עבור לתוכן

switch

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לחבר שני מחשבים ברשת ביתית. נקודת חיבור רשת במחשב הראשי תפוסה ע"י מודם בזק 312+. אני מבין שבמצב כזה אני צריך switch אלא שכאשר שוחחתי עם מוכר בחנות הוא ציין כי בעבודה עם switch צריך ראוטר ו- switch הוא לא פשוט מפצל. האם זה מדויק? איך עובדים עם switch? והם בנוסף לחיבור שני המחשבים לאינטרנט הם גם יהיו מחוברים ברשת ביניהם ובו זמנית לאינטרנט?

שמתי לב למדריך להפיכת מודם של בזק לראוטר באתר אבל עבור רמת הידע שלי הוא לא מספיק בהיר כך שלא הבנתי איך לעשות את זה.

הפתרון הכי פשוט לדעתי הוא פשוט קניית כרטיס רשת נוסף למחשב הראשי, לא? מה הבעייתיות של פתרון כזה בהנחה שהרשת שלי בת 2 מחשבים בלבד להרבה זמן?

תודה לעונים

פורסם

אני הייתי מציע לך לקנות כרטיס רשת נוסף. פתרון הרבה יותר זול ופשוט מ-switch.

אפשרות נוספת היא לדבר עם בזק ולבקש מהם שיחליפו לך את המודם הנוכחי במודם אחר שמתחבר דרך USB למחשב.

בהצלחה

פורסם

מאד לא מומלץ לחבר את המודם לUSB ,כיוון שהוא דורש הרבה יותר משאבי מערכת מהמחשב ועל כן נתון להתנתקויות תכופות

כמו שאמר mosheli  ,חבר כרטיס רשת נוסף עם כבל מוצלב ואתה בענינים

פורסם

פיתרון שלישי הרצוי מבין הפתרונות האחרים (אך קצת יקר יותר) הוא קלנות נתב (ראוטר)

הראוטר עצמו הוא סוויץ שיודע לחייג לאינטרנט,עולה בסביבות ה 250 ש"ח אם זה לעד 3-4 מחשבים

המחשבים מתחברים לראוטר, וכנ"ל גם המודם ובראוטר אתה מגדיר את החייגן

אני הגדרתי ראוטר לכבלים ולADSL לפני כמה ימים

Edimax BR-6104K

ראוטר מאוד נוח ופשוט על לי 260 ש"ח

(אתה יכול לחבר כרטיס רשת נוסף למחשב אחד ולהעביר את האינטרנט דרכו אבל זה יעשה עומס דיי גדול על המשחב והמחשב השני יקבל אינטרנט חלקי ולא מלא ככה ש 260 ש"ח זה השקעה חד פעמית אבל לדעתי דיי מוצלחת בשביל רשת)

רועי

פורסם
  • מחבר

בנוגע לפתרון של הוספת כרטיס רשת שני - האם זה מאפשר חיבור שני המחשבים לאינטרנט בו זמנית?

עכשיו יש לי מודם של בזק B-FOCuS 312 שאפשר להגדירו כנתב.

האם הפתרון הכי זול ומשתלם לא יהיה פשוט להגדירו כנתב ולרכוש סוויטצ'?

פורסם

זה לא הפתרון הכי משתלם, לא

אבל כן, הוא הכי יעיל.

הכי משתלם כמו שאמרו, זהלקנות כרטיס רשת ולחבר בכבל רשת, להגדיר שיתוף אינטרנט.

תוכל לגלוש במחשב המשני רק כאשר הראשי דלוק ומחובר לאינטרנט.

הכי נוח זה הפתרון שלך, להגדיר את המודם כראוטר, ולקנות סוויטצ'.

במצב כזה כל אחד מהמחשבים לא תלוי בשני, שניהם מחוברים לראוטר שלך דרך הסויטצ', והראוטר הוא זה שמתחבר לספקית שלך.

לא תומכים נראה לי בשום ספקית בהגדרות לראוטר בחינם, ואפילו לא בתשלום אם זה מודם שפרוץ לראוטר לפי דעתי.

אז קח את זה בחשבון וחפש מדריכים טובים לפריצת ראוטר והתחברות איתו, לפני שאתה עושה את הצעד הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים