עבור לתוכן

אחת ולתמיד, אני רוצה הסבר על מכפלת הHTT

Featured Replies

פורסם

איך היא עובדת, מה היא עושה, מה צריך לעשות איתה כדי להגיע לאוברקלוק גבוה בלוחות DFI NF4 וכ'ו וכ'ו...

פורסם

אני יסביר הכי פשוט שאפשר

למכפלת ה htt אפשר לקרוא למעשה "מכפלת הבאס".

ש amd תיכננו את האטלון 64 הם רצו לעשות אותו אממ גמיש מאוד ולכן הוסיפו את המכפלה שתיקח את ה fsb של הלוח תכפיל אותו במספר כל שהוא ונתקבל את הבאס של המערכת - htt .

אני יסביר קצת יותר, מעבדי אינטל החדשים, הבאס שנקבע הוא 800mhz

כלומר : 200x4=800 , ברגע שתעלה את ה mhz של הלוח כך הבאס יגדל לדוגמא אם נעלה את ה fsb ל 250 נקבל באס של : 250x4=1000.

אגב פה יש לפעמים בעיות עם האוברקלוק למערכת אינטל מכוון שלא חסרים לוחות\גשרים שלא יכולים להרים באסים גבוהים כאלו בלי מודים.

במערכות amd הסיפור הזה נלקח צעד אחד קדימה, שם מכפלת ה htt ניתנת לשינוי, אני ידגים על מעבדי 754 עם htt של 800 כמו האינטל בערך שיהיה יותר קל להבין .

במצב סטוק : 200x4=800htt , ברגע שנרצה להרים את ה mhz נניח ל 250 העסק לא יעמוד ויקרוס ולכן נוריד את מכפלת ה htt ל 3 ונקבל 250x3=750

כלומר ה mhz לא ישפיע על הבאס, ככל שה mhz של הלוח גדל מכפלת ה htt תקטן ותאזן את הבאס, זה הסיבה אגב שתראה אנשים עם htt של 450-500mhz אבל עם ביצועים פושרים, כל עוד הם לא על 1:1 לא יהיה שינוי בביצועים מן הסתם כי הבאס תמיד יהיה קבוע +-

הכי קל שיכולתי :beerchug:

פורסם
זה הסיבה אגב שתראה אנשים עם htt של 450-500mhz אבל עם ביצועים פושרים, כל עוד הם לא על 1:1 לא יהיה שינוי בביצועים מן הסתם כי הבאס תמיד יהיה קבוע +-

לא הבנתי את זה... :-\

פורסם

נניח לרגע שמדובר במעבדי 939 עם htt של גיגה.

ברגע שעובדים על 500mhz נניח חייבים להוריד את מכפלת ה htt כדי לאזן ל 2, כלומר 500x2=1000

שעובדים על 400mhz נאזן את ה htt על ידי זה שנוריד את מכפלת ה htt ל 2.5 ונקבל : 400x2.5=1000

ואם נעבוד על 250mhz נאזן את ה htt על ידי זה שנקבע את מכפלת ה htt על  4 כלומר : 250x4=1000

בכל במקרים הבאס של המערכת יהיה סביב ה 1000 אחרת המערכת תקרוס, ומכוון שהזיכרון לא יכול לעבוד בבאסים כאלו נסרס גם אותו ונוריד מכפלת המעבד לדוגמא עם ה 420mhz מהערכת שלי :

הבאס של המערכת ישאר אותו דבר, כדי שהמערכת תעבוד בחרתי במכפיל htt של 2.5 כלומר : 420x2.5=1050 htt

הזיכרון לא עובד ב 1:1 מן הסתם אלה על יחס נמוך יותר ויוצא שהוא בערך 270mhz.

למעבד כמובן הורדנו את המכפלה.

לכן המספרים של htt לא אומרים דבר כמעט, רק שיהיה מקום להשוואה, אם המערכת אינטל היינו מגעים למספרים כאלו - הבאס של המערכת היה משהו כמו 1700mhz והיה הבדל עצום.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

אהה הבנתי אני חושב, יענו במעבדי אינטל המכפלה היא 4X ובAXP זה 2X , אני צודק?

הבנתי שבחצאים (יענו מכפלות HTT כמו 2.5\3.5) יש ירידה בביצועים כי הזיכרונות לא מסונכרנים נכון? , עכשיו בDFI NF4 הוא תומך רשמית ב1000MHZ באס, כמה הצלחת לעלות את הבאס בו?

מה שאומר שאתה על 450MHZ HTT, זה ממש לא קשור בכלל לבאס... , מה שאומר שהלוח לא כזה טוב(אוקיי הוא כן) החידוש היחיד שהוא נותן(וזה חידוש אדיר ושימושי) זה שאפשר לעבוד במהירות זיכרונות גבוה במערכות A64 אבל עדיין להשאיר את הלוח והמעבד בסטוק מה שנותן לך ביצועים גבוהים הרבה יותר...

בכמה תומך הDFI NF3 UT 250GB?(MHZ באס , 800?)

פורסם

אהה הבנתי אני חושב, יענו במעבדי אינטל המכפלה היא 4X ובAXP זה 2X , אני צודק?

הבנתי שבחצאים (יענו מכפלות HTT כמו 2.5\3.5) יש ירידה בביצועים כי הזיכרונות לא מסונכרנים נכון? , עכשיו בDFI NF4 הוא תומך רשמית ב1000MHZ באס, כמה הצלחת לעלות את הבאס בו?

מה שאומר שאתה על 450MHZ HTT, זה ממש לא קשור בכלל לבאס... , מה שאומר שהלוח לא כזה טוב(אוקיי הוא כן) החידוש היחיד שהוא נותן(וזה חידוש אדיר ושימושי) זה שאפשר לעבוד במהירות זיכרונות גבוה במערכות A64 אבל עדיין להשאיר את הלוח והמעבד בסטוק מה שנותן לך ביצועים גבוהים הרבה יותר...

בכמה תומך הDFI NF3 UT 250GB?(MHZ באס , 800?)

צודק.

הירידה בביצועים קשורה למכפלת המעבד ולא למכפלת ה Htt.

כל לוחות המבוססים על nforce4 מגיעים ל 1000mhz וכמעט ולא ליותר, ה dfi אוהב קצת יותר והוא גמיש עד מקסימום של 1200 - 1100 אבל לא סופרים את זה אז אני לא יודע וזה לא משנה במערכות האלו כל כך.

בקטע שלהיות ב 400htt ולהשאיר את הזיכרונות והמעבד על סטוק - לא יהיה הבדל, זה לא אינטל או atlon64, ךמרות התדר הגבוהה הבאס ישאר אותו דבר

ולא יהיה הבדל בביצועים (הסברתי בתגובה הקודמת יותר מפורט קצת), היתרונות של המכפלת ה Htt זה היכולת הכמעט לא מוגבלת לעשות אוברקלוק, אם על ידי משחק בבאסים גבוהים ושילוב יחסים או אם ע"י ניצול של כל זיכרון שקיים בשוק.

לוחות ה nforce3 250 תומכים ב htt של 800 - כלומר 200x4.

פורסם

cupra אתה פשוט גדול :xyxthumbs::yelclap::beerchug:

פורסם

תודה קופרה גם אני למדתי משו חדש

פורסם
  • מחבר

לא אבל התכוונתי משהו אחר, אם אני יעבוד נגיד =1020340X3 ובמעבד 340X6 שנותן לי 2040MHZ(מעט יותר מהסטוק) אבל נגיד וזה היה במהירות סטוק של המעבד והזיכרונות היו עולים כאן לפחות ל250 ביחסים(לא?) אז המהירות של הזיכרונות הייתה משפרת מאוד את הביצועים לא? , כי הם יותר מסונכרנים ויותר מהירים אפילו שהמעבד על מהירות סטוק...

נו אתה מבין אותי , יענו להישאר בבאס של הלוח ובמהירות המקורית של המעבד אבל להעלות את הזיכרונות על ידיד הרמת הHTT, זה היתרון וזה נותן את ההבדל נכון?(שמהירות הזיכרונות גבוהה יותר)

פורסם

לא אבל התכוונתי משהו אחר, אם אני יעבוד נגיד =1020340X3 ובמעבד 340X6 שנותן לי 2040MHZ(מעט יותר מהסטוק) אבל נגיד וזה היה במהירות סטוק של המעבד והזיכרונות היו עולים כאן לפחות ל250 ביחסים(לא?) אז המהירות של הזיכרונות הייתה משפרת מאוד את הביצועים לא? , כי הם יותר מסונכרנים ויותר מהירים אפילו שהמעבד על מהירות סטוק...

נו אתה מבין אותי , יענו להישאר בבאס של הלוח ובמהירות המקורית של המעבד אבל להעלות את הזיכרונות על ידיד הרמת הHTT, זה היתרון וזה נותן את ההבדל נכון?(שמהירות הזיכרונות גבוהה יותר)

אכן, הבנת את כל העיניין של ה htt

:beerchug:

פורסם

FSB בלי לפגוע במעבד !!!

זה טוב !!!!!

פורסם

למה אי אפשר לראות דרך הCPU-Z את מכפלת הHTT?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים