיג את הדיסק בצורת קובץ אחד רציף ולתת לנרו לפצל את הטרקים לקובץ אחד ע"י קובץ CUE שבדרך כלל מצורף לדיסק (ככה זה עובד בדרך כלל בקבוצות שמשחררות דיסקים ברשת)

אם יצרת דיסק מסויים מהקלטה כולשהי או שלא מצאת את החלוקה שלו ברשת (די נדיר, כי בלינק שננתי יש דאטה בייס ענק של המון דיסקים מקוריים) אז בכל זאת יותר נוח להשתמש בתוכנה כמו CDRCue וליצור קובץ כזה. לכן אני עדיין לא רואה צורך בלצרוב דיסקים מחוברים בצורה של מספר קבצי MP3.. בנוסף לזה יותר נוח להקשיב לדיסק כשהוא נמצא במחשב ולא על דיסק כשהוא רק קובץ אחד ולא מספר קבצים כי ככה ההשמעה רציפה וללא קטיעות !

מקווה שעכשיו אני יותר מובן !

פורסם
  • מחבר

נכון, במקרה של הדיסק שאני רוצה לשמוע רווח אפילו של מאית שנייה ממש דופק ומעצבן אני אנסה עכשיו מה שאמרת לי כי זה פשוט דיסק מעולה באיכות מעולה רק מה שמפריע לי זה הרווח המרגיז הזה אז אני צריך קובץ קובץ ללחוץ לחצן ימני ולשנות את המרווח לערך 0 או שלכל הקבצים יחד אני משנה ? והאם זה עלול לפגוע לי ביכולת לעבור בין שירים ?

ועוד שאלה חשובה ! בWINAMP איך אני מנגן את אותם קבצים גם ללא מרווח ?

פורסם

אז אני צריך קובץ קובץ ללחוץ לחצן ימני ולשנות את המרווח לערך 0 או שלכל הקבצים יחד אני משנה

כל מה שצריך לעשות כדי לבטל את הרווחים בין השירים הוא לסמן את כל השירים ואז להקליק על הכפתור הימני

יש משהו לא מובן במה שאמרתי ?

? והאם זה עלול לפגוע לי ביכולת לעבור בין שירים ?
ממש לא הרווחים האלה הם רווחים שנוצרים בין טרקים בדיסק ומיותרים, ביטול שלהם לא גורם לשינוי מהותי הדיסק או לבעיה כמו ניווט בין הטרקים בדיסק.
ועוד שאלה חשובה ! בWINAMP איך אני מנגן את אותם קבצים גם ללא מרווח ?
אני עדיין לא מבין מאיפה ולמה אתה משיג דיסק שלם מחולק לקבצים, מילא זה היה דיסק רגיל אבל דיסק ממוקסס ?

בכל אופן המקרה של וינאמפ ישנה דרך עקיפה כמו לבחור בהתקן הפלט שבא עם גירסת 2.8 שנקרא crossfading directsound output

ולשנות את הFADE ל-0 ולהפעיל את מצב gapless mode. עד כמה זה טוב אני לא יודע אבל זה בטוח יותר טוב מלשמוע את זה רגיל בוינאמפ. יתרה מזאת אני די בטוח שנתקלתי בעבר באיזשהו פלאגאין לוינאמפג שמטפל בבעיה הזאת, כרגע אני לא רואה אותו אבל אני בטוח שאם זה מאוד נחוץ לך אתה תדע איך למצוא אותו.

פורסם
  • מחבר

זה לא דיסק ממוקסס זה דיסק רגיל וככה השירים מחולקים פשוט שאמורים לשמוע את הדיסק כשיר אחד רצוף

העצה שלך לנרו עזרה מאוד תודה למרות שעדיין מה לעשות במעבר אחד שומעים מן קפיצה קטנה כזאת אבל זה הרבה יותר טוב

ולשיר הראשון חייבים 2 שניות מרווח

פורסם
  • מחבר

ואוו העצה לגבי הווינאמפ ממש פ33ה! תודה רבה לך :funn: ככה אמורים לשמוע את הדיסק במציאות !!! זה ממש עובר חלק חלק

חבל שאי אפשר לצרוב ככה (לפחות לא בנרו :'( )

פורסם

העצה שלך לנרו עזרה מאוד תודה למרות שעדיין מה לעשות במעבר אחד שומעים מן קפיצה קטנה כזאת אבל זה הרבה יותר טוב

חבל שאי אפשר לצרוב ככה (לפחות לא בנרו :'( )

תראה.. אצלי בכל אופן לא חיב לעשות רווח בין השיר הראשון לשני קצת מוזר הדבר אם אני יעלה על הבעיה אני יודיע לך.

(אם נרו מודיע לך על שגיאה כשאתה מנסה ליצור את הרווח 0 הזה אז תגיד)

ולגבי הקפיצה הקטנה אני יכול רק לשער שזה בגלל סוג הדיסק שאתה צורב, אני בעבר צרבתי קצת דיסקים בצורה הזאת וחלק מהמעברים היו חלקים וחלק לא, אז אני פשוט משער שמדובר בקבצים שלא עשו להם ריפ כמו שצריך..

בכל אופן מה שבטוח שאם תצרוב את הדיסק מקובץ אחד (למרות שאתה לא יכול במקרה שלך, אבל להבא) אז הצריבה תעשה בלי מרווחים במאה אחוזים.

פורסם

לגבי צריבה בנרו בלי רווחים (0 שניות) זה אפשרי חוץ מהרווח בין הטראק הראשון לשני

ככה:

אתה מסמן את כל הטראקים חוץ מהראשון , לוחץ על כפתור ימין , PROPERTIES

בעמודה של TRACK PROPERTIES יש שורה PAUSE תכוון אותה לאפס שניות

וזה צריך לעבוד ;)

פורסם

כל מה שצריך לעשות כדי לבטל את הרווחים בין השירים הוא לסמן את כל השירים ואז להקליק על הכפתור הימני

ולשנות את הערך 2 ל-0 במקום שכתוב pause. לא נוח, אכן ! אבל זה מה יש ..

אתה מסמן את כל הטראקים חוץ מהראשון , לוחץ על כפתור ימין , PROPERTIES

בעמודה של TRACK PROPERTIES יש שורה PAUSE תכוון אותה לאפס שניות

וזה צריך לעבוד ;)

מה אתה אומר AVENGER, לא כדאי לקרוא קודם את התגובות בת'רד לפני שמפרסמים הודעות ? :nono:

פורסם
  • מחבר

הרווח הוא לא בין השיר הראשון לשני אלא לתחילת השיר הראשון וכן קופצת הודעה לגבי השיר הראשון והוא משנה את הרווח ל 0

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים