עבור לתוכן

omnibook 6000 קופא עם WINXP

Featured Replies

פורסם

יש לי omnibook 6000 מזה ארבע וחצי שנים. קיבלתי אותו עם win2000 מקורי והוא עבד תקין. לפני שבועיים פירמטתי אותו פעם ראשונה והתקנתי winXP (גם כן דיסק מקורי). אחרי ה-windows התקנתי רק אנטי וירוס (norton 2004). הבעיה היא שמאז הפירמוט המחשב קופא לחלוטין באופן שנראה לי לא עקבי. לפעמים הוא קופא בעליה של windows, לפעמים מיד אחרי העליה, לפעמים אחרי שתי דקות של עבודה, או חמש דקות, או שעה. כשהוא קופא כל מה שאפשר לעשות איתו זה reset. התקנתי דרייברים - ללא הועיל. עשיתי עידכוני תוכנה, אבל ללא service pack 2 (האמת לא נראהלי שזה משנה משהו). הייתי חוזר ל-windows 2000 אבל לא מוצא את הדיסק - אם אתייאש אשיג אותו איכשהו.

פרטים על המחשב הזה אפשר לראות כאן: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Home.jsp?locale=en_US&prodTypeId=321957&prodSeriesId=31762〈=en&cc=us

יש למישהו רעיון מה לעשות איתו?

תודה מראש,

איתמר.

פורסם

תנסה למחוק את האנטי-וירוס ולראות אם הבעיה ממשיכה.

ד"א, אתה יכול לגשת לאפשרות MSCONFIG (בשורת התחל/הפעלה/MSCONFIG), ובאפשרות StartUP לעשות DisableAll ולהפעיל מחדש את המחשב. אם הבעיה הנ"ל לא תמשיך, הבעיה נעוצה מן הסתם באחת התוכנות המותקנות העולות עם מערכת ההפעלה ובמקרה כזה מומלץ יהיה להחזיר להפעלה ב-StartUP (בעזרת סימון ב-וי) תוכנה אחת בכל פעם ולהתחיל מחדש את המחשב. אם תראה שהמחשב נתקע עוד פעם, הבעיה נעוצה מן הסתם בתוכנה האחרונה אותה סימנת ב-וי ב-StartUP.

אם הבעיה לא מסתדרת, בצע בדיקה בעזרת התוכנה Memtest כדי לבדוק אם הזיכרון תקין.

פורסם

מה לגבי חום?

תנסה לעלות אותו בsafe mode...

תנסה להכנס לביוס ולהשאר שם חצי שעה- שעה כדי לשלול (בערך) בעיית חום

פורסם
  • מחבר

תנסה למחוק את האנטי-וירוס ולראות אם הבעיה ממשיכה.

ממשיכה...

ד"א, אתה יכול לגשת לאפשרות MSCONFIG (בשורת התחל/הפעלה/MSCONFIG), ובאפשרות StartUP לעשות DisableAll ולהפעיל מחדש את המחשב. אם הבעיה הנ"ל לא תמשיך, הבעיה נעוצה מן הסתם באחת התוכנות המותקנות העולות עם מערכת ההפעלה ובמקרה כזה מומלץ יהיה להחזיר להפעלה ב-StartUP (בעזרת סימון ב-וי) תוכנה אחת בכל פעם ולהתחיל מחדש את המחשב. אם תראה שהמחשב נתקע עוד פעם, הבעיה נעוצה מן הסתם בתוכנה האחרונה אותה סימנת ב-וי ב-StartUP.

קופא גם אם כולן לא מסומנות. לפעמים קופא אפילו לפני המסך עם ה-welcome של windows.

אם הבעיה לא מסתדרת, בצע בדיקה בעזרת התוכנה Memtest כדי לבדוק אם הזיכרון תקין.

לא הסתדרתי עם Memtest אבל באתר של HP יש כלי בדיקה למחשב - גם בדיקת זכרון - וכל הבדיקות עברו תקין.

מה לגבי חום?

לא נראה לי קשור לחום מפני שזה קורה לפעמים גם שתי שניות אחרי שמדליקים את המחשב - ממש כש-windows רק מתחיל לעלות...

פורסם

מדובר כפי הנראה בספק כח בעייתי. כדאי לנסות להשיג מחבר ספק כח תקין ולבדוק איתו את המערכת.

אם הבעיה היא בספק, אתה יכול למצוא ספקים איכותיים במחיר טוב. אחד כזה יהיה ה-300W AR-T של HEC במחיר משוער של 150 ש"ח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים