עבור לתוכן

פרויקט MiniFW - עדכון: 3.6.2005, שלבי סיום

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

המערכת הפעלה כבר מוכנה, זה היה החלק הקל (והזמין) של העבודה.

אני משתמש ב buildroot (http://buildroot.uclibc.org) שבונה לי מערכת תפורה בשבילי, עד רמת הדרייברים לחומרה.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
  • תגובות 65
  • צפיות 8.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

טוב, עדכונון.

סוף סוף קצת חופש מהעבודה, זמן לטיולים ומודינג.

סוף סוף הגעתי לקנות את העץ. המארז יהיה 15x30x30 בקירוב.

מצאתי באייס, 2 (1+1) לוחות עץ אורן, 60x40, ב 40ש"ח. מתאים לי בדיוק.

אז הנה תמונות של הלוחות והמדידה וציור על הלוח. מקווה לחתוך אותו בימים הקרובים כדי שאוכל להתחיל לעבוד על המארז.

אגב, עצות לצביעת עץ? רציתי מארז שחור בוהק, אז חשבתי ספריי שחור ואז לכה שקופה. רעיונות אחרים מישהו?

[attachment deleted by admin]

פורסם

שיהיה בהצלחה :xyxthumbs:.

פורסם

שיהיה בהצלחה :xyxthumbs:.

כנ''ל

פורסם

תגידו אני לא יודע אם זה קשור לנושא ץ...

אבל איפה אפשר לקנות בארץ את המתאם ...

פורסם

תפתח תארד משלך ויענו לך...

פורסם

מתקדם יפה :xyxthumbs:

מה העובי של לוחות העץ?

פורסם
  • מחבר

ת'אמת, אין לי שמץ, חיפשתי קצת, ולא מצאתי. הזמנתי מחו"ל כמה כאלה.

מתקדם יפה :xyxthumbs:

מה העובי של לוחות העץ?

העובי הוא 18מ"מ. כל דבר בעובי אחר הוא לא עץ מלא (סיבית, MDF וכו'). לא היה לי זמן/כח ללכת לנגר או להזמין משהו מיוחד.

פורסם
  • מחבר

סוף סוף קיבלתי את העץ החתוך.

נחתך בצורה מקצועית (ג'קסון היה יוצא עקום מדי, עם יותר מדי שיוף)

אחד הלוחות מסתבר היה עקום, אז החלקים יצאו קצת עקומים, הם כרגע עם משקל של כמה קילוגרמים טובים עליהם, וישארו ככה יום או יומיים, בתקווה שהעץ יתיישר.

אם לא, נצטרך לדאוג לזה בזמן ההברגה של החלקים ביחד.

בכל מקרה, המתאם עדיין לא הגיע, אבל את כרטיס הCF כבר יש, 128M, טבין וטקילין, מוכנים למ"ה.

ממדידה ראשונית, נראה שקלעתי במידות, הכל נכנס ומתאים, עם מקום לקצת משחקים. מושלם.

פורסם

so far so good :P

אתה יכול לצלם את המארז ביחס לפריטים אחרים? (מארז מחשב סטנדרתי, למשל)

יש עוד דברים שהולכים להיכנס פנימה (סידירום/פלופי וכו') או שזהו בעצם?

פורסם

נראה טוב, רק תדאג לקרר את הרכיבים כמו שצריך ...

פורסם

נראה טוב, רק תדאג לקרר את הרכיבים כמו שצריך ...

לא צריך לקרר שום דבר, מדובר בפנטיום 2 מעפן שיש לו כבר מאוורר עליו, אין HD, ועל הספק יש מאוורר מובנה, וכידוע כ.רשת לא מתחממים.

פורסם
  • מחבר

לא צריך לקרר שום דבר, מדובר בפנטיום 2 מעפן שיש לו כבר מאוורר עליו, אין HD, ועל הספק יש מאוורר מובנה, וכידוע כ.רשת לא מתחממים.

צודק, אבל הספק משום מה מעביר אוויר פנימה. אני חושב שאני אוסיף מאוורר פליטה מעל ה CPU, רק לשמור על טמפרטורה נורמאלית.

so far so good :P

אתה יכול לצלם את המארז ביחס לפריטים אחרים? (מארז מחשב סטנדרתי, למשל)

יש עוד דברים שהולכים להיכנס פנימה (סידירום/פלופי וכו') או שזהו בעצם?

הלוחות עוד לא מחוברים, התמונה של המדידה היא רק זה, מדידה. כשאוכל להעמיד את המארז, אצלם תמונה השוואתית.

מכיוון שזה ראוטר, לא יכנס לשם לא HD, לא CD ולא פלופי. אני מתכוון להשתמש בCompactFlash בתור הארדדיסק.

מצורפת תמונה של עוד משהו נחמד שהולך להיכנס למארז, ויעזור לי להפוך אותו ל Access Point: למי שלא מזהה, זה ISA-to-PCMCIA bridge

פורסם

מצורפת תמונה של עוד משהו נחמד שהולך להיכנס למארז, ויעזור לי להפוך אותו ל Access Point: למי שלא מזהה, זה ISA-to-PCMCIA bridge

למה ב-ISA ולא ב-PCI?

בלוח שהראת יש לך 3 חריצי PCI.

אתה יכול להשתמש בחריצים ככה:

1. כ.רשת  שיתחבר ל-HUB ויתן לך כמה חיבורים שאתה צריך (ראיתי מישהו פה שהזכיר אף כ.רשת כפול), אתה יכול לארגן ל-HUB תושבת נחמדה בתוך המארז שיהפוך אותו לחלק אינגרלי מהמערכת.

2. כ.רשת ל-DMZ.

3. מתאם PCI2PCMCIA ואליו אתה מחבר ACSSES POINT, אתה יכול להשתמש אף בכרטיס רשת PCI אלחוטי למטרה הזו.

סה"כ נראה טוב, והרעיון של IDE2CF ממש גאוני!

עריכה:

אופס, שכחתי שצריך לחבר שם איפשהו מודם... :kopfpatsch: עכשיו אני מבין למה ISA... (מה מהירות התקשורת עם ISA?, זה לא יאיט את הכרטיס האלחוטי?)

פורסם
  • מחבר

אכן, אני צריך מקום לחבר את המודם. ה setup שלי הוא 3 כרטיסי רשת: LAN, DMZ & Cable Modem.

מבדיקה, ה Data transfer Rate של ISA הוא 6.5MBit/S, ייתכן שהפתרון יהיה כרטיס רשת ISA שיתחבר לכבלים (1.5M) וכרטיס PCI Wireless.

הייתרון ב ISA2PCMCIA הוא שזה חינם ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים