עבור לתוכן

מודם isa

Featured Replies

פורסם

מה מיוחד במודם isa של חברת usrobotics מה ההבדל בינו למודם 56 רגיל

פורסם

הניחוש שלי הוא שזה מודם חומרה שאינו משתמש במעבד המחשב כדי לתרגם את המידע שמגיע מקו הטלפון. הוא גם יותר זול ממודם חיצוני מצוין של אותה חברה ואין צורך בכל מיני חוטים חיצוניים וספק כח

חסרונות-בלוחות אם חדשים נעלם חריץ ה-ISA

במערכות ההפעלה החדשות כמו XP נעלמה התמיכה מבחינת דרייברים בכרטיסי ה-ISA

פורסם

נכון ש XP לא תומך ב ISA אבל אצל חבר שלי הוא כן מזהה את המודם ISA שלו (מודם של USR)

פורסם

כי יש כמה כרטיסי ISA PnP שמיקרוסופט לא מעזים לבטל את התמיכה בהם (למשל AWE32 או AWE64 של קריאייטיב)

פורסם

הניחוש שלי הוא שזה מודם חומרה שאינו משתמש במעבד המחשב כדי לתרגם את המידע שמגיע מקו הטלפון. הוא גם יותר זול ממודם חיצוני מצוין של אותה חברה ואין צורך בכל מיני חוטים חיצוניים וספק כח

חסרונות-בלוחות אם חדשים נעלם חריץ ה-ISA

גיל, למרות שאני לא רוצה להכנס איתך לויכוחים, אבל מה שאתה אמר כאן זה בולשיט טהור.

חלונות XP תומכת בISA כמו קסם. הכל מה שניסיתי עובד בה:

Creative SoundBlaser 16

Creative SoundBlaster AWE64

ומודם US Robotics 56K

כולם עובדים, וגם כשאני שם את המודם שלי על מצב לא Plug and Play, כלומר שאני בוחר את הCOM והIRQ שלו בעצמי.

כך בחשבון גם שיציאות הLPT והCOM(שהן מובנות ללוח) עדיין יושבות על אפיק הISA, ואם אנשים שאין להם ISA יראו שיש להם במערכת ההפעלה PCI to ISA Bridge, ודגש על: גם אם אין להם חריץ ISA בלוח.

פורסם

לא אמרתי שחלונות XP לא תומכת בכלל ב-ISA

אמרתי שהתמיכה הולכת ומצטמצמת, אבל ככה זה היום בארץ,אנשים שומעים חצי משפט וישר קופצים.

השאיפה היום של כל יצרניות החומרה (ובעיקר היצרניות הגדולות כמו אפל, IBM ואינטל) היא להעיף לכל הרוחות את כל התקני ה-LEGACY וזה כולל את ה- PARALLEL (המדפסות החדשות הן USB וכך גם הסורקים), את ה-SERIAL, את ה-FLOPPY, את ה-PS/2 וכמובן את ה-ISA

אם היית קורא היטב את מה שכתבתי כאן, ציינתי שיש תמיכה עדיין לכרטיסי ISA של חברות גדולות כמו 3COM, קריאייטיב ובטח גם ADAPTEC.וזה כחלק מהדרייברים שמובנים בתוך XP. קריאייטיב למשל לא הוציאה כבר כמה שנים דרייברים לכרטיסים כמו ה- AWE32 עבור מערכות ההפעלה שכוללות דרייבר מובנה (מילניום, 2000 ו-XP).

עובדה שאי אפשר להתוכח עליה היא שיש התקנים אפילו לא מאד ישנים שלא עובדים ולעולם לא יעבדו ב-XP כמו בקרים מסוימים של סורקים שהם כרטיסי ISA ואין להם יותר תמיכה, כרטיס לכידת וידאו של TRUST שהיה לי פעם, לא נתמך ב-2000 וגם לא ב- XP והרשימה רק מתארכת והולכת ככל שהמחשבים מתפתחים ומערכות ההפעלה מתקדמות.

פורסם

לא אמרתי שחלונות XP לא תומכת בכלל ב-ISA

אמרתי שהתמיכה הולכת ומצטמצמת, אבל ככה זה היום בארץ,אנשים שומעים חצי משפט וישר קופצים.

לי זה לא נראה כמו חצי משפט, אתה אמר כאן באופן ברור שחלונות XP לא תומכת בכרטיסי ה-ISA, כאילו מדובר בכרטיסים מיוחדים. חלונות XP תומכת בכל כרטיס שאתה מכניס אליה, רק השאלה זה אם יש עבור הכרטיס דרייבר. כשאתה מדבר על דרייברים לבקרים של סורקים וכו', מדובר בד"כ בבקרים שיוצרו ע"י חברות שפשטו את הרגל ומעולם לא היית להם תמיכה מובנת של דרייברים בחלונות. אני יודע, חלונות XP לא עובדת עם כרטיס קול של Avance Logic וMelody ושאר כרטיסי הקבר שחברות קוברות איתם אנשים, כי החברות האלה לא קיימות ואין עבורן דרייברים ומעולם לא היו להן דרייברים מובנים בחלונות.

השאיפה היום של כל יצרניות החומרה (ובעיקר היצרניות הגדולות כמו אפל, IBM ואינטל) היא להעיף לכל הרוחות את כל התקני ה-LEGACY וזה כולל את ה- PARALLEL (המדפסות החדשות הן USB וכך גם הסורקים), את ה-SERIAL, את ה-FLOPPY, את ה-PS/2 וכמובן את ה-ISA

נכון, אני מסכים איתך, אבל זה עדיין לא מתקשר לזה שאין תמיכה לISA בחלונות XP. כיום אתה עדיין יכול לקנות התקנים לדברים האלה, אבל זה לא כדאי לך כי תוך מספר שנים הסוגים האלה של חיבור פרפילים יעלמו.

אם היית קורא היטב את מה שכתבתי כאן, ציינתי שיש תמיכה עדיין לכרטיסי ISA של חברות גדולות כמו 3COM, קריאייטיב ובטח גם ADAPTEC.וזה כחלק מהדרייברים שמובנים בתוך XP.

קראתי, אבל לא ראיתי שציינת את אחד מהשמות האלה.

קריאייטיב למשל לא הוציאה כבר כמה שנים דרייברים לכרטיסים כמו ה- AWE32 עבור מערכות ההפעלה שכוללות דרייבר מובנה (מילניום, 2000 ו-XP).

אני יודע, גם הAWE64...

עובדה שאי אפשר להתוכח עליה היא שיש התקנים אפילו לא מאד ישנים שלא עובדים ולעולם לא יעבדו ב-XP כמו בקרים מסוימים של סורקים שהם כרטיסי ISA ואין להם יותר תמיכה, כרטיס לכידת וידאו של TRUST שהיה לי פעם, לא נתמך ב-2000 וגם לא ב- XP והרשימה רק מתארכת והולכת ככל שהמחשבים מתפתחים ומערכות ההפעלה מתקדמות.

זה לא שזה לא נתמך ע"י חלונות XP/2000, אלא פשוט היצרן לא הוציא לכך דרייבר. זה לא שהייתה להתקנים האלה תמיכה בעבר ע"י חלונות 98/ME.

פורסם

כשאני אומר שחומרה לא נתמכת במערכת הפעלה מסוימת אני מתכוון גם לדרייברים של מערכת ההפעלה עצמה וגם של היצרן, כלומר, כרטיס כזה שאין לו דרייברים בכלל למשל ל-WIN XP הוא כרטיס "מת" עבור אותה מערכת.

בהודעה הראשונה כתבתי באופן כללי שאין תמיכה לכרטיסי ISA ב-XP ובהמשך ההודעות תיקנתי והוספתי שיש תמיכה לכמה יצרנים גדולים שהכרטיסים שלהם מאד נפוצים בארץ ובעולם, הזכרתי רק את קריאייטיב אבל זה לא אומר שאין עוד יצרנים שכן נתמכים.

אבל טוב שאתה מתקן טעויות ATHLON כדי שלאנשים יהיו את העובדות המדויקות

עדיין, מי שקונה היום מחשב חדש, לא יראה חריץ ISA על לוח האם שלו (פרט למקרים נדירים או הזמנה מיוחדת). הוא דוקא ימצא CNR או AMR אבל ניחוש שלי הוא שהחריץ הזה ישאר ריק עד ההחלפה הבאה של המחשב 8)

פורסם

כשאני אומר שחומרה לא נתמכת במערכת הפעלה מסוימת אני מתכוון גם לדרייברים של מערכת ההפעלה עצמה וגם של היצרן, כלומר, כרטיס כזה שאין לו דרייברים בכלל למשל ל-WIN XP הוא כרטיס "מת" עבור אותה מערכת.

בהודעה הראשונה כתבתי באופן כללי שאין תמיכה לכרטיסי ISA ב-XP ובהמשך ההודעות תיקנתי והוספתי שיש תמיכה לכמה יצרנים גדולים שהכרטיסים שלהם מאד נפוצים בארץ ובעולם, הזכרתי רק את קריאייטיב אבל זה לא אומר שאין עוד יצרנים שכן נתמכים.

אבל טוב שאתה מתקן טעויות ATHLON כדי שלאנשים יהיו את העובדות המדויקות

עדיין, מי שקונה היום מחשב חדש, לא יראה חריץ ISA על לוח האם שלו (פרט למקרים נדירים או הזמנה מיוחדת). הוא דוקא ימצא CNR או AMR אבל ניחוש שלי הוא שהחריץ הזה ישאר ריק עד ההחלפה הבאה של המחשב   8)

אני יודע שלא יראו וזה חבל. בעיקר על המודמים. כשאני הייתי צריך להחליף ללוח בלי ISA כאב לי מאוד לוותר על הישמוש במודם USR 56K שיש לי לISA, חבל מאוד. כל מודמי הPCI הם, לדעתי, דפוקים ולא יעלים.

פורסם

אני יודע שלא יראו וזה חבל. בעיקר על המודמים. כשאני הייתי צריך להחליף ללוח בלי ISA כאב לי מאוד לוותר על הישמוש במודם USR 56K שיש לי לISA, חבל מאוד. כל מודמי הPCI הם, לדעתי, דפוקים ולא יעלים.

אז אולי באמת הגיע הזמן לעבור ל-ADSL ולהשתמש במודם ה-PCI ה"דפוק" לצורך פקס ושיחה מזוהה :lol:

פורסם

אז אולי באמת הגיע הזמן לעבור ל-ADSL ולהשתמש במודם ה-PCI ה"דפוק" לצורך פקס ושיחה מזוהה  :lol:

אני לא אדם עשיר, אין לי כסף כרגע ואני לא מבקש מההורים שלי לקנות את מה שאני לא יכול לקנות בעצמי, כי זה ממש לא יפה. עם זאת, יש משהו בדבריך שמסביר את ההתדרדרות באיכות המודמים בשנים האחרונות: החומרה שמיוצרת היא בד"כ ע"פ הדרישות בעולם הגדול, ולא לפי הבעיות שיש עם בזק בישראל, לכן ברב העולם אנשים שהם משתמשים כבדים במחשבים עוברים לחיבורים קבועים כמו ADSL, SDSL או כבלים והאנשים שמשתמשים במודמי 56K הם אנשים בלי הרבה ידע, שלא איכפת להם ממהירות החיבור, או אנשים שלא גולשים הרבה באינטרנט ומשתמשים בו רק כדי לשלוח אי-מייל לגלוש טיפה ולהתכתב. לכן, הביקוש למודמים בקרב רב משתמשי המחשבים הכבדים יורד, ולכן יצרנים מרשים לעצמם להוריד את רמתם של מודמי ה56K.

פורסם

כל מודמי הPCI הם, לדעתי, דפוקים ולא יעלים.

טוב.. הם לא דפוקים ולא לא יעילים אבל הם לא חומרה - וזה מאוד מצער (במיוחד בלינוקס..), אם כי יש דגם של USR פיסיאיי (PCI, זה מתהפך) שהוא חומרה מלא! אם כי לא מייבאים אותו לארץ (ואני לא מדבר על controlerless), כשניסיתי בזמנו לייבא אותו אישית נאמר לי ע"י "יודעי דבר" מהיבואן שאין אישור ממשרד התיקשורת לייבוא מודמי חומרה PCI (הייתי לוקח את זה בעירבות מוגבל, לדעתי תמוהה ביותר).

:hat:

פורסם

טוב.. הם לא דפוקים ולא לא יעילים אבל הם לא חומרה - וזה מאוד מצער (במיוחד בלינוקס..), אם כי יש דגם של USR פיסיאיי (PCI, זה מתהפך) שהוא חומרה מלא! אם כי לא מייבאים אותו לארץ (ואני לא מדבר על controlerless), כשניסיתי בזמנו לייבא אותו אישית נאמר לי ע"י "יודעי דבר" מהיבואן שאין אישור ממשרד התיקשורת לייבוא מודמי חומרה PCI (הייתי לוקח את זה בעירבות מוגבל, לדעתי תמוהה ביותר).

:hat:

אז מה שאמרו לך זה בולשיט, כי אתה יכול לקנות מודם חומרה חיצוני(הדבר האמיתי) או מודם ISA חומרה מלא בלי שום בעיה. זה קשקוש, אם כבר יש הגבלה של הFCC בארה"ב שמודמים של 56K לא יתחברו במהירות המלאה שלהם, והם מגבילים את זה דרך המרכזיות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים