עבור לתוכן

מהירות בקר זכרון על הלוח

Featured Replies

פורסם

לקחתי מחשב של לקוח הרצתי עליו את תוכנת האברסט ורשום כך :

http:

זאת אומרת שהבקר של הזכרון שנמצא על הלוח תומך במעבר של עד גי'גה נתונים לשניה ?

ועוד שאלה בצבא לימדו אותי שאם לוקחים לוח דואלי של באס 800 ושמים לו 2 זכרונות DDR 400 אז הלוח מנצל את כל ה 800 MHZ והזכרונות עובדים בתדר של 800 זה נכון ? ואם שמים זכרון אחד אז הלוח עובד במהירות של 400.

עכשיו עוד משהו הבנתי שכדי לקבל מהירות לשניה צריך לחלק ב 8 זה כולל גם את מהירות הבקר של הדיסקים הקשיחים ? 133 , 150 וכו'...

דרך אגב בהנחה וזה נכון וחיבור של שני DDR 400 בלוח דואלי של 800 גורם ללוח לעבוד בתדר מלא של 800 MHZ אז גם מהירות הבקר עולה ב 10 - 15 אחוז ?

למשל מ 4 גי'גה ( 4000 MB ) - ל 4.6 ?

[attachment deleted by admin]

פורסם

בתמונה - הזיכרון הוא SDRAM במהירות 133MHz, ורוחב הפס של הזיכרון הוא 64 ביט, שהם 8 בתים (8 ביט = 1 בית). 8 בתים בתדירות של 133MHz מביאה לרוחב פס של 1064MB/s, כלומר בכל שניה עוברים בין המעבד לזיכרון 1064MB.

ל Dual Channel אתה צריך לוח שתומך בזה וכמובן 2 זיכרונות בעלי אותו נפח (רצוי זהים לחלוטין - תיזמונים, יצרן...). אפשר גם עם 4 זיכרונות (אם הלוח תומך).

אם ה FSB הוא 800MHz ואתה שם 2 זיכרונות DDR400 (כמובן בתצורת Dual Channel), בקר הזיכרון למעשה מטפל 128 ביט במקום ב 64 במצב רגיל (ניגש ל-2 מודולי זיכרון בו זמנית במקום לאחד), מה שגורם להכפלת רוחב הפס של הזיכרון מול המעבד, בד"כ הביצועי המחשב גדלים, אבל אני לא בטוח שמוכפלים מעשית.

אם אתה עובד עם מעבד שה FSB שלו הוא 533MHz, כדי לנצל את הערוץ הכפול, אתה צריך להפעיל את הזיכרונות במהירות 266MHz, כי 266*2 = 532 ~ 533. אם תריץ את הזיכרונות ב 333MHz למשל, רוחב הפס של הזיכרון יהיה 666MHz, אבל המעבד מסוגל לעבוד רק ב 533MHz ואז יהיו מחזורים מבוזבזים, ולמעשה ייתכן אפילו שהביצועים יירדו מעט (תלוי אם העבודה היא בעיקר מול הזיכרון או מול המעבד).

אין קשר למהירות הדיסקים הקשיחים - היא בד"כ נתונה ב MB/s.

פורסם
  • מחבר

הלוח הוא FSB 133 MHZ אבל הזכרון שפנים הוא בתדר של 100 MHZ איך הגעת ל 133 ?

בכל מקרה נראה לי שהתכוונת שאם הבקר זכרונות תומך ב 133 מכפילים ב 8 ואז יוצא ה 1064 .

זה המקסימום של כמות המידע שיכולה לעבור בין המעבד לזכרונות לשניה בהנחה שיש שם זכרון של 133.

בפועל יש לי שם 100 * 8 = 800 ! כנראה שזה מהירות המידע כרגע :-\

פורסם

בתמונה רשום שגם ה FSB וגם מהירות הזיכרון היא 133MHz...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים