עבור לתוכן

שאלות לגבי DMA

Featured Replies

פורסם

מה זה DMA? מה זה UDMA?

אני יודע שראשי התיבות של DMA זה Direct Memory Access, ו-UDMA זה Ultra DMA. אבל אני לא ממש יודע מה פירוש הדבר.

מה בדיוק ההבדל בין PIO ל-DMA? בכמה מסתכם ההבדל במהירות?

איזה סוגים של DMA יש, ומה ההבדל ביניהם?

אני מניח שאם אני מגדיר כונן כ-DMA, אז הוא אמור לעבוד יותר מהר. האם הדבר נכון גם לגבי כוננים אופטיים וגם לגבי דיסקים קשיחים? האם כדי שהכונן יעבוד יותר מהר, שני הכוננים שמוחברים על אותו כבל צריכים להיות מוגדרים כ-DMA, או שאפשר להגדיר רק אחד מהכוננים כ-DMA?

איך אפשר להגדיר כ-DMA דיסקים קשיחים שמחוברים לבקר PCI IDE?

החל מאיזו שנה תקן ה-DMA קיים בתפוצה נרחבת? האם אני יכול להסיק שכוננים אופטיים ודיסקים קשיחים שנקנו לפני 3 שנים בערך תומכים ב-DMA ואין חשש להגדיר אותם כ-DMA ב-Windows?

פורסם

UDMA 2 - 33MB\s

UDMA 4 - 66MB\s

אלו המהירויות המקסימליות..במעשי זה יותר איטי...UDMA 2 עובד ב-22-23 MB\s

PIO הרבה יותר איטי

פורסם

http://www.pcguide.com/ref/hdd/if/ide/modes_UDMA.htm

שם יש קצב מהירות של UDMA

http://en.wikipedia.org/wiki/Pio

שם יש קצב מהירות של PIO

ההבדל הוא בשיטת העברת הנתונים מהדיסק לזכרון, שכמובן ב UDMA מהירה / יעילה יותר.

UDMA גם מעמיס הרבה פחות על המעבד בעת העברת נתונים, ככה שאת הבונוס מרגישים לגבי כל סוג כונן, אופטי, רגיל,ף מה לא.

אפשר להגדיר בנפרד כל כונן שיעבוד ב PIO או UDMA.

אם לא נגעת ב BIOS, ה DEFAULT הוא לנסות ב UDMA. ב WINDOWS צריך בלוח בקרה, בהגדרות בקר ב DEVICES לראות אם רשום שהוא עובד ב PIO או UDMA (אם אתה לא מוצא, תגיד). לפעמים צריך להתקין DRIVERS של הלוח אם כדי שזה יעבוד ב DMA.

מאז WINDOWS 98 התקן די נפוץ.

פורסם
  • מחבר

ב-Device Manager כתוב DMA לא UDMA.

יש לי דיסק קשיח אחד ישן בן כ-6 שנים, ושאר הדיסקים הקשיחים הם בני 2-3 שנים.

ב-Device Manager אני יכול להגדיר 2 דיסקים קשיחים שמחוברים ללוח האם כ-DMA (האם הם יתפקדו כ-UDMA?), אבל אין לי אפשרות להגדיר כ-DMA את שאר הדיסקים הקשיחים שמחוברים לבקר PCI IDE. איך אני מגדיר אותם כ-DMA?

שיניתי הגדרות ב-Bios, אבל לא הגדרות שקשורות ל-DMA. איך אני יכול לדעת האם ה-Bios תומך ב-UDMA?

לוח האם שלי הוא Intel Se440BX, והביוס מעודכן נכון לשנת 1999.

ללוח האם יש דרייברים ל-Windows 95. אין לו דרייברים לגרסאות חדשות של Windows.

פורסם

לאלו שרצים ב DMA, מה רשום ב CURRENT TRANSFER MODE ?

פורסם
  • מחבר

מה זה Current Transfer Mode? איפה אני אמור למצוא את זה? אני אמור לראות את זה רק בהתקנים שפועלים ב-DMA, או גם בהתקנים שפועלים ב-PIO?

בינתיים אני עוד לא הגדרתי את הדיסקים הקשיחים כ-DMA. אני רוצה קודם לעשות גיבויים.

אין לי אפשרות להגדיר כ-DMA את הדיסקים הקשיחים שחוברים לבקר PCI IDE. איך אני מגדיר אותם כ-DMA?

נכון לעכשיו, הגדרתי כ-DMA את הצורב DVD, והבחנתי בשיפור של 100% בצריבת CDs. דיסקים שבעבר צרבתי במהירות X16, אני צורב עכשיו במהירות X32.

פורסם

אתה לא כזה ברור... איפה שמגדירים את ה DVD, אמורים להגדיר את הדיסקים הרגילים גם, במה זה שוונה ??

את ה CURRENT TRANSFER MODE אתה רואה ב

START->CONTROL PANEL ->SYSTEM-> HARDWARE -> DECIVE MANAGER -> IDE ATA CONTROLERS -> PRIMARY IDE CHANNEL -> ADVANCED

שם תגיד מה רשום ב CURRENT TRANSFER MODE

בדומה גם ל SECONDARY IDE CHANNE

פורסם
  • מחבר

מצאתי את זה. :)

הדיסקים הקשיחים היו מוגדרים כ-PIO. מאחר שכתוב DMA if possible, הנחתי שאם הדיסק הקשיח הוא לא DMA אז הוא ימשיך לעבוד כ-PIO מבלי שיגרם לו נזק. לכן, שיניתי את ההגדרות של הדיסקים הקשיחים ל-DMA (כמו הצורבים), ועכשיו ב-Current Transfer Mode כתוב Ultra DMA Mode.

מצאתי גם את ההגדרות של הבקר PCI IDE בהתקני SCSI (למה SCSI? :s05:). הדיסקים הקשיחים שמחוברים לבקר PCI IDE מוגדרים כ-DMA, וב-Current Transfer Mode כתוב Ultra DMA Mode 5.

מה המהירות של Ultra DMA Mode 5?

מה המהירות של הדיסקים הקשיחים שלי שמחוברים לבקר IDE של הלוח אם (לא כתוב מספר Mode, האם זה Mode 1?)?

פורסם

בלי מספר זה UDMA 33

פורסם
  • מחבר

בלי מספר זה Mode 2?

PIO זה 16.7MB/s?

לפי הטבלה Mode 2 זה 33.3MB/s, ו-Mode 5 זה 100MB/s.

מדובר בהבדלים משמעותיים!

פורסם

במרבית המחשבים הלא חדשים, הגיד של ה SECONDARY הוא 40 PIN ולא 80 ולכן הוא לא תומך ביותר מ UDMA MODE 2. במחשבים ישנים יותר יתכן גם שהבקר ה SECONDARY לא תומך יותר מזה...

פורסם
  • מחבר

מה ההבדל בין כבל של 40 PIN לכבל של 80 PIN? כבלים ישנים וחדשים נראים אותו הדבר (אני מניח שאתה מתכוון לכבל Data עם הפס הורוד בצד). אתה מתכוון ל-Secondary Channel או ל-Slave?

המחשב הוא פנטיום 2 350MHz, ובקרוב הוא יחגוג יום הולדת 7.

כל הצורבים והדיסקים הקשיחים שמחוברים ללוח אם עובדים ב-Ultra DMA Mode 2 (לא כתוב מספר של Mode, אני מניח שזה Mode 2), וכל הדיסקים הקשיחים שמחוברים לבקר PCI IDE (שהוא די חדש) עובדים ב-Ultra DMA Mode 5.

עד עכשיו סברתי שהדיסקים הקשיחים שמחוברים לבקר PCI IDE עובדים יותר מהר, מכיוון שיש להם Buffer של 8MB. עכשיו אני יודע שהם היו מוגדרים כ-Ultra DMA Mode 5, בעוד שהדיסקים הקשיחים שמחוברים ללוח אם עבדו ב-PIO (עכשיו גם הם מוגדרים כ-Ultra DMA, אבל יש להם Buffer של רק 2MB).

פורסם

טוב, אם הוא כזה ישן, אז כנראה הוא לא תומך ביותר מזה...

שני הכבלים הם 40 PIN, רק שבכבלים החדשים יש 80 גידים (40 של הארקה), דבר שמשפר את איכות הסיגנל מהלוח אם לדיסק. בעבר לא חשבו שיגיעו לקצבים כאלו, אבל מעבר ל MODE 2 יש יותר מדי הפרעות בשביל שה 40 גידים יעבדו בלי הארקה ביניהם..

ההבדל בכבלים 40 ל 80 הוא שהחיבורים של החדשים הוא כחול / אפור במקום שחור אם אני זוכר נכון..

פורסם
  • מחבר

הסתכלתי עכשיו מקרוב על הכבלים הרחבים של ה-IDE דרך החלון של המארז, ושמתי לב לכך שהגידים של הכבלים שמחוברים לצורבים ולדיסקים הקשיחים של הלוח אם הם די רחבים (כנראה 40 גידים), בעוד שהכבלים שמחוברים לדיסקים הקשיחים של הבקר PCI IDE הם יותר דקים וצפופים (כנראה 80 גידים), או שפשוט מדובר באשליה אופטית.

הסתכלתי שוב על הכבלים עם פנס, ובהחלט ניתן להבחין בהבדל ברור בין הכבלים, כך שזו לא אשליה אופטית.

מעבר למספר הגידים, אני לא רואה שום הבדל חיצוני בין שני סוגי הכבלים. לכל הכבלים יש חיבורים שחורים שמתחברים להתקני ה-IDE ולבקרים. מה שכן, החיבורי IDE על הכרטיס PCI אליהם מתחברים הכבלים הם בצבע כחול (לזה אתה מתכוון?).

כל התקני ה-IDE שמחוברים ללוח אם עובדים ככל הנראה ב-Ultra DMA Mode 2, בעוד שכל הדיסקים הקשיחים שמחוברים לבקר PCI IDE עובדים ב-Ultra DMA Mode 5.

מאחר והבקר IDE של הלוח אם מאוד ישן, אני מניח שאם אני אחבר אליו כבלים IDE עם 80 גידים, אז זה לא יאפשר לדיסקים הקשיחים המחוברים אליו לעבוד ב-Ultra DMA Mode 5, למרות שהם די חדשים, נכון?

אם אני אחבר לבקר IDE חדש כבל IDE עם 40 גידים, אז הדיסקים הקשיחים שמחוברים אליו ימשיכו לעבוד ב-Ultra DMA Mode 5?

האם כוננים אופטיים יכולים לעבוד, באופן עקרוני, ב-Ultra DMA Mode 5 או רק דיסקים קשיחים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים