עבור לתוכן

הדיסק הקשיח שלי מעלה דגל אדום

Featured Replies

פורסם

יש לי במחשב מספר דיסקים קשיחים. בזמן האחרון, מדי כמה ימים אני שומע תקתוק קצר בדיסק הקשיח (TIK), מלבד זאת כל הדיסקים הקשיחים עובדים כשורה. בהתחלה לא ידעתי באיזה דיסק קשיח מדובר. אולם, חלק מהדיסקים הקשיחים מחוברים לבקר PCI IDE, ופעם אחת שמעתי את התקתוק הזה בזמן Boot, כאשר הופיע המסך של הבקר PCI IDE שמפרט את רשימת הדיסקים הקשיחים שהוא מזהה. התקתוק נשמע בזמן בו הבקר זיהה דיסק קשיח מסויים, וחלה השהייה של כחצי שנייה בזיהוי של הדיסק הקשיח (בד"כ הם מזוהים מייד אחד אחרי השני ללא השהייה).

הדיסק הקשיח החשוד בתקתוק הוא דיסק קשיח 80GB עם Buffer של 8MB של Western Digital. מדובר בדיסק קשיח חדש יחסית בן פחות משנה.

על מנת להקדים תרופה למכה, מיהרתי לגבות את הדיסק הקשיח החשוד, וליתר ביטחון גיביתי גם את כל שאר הדיסקים הקשיחים.

האם התקתוק הזה מהווה סממן לבעיה במנוע של הדיסק הקשיח? אין בדיסק הקשיח Bad Sectors.

יש למישהו רעיונות למקור הבעיה, או שאני פשוט פרנואיד ומדובר בתופעה ידועה שלא מרמזת על גסיסה של הדיסק הקשיח?

פורסם

הייתי מציע לנצל את האחריות ולהחליף את ההארדיסק. הוא אולי לא ישבוק היום, אולי לא מחר וגם אולי לא עוד חודשיים. אבל תיקתוקים הם בדר"כ סימנים של סוף חיים או של תקלה מכנית כלשהיא, וזה אף פעם לא נגמר בטוב.

פורסם

גם לי היה פעם את התקתוק הזה במחשב הישן שלי...

וזה היה גורם להרבה מסכים כחולים ותקיעות ביגלל שהווינדאוז היה עליו... הוא פשוט היה פעם בכמה זמן עושה איזה תיקתוק והכל היה נתקע..

ואחריי כמה זמן שיחקתי בג'אמפרים וכנראה שלא חיברתי אותו נכון אז זה יצר איזו התנגשות חומרה כי אחריי ששיניתי את הסדר הוא פעל לי רגיל!

פורסם

הייתה לי תקלה בדיוק כמו שלך ואחרי 3 חודשים הוא הלך לגמריי ושבק חיים........לא הולך יותר על ווסטרן ......אני עכשיו במאקסטור ואני מרוצה ....... :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

יש לי אחריות על הדיסק הקשיח, אבל אני לא יכול לממש אותה. אם אני אביא את הדיסק הקשיח לחנות ואבקש להחליף אותו בטענה שהוא לא תקין, אז הם יבדקו אותו כדי לראות שהוא אכן לא תקין ולא ימצאו בו דופי, מכיוון שהדיסק הקשיח פועל היטב ומהר ללא בעיות ובלי Bad Sectors, והתקתוק לא נשמע לעתים תכופות אלא אחת לכמה ימים (עד כמה ששמתי לב לכך). לא מדובר התקתוק ארוך ומתמשך, אלא ב-TIK קצר ומעין השהייה של כחצי שנייה בפעולת הדיסק הקשיח כאילו שהוא מאתחל אותו.

פעם הייתה לי בעיה בדיסק קשיח ישן 40GB עם Buffer של 2MB של Western Digital שללא התראה מוקדמת, הוא השמיע טרטור עצבני כאשר ניסיתי להעתיק אליו קבצים, וכאשר ביטלתי את הפעולה ואתחלתי את המחשב הוא שבק חיים, וזה היה אחרי תום תקופת האחריות.

את הדיסק הקשיח החדש של Western Digital קניתי לפני שהדיסק הקשיח הישן התקלקל, אבל לא השתמשתי בו הרבה זמן. חיברתי אותו רק לפני מספר חודשים, כאשר הייתי זקוק למקום נוסף בדיסקים הקשיחים.

מאז שהתקלקל לי הדיסק הקשיח של Western Digital, אני קונה דיסקים קשיחים רק של Samsung ו-Maxtor.

אז לגבי הדיסק הקשיח החדש של Western Digital, מימוש האחריות בעייתי. מה לעשות?

פורסם

תוריד תוכנת בדיקה מהאתר של WD. אם יש בעיה בדיסק הקשיח, סביר להניח שהיא תמצא אותה וגם תגיד לך מה לעשות (בד"כ להחליף). מומלצת גירסת ה DOS.

פורסם

תנסה להחליף אותו..

מקסימום לא יחליפו..

למרות שהם צריכים

אין לך מה להפסיד.. הדיסק מראה סימני גסיסה וכמו שאמרו תיקתוקים זה בדרך כלל בעיה מכנית! וזה ממש גרוע..

וגורם למוות ודאי ומהיר

פורסם
  • מחבר

טוב, אני אנסה להחליף את הדיסק הקשיח. אולי הם יסכימו להחליף אותו בלי בדיקה. :-\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים