עבור לתוכן

התקנת חומרה במחשב - חיבורי IDE מרובים

Featured Replies

פורסם

1. התקנתי 3 הרדיסקים של IDE + הרדיסק נוסף של SCASI במחשב. אחרי שחיברתי את חיבורי ה-IDE וה-SCASI, המחשב לא מזהה לי הרדיסק אחד (שהוא גם נשלף...), מה ניתן לעשות?

2. בכל כבל IDE ישנם 3 חיבורים (אחד ללוח + 2 חיבורים נוספים), אם ברצוני לחבר בנוסף ל-3 הרדיסקים וכונן עוד 2 כוננים (DVD וצורב) מה עליי לעשות. הרי על הלוח ישנם רק 3 חיבורים לשלושה כבלים.

3. מישהו יודע עם בלוח דואל פנטיום 3 (SLOT 1) ניתן לחבר 2 פנטיומים בעליי מהירויות שונות (500 ו-600).

תודה! :s05:

פורסם

אתה מתבקש לשנות את הכותרת שתיהיה אינפורמטיבית וחוקית(ללא כל הסימנים הלא הנחוצים כמו ה-* וכו') עפ"י חוקי הפורום.

2. כותרות: הקפידו לכתוב כותרת (נושא) עניינית לדיון שאתם פותחים. הכותרת צריכה להכיל את השאלה הכללית שלכם או את תמצית הנושא של הדיון. אין לכתוב סימני פיסוק מרובים מיותרים בכותרת.

את כותרת הת'רד תוכל לשנות ע"י כפתור modify.gif להודעה הראשונה שלך.

אם אתה לא תשנה את כותרת הדיון , אני אנעל את הת'רד.

פורסם

לא הבנתי כל כך מה הבעיה שלך י הרי 2 חיבורי IDE על הלוח לכל חיבור אתה יכול לחבר 2 התקנים סך הכל 4.

יפה עכשיו הבקר SCSI שלך מובנה בלוח או מחובר בPCI?

ועוד שאלה ההרדיסק הלא מזוהה הוא מזוהה שאתה מחבר אותו לבד?

עם אתה מנתק את הכונן SCSI הוא מזוהה?

פורסם
  • מחבר

1. הבקר מחובר ב-PCI.

2. כאשר אני מנתק את ה-SCSI המחשב מזהה את ההרדיסק הנשלף.

מה אפשר לעשות כדי שאוכל לעבוד גם עם ה-SCSI וגם עם ההרדסיק הנשלף?

עוד דבר, אני לא מצליח לקרוא דיסקטים (רגילים) למרות שהמחשב מזהה כונן דיסקטים - יכול להיות שזה קשור? (ניסיתי לחבר כונן אחר וגם הוא מזוהה ע"י המחשב אבל לא מצליח לגשת לדיסקט).

פורסם

תנסה להחליף בין המסטר ו סלייב בכונני IDE ותשנה למשל כונן א' שהיה מאסטר יהיה מעכשיו סלייב ותחבר אותו עם הרדיסק אחר אצלי זה עבד רק ככה בלוחות בעייתים ועוד אופציה תנסה לשים את כל הכוננים על cable select (עם הג'אמפר)

בקשר ל SCSI עוד לא הבנתי ממש

והכונן הנשלף שלך הוא IDE נכון?

פורסם
  • מחבר

הכונן הנשלף הוא אכן IDE.

כונן ה-SCSI מחובר לכרטיס PCI שהוא מחובר ללוח אם, אבל ניתקתי אותו ואכן הכונן הנשלף עבד - **אבל** כונן הדיסקטים לא עבד, אז ניתקתי גם את הכונן הנשלף, אז הכונן דיסקטים עובד.

(ד"א: יש לי לוח את של TYAN, TRIGER100)

פורסם

שמע הייתי אומר שהלוח שלך בעייתי למדיי

נתקלתי במקרים דומים אבל לא עד כדיי כך

פורסם
  • מחבר

OK חבר'ה - הלוח בהחלט בעייתי, אבל עדכנתי את הביוס (צלחתי בסוף להפעיל את הכונן דיסקטים) והכל הסתדר... :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים