עבור לתוכן

נשבר המאוורר של הלוח-אם

Featured Replies

פורסם

לאחר הופעת מן רעש שורק במארז, החלטתי לבדוק מה מקור הרעש וגיליתי שהמאוורר/החרא הקטן הזה שמוצב על הצ'יפ של של הלוח הוא מקור הרעש.

58yf.jpg

או-

nf7slarge9wd.jpg

ברוב חכמתי הכנסתי לשם מברג (כי אצבע לא נכנסת :smile1:) וזהו..המאוורר חדל מלהסתובב וגם מלעשות רעש.

הבנתי מחבר שגם לו זה קרה, ושבכלל, זאת בעיה נפוצה בלוחות של ABIT, שאחרי כמה זמן המאווררצ'יק הזה משמיע רעשים וכ'ו.

שאלתי היא כזו- האם יכולה להיגרם סכנה בכך שהמאוורר לא פועל? כי לפי התוכנה של ABIT לניטור מעלות הלוח והמעבד (ABIT EQ), הטמפ' ירדה :screwy:

פורסם

אם אני לא טועה נשבר רק הגריל מקסימום אתה יכול להוריד אותו.

נ.ב.האם המעבד שאצלך טוב לאוברקלוקינג?

פורסם

אם אתה לא באוברקלוק אז זה ממש לא קריטי והמחשב יכול לתפקד ללא בעיה גם בלי המאורר הזה..

פורסם

להגיד לך את האמת? מהיום שהלוח הגיע לידיים שלי ניתקתי את החשמל מהמאורר, הוא סתם עושה רעש ולא מוריד יותר מ2-3 מעלות (שזה ממש לא קריטי).

כל עוד אתה לא בבאסים מטורפים אתה לא צריך אותו...

פורסם

אמרתי את זה. גם אני פועל ללא מאווורר בלוח הזה. זאת לא כזאת בעיה.

פורסם
  • מחבר

להגיד לך את האמת? מהיום שהלוח הגיע לידיים שלי ניתקתי את החשמל מהמאורר, הוא סתם עושה רעש ולא מוריד יותר מ2-3 מעלות (שזה ממש לא קריטי).

כל עוד אתה לא בבאסים מטורפים אתה לא צריך אותו...

פוווו, עשית לי ת'יום.

OC: אני על באס של 230Mhz יציב גם אחרי המקרה, הצ'יפסט על מתח של 1.7V והטמפ' של הדרעק- 25C (יחסית חמים בשל מזג-אוויר).

חחח, העיקר נהיה לי שקט בחדר.

לך תקנה מאוורר חדש מקסימום.

משו כזה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_144&products_id=4192

מה אני טחון?? קירור פאסיבי ב-45 ש"ח, כן בטח...

יש לי כזה גוף קירור מהפנטיום 3 שלי, איך אפשר להדביק אותו? עם איזו משחה טרמית להשתמש??

בזה אני כן מוכן להשקיע כסף, אבל הבנתי ש-AS-5 לא כ"כ יעילה להדבקת רכיבים.

תודה על העזרה, יניב.

פורסם

שום משחה\גריז טרמי לא ידביק לך כמו שצריך סינק "בעמידה".

אתה צריך דבק טרמי.

חוץ מפנדה לא ראיתי עוד חנות שהדבק זמין אצלה, הם מוכרים שפורפרת גדולה מאוד בערך ב80-90 שקל.. זה עסק יקר אבל מחזיק לאורך זמן.

פורסם

אפשר גם לאלתר.

פורסם

בנועה יש לך רק שני דבקים, אחד כמו של פנדה ועולה 70 שקל, ואחד אלומינה שעולה 50 שקל.

אני חושב שהסילבר בכל מקרה מגיע בשפורפרת גדולה יותר, ככה שזה שווה את ה20 שקל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים