עבור לתוכן

גזירת סרט ממסך רחב למסך מלא, איך?

Featured Replies

פורסם

יש לי הרבה סרטים בפורמט רחב (16:9), ואני רוצה לגזור אותם למסך מלא(4:3), עם איזה תוכנה אפשר לעשות את זה ?

פורסם
  • מחבר

תודה, אבל ההסבר שם מאוד תיאורתי ואין שם ממש הסבר איך לגשת לאופציה מתוך תפריטי התוכנה ::)

פורסם

אתה יודע שיוצאת תמונה מעוותת?

פורסם

אתה יודע שיוצאת תמונה מעוותת?

??? ממש לא... אם כבר אין את החלקים הצדדים של התמונה....

בכל מקרה, לגבי איכות אם אתה מגדיל את התמונה מפורמטים דחוסים, עדיף לנסות להשיג גרסאת FS ישירות....

מה גם, היום כמעט בכל נגן DVD (וגם בנגנים כמו BSPLAYER), אפשר לעשות ZOOM פנימי ל 4:3

פורסם
  • מחבר

אם יש אפשרות להשיג FS אז כמובן שאני מעדיף את זה, אבל ברוב המקרים רק WS זמין באיכות טובה.

ב BSPLAYER ואחרים, שמשנים לפול סקרין (4:3) אז כמו שBURTON אמר, התמוונה יוצאת מרוחה, כי הם לא גורזים את הצדדים אלא מושכים את הקצוות מעלה ומטה.

פורסם

אם יש אפשרות להשיג FS אז כמובן שאני מעדיף את זה, אבל ברוב המקרים רק WS זמין באיכות טובה.

ב BSPLAYER ואחרים, שמשנים לפול סקרין (4:3) אז כמו שBURTON אמר, התמוונה יוצאת מרוחה, כי הם לא גורזים את הצדדים אלא מושכים את הקצוות מעלה ומטה.

WTF ?!?!? על מה אתה מדבר... תלחץ CTRL-O בזמן ניגון סרט ב BSPLAYER, תשנה שם את ה ZOOM ותראה מה זה עושה.. זה מגדיל את התמונה (שאח"כ אתה יכול לעשות PAN & SCAN), זה לא מושך אף קצה לאף מקום...

פורסם
  • מחבר

מעולה! :xyxthumbs:

אני פשוט השתמשתי בשינוי ratio מ16:9 ל4:3 וזה מה שעושה את המתיחה

(ודרך אגב אצלי בBS זה שיפט O ולא קונטרול, אבל שטויות..)

פורסם

אבל כשאתה חותך אתה מאבד את הצדדים של התמונה...

אז מה בעצם הרווחת פה?

פורסם

אבל כשאתה חותך אתה מאבד את הצדדים של התמונה...

אז מה בעצם הרווחת פה?

יותר ניצול של נדלן מסך... בתכלס יש אנשים שמעדיפים את זה גדול יותר, כי אז אתה רואה את התמונה יותר גדולה (אלה אם יש לך מסך WIDESCREEN ואז אתה מנצל יותר אחוזים שלו), כי לרוב במסכים/טלוויזיות של היום, אתה מפסיד בין חצי לרבע מהמסך, ואז הכל נראה יותר קטן...

אני אישית שונא לראות את זה, כי מאבדים את הצדדים, אבל שוב, כל אחד והטעם שלו (אם לכולם היו טלוויזיות גדולות שהם WIDESCREEN, לא היתה בעיה)...

ודרך אגב, קראתי לאחרונה מאמר שאומר שכל ה WIDESCREEN הזה, זה בולשיט גדול של אולפני הסרטים, כדי שאנשים ילכו לראות סרטים בקולנוע במקום בטלוויזיה... (בתכלס אתה לא מרוויח כלום מזה שסרט ב WIDESCREEN, וקשה מאוד לעשות סצנות של קירובים על הפנים של שחקנים בגלל זה).

פורסם
  • מחבר

BURTON, בדיוק אותו דבר קורה בסרטים שיש בטלויזיה, כמו שלרוב אין שום בעיה לראות סרטים בYES\HOT, ככה לי אין בעיה לאבד את הקצוות בסרט שאני רואה במחשב...

פורסם

אז אני יגיד לך מה הרעיון מאחוריי widescreen

זה לא שמישהו סתם החליט בואו נעשה סרטים בפורמט רחב או מסכים רחבים

זה פשוט נובע מהפיזיולוגיה של האדם

אם תשים לך לדרך שבה אנו רואים את העולם אתה תיראה שאתה רואה אותו יותר לרוחב מאשר לאורך (בגלל שהעניים שלנו מסודרות לרוחב)

בקיצור המטרה היא לתת מבט יותר טבעי לסרטים

BURTON, בדיוק אותו דבר קורה בסרטים שיש בטלויזיה, כמו שלרוב אין שום בעיה לראות סרטים בYES\HOT, ככה לי אין בעיה לאבד את הקצוות בסרט שאני רואה במחשב...

זה לא נכון

תוכניות טלויזיה מוקלטות בפורמט 3:4 ככה שאתה לא מאבד כלום

אני לא הייתי מוכן לאבד את הצדדים של הסרט

עדיף פשוט לשבת קצת יותר קרוב למסך אם זה קטן לך מדיי

פורסם

נו, בסדר, 4:3 זה גם יותר לרוחב מאשר לאורך.

הנה מאמר THE WIDESCREEN SCAM

http://www.dvdcreation.com/2001/01_jan/features/widescreen_scam.htm

תוכניות טלויזיה מוקלטות בפורמט 3:4 ככה שאתה לא מאבד כלום

אני לא הייתי מוכן לאבד את הצדדים של הסרט

עדיף פשוט לשבת קצת יותר קרוב למסך אם זה קטן לך מדיי

היום כמעט כל סדרת טלוויזיה שמצולמת בארה"ב, היא לא ב 4:3 כבר (רק השידורים שלהם בארץ כן)...

האמת שגם בארץ לאחרונה יש סדרות (כמו מילואים), שהם משודרת ב WIDE SCREEN

פורסם

כמו שלרוב אין שום בעיה לראות סרטים בYES\HOT, ככה לי אין בעיה לאבד את הקצוות בסרט שאני רואה במחשב...

טוב שדיברת בשם עצמך, כי קשה לי להאמין שהעמדה הזאת מייצגת את הרוב...

anyway, תשתמש ב-Media Player Classic, היא מאפשרת לבצע Pan&Scan ובכלל תוכנה מצויינת (אין קשר למייקרוסופט, אגב)..

פורסם

נו, בסדר, 4:3 זה גם יותר לרוחב מאשר לאורך.

נכון אבל לא כמו הראייה האנושית שיותר מתקרבת ל16:9

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים