עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

צרכנות

פורום המיועד לדיונים בנושאי צרכנות, חוות דעת על חנויות ושאלות בנוגע לחוקים ותקנות צרכניות
שימו לב: חל איסור מוחלט על בעלי עניין לפתוח דיונים בפורום

1. לפני כחודש עזבתי מקום עבודה, כחלק מהעזיבה החזרתי קו טלפון. יום אחרי החזרת הקו מהעבודה יצרתי קשר עם שירות הלקוחות של אורנג וביקשתי להחזיר לפעולה קו ישן שלא היה פעיל. ציינתי בבירור שאינני מעוניין בחבילת גלישה וביקשתי לבטל את האופציה לגלוש בשני הקווים שברשותי. לפני כמה ימים קיבלתי חשבון מאורנג' על 258 ש"ח לפני מעמ על גלישה סלולארית ("חיוב שאינו במסגרת חבילת גלישה באינטרנט"). כמובן שניסיתי ליצור קשר עם שירות הלקוחות הטלפוני, דבר שהיה בלתי אפשרי בימים האחרונים. היום בבוקר ניגשתי למרכז השירות והנציגה החביבה טרחה להסביר לי שהחיוב התבצע על שירות שניתן לפני שביקשתי לנטרל את השירות. כמה נוח. לצערי אין לי דרך להוכיח מתי ביקשתי לנטרל את השירות ואין לי דרך מעשית להוכיח שלא צרכתי את הש…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by roi890,

ברשותי דיסקטים ישנים , 1.5 אינצ' הדקיקים ויש קצת 1.44 יש לכם מושג מה לעשות איתם? לתרום למוזיאון או משהו כזה?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by forumate,

אם אני רוצה לקנות מוצר ב-90 דולר (כולל משלוח), ויש לי בחשבון 16 דולר קרדיט (החזר מהזמנה קודמת שהשתבשה), כך שסך הכל המחיר לתשלום הוא 74 דולר, אני צריך לשלם מס? הבעיה עם אמזון זה שמחשבון המיסים שלהם מחשב את המס לפי מחיר הבסיס. כלומר מה שאני רואה עכשיו בצ'ק אאוט שזה סך הכל לתשלום: 74 דולר, ועוד המס 17%. (למרות שמתחת ל-75$ לא אמור להופיע מס) כתוב שם "IMPORT FEES DEPOSIT", כלומר שזה פיקדון ורק אם במקרה במדינה ידרשו את ה-17% אז אני משאיר את זה אצלם, ואם לא אז הם מחזירים לי את הכסף. השאלה היא מה דעתכם יקרה כשהמוצר יגיע לארץ? יסתכלו לפי מחיר הבסיס או לפי המחיר אחרי הנחה?

4. Started by YTZ,

אנחנו משלמים סביבות ה-85 ש"ח עבור 2.5MB (ספק + תשתית), אני בטוח שיש חבילות יותר משתלמות עם מהירות גבוהה יותר ומחיר נוח יותר... אנחנו מחוברים דרך 012 + HOT.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  5. Started by yuvalm2,

האם יש מוצרים נצרכים שאתם קונים בקביעות מחו"ל דרך האינטרנט? (מוצרי ניקיון, היגיינה, מזון, ציוד משרדי, או כל דבר אחר?)

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. קניתי מחשב בסקיי פי סי לפני שנה וחצי ורוב הרכיבים עדיין באחריות עכשיו כשהם נעלמו אני לא יודע אם יש לי עדיין אחריות אני מנסה להשיג אותם בטלפון ללא הצלחה, האם מישהו יודע משהו שיכול לעזור? האם היבואנים ייקחו אחריות? אולי יש חנות אחרת שתסכים להגדיל ראש ולטפל באחריות מול היבואן? ברור לי שיש עוד אנשים באותה בעיה, בואו נפתור את זה... מדובר ברכיבים שבהחלט מתקלקלים (כוננים קשיחים, כרטיסי מסך וקול, זכרונות, מעבד, מערכת קירור... למעשה כל המחשב פרט למארז)

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  7. חיפוש בפורום ובגוגל לא העלה תוצאות בנושא. השאלה היא: במידה וקיימת תקלה חוזרת בתשתית שמתבטאת בניתוקים וביקורי טכנאי רבים (בין אם בכבלים ובין אם בבזק) - האם זו עילה חוקית (לא "רצון טוב" של ספק התשתית) לביטול ההתחייבות?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by shlomishlomi,

שלום לכולם. הזמנתי שבוע שעבר חבילה מחו"ל במחיר של 60$~ שמתחת לרף המכס. כשבדקתי את עלות השילוח יצא שצריך להוסיף עוד 30$ כדי להביא את החבילה לישראל דרך UPS. בדקתי באתר רשות המיסים ואני מצטט: "משלוח המכיל טובין שערכם הכולל עד 75$ - פטור לחלוטין ממסי יבוא..... ערך כולל של עד 75$ - לא כולל הובלה וביטוח אם הם מחושבים בנפרד מערך הטובין.... לדוגמא: משלוח בגדים שערכם הכולל 65$ ודמי משלוח החלים הם בסך 20$ (סך כולל של 85$) - עדיין יהיה פטור מתשלום מיסים על הטובין." למייטב הבנתי המקרה שלי נופל בדיוק על הסעיף הזה ולכן פטור ממיסים. אבל מה מסתבר שהשבוע אני מקבל SMS שהחבילה תגיע אלי יום למחרת ועל מנת לקבלה אני צריך לשלם לשליח ~260 ש"ח. התקשרתי למוקד שירות הלקוחות של UPS …

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by Ypaul123,

היי, הלך לי המעבד והלוח. אני מעוניין לרכוש מעבד חדש, לוח אם ועוד כמה רכיבים מ-WELLCOM... המחירים לא רעים בכלל, אך אף פעם לא רכשתי מהם. אשמח לקרוא חוויות קנייה בכדי שאהיה שקט שאני עושה את הרכישה הנכונה. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. אורח רותם
    Started by אורח רותם,

מישהו יכול להמליץ או לתת טיפים?

11. 1. יש לנו ברז תמי 4 (עם מערכת טיהור וסינון מתחת לכיור) מזה 7 שנים, זהו הפתרון הנוח לנו ביותר, אך תמיד ידענו שאת הנורה והסנן ניתן לרכוש באופן עצמאי בחצי המחיר. כמובן שתמי 4 מזהירה מבני מוצרים נחותים/לא מתאימים/מסוכנים, והמתחרים אומרים ש "פעם פעיל זה פחם פעיל", שמדובר בפרקטית מדובר באותו המוצר, כנ"ל בנוגע לנורת ה UV. מישהו יודע לומר (או להפנות לכתבה/מאמר) האם יש עדיפות לרכישה במחיר כפול מתמי ארבע, או שמדובר באותם המוצרים ברמה העקרונית ואין שום בעיה לרכוש בחצי המחיר? (ואם חצי מחיר, מאיזה חנות/משווק/מותג מומלץ לרכוש? יש יותר מאחד) 2. אנו מעוניינים להניח אדניות במרפסת השמש, לאורך כ 10 מטרים, אדניות ברוחב של כ 13.5 ס"מ (הבנתי שיש אדניות צרות יחסית), האם יש אופציה במקום להשקות י…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. המחיר של ה-evo 970 plus ירד מעט מתחת ל-75 דולר: https://www.amazon.com/-/he/dp/B07M7Q21N7/ref=twister_B08D7638C8?ie=UTF8&language=en_US&psc=1 המחיר של ה-980 הוא 60 דולר: https://www.amazon.com/dp/B08V7GT6F3/ref=twister_B08Y6QCLJP?_encoding=UTF8&psc=1 אני רוצה לרכוש אחד מהם. מי מהם עדיף לדעתכם?

13. Started by Yehonatan_,

היי, רציתי לדעת איפה הכי נכון לקנות מוצרי אפל? (APPLE TV) מבחינת אמינות ואחריות? תודה

14. שלום לכולם. הרדיסק נייד של טושיבה לא עובד, עדיין באחריות מאמאזון. איך ניתן לממש אחריות?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  15. האם בעתיד יהיה למשחקי מחשב גרפיקה יותר חזקה ומציאותית

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  16. האחריות ל-3 שנים מול אינטל. אני מבין ששווי ביד 2 זה בעצם "כמה שמוכנים לשלם לך", אבל בכמה לדעתם שווה להתחיל למכור?

17. אהלן אני מנוי מזה כחצי שנה ב012MOBILE בחבילה ללא הגבלה הכוללת 42 יעדים לחו"ל. לפני כחודש-חודשיים התקשרתי לבית מלון ביוון. השבוע אני פותח את החשבוניות של החצי שנה האחרונה לבדיקה לראות שהכל בסדר. אני רואה חיוב נוסף של כ70 ש"ח על חיוג לחו"ל. פניתי לחברה הם אומרים שחייגתי לבית מלון בחו"ל וזה יעד שבין היתר אינו כולל בחבילות ללא הגבלה. עכשיו בתקנון שלהם לא מצויין שיש יעדים כאלה ואחרים שאינם כלולים בללא הגבלה לחו"ל. מצ"ב קישור: http://www.012mobile.co.il/he-il/abroad/rates-israel/ עכשיו אני מחכה לתשובה שלהם אבל אני לא אופטימי בכלל ולכן אני מתכונן כבר לשלב הבא. מה אני יכול לעשות אם הם בעצם לא יכבדו את התקנון שלהם? תודה מראש אריאל

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. לפני מספר שבועות פרסמתי תרד שאני מעוניין לרכוש שני מארזים מסוג e-mini 2018 דרך האתר http://www.minicase.net/ שעושה רושם שהוא אתר היצרן או יבואן רשמי של המוצרים האלה. לאחר שיצרתי קשר עם המוכר דרך דואר האלקטרוני סוכם שאני ארכוש את המוצרים במחיר של 170 דולר כולל משלוח. אחרי ששילמתי לו את הסכום במלואו דרך PAYPAL המוכר שלח לי מייל שאין לו את הצבע השחור ויש לו צבע אדום במקום ושהוא לא יהיה במשרד בשבוע הקרוב, מאז עבר לו שבוע וחצי, אני שולח מיילים המוכר לא משיב. מה אני יכול לעשות במצב כזה? איך אני יכול להתלונן בפיפאל שגנבו לי 170$?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by zeevik_k,

שלום, לפני כ-2.5 רכשתי דיסק ST3500418AS של חברת Seagate בחנות סקאי פיסי. לפני 4 ימים, Win7 התריע בעיקביות על תקלה בדיסק זה וכעבור יומיים הדיסק הפסיק לפעול. לדיסק באחריות עד אוקטובר 2012, אך החנות סקאי פיסי כבר לא קיימת. איך ניתן לממש את האחריות ולהחליף את הדיסק - מי היבואן ? תודה זאב

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by Coldmetal,

שלום לכולם, קניתי ספק כוח למחשב מחברה שככל הנראה כרגע, פשטה רגל\נסגרה ללא הודעה. לחברה קוראים זד מחשבים\סקיי פי סי. לפני כה שבועיים הייתה הפסקת חשמל והספק הפסיק לעבוד, נתתי להם את הספק והם אמרו שהם ישלחו את הספק ליבואן וייצרו איתי קשר כשיחזור. שבוע עבר ולא חזור אליי וכשניסיתי להתקשר לא היה מענה, האתרים שלהם לא עובדים וכשהגעתי לשם היום המקום היה סגור והאנשים שעובדים מסביב להם אמרו שהם פשטו רגל. כמו שאני רואה את זה, יש מצב שהספק שלי כבר נשלח ליבואן אבל ליבואן אין שוב דרך לחזור אליי כי בטוח שאין לו את הפרטים שלי אלא של זד. או שזד פשוט לקחו את הספק ונעלמו. אני צריך לברר איזה יבואנים פה בארץ מייבאים ספקים של seasonic ומה אפשר לעשות אם הספק שלי לא נשלח ליבואן בכלל? זהו? נדפקתי …

21. Started by yuvalm2,

לפני כחודשיים/שלושה נסעתי בכביש 6 בטעות למקטע קצר, ומאז אני מחכה לחשבונית, ודבר לא הגיע. הגיוני? יכול להיות שלא יחייבו אותי?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. אהלן, אני מעוניין לקנות רובוט שואב אבק של Neato, דגם xv-25. המחיר בארץ הוא 3187 ש"ח, כפי שאפשר לראות באתר של היבואן. בשיחה איתם נאמר לי שגם אם אארגן קבוצת רכישה של 10, אוכל לקבל הנחה רק של 5%, כלומר סביב ה-3000 ש"ח. המחיר הזה גבוה מדי לטעמי. היתרון הגדול הוא שיש אחריות לשנתיים בארץ. באיביי מצאתי דגם מקביל אמריקאי (xv-21) שעולה 300$ עם עלות משלוח מארה"ב לארץ של 85$. סה"כ כ-1350 ש"ח. המשלוח הוא דרך FedEx, כך שלהבנתי יש סיכוי טוב שייתפס במכס, ואז אשלם עוד 33%, כלומר עוד 350 ש"ח. סה"כ המחיר יגיע לכ-1700 ש"ח, עדיין זול בהרבה מהמחיר בארץ. החיסרון הוא שאין אחריות בארץ ואם יש תקלה, אצטרך כנראה לשלוח את הרובוט לארה"ב לתיקון, מה שיעלה לא מעט אם בכלל יתאפשר. לכן, זו ההתלבטות ש…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by motogt,

אהלן חברים, אני מתעניין ברכישת אופניים חשמליים. המטרות שלי הם לנסוע לעבודה מהבית, כ 2.5 ק"מ ועוד נסיעות מזדמנות - לא שימוש מסיבי, ולכן אני לא חייב את הדגם הכי מפואר וחזק, לא חייב תצוגה דיגיטלית ו/או מעצורי דיסק, העיקר שיהיה אמין ונוח. העניין הוא שכל האופניים נראים אותו הדבר בדיוק, כאילו כל חנות שמה על האופניים מדבקה אחרת ויוצרת מותג. בחנות עולם הקולנוע המוכר הציע לי את הדגם SMART BIKE S2 , והבטיחו לי 500 ש"ח הנחה לקראת BLACK FRIDAY , כלומר ב3000 ש"ח. נראה לי זה המחיר הכי טוב שאפשר לקבל עבור אופניים 48V מה אתם אומרים על האופניים, על המחיר? מישהו שקנה אופניים ורוצה להמליץ לי על משהו אחר? הכי חשוב שהחנות והיצרן יהיהו אמינים והאופניים י…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  24. קיבלתי במתנה Raspberry Pi 2B - בלי מארז. אני יודע שניתן להזמין מארז מאוד בזול - אבל צריך לחכות שיגיע מסין או הונג-קונג או משהו דומה. האם ישנן חנויות ישראליות - חנויות מקוונות או חנויות פיזיות בחיפה - אשר מוכרות מארזים מתאימים? אני לא מאוד בררן לגבי צבעים, סגנונות, שקיפות וכולי.

25. שלום לכולם וחג שמח אני מחפש מכשיר מסויים (למעשה אפשר להגדירו כמקלדת מיני/עכבר מיני) שאפשר לחבר בUSB למחשב באופן אלחוטי ושישמש אותי לשליטה אלחוטית במדיה פלייר - רק את הכפתורים הנחוצים כמו "הבא", "הקודם", "ווליום", "פאוז", "מיוט". שום דבר מעבר לזה. הדבר הכי קרוב שמצאתי זה השלט הזה: https://www.ebay.com/itm/2-4GHz-Wireless-Mini-Keyboard-Mouse-Multi-media-Remote-Control-for-PC/332457208481?hash=item4d67fe6aa1:g:fPAAAOSwPWxbKd4H:rk:33:pf:0&LH_BIN=1 או זה: https://www.amazon.com/Excelity®Wireless-Computer-Remote-Control-Controller/dp/B011IW9WB6 אבל הוא די גדול ומכיל המון כפתורים שאין לי כל צורך בהם. …

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.