עבור לתוכן

החומרים לרשת אלחוטית פשוטה

Featured Replies

פורסם

היי

בטח שאלו את זה כבר פעם, אבל בחיפוש מהיר לא הצלחתי למצוא תשובה מדוייקת.

אני מעוניין להקים רשת אלחוטית של שני מחשבים. עד כאן הכל טוב, אבל אני לא רוצה לעשות שיתוף אינטרנט משום שאני רוצה שגם כשהמחשב ה"ראשי" כבוי עדיין תהיה למחשב השני גישה לאינטרנט.

אני מחובר דרך הכבלים בחיבור קבוע ללא חייגן.

עד כמה שאני מבין אז כל מה שצריך בגדול זה לחבר ראוטר אלחוטי למודם, ולחבר כרטיס רשת אלחוטי לכל אחד מהמחשבים שלי.

נעזוב רגע בצד את המחשב ה"חדש" ונישאר עם המחשב שהיה מחובר עד עכשיו ישירות למודם. לאחר שאני אתקין בו את הכרטיס האלחוטי, האם הוא מייד ידע לדבר עם הראוטר וימשיך לפעול כמו שהיה קודם ?

האם אני צריך משהו נוסף חוץ משני כרטיסי רשת וראוטר ?

פורסם

דבר ראשון, אם המחשב היה מחובר עד עכשיו ישירות למודם, למה לך לחבר אותו פתאום אלחוטית?

אם לא הזזת אותו או את המודם למקום אחר (ואם קודם היו לך כבלים באורך סביר), תשאיר אותו מחובר בחוט.

בכל מקרה אתה צריך ראוטר אלחוטי או למעשה רק נקודת גישה אלחוטית. מכיון שההבדל במחיר זניח , עדיף לקנות ראוטר כי הוא כולל גם סוויצ' חוטי, שבד"כ לא כלול בנקודת גישה אלחוטית רגילה.

באופן אישי אין לי אינטרנט בכבלים, אבל למיטב הבנתי אם אתה עובד ללא חייגן, תוכל לחבר עד 3 מחשבים.

במקרה זה השתמש בנתב, ואת הכבל המקורי מהמודם נתק מהמחשב וחבר לאחד מהפורטים של הסוויצ', ולא לפורט שמסומן WAN.

בנתב האלחוטי חובה לכבות את אופציית ה- DHCP.

למחשב השני חבר כרטיס אלחוטי, וזהו.

אם תרצה יותר מ- 3 מחשבים, תצטרך לחבר את המודם לחיבור ה- WAN ולאפשר DHCP. במקרה זה המחשבים יהיו מאחורי NAT על כל המשתמע מכך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים