עבור לתוכן

איזה כונן קשיח לבחור ועוד שאלות

Featured Replies

פורסם

יש לי לוח של גיגה 8SQ800 ULTRA

ישל כונן קשיח 80 גיגה ATA 33

יש לי כונן קשיח 80 גיגה ATA 66 מחולק

אני חושב להגדיל את הנפח. בשביל גיבויים וגם להורדות באינטרנט. כי נשאר לי בסך הכל 15 גיה פנוי

מהו הגודל המומלץ בעלות לתועלת

האם לקחת SATA שהלוח תומך, ואיך זה ישפיע על השילוב בין הכל

לא לשכוח יש לי 2 כוננים דיוידי ו-1.44

באיזה תוכנה מעתיקים את הכונן במהירות לכונן החדש, שמעתי שיש משהו של ארקוניס- מה שם התוכנה ואיך מפעילים אותה

תודה לכל המשיבים

פורסם

אם הלוח תומך SATA קח הרדיסק SATA, ההבדל במחיר קטן ובכלל אין לך חיבור PATA פנוי (החיבור הישן)

הכי זול מבחינת מחיר למגה זה 200GB

פורסם

קודם כל עדיף לך לקנות SATA כי שני ה IDE שלך כבר תפוסים. אם לא תקנה SATA תצטרך לקנות כרטיס PCI של IDE נוסף שיעלה עוד כסף או לחילופין להעיף את אחד מהכוננים שלך. לפני שאתה קונה תשקול את האפשרות  לפנות את הדיסקים בעזרת גיבויים לצורב ה DVD שלך.

אם ניקח מחיר לגיגה על כונני סאטא של WD ב KSP למשל נקבל:

4.625 שקל לגיגה עבור 80 גיגה

4 שקל לגיגה עבור 120

3.3125 שקל לגיגה עבור 160

3.2 שקל לגיגה עבור 200 גיגה

3.2 שקל לגיגה עבור 250 גיגה

כמובן השאלה היא כיצד אתה מגדיר כדאיות. אם כדאיות מוגדרת רק במחיר לגיגה אז דיסק של 200 או 250 גיגה יתנו לך את המחיר הנמוך ביותר לגיגה. אבל, אם אתה מגדיר כדאיות ככמה אני מקבל תמורת תוספת ההשקעה אזבמעבר מ 120 ל 160 גיגה תקבל את התמורה הגדולה ביותר לכל שקל שאתה מוסיף היות ובמעבר מ 120 ל 160 אתה משלם 50 שקל נוספים ל 40 גיגה נוספים ומבמעבר מ 160 ל 200 אתה משלם 110 שקל נוספים כדי לקבל 40 גיגה נוספים. החלטה שלך שכמובן תלויה מאוד בכמה מקום אתה צריך ועד כמה שווה לך לשלם לכל גיגה נוסף.

לגבי האקרוניס - בקר ה SATA על הלוח שלך הוא SIL3112A. האקרוניס אמור לתמוך בו אם אתה עושה BOOT מ RESCUE DISC ואז תוכל לעשות CLONING. מהנסיון שלי זה יכול לעשות הרבה בעיות. אני במקומך הייתי מנצל את ההזדמנות ועושה התקנה נקייה מחדש של הווינדוס (ואז אתה צריך להכין פלופי של הדרייבר המתאים וללחוץ F6 בזמן התקנת הווינדוס על ההתחלה כדי להתקין אותו). רצוי מאוד שמערכת ההפעלה והתוכנות יעבדו מה SATA והדיסקים הישנים ישמשו למידע בלבד כי הדיסק החדש יהיה הרבה יותר מהיר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים