עבור לתוכן

מחיצה שלמה נעלמה לי!

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם מדובר בהרד דיסק 20.5 G של IBM DEKSTER ,הקיצר המחשב מזהה אותו בעליית רכיבים אבל לאחר עליית ה winxp הןא מזהה רק את המחיצה הראשונה שלן 2G ,לא מצליח בשום דרך להכנס אליו לא מבין במיוחד בפרטישן אבל פשוט שהוא לא מזהה בFDISK את המידע במחיצה הבעייתית כדיסק לוגיקלי או כדיסק שאיננו דוס,לכן ביצעתי שינוי בהפרטישן לדיסק אחד של 20.5 G ואותו הוא באמת זיהה כמחיצה יחידה בץת 20.5 גיגה אבל כשהעלתי את ההרד דיסק לחלונות הוא זיהה שוב רק את ה-2 גיגה הראשונים כמחיצה ואינו זיהה את האחר מה לעשות? מבקש הדרכה Nוקדקת. אינני יודע אם המחיצה הבעייתי הוא NTFS או ב FAT32.

אינני מבין בפרטישן מגיק ואינני ייודע מאיפה להורידו. אשמח באם תוכלו לעזוא לי גם בזאת

יום טוב לכולם

נץב מעוניין להציל את המידע בראשונה וכן את הדיסק שעובד כשקט ללא רעשים מיוחדים.

פורסם

התיאור שלך לא ממש ברור. תסביר בבקשה שלב אחרי שלב (כל שלב בשורה נפרדת) מה בדיוק עשית לפני שאירעה התקלה ואחריה, ומה קרה בכל שלב.

אני מבין שבדיסק הקשיח שלך קיים מידע שאתה רוצה להציל. אני מסיק מכך שבעבר השתמשת בדיסק הקשיח שלך והוא עבד.

באיזה שלב אירעה התקלה?

האם העברת את הדיסק הקשיח ממחשב אחר?

האם התקנת מערכת הפעלה חדשה?

האם הדיסק הקשיח היה מוגדר בעבר ב-Master וכעת הוא מוגדר כ-Slave?

עם איזו תוכנה שינית את ה-Partition, ואיך?

איך הדיסק הקשיח היה מחולק בעבר, ואיך הוא מחולק כעת?

פורסם
  • מחבר

הדיסק קרס פתאום בהפעלה רגילה ,פתאום המחשב לא זיהה את המחיצה השלמה של 18.5 גיגה.

לא העברתי ממחשב אחר ולא התקנתי מערכת הפעלה חדשה.

הדיסק היה מוגדר כדיסק בודד איני זוכר האם הוא היה מוגדר כמסטר בעבר,היום באם אחברו הוא יהי סלייב.לפי הגדרות החיבורים שעל הדיסק זה יקרא devicE0(slave)'כמו כן חיבור ההארד דיסק לפי הרישומים על הדיסק הור במצב של 2GB CLIP האם זה אומר ש2 גיגה ראשונים הם למציה הראשונה?,יש עוד מצב עבודה זה auto spin disable ,שאין לי מושג חמה הכוונה,יש גם מצב של 16heads ויש גם מצב של .15heads

את הפרטישן שיניתי באמצעות דיסקט האתחול של (יש לי ערכת שדרוג מ 98 ל XP)ה-98 ,רשמתי fdisk בשורת ה dos ומשם שינוי פרטישן ע"י מחיקת כונן לוגי שאינו דוס ומחיקת כונן ראשי שהוא דוס כ2 גיגה מתוך ה-20.5גיגה,ואז קיבלתי למעשה מחיצה אחת שהיא כל ההרד דיסק שמזוהה במצב דוס בלבד,שאותה לא מזהה הXP אלא רק את ה-2 גיגה הראשונים המחיצה הראשית שלפני כל הבלאגן.

בעבר היה 2g c

d 18.5g

היום 20.5g

מקווה שהסברתי קצת יותר לעומק.

פורסם

של איזו החברה הדיסק הקשיח? אני מנחש שזה דיסק קשיח של Samsung. אני צודק?

2GB CLIP זה מה שכתוב על הדיסק הקשיח בדיאגרמה שמסבירה איך לג'מפר את הדיסק הקשיח?

בזמן שאירעה התקלה הדיסק הקשיח היה מחובר למחשב לבד על כבל IDE?

איך הדיסק הקשיח היה מג'ומפר בזמן התקלה (Single\Master\Slave\2GB CLIP)?

יש לך אפשרות לשרטט את הדיאגרמה של הג'מפרים, או להעלות תמונה שלה?

תמונה או שרטוט מאוד יעזרו, אבל נראה לי שג'ימפור של הדיסק הקשיח כ-2GB CLIP מגבילה את הנפח הזמין של הכונן ל-2GB (במקום 20GB). שוב, אני צריך מידע נוסף, אבל לפי מה שאמרת עד כה, האבחנה המוקדמת שלי היא שהדיסק הקשיח הוגדר כ-Single ופורמט לשתי מחיצות של 2GB ו-18GB. לאחר מכן, הג'ימפור של הדיסק הקשיח שונה ל-2GB CLIP והוא המשיך לעבוד במצב כזה בלי בעיות למשך תקופה מסויימת עם שתי מחיצות של 2GB ו-18GB. אולם, בסופו של דבר, הג'ימפור השגוי גרם להתנגשות שהביאה לקריסה של הדיסק הקשיח (סביר להניח עם הרבה Bad Sectors) ואי-זיהוי של הדיסק הקשיח מעבר ל-2GB הראשונים.

למה שינית את ה-Partition? בכך שמחקת את הכונן הלוגי והכונן הראשי, בעצם מחקת את כל המידע שהיה על הדיסק הקשיח. במידה ולאחר מחיקת ה-Partitions לא בצעת פעולות על הדיסק הקשיח, יש סיכוי שניתן לשחזר את המידע שאבד. אולם, מאחר שיצרת מחיצה חדשה שדרסה את שתי המחיצות שמחקת, הסיכויים לכך לא גבוהים.

על-מנת לתקן את הבעיה, אתה צריך לג'מפר את הדיסק הקשיח כ-Single, לחבר אותו לבד על כבל IDE, ולנסות לשחזר את המידע שאבד עם כלים שונים, כמו Ontrack Easy Data Recovery Professional. אתה צריך לדעת מה אתה עושה, כדי לא לגרום לנזק נוסף.

במידה והמידע שהיה לך על הדיסק הקשיח לא חשוב במיוחד, אז אתה יכול לנסות לשחזר אותו לבד או לבקש ממישהו אחר שמבין בכך שיעזור לך (השחזור הוא ככל הנראה לא ב-100%).

אם יש לך על הדיסק הקשיח מידע מאוד חשוב ויקר, ואתה מוכן לשלם הרבה כסף כדי לשחזר אותו (כ-400$ לפחות), אז אתה יכול לנסות לפנות לחברה שמתמחה בשחזור מידע מדיסקים קשיחים. אם תרצה, אז אני אמליץ לך על חברה טובה.

פורסם
  • מחבר

צהריים טובים!

נראה לי כי כל מה שציינת נכון לגבי סוגי החיבור של הדיסק,מדובר בדיסק IBM DEKSTER MODEL DPYA-372050,אשמח לדעת מאיפה אפשר להשיג את התוכנה של השיחזור שציינת,והלוואי שהיה לי כסף לשחזר את כל המידע. מעדיף לעשות מה שניתן עצמאית עם הנחיות שלך.

הכונן היה מחובר עם כבל IDE ככונן יחיד,איני זוכר את סוג הגימפור קריא: 2GCLIP בגמפור של DEVICE0(?MASTER?

או בגמפור CABLE SELECT,או בחיבורים הבאים המתאימים למצב של AUTO SPIN DISABLE.הגיוני שהיה בחיבור של 2G CLIP,באחד מן הגימפורים האלו.לא ביצעתי שום דבר לאחר שינוי הפרטישן למחיצה אחת בודדת,פרט לעובדה שניסיתי לשחזר המידע על ידי שתי תוכנות אחרות שלא הצלחתי למצוא קבצים מלאים על הדיסק למרות שאת המידע שעל ה-2 גיגה הראשונים הוא מצא -חלקי מערכת הפעלה XP וקובצי מסמכים שלי.רציתי לדעת איך אפשר להצילם כי ניסיתי באמצעות:FILERECOVERY Pro DEMO ו-GetDataBack for FAT ולא הצלחתי לראות בזמן השחזור את כל המידע של המחיצה הראשונה של ה-2 גיגה ,למרות שזיהה שיש עוד מחיצה של 18 לפני ניסיון השחזור מה שאומר שאולי המידע עוד קיים מבחינתו? וכן לא הצלחתי לעשות COPY משם לכונן אחר שהיה מחובר כ- MASTER והכונן התקול IBM כ -SLAVE מאחרה ןמדובר בגרסאות דמו ,ואכן נמצאו סקטורים פגומים.ניתן לבדוק באיזה מצב של גימפור ניתן להחזיר את המידע? ,ניסיתי לחפש בנט שרטוט מתאים אך לא מצאתי ואין לי איך להעלוטת בינתיים שדרטוט, כמו כן יש גם שני מצבי חיבור נוספים:מצב חיבור של 16HEADS וכן 15 HEADS, שאיני זוכר אם היה מחובר כך, נראה לי שלא מאחר והמחיצה הראשונה הוגדרה ע"י חברת המחשבים כמחיצה של 2 גיגה,מה דעתך בעניין?

פורסם

אתה יכול לקנות את התוכנה בחנות, להזמין אותה דרך האינטרנט באתר של החברה, או... (אני מניח שאתה מכיר את האפשרות השלישית).  ;)

אני לא יכול לעזור לך להשתמש בתוכנה, מכיוון שלמרבה המזל לא יצא לי להשתמש בה. אתה יכול להיעזר בחבר שמתמצא במחשבים, או לפתוח אשכול חדש עם בקשה לעזרה בשימוש בתוכנה הזו (אולי אפילו תקבל המלצות לתוכנות יותר טובות) מחברי הפורום.

בהצלחה!

נ.ב.

מצאתי כמה תרשימים שעשויים להיות רלוונטיים לדיסק הקשיח שלך.

jumper_label_lhs.jpgjumper_label_rhs.jpg

ג'ימפור של הדיסק הקשיח כ-Master:

jumpers_master_closeup_cr.jpg

ג'ימפור של הדיסק הקשיח כ-Slave:

jumpers_slave_closeup_cr.jpg

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על הכל,

אבל הדילמה הגדולה שלי היא איך לחברו?כמו שכתבתי בהודעה הקודמת ישנם 4 אפשריות,מי מהן מתאימה לי?

להתראות

פורסם

מה לא מובן? :nixweiss:

תבדוק אם הדיאגרמה שמופיעה לך על הדיסק הקשיח תואמת את שתי התמונות הראשונות.

אם יש לך כבל IDE פנוי, אז תחבר הדיסק הקשיח לחיבור בקצה של הכבל IDE ותגדיר אותו כ-Master.

אם אתה רוצה לחבר את הדיסק הקשיח על מקום פנוי בכבל IDE שמחובר אליו כונן אחר, אז תחבר את הדיסק הקשיח למקום הפנוי באמצע של הכבל IDE ותגדיר אותו כ-Slave (הכונן השני שמחובר לקצה של הכבל IDE צריך להיות מוגדר כ-Master).

תשתמש בהגדרות של Master ו-Slave לפי שתי התמונות האחרונות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים