פורסם 2005 באפריל 1820 שנים שלום לכם אנשי לינוקס חביביםהתקנתי אתמול את מערכת הלינוקס הראשונה שליבכל אופן עוד לפני שהתקנתי חילקתי בווינדוס את אחד הארד דיסקים שלי לשני מחיצות של 5GB EXT 3 ומחיצה אחת של SWAP 2 GBטוב עכשיו רק עניין אותי אם יש משהו דומה ל"המחשב שלי" הוא שאני חייב לשים אייקונים נפרדים על השולחן עבודה?ולשאלה יותר חשובהיש ספריות ( / ) שאין לי גישה לכתוב בהם , כאילו שאין לי מספיק הרשעותוגם שרציתי להתקין DRIVER לNVIDIA הוא כותב לי משהו על זה שאין גישה ל ROOTאז חשבתי לעצמי שאולי זה בגלל שה USER שלי לא ADMINעזרתכם בקשה!נ.ב אם יש שגיאות כתיב אז אני לא רואה כי עדיין לא התקנתי פונטים נורמליים.......
פורסם 2005 באפריל 1820 שנים אני מניח שאתה משתמש ב kde ? יש לך "home" על שולחן העבודה, אם תהיה לך בעיה תשאל ונסביר לך איך להוסיף (אותו וכל דבר אחר שתרצה)בקשר ל root. נכון, לא תוכל להריץ את זה כמשתמש רגיל.תפתח טרמינל - תקיש su ואז את הסיסמה שלך, ואז תנסה להריץ, אגב, להריץ דברים כ-root - רק יישומים שאתה ממש סומך עליהם (רשמיים).מטי.
פורסם 2005 באפריל 1820 שנים מחבר תודה על התשובהאבל עכשיו יש לי בעיה הרבה יותר חמורהניסיתי לשנות בקונפיגורציות של ה WELCOME של מנדרייק את ה PERMISSIONS של ה USER שליוכניראה גרמתי לזה שאין ליוזר שלי שום גישה לארד דיסק יותרעכשיו יש לי רק חלוק "DOS" שמבקש LOGIN ו סיסמאשאני מכניס tomer (היוזר שלי) זה אומר NO SUCH DIRECTORYושאני מכניס ROOT זה בסדראבל אין לי מושג איך לסדר את זה שם אני מנסה להפעיל את KDE אבל הוא התחיל לטעון ואז נתן ERRORאיך אני מסדר את הנזק שעשיתי??אגבאם כבר יש לי גישה לROOT אז ניסיתי להתקין את הDRIVER של הכ. מסךאבל הוא ביקש COMPILER ואז לא מצא , גם לא באתר של NVIDIAגם הוא לא הצליח למצוא את החבילה CCG או CC או משהו כזה (כניראה כמה ספריות מעל)מה אני עושה בקשר לזה?נ.בכבר למדתי לפני הרבה שנים שהדרך הכי טובה ללמוד איך משהו עובד זה להרוס אותו ואז לסדראז אני עדיין אופטימי לגבי כל הלינוקס *עריכהגם שמתי לב עכשיו שבטעות הורדתי את 10.0 ולא 10.1אז איך אני עושה UPGRADE? זה בכלל אפשרי בלי להתקין הכל מהתחלה?
פורסם 2005 באפריל 1820 שנים יש שתי פקודות לשליטה על הרשאות:chown כלומר "change owner". הפקודה הזו משנה למי שייך הקובץ או ה-directory. במקרה שלך תנסה:chown tomer -R /home/tomerchmod כלומר "change mode" משנה הרשאות. הרשאות מחולקות להרשאות גישה (r,w,x כלומר קריאה, כתיבה והרצת תוכניות ) ולהרשאות של "u, g, o" כלומר משתמש, קבוצה והשאר.למשל להוסיף הרשאות כתיבה לקבוצה שלך כותבים:chmod g+w filenameבד"כ לקבצים שלך צריך להיות rwx ל-user, ו- r לקבוצה ולשאר העולם. קבצים מסוימים כמו הדואר שלך צריכים להיות ללא גישה לאף אחד חוץ ממך.את ההרשאות ניתן לראות עם הצורה הארוכה של פקודת ls שהיא ls -lאתה צריך ספר יוניקס/לינוקס טוב. בטוח יש מדריכים טובים ברשת, ואפילו בעברית. http://www.penguin.org.il/coreוספציפית:http://www.penguin.org.il/guides/premissions/
פורסם 2005 באפריל 1820 שנים מחבר אחלה תגובה תודהאני כבר הולך לנסותאבל מה בקשר לכל עניין הקומפיילר ואיך אני משדרג מ 10.0 ל 10.1 בלי להתקין מחדש?
פורסם 2005 באפריל 1820 שנים ללא קשר לאיזו הפצה אתה אוהב, אל תנסה לשדרג - חבל על הזמן. כמעט תמיד זה יוצר בעיות.מה שאני תמיד עושה זה ליצור מחיצה נפרדת ל- home/ ואז גם אם אני מתקין מחדש ודורס את מערכת ההפעלה הקודמת, כל הקבצים הפרטיים שלי נשארים כי הם תחת home/udif/ במחיצה נפרדת. חשוב כמובן להגדיר את המחיצה כ- home/ בהתקנה המחודשת, למרות שגם אם לא עשית את זה, ניתן תוך 3 דקות עבודה לעשות זאת אחרי ההתקנה.תוכנות נוספות שאני מקמפל לבד מקוד המקור ולא באמצעות חבילה מוכנה הולכות ג"כ לכאן, וכך הן לא נמחקות כשאני מתקין גרסה חדשה.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.