עבור לתוכן

יש מצב שמעבד הלך לעולמו?...

Featured Replies

פורסם

בהיותי חובב ניסויים, רציתי לבדוק שמישות לוח אם (Intel D815EEA) שקיבלתי לחג  ;D

טוב, לקחתי ת'מחשב שלי ופירקתי ממנו ת'מעבד (PIII socket370), חיברתי את כל העסק לספק, הדלקתי...

התוצאה לא ממש הרשימה אותי כי לא קרה הרבה - פשוט לא נדלק. אפילו לא ציפצף   :nixweiss:(טוב, נו בטח, לא חיברתי לו ת'ספיקר)...

התחלתי לחפש לאן מחברים את הספיקר המחורבן הזה ולא מצאתי  :pissed:. חשבתי לעצמי "טוב, לרכיב את המעבד בחזרה למחשב שלי, להכנס לרשת להוריד את הmanual של הלוח, ולהשתכל לאן מחברים את הספיקר"... פשוט, לא? וכך עשיתי - גיליתי שספיקר בכלל מובנה לכן אין לאן לחבר את הנוסף... זה עורר בי חששות - למה, אם יש לו ספיקר, הוא לא מצפצף?..  >:( טוב, כנראה הלוח לא ממש שמיש oh well...  :-\ הרכבתי את המחשב שלי בחזרה ונחשו מה - לא עובד!  :o אותו מצב - אפילו לא מצפצף! איזה קריזה!!  :bash: ומה שעוד יותר מעניין שהרדיסק לא מניע אם הוא מחובר לdata... אם מנתקים את כבל data, אז הוא מניע (לא עוזר הרבה...) והנה בא החלק המעניין: אם מוציאים את המעבד, הכל עובד כמו שצריך ואפילו ספיקר מצפצף כי אין מעבד... שמים את המעבד במקום - הכל חוזר על עצמו... כבר עשיתי שמיניות באוויר, ניסיתי לוח אם אחר, החלפתי מודולי זכרון לאחרים, החלפתי 3 ספקים, 4 כבלי IDE ו2 הרדיסקים - נאדא  :s07:.

לי יש רק מסקנה אחד שאפשר להסיק מסיפור עצוב זה: המעבד הלך לעולמו... תקנו אותי אם אני טועה...

פורסם

כנראה הלוח שניסתה עליו תמעבד שרף לך אותו :kopfpatsch: אז מה שנשאר זה לבדוק עם יש עלו מדבקה שהוא מקורי אם כן אז יש לך מזל אחי תלך ותחליף אותו אצל היבואן ושהוא ישבור תראש ולא אתה :yelclap:

ואם לא אז מה שנשאר לך זה :'( ולקנות מעבד חדש

נ.ב אם אתה צריך מעבד תגיד לי אני יכול למצוא לך מעבד 1000 מגה הרץ עם קולר ב150 שח

אם אתה מעוניין

פורסם
  • מחבר

מדבקת הולוגרמה של אינטל? נראה לי שהיא לא היית שם אף פעם כי אין הרבה מקום פנוי שאפשר לשים שם ת'מדבקה...

פעם נשרף לי מעבד אז ראיתי את זה בעיניים כי הוא עלה באש  :smile1:, אבל זה - לא צייץ אפילו, לא גיצים, לא עשן ולא כלום, אפילו טיפה של פיח או משהו אין עליו...  :nixweiss:

בגלל זה אני מתלבט אם נשרף או לא...

אני מקווה שלוח אם לא לקח איתו גם ת'זכרונות, למה יהיה חבל על 512 מגה זרוק בפח...

offtop:

- וכן, אני רוצה ת'מעבד שלך, צור איתי קשר בפרטי -

פורסם

מדבקת הולוגרמה של אינטל? נראה לי שהיא לא היית שם אף פעם כי אין הרבה מקום פנוי שאפשר לשים שם ת'מדבקה...

פעם נשרף לי מעבד אז ראיתי את זה בעיניים כי הוא עלה באש  :smile1:, אבל זה - לא צייץ אפילו, לא גיצים, לא עשן ולא כלום, אפילו טיפה של פיח או משהו אין עליו...  :nixweiss:

בגלל זה אני מתלבט אם נשרף או לא...

אני מקווה שלוח אם לא לקח איתו גם ת'זכרונות, למה יהיה חבל על 512 מגה זרוק בפח...

offtop:

- וכן, אני רוצה ת'מעבד שלך, צור איתי קשר בפרטי -

מאחורי המעבד איפה שהפינים נמצאת המדבקה

פורסם

תבדוק:

1. משהו מקצר - תוציא את הלוח מהמארז ותניח אותו על הריצפה ותנסה להפעיל.

2. אולי זה אחד מהרכיבים האחרים - לכל אחד יש איזה כ.מסך ישן ואיזה סטיק של 32M מעפןף תחליף ותבדוק - אפילו תוציא לגמרי את כ.המסך ואת הזכרונות, במקרה שהלוח מצפצף אז המעבד והלוח בסדר.

3. אולי זה בכלל הספק? - תחבר סספק אחר ותבדוק.

4. תבדוק פיזית את המעבד - אולי אחד הרגליים התעקמו.

5. והאפשרות הכי ראלית לדעתי שבתהליך הפירוק וההרכבה של כל העניין זז/נפל איזה ג'מפר ממקומו, תבדוק את מיקום הג'מפרים לפי סוג הלוח/מעבד - תעבור שוב ג'מפר ג'מפר עם חוברת ההוראות של הלוח ותראה אם משהו זז ממקומו.

פורסם
  • מחבר

תבדוק:

1. משהו מקצר - תוציא את הלוח מהמארז ותניח אותו על הריצפה ותנסה להפעיל.

2. אולי זה אחד מהרכיבים האחרים - לכל אחד יש איזה כ.מסך ישן ואיזה סטיק של 32M מעפןף תחליף ותבדוק - אפילו תוציא לגמרי את כ.המסך ואת הזכרונות, במקרה שהלוח מצפצף אז המעבד והלוח בסדר.

3. אולי זה בכלל הספק? - תחבר סספק אחר ותבדוק.

4. תבדוק פיזית את המעבד - אולי אחד הרגליים התעקמו.

5. והאפשרות הכי ראלית לדעתי שבתהליך הפירוק וההרכבה של כל העניין זז/נפל איזה ג'מפר ממקומו, תבדוק את מיקום הג'מפרים לפי סוג הלוח/מעבד - תעבור שוב ג'מפר ג'מפר עם חוברת ההוראות של הלוח ותראה אם משהו זז ממקומו.

1. הכל מפורק עד הבורג האחרון

2. ניסיתי כ. מסך agp8, agp4, pci, onboard וזכרונות שונים בכל מיני גדלים וסוגים - יש ציפצוף רק אם אין מעבד בסוקט (דאא), ואם הוא במקום (אפילו אם אין על הלוח שום דבר אחר) - דממה (כבר חשבתי שספיקר שרוף אבל הוא שמיש)

3. ניסיתי עם 3 ספקים - אותו סיפור

4. זה דבר ראשון שעשיתי - הכל נראה שמיש ביותר

5. גם את זה בדקתי למרות שפירקתי ממש בעדינות - למזלי אין הרבה ג'מפרים (לוח של asus, אין מה להסתבך...)

עוד רעיונות?

פורסם

תחליף מעבד ::)

פורסם

הייתי מציע לך לבדוק את הנושא מהכיוון השני, תבדוק את המעבד על לוח אחר למרות שהלוח מצפצף כשאין מעבד.

זה פשוט לא נראה לי כמו מעבד שרוף, זה פשוט לא הגיוני.

פורסם

בחיים שלי לא ראיתי לוח שמצפצף ללא מעבד חוץ מהלוחות ה דלוקס עם ביוס מדבר....

אין בתקן של IEEE או ANSI איזהו צפצוף מזהה למעבד לא תקין- בדוק

אחד הדברים היפים הוא שהביוס משתמש במעבד כדי להריץ את עצמו.....

חוץ מהדלוקסים שהביוס עובר דרך מיקרו מעבד...

פורסם
  • מחבר

בחיים שלי לא ראיתי לוח שמצפצף ללא מעבד חוץ מהלוחות ה דלוקס עם ביוס מדבר....

אין בתקן של IEEE או ANSI איזהו צפצוף מזהה למעבד לא תקין- בדוק

אחד הדברים היפים הוא שהביוס משתמש במעבד כדי להריץ את עצמו.....

חוץ מהדלוקסים שהביוס עובר דרך מיקרו מעבד...

אז זהו שגם אני התפלאתי כי ברוב המקרים שום דבר לא מניע בלי מעבד בסוקט...

ומה שעוד יותר מוזר הוא שהציפצוף הוא לא מהציפצופים הרגילים המעפנים, אלא ציפצוף "מוסיקלי" כזה, מין 16 פולי  ;D

צליל מוזר ביותר, בחוברת של הלוח אין ציפצוף כזה בכלל...

הייתי מציע לך לבדוק את הנושא מהכיוון השני, תבדוק את המעבד על לוח אחר למרות שהלוח מצפצף כשאין מעבד.

זה פשוט לא נראה לי כמו מעבד שרוף, זה פשוט לא הגיוני.

בדקתי על 3 לוחות, בשמישות של 2 מהם אני לא בטוח, אז אין לדעת...

פורסם

CPU CONDITION :DEAD

פורסם
  • מחבר

חשבתי כך...

תקווה אחרונה שלי שיחליפו לי אותו באחראיות...

לפחות עכשיו אני יודע ש-XP עובד נהדר גם על celeron300!  :screwy:

אמנם 512 מגה זכרון  :xyxthumbs:, אבל שמיש ביותר...

טוב, תודה לכל המשיבים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים