כל דבר שפורסם על-ידי yotam.m
-
המלצה לראוטר סלולארי
תעיין פה ופה ממליץ לך לבצע סט בדיקות לפני שאתה מחליט על נתב סלולארי, במיוחד עניין הכיסוי ועניין המהירות.
-
Over-Provisioning SSDs
בבקשה מאותו אתר: אני מקווה שאתה לא טוען שאתה כותב אפילו קצת יותר מהר מהכונן הזה (samsung-860-evo 500GB) זו סתם התייחסות למהירות המקסימלית האפשרית, בפועל אתה אפילו לא תהיה קרוב לשם. תחליף כונן.
-
Over-Provisioning SSDs
התחלת עם השטויות שוב? אפשרי במידה מסוימת. כתלות באיך ה-FW של הכונן מתייחס ל-unallocated space, מוזמן לשאול את היצרנית של הכונן שלך.
-
הקמת רשת ניידת בקראוון
האנטנות מיועדות לשידור אלחוטי של הנתב לרוב האנטנה הסלולארית פנימית. בכל מקרה מבלי שתנסה אין דרך אמיתית לדעת, יש גם נתבי 5G שיקרים בהרבה אבל בטוח שיספקו רוחב פס גבוה יותר.
-
הקמת רשת ניידת בקראוון
סביר להניח שתקבל מהירות דומה. תחליט אתה אם זה מספיק כן או לא, אני מעריך שהתכוונת ל- 15Mb/s משמע ~1.8MB/s
-
חיבור ראוטר נוסף בבית להגדלת טווח ה-wifi
כן לרוב הנתבים המודרניים יש אפשרות להגדרה כ-AP (דורש ידע מסוים) לעומת מערכת מאש שמגיעה מוגדרת ועובדת.
-
אינטרנט מתנתק לאחר עדכון קושחה.
בכל מקרה לפי כל המידע שסיפקת מדובר על בעיה ספציפית במחשב הנייח\נייד הזה. מדובר על כרטיס רשת חיצוני, כזה שאפשר לבדוק את הטמפ’ שלו? אם מדובר על כרטיס OB איך אתה יודע שהוא מתחמם?
-
אינטרנט מתנתק לאחר עדכון קושחה.
כן זה הסדר פקודה —> יעד—> פרמטר כמובן עם רווח בין כל אחד מהם
-
אינטרנט מתנתק לאחר עדכון קושחה.
ping 8.8.8.8 -t נסה להחליף כבל\יציאה קווית בנתב. חבר מוצר אחר בכבל לבדוק אם גם הוא מתנתק. יכול לנסות לצרף את הלוג לרוב יש שם סתם מידע יותר מאשר בעיות.
-
ראוטר סלולרי 4G LTE
ממילא הנתבים האלה תומכים במהירות של עד 150Mb לשניה שהיא דיי נמוכה לשימושים המודרניים. כל היציאות של 2 הנתבים הם 10\100 (מוזר מאוד בימינו) מה שאומר שבהנחה ואיכשהו תקבל את מלוא רוחב הפס מהמודם הסלולארי (נדיר) תוגבל שוב פעם ע”י כבל הרשת. ההפרשים במחיר די נמוכים, מה אכפת לך לקחת נתב שתומך ב 5Ghz? מה הסיבות לבחירת נתב סלולארי? מה התקציב? מה השימושים?
-
אינטרנט מתנתק לאחר עדכון קושחה.
תתחיל לעבוד בשיטה של לשלול אפשרויות. איזה עוד מכשירים יש בבית, האם הם גם מתנתקים? נסה לשלוח פינג רציף לשרת כלשהו 8.8.8.8 לחכות לניתוק ולראות מה קורה. ממחשב אחר ברשת בהנחה ולא מתנתק האם ניתן לגלוש\להיכנס לממשק של הנתב? עדכון לכרטיס רשת של הנייח\נייד שלך? במקרה קיצון, שנמוך גרסא לנתב ולבדוק האם הבעיה עדיין קיימת?
-
The network interface "Intel(R) Ethernet Network Adapter E810-XXV-2 #4" has begun resetting
Better to check if you have a newer version in the manufucaturer website (Do a clean installation as much as you can) Otherwise, if it’s on board card it might be hardware problem.
-
משתמשים בPLEX
אני מניח שזה די תלוי בפלטפורמה שבה אתה משתמש. אצלי דרך הדפדפן (סרוויס תחת TrueNAS) קליק ימני “Grant Access”
-
חיבור ראוטר פרטי - סיבים. שאלה
תבדוק מול התמיכה האם פתחו לך את הממיר האופטי במערכת והאם בכלל פרטנר עובדים עם המתאם הזה?
-
מחפש פתרונות לשיפור קליטה
השוואה בין MOCA ל MESH? איך ניתן להשוות דבר כזה? מדובר על תפוחים ותפוזים. לפי מה שצירפת נראה כאילו מדובר על סיטואציה ל-Mesh קלאסי. מה שכן אפשר לשלב מתאמי MOCA כחיבור רשת קווי (בתנאי שהם יציבים ומספקים מהירות טובה) יחד עם MESH. ממליץ קודם לבדוק בחיבור קווי למחשב נייד כמה אתה מקבל ביציאה של ה-MOCA בהשוואה לחבילה שאתה משלם עליה, כדי להבין האם כדאי לשלב ביניהן. בכל מקרה נראה כאילו מערכת MESH נדרשת פה, השאלה מה התקציב ל-1 כזו? (נראה שתצטרך 3)
-
מבצע של בזק 5 ג'גה
לא מכיר שום חברה שמספקת לך כרטיס 10Gbs סתם ככה. מדובר על חומרה די יקרה. משפט של תמיכה בישראל "יותר מזה הוא לא ידע לפרט". שילך ויבדוק. ומהצד שלך אם אתה מעוניין ברשת של 10Gbs יש חומרה שצריך להחליף בדרך קח את זה בחשבון אף אחד לא ייתן לך במתנה כרטיס כזה. איזה דיסק יש ב-NUC הזה אתה בטוח שהוא יודע להתמודד עם 5Gbs?
-
המלצה לראוטר / נטסטיק טוב שמתחבר עם מחשב נייד
שלחתי טבלת השוואה לדגמים הרלוונטים של Huawei. * על פניו נראה שהוא תומך בכל הרצועות הרלוונטיות לישראל (שוב, הכל בהנחה שמדובר על אותו מוצר שאת רואה) * לא רואה איך את מקבלת משהו עדיף ב 150~ שח. רוב הנתונים של הנטסטיקים דומים, נתב עם יכולות סלולאריות עולה 500-600 וצפונה. לפי האתר של יוסי תקשורת יש צורך בהגדרת APN ידני (אין לי מושג האם בכל חברות הסלולאר או רק זו המדוברת שם באתר)
-
כל כמה דקות האינטנרט מתנתק - למה זה ?
בערך מאלף סיבות אפשריות. תתחיל לבצע אבחון של הבעיה על הצד החומרתי כדי להבין מאיפה היא נובעת. תתחיל מהקל אל הקשה כמו להחליף ולבדוק האם זה קורה במכשיר נוסף או רק בסלולארי שלך ועד חיבור מתאם אלחוטי חיצוני לנייד גם לדרייברים יכול להיות משקל פה.
-
המלצה לראוטר / נטסטיק טוב שמתחבר עם מחשב נייד
היי רחלי, על איזה דגם את מדברת E3872h-320? על פניו נראה שתומך בכל התדרים\רצועות הנפוצות בארץ 1 3 7 ו 28 קצת מהיר משלך עם מקסימום הורדה של 150Mbps ביקורות לפה ולפה אך לרוב מעודדות. בהנחה ומדובר באמת במוצר שכתוב על המדבקה ולא עוד זיוף מבית עלי, אני לא רואה איך את משיגה משהו עדיף מזה. אפשר למצוא את ההבדלים בין הדגמים כאן
-
המלצה לראוטר / נטסטיק טוב שמתחבר עם מחשב נייד
רחלי, אנחנו הרי לא מדברים על ניסוי וטעייה פה. שהרי אם כן אפשר לנסות להזמין 10 דגמים שונים מעלי אקספרס ואני כמעט בטוח ש 1 מהם יעבוד נפלא. אין פה עניין של חייב או לא, אני לא מקבל שכר על הזמן שלי פה משמע אני עושה את זה באמת ובתמים על מנת לנסות ולעזור ולא לשלוח אותך לקנות סתם פלסטיק ב 150 שח. בסוף מה שעושה את המוצר זו בקרת איכות והחומרה שבפנים, על מנת להחזיק מהירות סלולארית גבוהה יש להשתמש בצ'יפ מודרני וחזק לכן גם יקר. Huawei m אכן חברה עם מוניטין מצוין בתחום, שתפי אותנו מה ראית במחירים האלה אולי נחכים ואף נוכל להמליץ בהנחה ומדובר בחומרה איכותית. אגב, אחד הדגמים עם ההמלצות היותר חיוביות בטווח מחיר הזה הוא Huawei E8372 שנמכר בארץ בסביבות 220-240 שח. וגם פה אנחנו מדברים על אומנם מוצר מבית טוב אבל תמיכה של עד 150Mbs משמע רק 50% מהיר משלך (על הנייר)
-
המלצה לראוטר / נטסטיק טוב שמתחבר עם מחשב נייד
ובכל מקרה רק אוסיף שאני לא מסוגל לספק שום לינק לעלי אקספרס למוצר ככ מורכב שדורש אמינות ובקרת איכות ברמה גבוהה כמו מודם סלולארי. 150 שח זה בקושי התקציב לסטיק בינוני ממש לא בכיוון של נתב עם יכולת סלולאר. המודם הסלולארי הנוכחי שלך מגיע עם 100Mbps בחלק של ההורדה משמע 12.5M/Bs וזו עוד מהירות תיאורטית כן? בקושי מאפשר לראות סרטון באיכות נורמלית ביוטיוב.
-
המלצה לראוטר / נטסטיק טוב שמתחבר עם מחשב נייד
תראי, למודם סלולארי כזה שיושב על שולחן ומחובר לחשמל תמיד יהיה היתרון של יציבות, המוצר מחובר לחשמל לא בתנועה מתמדת כל הזמן על שקע USB על כל השמשתמע מכך. לגבי נתב תומך ב 4G\5G קיימים המון דגמים אפשריים בעיקר ל ZTE\ASUS השאלה היא מה התקציב ומה המהירות הורדה העלאה הנדרשת? (כמו כן, החבילה שקנית מספקית הסלולאר צריכה לתמוך) לפי התמונה הלא כ"כ ברורה ששלחת בזמן שה DL הוא 100 וה UL 50 במתאם הנוכחי שאת משתמשת בו. אגב, אם מדברים על תמיכה ב 5G המחירים עולים לכיוון ה 1500 שח וצפונה.
-
המלצה לראוטר / נטסטיק טוב שמתחבר עם מחשב נייד
היי רחלי, לפני שסתם נזרוק דגם באויר. אנסה לא לקשקש את עצמי לדעת, לא מאוד חזק בתחום. האם יש לך חיווי קליטה (סלולארית) במקומות שאת טוענת לבעיות? האם יש צורך שהמוצר יתנייד איתך או שיש אפשרות גם לראוטר עם חיבור לחשמל ואופציה להוספת כרטיס סים? מנסה להבין את כלל השימושים. בגדול כן, מדובר במוצר ישן ויש מוצרים טובים ומהירים בהרבה בשוק לאו דווקא זולים.
-
מבצע של בזק 5 ג'גה
מה הטעם? תקבל 1Gb ואולי תרוויח קצת Upload גבוה יותר (אין לי מושג על כמה Upload הם מצהירים בחבילה של ה-5Gb).
-
הקמת NAS ביתי
היי, אישית משתמש ויכול להמליץ על TrueNAS עם חומרה מותאמת אישית. * מאוד ורסאטילית, ניתן להרחיב\לשנות את תצורת המערך. * יכול לשדרג חומרה או להתבסס על אחת חזקה מאוד כבר בהתחלה בשונה ממערכות מורכבות מראש שלרוב מגיעות חלשות מאוד. * עדכונים אינסופיים ואפליקציות (Plex, NextCloud, VPN ועוד ועוד) * חינמית לגמריי וקהילה ענקית. מאוד קשה יהיה לבחור בשבילך את המערכת הטובה ביותר, מציע שתקרא בעיון כל מה שאפשר על 3 המערכות הגדולות\הנפוצות ביותר ותוכל להחליט בעצמך. אישית כמובן הנושא האפליקטיבי משך אותי מאוד אני משתמש ב 9-10 אפליקציות שונות במקביל. תחשוב טוב לפני שאתה פותח את השרת שלך החוצה אל העולם זה כולל המון נקודות שצריך לשים לב אליהן על מנת לא לחשוף אותו לגישה בלתי מורשית, אישית ברגע שהמכשיר שלי מתחבר לרשת הביתית כל התמונות עולות אוטומטית דרך NextCloud (באייפון יש צורך לפתוח פיזית את האפליקציה מפאת חסמים של אפל לתהליכים ברקע) חסרונות: דורש ידע וזמן על מנת להבין איך הדברים עובדים, בעיקר הגדרות של האפליקציות השונות. שירות SMB משותף לכל הבית אתה יכול להרים ב 15-20 דק.