עבור לתוכן

מעוניין לחבר HD למחשב...

Featured Replies

פורסם

היי

שלום

בעוד מספר ימים אני מתכנן לקנות HD של 40 GB את הקטע של החיבור הפיסי אני יודע. אני מעוניין להוסיף את כל הקיבולת של HD לכונן F (ולא ליצור כונן חדש)

מישהו יודע איך אני עושה את זה ? (partition magic?!, מישהו אמר לי משהו כזה... אם כן אשמח לקישור.)

עוד דבר נוסף

כעת במחשב שלי מותקנים שני HD של 40 ATA ... בנוסף אליהם מחוברים CDROM וצורב

זאת אומרת 4 התקנים (כל חיבורי ה-IDE תפוסים)

האם בכלל אפשר לחבר עוד HD למחשב? (כרטיס הרחבה או משהו? :-\)

תודה רבה על העזרה

:hi:

פורסם

אני חושב שעם "merge" אפשר (אפשרות ב partition magic).

בקשר לחיבור של הארד דיסק זה לא אפשרי לחבר עוד כונן בעזרת הלוח שלך כרגע (לא שווה להשקיע בהרחבה).

ובכלל לא לחבר דיסק קשיח עם סידי, זה לא עובד ביחד.

פורסם
  • מחבר

למה לא שווה להשקיע בהרחבה? אולי תסביר קצת את עצמך, באיזה כרטיס מדובר ?

פורסם

אתה יכול לחבר ארבעה התקני IDE נוספים באמצעות בקר PCI IDE.

אתה לא יכול להוסיף את הדיסק הקשיח החדש לכונן F. בשביל זה אתה צריך בקר PCI RAID במקום הבקר PCI IDE, אבל זה לא מומלץ.

תחבר את שני הדיסקים הקשיחים שלך על כבל IDE אחד, ואת שני הכוננים האופטיים על כבל IDE שני.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לחבר ארבעה התקני IDE נוספים באמצעות בקר PCI IDE.

אתה לא יכול להוסיף את הדיסק הקשיח החדש לכונן F. בשביל זה אתה צריך בקר PCI RAID במקום הבקר PCI IDE, אבל זה לא מומלץ.

תחבר את שני הדיסקים הקשיחים שלך על כבל IDE אחד, ואת שני הכוננים האופטיים על כבל IDE שני.

איך הגעת ל-RAID?! אני לא מעוניין להשתמש במערך RAID.

אמרתי בהתחלה שכבר כעת יש לי 2 כוננים אופטיים מחוברים למחשב ועוד שני HD בקיבולת 40 GB כל אחד

דהיינו 80 GB קיבולת

RaViD

השאלה שלי אם אני יוכל לשלב את הקיבולת של הHD החדש על כונן F :nixweiss:

פורסם

הדרך היחידה לשלב שני דיסקים קשיחים, כך שיוכרו ככונן אחד, היא באמצעות מערך RAID בתוכנה או בחומרה. אבל, כפי שציינתי, זה לא מומלץ.

אם אתה רוצה לחבר דיסקים קשיחים נוספים למחשב, אז תקנה בקר PCI IDE ותחבר אליו את הדיסק הקשיח החדש בצורה רגילה, כך שהוא יזוהה במערכת ככונן חדש.

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח שאי אפשר לשלב עם partition magic?

בכל מקרה אני אנסה אם לא נסדר זאת כך

תודה רבה

:xyxthumbs:

פורסם

עם Partition Magic אפשר למזג שתי מחיצות סמוכות על דיסק קשיח אחד, אבל לא למזג שני דיסקים קשיחים.

פורסם

היי

שלום

בעוד מספר ימים אני מתכנן לקנות HD של 40 GB את הקטע של החיבור הפיסי אני יודע. אני מעוניין להוסיף את כל הקיבולת של HD לכונן F (ולא ליצור כונן חדש)

מישהו יודע איך אני עושה את זה ? (partition magic?!, מישהו אמר לי משהו כזה... אם כן אשמח לקישור.)

עוד דבר נוסף

כעת במחשב שלי מותקנים שני HD של 40 ATA ... בנוסף אליהם מחוברים CDROM וצורב

זאת אומרת 4 התקנים (כל חיבורי ה-IDE תפוסים)

האם בכלל אפשר לחבר עוד HD למחשב? (כרטיס הרחבה או משהו? :-\)

תודה רבה על העזרה

:hi:

דבר ראשון, מה ההגיון לקנות 40GB?

היום ההפרש מחירים בין 40 ל80 הוא לא יותר מ20 שקל ולפעמים אפילו השמונים יותר זול

עכשיו לשאלות שלך

על מנת לחבר עוד הארדיסק IDE למחשב אתה צריך כרטיס בקר כמו זה

אם אתה חייב שיהיה באותה מחיצה F כמו ההארדיסק הקיים שלך אז יש אפשרות להעביר גם את הדיסק הישן לכרטיס ולשלב אותם במערך רייד 0

אבל קח בחשבון שפגם באחד הדיסקים יגרום לאובדן המידע שקיים על שניהם וכן כשתיצור את המערך עלול ללכת לאיבוד מה שקיים על הדיסק כרגע

אפשרות נוספת היא להשתמש בדיסק כמחיצה חדשה ולעשות קיצורי דרך ממנה להארדיסק הישן

נ.ב

איזה לוח אם יש לך?

יכול להיות שיש בו חיבורי SATA ותוכל לחסוך את הבקר

פורסם
  • מחבר

intel silver reef ( :-\ )

דרך אגב

RAID 0 זה לא מערך שכותבים ל-2 דיסקים וקוראים מ-2 דיסקים? אם כן אז מי יצא לי מזה? הרי אם אני ישים 2 HD של 40 GB במערך הזה האפקט יהיה כמו של אחד של 40GB רק יותר מהיר עם דגש על הביצועים.  :bash: :bash: :bash:

או שאולי לא? תסביר את עצמך קצת יותר.

פורסם

RAID 0 מפזר את הנתונים בכמה דיסקים כאילו הם דיסק אחד גדול

RAID 1 זה כאשר שני דיסקים או יותר מהווים מראה אחד של השני והגודל הכולל הוא בגודל של הקטן מבינהם

פורסם

חיבור שני דיסקים קשיחים של 40GB כ"א ב-Raid 0 גורם למערכת להתייחס לשניהם כאל דיסק קשיח אחד של 80GB עם ביצועים משופרים.

חיבור שני דיסקים קשיחים של 40GB כ"א ב-Raid 1 הופך את הדיסק הקשיח השני לדיסק גיבוי של הדיסק הקשיח הראשון, כך שלמעשה יש לך דיסק קשיח אחד של 40GB, וכל מה שאתה עושה בו מגובה באופן אוטומאטי בדיסק הקשיח השני.

פורסם
  • מחבר

או.קיי

אז אני אלך על מערך RAID 0

תודה רבה

:yelclap:

רק איך אני מגדיר כזה מערך? ועוד שאלה לכל מערך RAID צריך כרטיס שונה?

פורסם

אם אני מבין נכון אז זה הלוח שלך

http://www.intel.com/design/motherbd/sv/

אין לך RAID מובנה על הלוח אז צריך לקנות בקר כמו זה

ולחבר אליו עד 4 דיסקים קשיחים שאתה רוצה לחבר ברייד

שוב אני מזכיר שתקלה באחד מהדיסקים אשר מחוברים ברייד0 עלולה לגרום לאובדן כל המידע שעל שני הדיסקים

פורסם
  • מחבר

סבבה, רק איך אני מגדיר את סוג המערך שאני מעוניין בו ?

RAID 0 \ RAID 1\RAID 5\ RAID 10

תודה רבה. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים