עבור לתוכן

פרויקט MiniFW - עדכון: 3.6.2005, שלבי סיום

Featured Replies

פורסם

נראה לי שעליתי על בעיה (ותקנו אותי אם אני טועה)

המנעול הזה

אתה רוצה שהמחשב ידלוק

הבעיה שאתה משתמש בספק ATX - לכן המנעול הזה צריך להיות דימר (נראה לי שקוראים לזה כך)

יעני שבסיבוב - הוא יסגור מעגל (יפעיל את המחשב) ויכבה (לא תהיה זרימה של חשמל)

אני מקווה שהבנת אותי

• תגובות 65
  • צפיות 8.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך. מפסק שמדליק ספק ATX צריך להיות מפסק רגעי.

המנעול הוא לא רגעי, לכן כדי להדליק צריך לסובב למצב של סגירת מעגל וישר חזרה. כדי לכבות, מסובבים למצב של סגירת מעגל, מחכים שהמחשב יכבה ומחזירים שוב לניתוק.

לא אופטימאלי, אבל מספק את הסחורה.

פורסם

ממש יפה!

פורסם
  • מחבר

טוב, כמה שעות עבודה, תיקונים פה ושם, ויש מארז כמעט מוכן.

כמה חידושים. המתאם CF2IDE הגיע סוף סוף (תרשו לי לציין פה לרעה את שרות הדואר שלנו, נאלצתי בסופו של דבר להגיע למרכז חלוקה של השליחים ולקחת בעצמי את החבילה...). מסתבר שהוא מתחבר ישירות ל- OnBoard IDE, מה שחוסך כבלים, מצויין.

חיברתי את הלוחות עם זויות קטנות וברגי עץ. לא היה צורך לקדוח בשביל זה, הברגים היו מספיק קצרים ודקים.

את הפאנל האחורי חיברתי בעזרת ברגים ישירות. בניגוד לשאר הלוחות, ומכיוון שעברתי דרך הפרופיל, קדחתי לפני כדי שהלחץ יהיה על הלוחות שמתחברים אליהם, ולא הלוח האחורי (הוא די רעוע עם כל החומר שהוצא ממנו, ואל תשכחו שזה עץ מלא, קורות מודבקות, מתכון לצרות). חוץ מפיצוץ אחד לא נוראי, הכל עבר בשלום.

הספק חובר בעזרת בורג אחד לתושבת לוח אם, וזוית אחת מאחור, שמשמשת כ"מעצור החלקה".

כרגע מה שנותר בגדול זה פאנל קידמי: מפסק "התנעה", power led, ובמידה ואצליח להשיג כרטיסי רשת עם activity/link led משותף (יש כבר אחד, צריך עוד 2, אחד עפ pxe boot, סיפור...), יבוצע activity led mod. עדיין מחכה ל pci slot fan, שיעזור באוורור המארז. אחרון חביב, סגירת המארז עם מגנטים.

תוכנית עתידית, כמו שמישהו הציע לי, זה לשים LCD שיציג מידע חיוני על המחשב.

זהו בנתיים. אני מרוצה מההתקדמות.

תגובות והצעות יתקבלו בברכה

[attachment deleted by admin]

פורסם

איזה יופי!

אהבתי את המתאם

וLCD יתקבל בברכה!

תמשיך לעדכן

פורסם

יפה מאוד!

פורסם

מגניב!!!

פורסם

גם אנחנו מרוצים מההתקדמות :P

יפה מאוד :xyxthumbs:

LCD לא הכי חיוני אני חושב, הרי כמה תסתכל על המחשב הזה?

ותוכל לקבל נתונים דרך הרשת אל המחשב שלך, לא?

פורסם
  • מחבר

טוב. הגיע הזמן לעדכון.

מכיוון שאני עדיין מחכה ללדים ולמאוורר סלוט, החלטתי להתקדם במישורים אחרים של המארז.

סיימתי חלקית את הפאנל הקידמי. המתג התנעה חובר, נקדח מקום ל power led. מכיוון שהלד לא חודר כל הדרך לצד השני (העץ הוא 18מ"מ), השתמשתי במקל פרספקס, בערך בקוטר של לד, כדי להעביר את האור לקדמת המארז. תמונות של זה בהמשך. אפשר לראות בתמונה של הפאנל הקדמי שההכנסה של המנעול גרמה לשריטות בעץ. זה ישוייף ברגע שאתפנה לקנות קצת נייר שיוף. עוד על ה power led כשאקבל את הלדים.

בנוסף, לקחתי חתיכת עץ, קאנט, וחתכתי לגדלים שמתאימים למארז, בכדי לצור מעצורים שהפאנל הצדדי לא יחליק. המגנטים עדיין לא חוברו למארז כי אני רוצה לסיים את הפאנל הקדמי ולחבר אותו, כדי שאוכל לבצע תיקונים במעצורים אם צריך.

זה הכל לבנתיים.

פורסם

יפה מאוד!

פורסם

nice

פורסם

:yelclap:

מאיפה השגת מקל פרספקס ?

פורסם
  • מחבר

המקל פרספקס הוא מאיזה מיצג לתערוכה שאחת מהחברות שעבדתי בהן התכוונה לזרוק, שהיה עשוי ברובו מפרספקס.

כמובן שאני התנדבתי לפנות את ה"מיצג".

טוב. עריכה. הפרויקט מתקרב לסיום.

כרגע חסרים לי עדיין לדים, מאוורר פליטה וצביעה בלקה שקופה כדי לשמר את העץ.

אני מזכיר לכם שזה עץ טבעי, לכן יש קצת עיקומים פה ושם, ולא הכל מתיישב בול.

חדי העין שבינכם ישימו לב שהלוח אם "חדש", ומשתמש במעבד PII-350 לעומת "רק" PII-266.

פורסם

ממש יפה!

פורסם

תראה, זה נראה נחמד ביותר :):yelclap:

בהצלחה! תן לו איזה חלון ותאורה ועוד מאווררים כי נראה לי שהקירוןר הנוכחי בכלל לא יספיק!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים