עבור לתוכן

הארכיטקטורה של ה Mac

Featured Replies

פורסם

מישהו יכול בבקשה להסביר לי פחות או יותר איך נראית הארכיטקטורה של Mac ואיך היא שונה מה PC ...

תודה

פורסם

או ... על זה בדיוק רציתי לדבר איתכם ....

ובכן היום חברת אפל קצת מזניחה את מערכת ההפעלה הקודמת והכושלת מערכות - 8.x 9.x ועוברת לצורה של לינוקס .

מה שאני יודע , המחשב בנוי על מעבד PowerPc עם קודים משתנים בצורה של G3 ו- G4 ומאמצת תקנים ביןלאומיים כמו USB PCI ,

ומשתמשת במעבדים המוכרים לנו מPC , כמו Nvidia ו- Matrox .

אבל הכל תלוי בסופו של דבר ב- Rom . כן כן זהוא ה-Rom המפורסם שאינו ניתן למחיקה . תאי זיכרון בגודל של 512K בערך , שמכיל בתוכו פונקציות מובנות הקרובות מאוד לליבת המעבד , ומערכת ההפעלה "רק" צריכה להפעיל את את המכלולים של הפקודות ע"מ לבצע דברים פשוטים כמו - פתיחת חלן , תיבת שיחה , תיבת אזהרה וכ...

לא, אני לא יגיד שזה יותר מהיר וטוב מהצורה שבו PC עובד , אבל כאן חבוי הסוד של מקינטוש .

אפילו ה-Routine של העכבר כתוב בשפת מכונה צרוב על ה-Rom שיושב על לוח האם וקרוב יותר מכל אחד אחר למעבד ולכרטיס המסך .

רק להזכיר לכם שכדי להעלות את מערכת ההפעלה Windows2000 יש צורך להעלות את כל הפקודות כולל הפקודות הבסיסיות למערך ה- Ram כדי להפעיל את כל הסביבה החלונאית הנוחה שאנו מכירים .

לסט הפקודות הבסיסיות שצרוב ב- ROM נקרא ToolBox , פעם כשרציתי לתכנת למק הייתי צריך להחזיק אינציקלופדיה עברית חלקי 2 בבית .

פורסם

here is the only thing you need to know about apples computer architecture: ITS SHIT

זה השתשובה הקצרה.

עכשיו אם זה היה פורם בחו"ל יבאו לחבורה של Apple Fanboys וישלחו אותך לאתרים שרואים את המק עם ה"Pentium Crusher G4" שלהם מנצח מחשיבים מבוססי מעבד פנטיום ב PhotoShop... לפעמים... וזה בערך ממצא את מה שהמחשב הזה יודע לעשות יותר טוב.... לפעמים.

האמת על Apple שהיא חרא של חברה! ארכיטקטורה סגורה! כולה מילים גדולות ופירסום _שיקרי_ עם כל מיני גראפים יפים שינסו להסביר לך למה מעבדי G4 יותר טובים מפנטיום... באופן טיפשי ביותר ולא נכון...

Apple is a fanboy company, they dont walk the walk. they just talk alot.

ובקיצור יש סיבה שפחות מ 5% ממחשבי הPC הם מקינטושים... וגם האחוז הקטן הזה הוא קורבן.

אני יודע שההודעה לא מפרטת הרבה, אבל אני יודע על מה אני מדבר, אנא הביטו בהודעות העבר שלי בנושא מעבדים.

פורסם

או ... על זה בדיוק רציתי לדבר איתכם ....

ובכן היום חברת אפל קצת מזניחה את מערכת ההפעלה הקודמת והכושלת מערכות - 8.x 9.x ועוברת לצורה של לינוקס .

מה שאני יודע , המחשב בנוי על מעבד PowerPc עם קודים משתנים בצורה של G3 ו- G4 ומאמצת תקנים ביןלאומיים כמו USB PCI ,

אבל הכל תלוי בסופו של דבר ב- Rom . כן כן זהוא ה-Rom המפורסם שאינו ניתן למחיקה . תאי זיכרון בגודל של 512K בערך , שמכיל בתוכו פונקציות מובנות הקרובות מאוד לליבת המעבד , ומערכת ההפעלה "רק" צריכה להפעיל את את המכלולים של הפקודות ע"מ לבצע דברים פשוטים כמו - פתיחת חלן , תיבת שיחה , תיבת אזהרה וכ...

לא, אני לא יגיד שזה יותר מהיר וטוב מהצורה שבו PC עובד , אבל כאן חבוי הסוד של מקינטוש .

אפילו ה-Routine של העכבר כתוב בשפת מכונה צרוב על ה-Rom שיושב על לוח האם וקרוב יותר מכל אחד אחר למעבד ולכרטיס המסך .

רק להזכיר לכם שכדי להעלות את מערכת ההפעלה Windows2000 יש צורך להעלות את כל הפקודות כולל הפקודות הבסיסיות למערך ה- Ram כדי להפעיל את כל הסביבה החלונאית הנוחה שאנו מכירים .

לסט הפקודות הבסיסיות שצרוב ב- ROM נקרא ToolBox , פעם כשרציתי לתכנת למק הייתי צריך להחזיק אינציקלופדיה עברית חלקי 2 בבית .

hehe

You know why stuff like that is writen on Read Only Memory? So apple can make sure no one can make extenstions to its own architecture... I'd say the best slogen for apple is: Think Like Us

run along Apple fanboy run along

פורסם

אכן פרמוטציה של פלצן אתה !

כשמישהוא רוצה מידע על מחשבי אפל , הוא לא ביקש סטטיסטיקות וקנאה מצד משתמשים מתוסכלים שאין להם מה לעשות בחיים .

כמו ש Via מוכרים את ה- Bios שלםה ביותר מ- 30 דולר החתיכה , מותר לאפל ליצור לעצמם סופר ביוס ולמכור אותו לחברות צד שלישי כדי שיצרו תואמי מק . אין רע בדבר הזה , ותפסיק להשמיץ !

פורסם

הם לא מוכרים את הביוס... הם מוכרים את כל ערכת השבבים שלהם ב30 דולר.

מצא את ההבדלים: Bios של מחשב x86 מכיל רק פסיקות חומרה בסיסיות למעבד, ולדרך קבלת פלט וקלט בסיסי. על פני דברים אלא אפשר לבנות מגוון של מערכות הפעלה שונות לחלוטין ולכתוב דריברים לכל דבר שתרצה. וגם ה bios ניתן לכתיבה. אבל באופן עקרוני אין שום שוני בין הביוס של VIA לביוס של INTEL או לביוס של SIS - כולם צריכים לספק אותם פסיקות עבור המתכנת.

עכשיו ה Bios של APPLE מגדיר בדרים כמו רוטינות לעכבר! (הייתם צריכים גם לשנות את זה לעבור לשני מקשים?) ודואג לדברים כמו שלא תוכל להחליך את ה GeForce 4 MX בכרטיסי מסך אחרים.

עוד השוואה: IBM רשמה את ארכיטקטורת המחשב האישי לעשרות ומאות יצרני חומרה שונים ולמעשה יצרה סטנדרט שאפשר לבנות עליו, הסטנדרט מתרחב על ידי יצרניות חומרה כמו INTEL ו AMD שמציגות טכנולוגיות חדשות כמו PCI-X ו HyperTransport , AGP*8 וכו' וכו' באופן חופשי. בעוד ש Apple היא השליטה היחידה על הארכיטקטורה שלה ובוחרת עבור המשתמשים שלה מה בדיוק הם יקבלו... גם עם זה להיזכר להחניס חריצי הרחבה של PCI שש שנים אחרי העולם החופשי .

פורסם

אכן לקח לאפל לעבור לאפקי הרחבה לאחר X שנים (שאני ממש לא יודע בדיוק את המספר הנכון) אבל לעולם החופשי לקח 10 שנים בחיקוי מוצלח (חיקוי מוצלח בשבילי זה Windows2000 שבאמת שווה השקעה ) של מחשבי המק .

לגבי Via וערכות השבבים שלה : אכן אין כאן שום סתירה . אם 3-9 חברות מייצרות ערכות שבבים ומתחרות על פלח שוק , לעומת Apple ששוק המחשבים מקינטוש שייך לה , מנסה להחזיק את השוק ולא מתנהגת כמונופול כמו חברת מייקרוסופט .

אכן המצב באפל שאין להם מהפכה שייקח למחשבי ה- PC שנים לחקות אותה , אבל עדיין המחשבים האילו עדיפים בעריכת ווידיאו , הדפסת DVD וגראפיקה .

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

לא לינוקס, אלא BSD, ועם OS X v10.2 שתצא ב-24 לחודש, אפל עוברים סוף סוף לקרנל מדור עכשווי יותר (מבוסס על FreeBSD 4.4).

מה שאני יודע , המחשב בנוי על מעבד PowerPc עם קודים משתנים בצורה של G3 ו- G4

אני לא בטוח שהבנתי את כוונתך לגבי "קודים משתנים", אבל בקיצור נמרץ, ה-G3 היא סידרת המעבדים החלשה ביותר שמסוגלת להריץ את OS X ללא צורך ב-hacks מיוחדים, וה-G4 היא הסידרה העכשווית שמופיעה בכל המקים העכשויים להוציא ה-iMac מהסוג הישן.

...ומאמצת תקנים ביןלאומיים כמו USB PCI ,

שמת לב למשהו? שניהם של אינטל (וכך גם ה-AGP שמופיע בכל ה-PowerMacs השולחניים).

לא מעבדים, אלא חברות שמייצרות כרטיסי מסך. אתה מוזמן להוסיף לרשימה הזאת את ATI, שבמשך שנים הייתה הספקית הראשית של אפל בנושא הזה.

אבל הכל תלוי בסופו של דבר ב- Rom . כן כן זה הוא ה-Rom המפורסם שאינו ניתן למחיקה . תאי זיכרון בגודל של 512K בערך , שמכיל בתוכו פונקציות מובנות הקרובות מאוד לליבת המעבד ,

ומערכת ההפעלה "רק" צריכה להפעיל את את המכלולים של הפקודות ע"מ לבצע דברים פשוטים כמו - פתיחת חלן , תיבת שיחה , תיבת אזהרה וכ...

מה שאתה כותב לא ממש עדכני. ממש כמו ה-Kickstart ROM של מחשבי האמיגה, כך גם במק, הצידוק העקרי של ה-ToolBox ROM היה מאז ומתמיד כדונגל (או אם תרצה, "פלאג הגנה"). מאכזב לא?

יש קונצנזוס שאם אפל יוציאו את OS X למחשבי PC, היא תעבוד רק על מחשבים שהם ייצרו... ניחשת נכון, הם ישלבו בחומרה ROM שיעזור למנוע התקנה של OS X על מחשבי PC רגילים.

אותו סיפור בדיוק קורה עכשיו עם ה-Amiga ONE שמשתמש בתרגיל דומה.

בכל מקרה, ה-ToolBox ROM הוא היסטוריה, ומאז ה-iMac הראשון אפל קיצצו אותו ל-Boot ROM קטנטן שכל תפקידו כמעט הוא להעלות את מערכת ההפעלה. שאר הפונקציונליות מה-ROM הישן עברה לקבצים על הדיסק.

מה זה משנה אם ממילא ה-ROM נטען ל-RAM? גם למרחקים האלה אין הרבה משמעות כשמדובר בכמויות נתונים זעומות ביותר ובקצב העברה נמוך מאוד, זאת הסיבה שעכברים אינם מהווים צוואר בקבוק בביצועים של מחשבים.

לאור מה שכתבתי, תסכים איתי שאין ממש הבדל בין השניים.

here is the only thing you need to know about apples computer architecture: ITS SHIT

I would say OBSOLETE

עם זכרון SD-RAM במהירות 133MHZ, הם בפירוש כמה דורות אחורה (מבחינת חומרה).

הדוגמא הכי קיצונית לכך היא שמעבד ה-G4 המהיר ביותר (1GHz) איטי יותר מהזכרון המהיר ביותר ל-PC (זכרון RDRAM במהירות 1.066GHZ).

אבל יאמר לזכותו של ה-G4, שלמרות מהירות השעון הנמוכה שלו, הארכיטקטורה שלו הרבה יותר נקיה מזאת של מעבדי x86 שסוחבים בתוכם תמיכה לאחור למשפחת מעבדים בת 20 שנה.

הדבר הזה מתבטא ישירות בגודל הקטן יותר של ליבת מעבדי ה-PPC ובצריכת החשמל הנמוכה שלהם (ולכן הם כה פופולריים בתחום ה-embedded).

בסופו של דבר, הייתי לוקח AthlonXP או P4 מהיר על פני כל מעבד PPC :smoke:

עכשיו אם זה היה פורם בחו"ל יבאו לחבורה של Apple Fanboys וישלחו אותך לאתרים שרואים את המק עם ה"Pentium Crusher G4" שלהם מנצח מחשיבים מבוססי מעבד פנטיום ב PhotoShop... לפעמים... וזה בערך ממצא את מה שהמחשב הזה יודע לעשות יותר טוב.... לפעמים

"לפעמים" זאת מילת המפתח. בבדיקות עצמאיות של digitalvideoediting.com המצב נראה די עגום :-\

psbench4.jpg

למזלה של אפל, ביצועים זה לא השיקול העיקרי אצל לקוחותיה. הרגלים ומימשק משתמש מוכר דווקא כן, כמו גם העובדה שלרבים מהם יש תוכנות שעלו להם אלפי דולרים והמעבר ל-PC יצריך רכישה מחודשת שלהן.

בשביל ההגינות, הנה הלינק למבחנים באתר של אפל.

specs_graph05292002.gif

מומלץ לא לקחת אותם ברצינות רבה מדי, בעיקר בגלל שאפל לא מפרסמים את כל הפרמטרים של הבדיקה.

- המשך בהודעה הבאה -

פורסם

האמת על Apple שהיא חרא של חברה! ארכיטקטורה סגורה! כולה מילים גדולות ופירסום _שיקרי_ עם כל מיני גראפים יפים שינסו להסביר לך למה מעבדי G4 יותר טובים מפנטיום... באופן טיפשי ביותר ולא נכון...

אתה חייב להודות שיש להם שני דברים חשובים:

1. מחלקת מרקטינג מבריקה שהצליחה לגרום למשתמשים לפתח יחס רגשי למקים שלהם ולחברה.

2. מוצרים טובים למדי שמספקים את הסחורה. לא שמחשבי-PC לא מסוגלים היום לבצע את אותן מטרות, אבל זה לא גורע מהעובדה שהמק היא פשוט פלטפורמה מוכחת שעובדת בהצלחה מרובה אצל כמה עשרות מיליוני משתמשים בעולם, חלק גדול מהם אנשי מקצוע שמשתמשים במק לפרנסתם.

הארכיטקטורה הסגורה היא בהחלט עצם בגרון (ואחת הסיבות העקריות שבגללן אני לא רואה את עצמי קונה מק).

אגב, היחס האוהב בד"כ של משתמשי המק כלפי אפל, התערער מעט בתערוכת מקוורלד שהתקיימה בחודש שעבר בניו-יורק, זאת לאחר שסטיב ג'ובס הודיע ש-Jaguar (או OS X 10.2) תעלה $130 - גם לאלה שקנו לפני שנה את OS X 10.0 באותו סכום בדיוק.

גזירה נוספת הייתה ההחלטה של אפל לגבות $100 לשנה על שירות ה-iTools שלהם שניתן עד עכשיו בחינם.

ובקיצור יש סיבה שפחות מ 5% ממחשבי הPC הם מקינטושים... וגם האחוז הקטן הזה הוא קורבן.

מספרים עדכניים מדברים על בין 2.1% ל-2.8% ממחשבי הדסקטופ בעולם.

יש לא מעט סיבות למספר הנמוך הזה, אבל העקרית שבהן היא בפירוש העלות הגבוהה שלהם, שמעבר למגזר מסויים של משתמשים מקצועיים אין לה הצדקה כלכלית.

כמו ש Via מוכרים את ה- Bios שלםה ביותר מ- 30 דולר החתיכה , מותר לאפל ליצור לעצמם סופר ביוס ולמכור אותו לחברות צד שלישי כדי שיצרו תואמי מק . אין רע בדבר הזה , ותפסיק להשמיץ !

הדוגמא הזאת לא ממש עובדת, ממספר סיבות:

1. VIA מוכרים צ'יפסט ולא BIOS שהוא רכיב אחר לחלוטין ומיוצר ע"י חברות כמו Award ו-Phoenix. לצורך העניין, ה-ROM של אפל הוא אכן מקבילה נכונה ל-BIOS.

2. במק, ה-ROM שבחומרה הוא בפירוש לא "סופר-ביוס" אלא רכיב מאוד מוגבל שבסה"כ מעלה את מערכת ההפעלה.

3. וכאן הקטע המהותי ביותר, מאז פיאסקו התואמים באמצע שנות ה-90', אפל לא מאפשרת לחברות צד שלישי לייצר תואמי מק. מכוער אולי, אבל זה כנראה אחד הדברים שהצילו את החברה מפשיטת רגל. הדיעות חלוקות.

אכן לקח לאפל לעבור לאפקי הרחבה לאחר X שנים (שאני ממש לא יודע בדיוק את המספר הנכון) אבל לעולם החופשי לקח 10 שנים בחיקוי מוצלח (חיקוי מוצלח בשבילי זה Windows2000 שבאמת שווה השקעה ) של מחשבי המק .

1. שכחת שהמק בעצמו הוא חיקוי? ה-GUI המקורי הופיע ב-Star של Xerox ב-1981

xeroxstarscr.jpg

2. זה לקח למיקרוסופט 8 שנים עד שהוציאו מערכת גראפית מועילה, חלונות 3.11. כשאני אומר "מועילה" אני מתכוון כזאת שהיה טעם לעבוד איתה במקום דוס.

מעניין ש-OS9 העכשווית שותפה לרבות מהמגבלות הטכניות של המערכת הפרימיטיבית ההיא של מיקרוסופט (לשתיהן אין Preemptive Multitasking, אין ניהול זכרון דינמי, אין הגנת זכרון וכיוצא בזה...)

ההבדל הכי בולט לטובתה של OS9 וקודמותיה על פני Win3.11 היה האפשרות לשמור אובייקטים על שולחן העבודה (או "המכתבה" כמו שעדיין קוראים לה מספר משתמשי מק)

3. ב-5 השנים שבין 1996 ל-2001 הייתה זאת דווקא NT4 שהובילה מבחינה טכנולוגית באופן משמעותי על פני גרסאות MacOS של אותן שנים. עם יציאתה של OS X בשנה שעברה המצב השתפר מאוד.

אכן המצב באפל שאין להם מהפכה שייקח למחשבי ה- PC שנים לחקות אותה, אבל עדיין המחשבים האילו עדיפים בעריכת ווידיאו , הדפסת DVD וגראפיקה .

זה מתחלק לשני חלקים, ובשניהם לא מדובר ביתרון טכנולוגי כלשהו של פלטפורמת המק על פני ה-PC:

1. משתמשים מקצועיים בתחומים האלה, עובדים כבר שנים עם מק ולא מוצאים שום סיבה ללמוד דברים אחרים ולרכוש תוכנות יקרות שוב.

2. יתרונות נקודתיים בחבילות תוכנה מסויימות. ישנן מספר תוכנות שגרסאותיהן למק וותיקות ובשלות בהרבה מגרסאותיהן ל-PC.

יש גם תוכנות מצויינות שקיימות רק למק (כמו FinalCut המעולה של אפל עצמם), אבל לאותם 95% ממשתמשי המחשבים בעולם זה ממש לא משנה, הם ממילא לא עומדים לשלם $1000 עבור תוכנת עריכת ווידאו, ויסתפקו במה שהגיע עם חלונות או עם כרטיס הטלוויזיה שלהם.

Prog.

PS.

It's good to be back :)

פורסם

PROG IS BACK.................!

פורסם

:ylsuper:

אכן זמן רב לא התעדכנתי בארכיטקטורה של מק , ואיכשהוא הצלחת לצמצם אצלי את הפערים בנוגע להתקדמות המקים .

אבל חושב להזכיר כי אותו Bios שאפל הוציעה בעבר על מחשבים איטיים , עזר רבות בהפעלת המחשב בצורה תקינה . מה זאת אמרת תקינה ? , לדוגמא להפעיל Windows 3.11 על מחשב 386 לא היה דומה כמו להפעיל מערכת הפעלה --7.0 mac Os 6.1 על מחשבים כמו MacII Fx ,II Ci .... והאפליקציות היו מדהימות ביחס למחשבי ה- Pc הישנים .

היום כמובן , לאחר שכל צורות ה-X windows יצאו , והמהירויות השתנו , ניתן להפעיל כל צורה של מערכת הפעלה על Pc ביתי שולחני רגיל (מה שהיינו רגילים לראות על מחשבים בסגנון HP 68040 .... ותחנות עבודה יקרות ...) . עדיין מגיע ל- Apple את אותם הקומפלימניטים המגיעים לה במחשבי העבר .

מערכות ההפעלה של מק הישנות , עד ה- MacOS X 10.0 , היו לוקות ומסורסות יחסית לטכנולוגיה של Microsoft Windows Nt אפילו בגירסה הישנה של Nt 3.51 (אם אני זוכר נכון את הגירסא!).

וגם לדעתי המערכת הביתי המושלמת כוללת את מערכת ההפעלה windows 2000 !

טוב יקח לי קצת זמן להמשיך לנתח את המאמר שלך , אבל אני מתכוון לעשות כן ....

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

Windows XP.

אתה מתכוון לאותה מחלקת מרקטינג מבריקה שהצליחה לגרום ל2.5% מהמתמשים בעולם להשתמש ב mac. ולהרבה פחות מהם קשר רגשי עמוק (תוריד מוסדות חינוך וכו' - רוב השוק של Apple היום(?) ).

2. מוצרים טובים למדי שמספקים את הסחורה. לא שמחשבי-PC לא מסוגלים היום לבצע את אותן מטרות, אבל זה לא גורע מהעובדה שהמק היא פשוט פלטפורמה מוכחת שעובדת בהצלחה מרובה אצל כמה עשרות מיליוני משתמשים בעולם, חלק גדול מהם אנשי מקצוע שמשתמשים במק לפרנסתם.

הפלטפורמה הפחות מוכחת שעובדת אצל 2.5% אנשים בעולם.

פורסם

אתה מתכוון לאותה מחלקת מרקטינג מבריקה שהצליחה לגרום ל2.5% מהמתמשים בעולם להשתמש ב mac. ולהרבה פחות מהם קשר רגשי עמוק (תוריד מוסדות חינוך וכו' - רוב השוק של Apple היום(?) ).

בשביל לגרום למשתמשים "לפתח יחס רגשי למקים שלהם ולחברה" שמוכרת בעצם מחשב מיושן ומוגבל במחיר מופקע, צריך מחלקת מרקטינג מבריקה. וזה אחד הנכסים הבודדים שיש לאפל.

קח חברות אחרות כמו Be Inc עם ה-BeBox בעשור הקודם, או אמיגה עם ה-AmigaOne הממשמש ובא ותראה שקשה מאוד למכור אפילו אלפים בודדים של חתיכות, שלא לדבר על עשרות מיליוני מחשבים כמו במקרה של אפל.

אגב ה-BeBox היה מוצר מדהים בזמנו וה-A1 יהיה בינוני ומטה, אבל זה לא משנה את העובדה שקשה מאוד למכור מחשב כלשהו שלא מריץ Windows על x86

דוגמא נוספת, אחוז המשתמשים בתחנות עבודה של SGI הוא אפסי בהשוואה למשתמשי המק, מדוע? הרי אפשר לגלוש איתן באינטרנט ולכתוב מסמכים... הסיבה פשוטה: יחס השימושיות\מחיר שהמחשבים האלה מציעים למשתמשי הדסקטופ (שהם כמובן לא אוכלוסיית היעד של SGI) נמוך עוד יותר משל המק וכל זמן שהמצב הזה לא ישתנה, שום מחלקת מרקטינג בעולם לא תוכל לשפר משמעותית את נתח השוק של SGI (או כל מחשב אחר שתאורתית יכול להתאים למשתמש המצוי).

אגב, יש לך פילוח עדכני של נתחי שוק פנימיים של אפל? הייתי שמח לראות מאיפה לקחת את זה שמוסדות חינוך הם רוב השוק של אפל.

לא שלי יש סטטיסטיקות שמראות שלרוב המשתמשים יש קשר רגשי עם המק שלהם (אני שמח שלי אין קשר רגשי עם המחשב שלי...), אבל התופעה של גילויי אהבה פתטיים כאלה נפוצה בפורומים בנושא מק ובשיחות עם משתמשים, ומאוד נדירה (וטוב שכך) בפורומים של פלטפורמות אחרות.

הפלטפורמה הפחות מוכחת שעובדת אצל 2.5% אנשים בעולם.

זה לא משנה כהוא זה את מה שכתבתי. ללא כל קשר לקיומם של מחשבים אחרים בעולם, המק זאת פלטפורמה שמספקת את צרכיהם של כמה עשרות מיליוני משתמשים בעולם. נקודה. אין כאן ifs and buts, זאת עובדה.

מעבר לכך, חלק ניכר מאותם משתמשים עובדים רק עם מק, ובשבילם ה-PC הוא הפלטפורמה "הפחות מוכחת" (וכלל לא משנה אם "מחשבי-PC מסוגלים היום לבצע את אותן מטרות" ואפילו טוב יותר).

העולם לא מורכב משחור ולבן וגם במק יש נקודות חיוביות ואפילו אני מודה בכך.

בקיצור, הדיון הזה לא מתקדם לשום מקום ::)

Prog.

פורסם

בשביל לגרום למשתמשים "לפתח יחס רגשי למקים שלהם ולחברה" שמוכרת בעצם מחשב מיושן ומוגבל במחיר מופקע, צריך מחלקת מרקטינג מבריקה. וזה אחד הנכסים הבודדים שיש לאפל.

קח חברות אחרות כמו Be Inc עם ה-BeBox בעשור הקודם, או אמיגה עם ה-AmigaOne הממשמש ובא ותראה שקשה מאוד למכור אפילו אלפים בודדים של חתיכות, שלא לדבר על עשרות מיליוני מחשבים כמו במקרה של אפל.

אגב ה-BeBox היה מוצר מדהים בזמנו וה-A1 יהיה בינוני ומטה, אבל זה לא משנה את העובדה שקשה מאוד למכור מחשב כלשהו שלא מריץ Windows על x86

אפל היתה הראשונה עם מערכת הפעלה גראפית עד כמה שזכור לי. יתרון ברור. והיא נכשלה קשות...

דוגמא נוספת, אחוז המשתמשים בתחנות עבודה של SGI הוא אפסי בהשוואה למשתמשי המק, מדוע? הרי אפשר לגלוש איתן באינטרנט ולכתוב מסמכים... הסיבה פשוטה: יחס השימושיות\מחיר שהמחשבים האלה מציעים למשתמשי הדסקטופ (שהם כמובן לא אוכלוסיית היעד של SGI) נמוך עוד יותר משל המק וכל זמן שהמצב הזה לא ישתנה, שום מחלקת מרקטינג בעולם לא תוכל לשפר משמעותית את נתח השוק של SGI (או כל מחשב אחר שתאורתית יכול להתאים למשתמש המצוי).

זה טיעון טפשי. הרי ברור ש Apple כן הולכת על שוק ה PC עם רק 2.5%~ ממנו. כישלון.

בעוד SGI לא הולכת על שוק ה PC והיא מצליחה. אם SGI הייתה רוצה ללכת על שוק ה PC יכול להיות שהייתה מצליחה בו טוב יותר מ Apple. אבל היא לא. ל SGI יש יתרון אחד של Apple אין. הנהלה שאינה כושלת/כשלה.

אגב, יש לך פילוח עדכני של נתחי שוק פנימיים של אפל? הייתי שמח לראות מאיפה לקחת את זה שמוסדות חינוך הם רוב השוק של אפל.

לא שלי יש סטטיסטיקות שמראות שלרוב המשתמשים יש קשר רגשי עם המק שלהם (אני שמח שלי אין קשר רגשי עם המחשב שלי...), אבל התופעה של גילויי אהבה פתטיים כאלה נפוצה בפורומים בנושא מק ובשיחות עם משתמשים, ומאוד נדירה (וטוב שכך) בפורומים של פלטפורמות אחרות.

שמתי סימן שאלה לא במקרה. אני פשוט מניח שזה רוב השוק של Apple. זה נראה הגיוני.

פורסם

זה טיעון טפשי. הרי ברור ש Apple כן הולכת על שוק ה PC עם רק 2.5%~ ממנו. כישלון.

בעוד SGI לא הולכת על שוק ה PC והיא מצליחה. אם SGI הייתה רוצה ללכת על שוק ה PC יכול להיות שהייתה מצליחה בו טוב יותר מ Apple. אבל היא לא. ל SGI יש יתרון אחד של Apple אין. הנהלה שאינה כושלת/כשלה.

פיספסת לגמרי את הפואנטה. אנסה להיות ברור יותר:

שום פלטפורמה ושום חברת מחשבים אלטרנטיווית לא תוכל לזכות בנתח שוק גדול מהותית מזה של אפל על הדסקטופ, כל זמן שיחס העלות\תועלת שלהן לא יהיה טוב יותר או לפחות שווה למחשבי Wintel.

אתה יכול לשים ברשימה הזאת את אמיגה (the living-dead); את מחשבי האטארי וה-BeBox עליהם השלום; קונסולת משחקים שעברו המרה לשימוש על הדסקטופ (כמו ה-PS2 עם לינוקס); וכמובן כל החברות שמייצרות תחנות עבודה שמבוססות על פלטפורמות שונות מ-x86 (המחשבים שמריצים AIX, Irix, Solaris, HP-UX ושאר מערכות הפעלה שרצות על חומרות קנייניות וסופר-יקרות).

כל הפתרונות האלה מסוגלים לספק את הצרכים הבסיסים של משתמש הדסקטופ, אבל לא תוך מתן יחס עלות תועלת שמתקרב אפילו למחשבי Wintel.

גם אם החברות היו מחליטות לשנות את הפוקוס שלהן - הפער שהן צריכות לסגור הוא פשוט עצום ולכן הגורל שלהן יהיה במקרה הטוב דומה לשל אפל, ובמקה המציאותי יותר זוהר הרבה פחות.

בניגוד ל-head start שיש לאפל בזכות קהל המאמינים העיוור שהולך איתה שנים ארוכות, החברות האלה צריכות להתחיל בעצם מאפס.

ובדיוק בגלל שלחברות כמו SGI יש הנהלות שפויות, אתה יכול להיות בטוח שזה לא יקרה.

Prog.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים