עבור לתוכן

בעיה במגירה נשלפת לדיסק קשיח של אנרמקס

Featured Replies

פורסם

יש לי מגירה נשלפת של Enermax דגם UC-106TMFA שמציגה את הטמפרטורה של הדיסק הקשיח באמצעות חיישן טרמי מובנה, ואת מהירות הסיבוב של המאוורר המובנה ביחידה שניתן לשליטה ע"י כפתור בפאנל.

הבעיה היא במאוורר של המגירה. מדובר במאוורר בגודל 60 מ"מ (DC 12V 0.18A).

המאוורר אמור להסתובב במהירות של 2000-4000RPM. אולם, כנראה שהמאוורר התקלקל וכעת הוא מסתובב במהירות של 500-800RPM בלבד גם כאשר ה-Fan Speed מכוון למקסימום (ניסיתי לנקות אבק מהמאוורר, אבל זה לא עזר). כאשר מהירות הסיבוב של המאוורר יורדת מתחת ל-1000RPM, מושמעת אזעקה למשך כ-30 שניות והתצוגה מהבהבת.

האם זה מסוכן מבחינה כלשהית להניח למאוורר להמשיך לעבוד במהירות של 500RPM (הטמפרטורה של הדיסק הקשיח לא עוברת את ה-40 מעלות צלזיוס.

מהו אורך החיים הממוצע של מאוורר 60 מ"מ?

מישהו מכיר את המגירה הנשלפת הנ"ל של אנרמקס?

האם ניתן להחליף את המאוורר מבלי להחליף את היחידה כולה (האחריות על המכשיר פגה)?

איפה ניתן למצוא מאוורר תואם עבור היחידה, ואיך ניתן להוציא את המאוורר בלי להשתמש בכוח ולהתקין מאוורר חדש?

לאיפה המאוורר מתחבר מבחינת חיבורי חשמל?

uc106tmfab3.jpg

פורסם

1. תסובב את המאוורר עם האצבע כשהיחידה לא מחוברת ותראה אם יש התנגדות (לא אמורה להיות).

2.תשמן את המאוורר http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=fanoil (אל תשכח אח"כ לנקות את השמן שנוזל מהמאוור לפני שאתה מתקין אותו חזרה ביחידה [השמן לא יגרום לH.D לעבוד מהר יותר ;) )

3. תבדוק עם רב-מודד את המתח שהיחידה מספקת למאוורר כשהכפתור מכוון למהירות המקסימית של המאוורר (אמור להיות 11-12V)

פורסם
  • מחבר

סובבתי את המאוורר עם האצבע, והוא הסתובב מהר ללא התנגדות.

על הכנפיים של המאוורר לא היה אבק. מצאתי קצת אבק על הדפנות של המאוורר ובתעלת האיוורור, וניקיתי אותו כמיטב יכולתי באמצעות נייר טואלט ומברג שטוח.

אין לי Multimeter, ואני לא יודע איך להשתמש במכשיר כזה. צריך לחשוף חוטים? הגישה לחיבורי החשמל של המגירה די קשה.

אין לי שמן מכונות. כמה זה אמור לעלות?

שימון של המאוורר אמור לפתור את הבעיה, או שעדיף לקנות מאוורר חדש? איפה אפשר לקנות מאוורר תואם?

שאלה נוספת: אני מניח שהמאוורר של המגירה אמור לשאוב אוויר חם החוצה, ולא לנשוב אוויר על הדיסק הקשיח. אני צודק?

פורסם

שמן מכונות שזה זז קל או WD40 עולה כ20 ש"ח בהום סנטר או כל חנות כלי בית אחרת לגבי המאוורר כן הוא שואב את האוויר החם החוצה.

שימון המאוורר במידה ואכן הוא מסתובב במהירות איטית תפטור לך את הבעי השאלה היא לכמה זמן כי למאווררים שמתחילים לעשות בעיות יש נתייה שוב להידפק אחרי שימון אתה יכול לשמן ולראות אם זה פטר לך את הבעיה אם כן אז תחכה לפעם הבאה ואז כבר תחליף.

מאוורר 60מ"מ אתה יכול למצוא כמעט בכל חנות מחשבים .

פורסם

אם המאוורר מסתובב עם האצבע ללא התנגדות אז שימון ככול הנראה לא יפתור את הבעיה.

1. אתה יכול לנסות להחליף מאורר (אתה צריך מאוורר בעל 3 גידים)

2. אני לא ממש יודע איך היחידה בנויה ולכן אני לא יכול להגיד לך בדיוק איך למדוד מתח, הייתי מציע לך שתבדוק בין החברים/ההורים וכו' אם מישהו יודע להשתמש במולטימטר (מדובר בידע בסיסי ביותר...), המדידה הזו תוכל לקבוע בוודאות מה הבעיה.

פורסם

אם המאוורר מסתובב עם האצבע ללא התנגדות אז שימון ככול הנראה לא יפתור את הבעיה.

1. אתה יכול לנסות להחליף מאורר (אתה צריך מאוורר בעל 3 גידים)

2. אני לא ממש יודע איך היחידה בנויה ולכן אני לא יכול להגיד לך בדיוק איך למדוד מתח, הייתי מציע לך שתבדוק בין החברים/ההורים וכו' אם מישהו יודע להשתמש במולטימטר (מדובר בידע בסיסי ביותר...), המדידה הזו תוכל לקבוע בוודאות מה הבעיה.

לא בהכרח להגיע מ2000+ RPM ל500 למאוורר כזה קטן לא צריך ממש הרבה התנגדות.

הכוונה לזה שאולי הוא לא ממש מרגיש התנגדות עם האצבע אבל למאוורר זו כן התנגדות.

פורסם
  • מחבר

המאוורר מסתובב כרגע במהירות של 500-800RPM כאשר החוגה נמצאת על מקסימום. המהירות שלו במצב רגיל היא 2000-4000RPM.

בתנופה קלה עם האצבע הוא מסתובב מאוד מהר בלי התנגדות.

אני אחפש בחנות שמן מכונות. אני מבין שהדגמים המומלצים הם 1020 ו-WD40 (זז קל זה גם שמן מכונות?).

לגבי המאוורר 60 מ"מ, מאוד קשה למצוא אותו. חיפשתי בהרבה חנויות מחשבים ולא מצאתי.

בנוסף לכך, אני צריך מאוורר שמתאים לדגם הספיציפי של המגירה הנשלפת שלי (הוא מגיע עם תעלת אוויר שמתפקדת כאגזוז), ואני לא ממש יודע איך לפרק ולהרכיב אותו.

מישהו מכיר אולי את הדגם הספיציפי של המגירה הנשלפת של אנרמקס (צירפתי מספר דגם ותמונה בתגובה הראשונה)?

פורסם

יש מצב שהפוציומטר שלך דפוק (הבורר מהירות של המאוורר)

פורסם

תתקשר לחנות שבה קנית את המגירה, שיפנו אותך ליבואן.. אם היבואן הוא זיגזג 2000 אני בטוח שהם ישמחו לעזור...

פורסם
  • מחבר

הבורר מהירות משנה את המהירות סיבוב של המאוור. רק פשוט במקום להגדיר את מהירות הסיבוב של המאוורר בין 1200RPM ל-4500RPM, הוא מגדיר את מהירות הסיבוב של המאוורר בין 200RPM ל-800RPM.

אחרי שהוצאתי את המגירה לנסיון ניקוי נוסף (עדיין לא השגתי שמן מכונות) והחזרתי אותה בחזרה, התצוגה של מהירות הסיבוב של המאוורר מציגה --, כך שייתכן והמאוורר הפסיק להסתובב לחלוטין.

עריכה:

התקשרתי לחנות ממנה קניתי את המגירה, והם נתנו לי את המספר טלפון של היבואן. התקשרתי ליבואן במטרה לקנות מאוורר תואם, אבל הם אמרו לי שאני יכול להביא את המגירה לחנות המחשבים הקרובה למקום מגוריי שעובדת איתם (לאו דווקא החנות בה נקנה המוצר), והם יחליפו לי את המאוורר ויתקנו את מה שצריך לתקן (במידה והתקלה היא לא במאוורר) ללא תשלום, למרות שתקופת האחריות על המוצר פגה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים