עבור לתוכן

קירור למארז קטן

Featured Replies

פורסם

יש לי מארז קטן מאוד יש בו רק שני מקומות לסידי מקום אחד לכונן דיסקטים ועוד 2 מקומות להראד דיסק ומילאתי את כל המקומות

עכשיו יש לי רק מקום אחד מוכן בתוך המארז שאפשר לשים בו מאורר והוא בקדמת המארז למטה את השאר אני צריך לעשות בעצמי

אני חשבתי על לשים מאוורר אחד שך 80 ממ בפרונט למטה ועוד אחד למעלה בגג המארז זה שלמטה יכניס אויר וזה שלמעלה יוציא

הרעיון שלי טוב?? אם לא תציעו לי איפה לשים את המאווררים

תודה מראש

פורסם

אם אני מתאר את זה לעצמי נכון (גם לי היה מארז כזה, גם מפוצץ עד 0 מקום),

מרוב הכבלים, לא נשאר (כמעט) מרווח בין סידירומים לספק, תקן אותי אם אני טועה.

אם זה כך, אין טעם לעשות מאוורר למעלה כי אוויר גם ככה לא יגיע לשם.

אני פתרתי ת'בעיה באופן הבא:

פירוק הספק, חיתוך חור 80 במכסה שלו, הרכבת מאוורר - סוף סיפור.

כך יוצא לך שמאוורר אחד מכנים אוויר חם מהמארז לתוך הספק ומאוורר שני מוציא הכל החוצה.

עשה ת'עבודה כמו גדול, מומלץ בחום.

בלי קשר, הרעיון שלך נכון, שיהיה בהצלחה בחיתוכים!

פורסם

בקדמת המארז תגדיל את החור ל12ס'מ (או שתקנה מתאם מ8ס'מ-->12ס'מ) מאווררי 12ס'מ יכולוים להגיע לתפוקות אוויר עצומות (יחסית ל8ס'מ) וכמעט לא לעשות רעש - פחות מ25dba.

מאחורה גם מומלץ לקדוח חור למאוורר 12ס'מ ולא 8ס'מ מהסיבות שציינתי לעיל.

מאווררים בדלת\גג בדר'כ מהווים מאווררי "Extra" וכדאי לשמור תחילה על זרימת האוויר המינימליסטית, שהיא מאוורר אחד מקדימה מכניס ומאוורר אחד מאחורה מוציא, כמאווררי "אקסטרה" אתה יכול להוסיך מאוורר בדלת ומאוורר בגג (ובזה רק הדימיון והרעש יכולים להגביל אותך...)

כמו כן, לפי התיאור שלך הכבלים חוסמים את כל זרימת האוויר במארז, סדר אותם בין אם זה ידנית ובין עם זה בעזרת סליבינג.

פורסם

מאחורה גם מומלץ לקדוח חור למאוורר 12ס'מ ולא 8ס'מ מהסיבות שציינתי לעיל.

יש עם זה בעיה - במארזים כמו שלו, אין מקום מאחורה - אחרי ספק ישר באים פתחים של חריצי הרחבה...

כמובן אפשר לוותר על 4 חריצים למען מאוורר, אבל...

פורסם

יש מצב שתחליף למארז מרווח יותר ? יועיל לך יותר לדעתי...

מזכיר לי את המארזים המאד לא מרווחים כמו שהיה ב-P2\3 שהספק מול המעבד :kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

חשבתי להחליף מארז בהתחלה אבל אולי אני כבר יקנה מחשב חדש אז זה לא משתלם לי

אני יצלם את המחשב בקרוב ויעלה תמונות

פורסם

אתה יכול לקנות מארז בתשלום מינימלי של 150-200 שקל.

אם אתה רוצה להשקיע עוד קצת בכ-300 אתה יכול לקחת משהו מרווח ועם ספק של HEC.

פורסם

לדעתי עדיף מ250 ש"ח לפחות כי הזולים האלו הם גרועים ועשויים מנזלת בתח אפשר להבין למה אני בונה HTPC.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים