עבור לתוכן

צרכנות

פורום המיועד לדיונים בנושאי צרכנות, חוות דעת על חנויות ושאלות בנוגע לחוקים ותקנות צרכניות
שימו לב: חל איסור מוחלט על בעלי עניין לפתוח דיונים בפורום

1. שלום, רציתי רק לשתף מקרה שהיה לחבר שלי היום עם נטוויז'ן, ולשאול מה דעתכם צריך לעשות ואם יש איזה חוק שיכול לעזור שאתם מכירים. אז ככה: האמא, לא דוברת עברית, התחברה לנטוויז'ן, עשתה חבילה בסיסית וזהו עד כאן. לפני כחצי שנה נטוויז'ן החלו לגבות על שירותי אנטי וירוס ושאר ירקות שהיו בזמנו בחינם. החבילה לא התעדכנה ונגמרה, ונטוויז'ן חידשו את החבילה במחיר כלשהו מבלי לעדכנה. כך הדבר התנפח לסכומים שמגיעים במצטבר ל 500 שקל ( תסכימו איתי שאפשר לעשות עם הכסף הזה מנוי ל-3 שנים פלוס היום) בחצי שנה האחרונה. הוא התקשר לנסות לבטל את ההוצאה בדיעבד שכן השירותים הללו לא בוקשו מלכתחילה, וכן האמא לא דוברת בכלל עברית ולכן אין מצב שעדכנו אותה. האם זה חוקי ? למי אפשר להתלונן ? מכעיס ... בתודה עידן

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by RR1,

חשבתי לנכון לספר לכם על חווית הקנייה בחנות RSM (קניה 21/10/11): האמת היא שלא הכרתי את הרשת עד היום (בדרך כלל קונה אצל הרשתות הגדולות והזולות (KSP ואייבורי)), ולכן חשבתי לנכון לספר לאחרים: - המוכרים הם אנשי מקצוע (הם גם אלה שמרכיבים את המחשבים) - הקנייה היתה ללא הלחץ שמאופיין אצל המתחרים הזולים (KSP ואייבורי) וכל שאלה נענתה בצורה מפורטת - הטיפים וההמלצות הרבות שנתנו לי היו שוות זהב וגם חסכו לי כסף רב (למשל, קניית זכרונות מהירים/יקרים יותר לא תועיל בהתחשב בנתוני המעבד ולוח האם שלי). בדקתי את ההמלצות שקיבלתי מול מאמרים המקצועיים ברשת ואכן צדקו במאה אחוזים - בפרטי חומרה מסוימים הם הזולים בארץ, אפילו משמעותית, במיוחד אם הם היבואנים של המותג (למשל, כרטיסי מסך של XFX, זכרונות מ…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by yuval800,

היום נכנסתי למ.צ.מ בדרך השלום וקניתי משחה טרמית, משהו סיני לא ביג דיל, עלה לי 35 שקלים לשפורפרת גדולה. סתם מתוך סקרנות הרצתי חיפוש בגוגל וראיתי שזה עולה 1.89 דולר!! איך לעזאזל המחיר הגיע מ 1.89 ל 35 שקלים?! למען ההגינות אציין שהמחיר של 1.89 דולר הוא בקניית 25 יחידות (הגיוני שהם קונים יותר), המשלוח חינם. http://m.aliexpress.com/item/480321515.html אני לא בא להלין על מ.צ.מ ספציפית, רק על הלך הרוח הגזלני פה.

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. זה נכון שאי ןיותר אחריות שנתיים על פלייסטיישן 4 של ישפאר? לפני שנה מכרתי את הקודם שלי והוא היה עם שנתיים אחריות ועכשיו הסתכלתי באתר שקניתי והם אאומרים שזה האחריות עכשיו! וככה זה בכל האתרים. אבל יש אתרים שעדיין רשום שנתיים אחריות כמו למשל ITECHSTORE מה נסגר??

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by alex542,

שלום, אני צריך המלצה לטלוויזיה שתתחבר לממיר הוט ואולי cubox בהמשך. חשוב שהרזולוציה תהיה FHD . תודה

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. על פי מה שידוע לי, רוב מגיני הברקים (כולל המובילים מביניהם [למשל GPT]) מכילים השהייה מופרזת של 4-5 דקות. הבעייה עם זה, שזה מגביל אותם לשימוש עם שני סוגי מכשירים בלבד: 1. מזגנים מכניים (עם כפתורים) מתחילת שנות ה-90 ומוקדם יותר. 2. מקררים ומקפיאים ללא פיקוד אלקטרוני (אין לי מושג האם יש מקררים ומקפיאים מכניים בעלי השהיית מדחס מובנת). מובן שהשהייה ארוכה שכזאת לא מתאימה להגנה על חומרת מחשב ואלקטרוניקה בידורית, אלא רק להשהיית מדחסים לא מוגנים של מזגנים ישנים, מקררים ומקפיאים. אולם חומרת המחשב עדיין צריכה השהייה כלשהי למשך כמה שניות, על מנת להגן עלייה מפני נפילות מתח והתפרצויות מתח שנגרמות לאחר חזרת החשמל. על כן, אני מעוניין לדעת מאיזה יצרנים אפשר למצוא מגיני ברקים עם השהייה קצר…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by yarin_sasson,

האם מישהו מעוניין ברכישה קבוצתית של לוח מדגם Gigabyte G1.Sniper M3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 1600, 3xPCI-E, VGA, DVI, HDMI לוח איכותי ברמה גבוהה, ע"פ בדיקת המחירים שלי יצא: ivory= 995 ש"ח [glow=red,2,300]ksp= 860 ש"ח[/glow] TMS= 890 ש"ח אני בטוח שנוכל להוריד אותם בסביבות המאה מאתיים שקל רק צריך ביקוש אז מי בעניין שאני אתחיל לארגן?

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. הזמנתי מהם Samsung S8 Plus. ראיתי שיש עסקה טובה יותר בחנות אחרת. התקשרתי לבטל עסקה ביבואן סאני. הם אמרו לי שיחזרו אלי עד 10:00 בבוקר מחר. בלי לענות לי על השאלה אם יתנו לי קנס על ביטול. ניסיתי להבין את תקנון הרכישה שלהם, אך לא מצאתי תשובה וודאית: http://www.samsungmobile.co.il/page/תקנון-רכישה חשוב להבין שהמכשיר עדיין לא הגיע אלי ולא בוצע בו שימוש, אבל כן חייבו אותי בסכום המלא של הרכישה. אגב, איך יתכן שיבואן רשמי מוכר מכשיר ב-3700 שקל ובחנויות כמו אייבורי ו-KSP אפשר למצוא ב-150 שקל פחות?

9. Started by superbijo,

על מה מהם ללכת ? תודה לעוזרים https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=21980 https://ksp.co.il/?select=.38.&kg=&list=1&sort=2&glist=1&uin=7804&txt_search=HDMI&buy=&minprice=0&maxprice=0&intersect=..&rintersect=&store_real=

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by חמי צימרמן,

אני חדש בפורום... ברשותי מצלמת LOGICOOL TV Cam HD CTV 1000 שמשמשת אותי לשיחות סקייפ. לאחרונה עברתי משרד והשלט רחוק של המצלמה החליט להעלם לו....בלעדיו אין לי אפשרות להפעיל את המצלמה. בדקתי בלוגיטק בארץ, אין להם. אולי יש למישהו מערכת כזו שאיננה בשימוש והוא מעוניין למכור...אשמח. תודה חמי hemi@obelis.net

11. Started by amit.w1986,

לפניי כשבוע וחצי רכשתי מחשב ( לא מורכב) מ TMS. הגיע אליי משלוח עד הבית בחינם, כול החלקים הגיעו תקינים. יומיים מרגע ההזמנה, החלקים היו כבר אצלי בבית. קיבלתי תחושה של אמינות מצד אנשי המכירות שדיברתי איתם בטלפון( קירל ועוד אחד שלא ידוע לי שמו) וגם יחס אדיב לכול דעה. אם להשוות את חווית הקנייה ב TMS לעומת מספר חנויות בעבר שרכשתי דרכן מחשבים או חלקים, עולם ומלואו. בנוסף, לאחר השוואה עם מספר רב של חנויות בארץ, המחירים ב TMS היו ב 90 אחוז תמיד הכי זולים או שווים למחיר בחנות אחרת. ממליץ בחום. עמית.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. שלום, אני מחפש לקנות מנורות לגינה לדקורציה. המנורה עצמה והרכיבים הנלווים (משטח סולרי/סוללה נטענת) צריכים להיות קטנים יחסית (גודל של לא יותר מ- 15*15*20 +-) כך שיהיה קל להסתיר. עוצמת ההארה לא צריכה להיות גדולה, מספיק שתאיר למרחק של עשרות ס"מ לא יותר. הרעיון הוא שהמנורה תיטען מהשמש ביום, ותאיר במהלך הלילה, מספיק ל 3 - 4 שעות.. האם קיים משהו כזה, אם כן מאיפה אפשר לקנות, מהארץ או מחול דוגמת איביי, DX וכו' ? תודה

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. תיכנסו לאתר רשות השידור, ותקישו מימין על "מאגר הטפסים". כתבה בדה מרקר על ההחזר שימו לב! צריך לשלוח בקשה לפטור מחדש מדי שנה, ורק לאחר 3 שנים, פטור יהיה קבוע.

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by Zeev86,

קניתי Uncharted1 (משחק קונסולה) ב140 שקל יד שניה, בגלל שנאמר לי שיד ראשונה לא זמין, ועולה 150 שקל.לפני שנסעתי לקנות, התקשרתי לחנות, ושאלתי אם Uncharted1 זמין. אמרו לי שכן (שעה לפני שהגעתי לחנות), ושאני יכול לבוא לקחת. שום מילה על זה שהעותק משומש. בלי ברירה, ובגלל שחיפשתי את המשחק בהרבה חנויות אחרות, שילמתי ולקחתי אותו הביתה. עכשיו אני חוזר, פותח את אתר החנות, ומתברר לי שהמשחק מופיע בחנות כ"מוצר חדש" בעלות של 130 שקל!אני לא רוצה לפרסם בינתיים את שם החנות. אבל אני כן אשמח לעצות, מה לעשות במקרה כזה. (אני לא הייתי בטוח אם זה שייך לכאן או לפורום PS3, אם טעיתי בפורום בבקשה להעביר. תודה)

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. רק לא לקנות מוצרי קופר ,רכשתי כיריים זכוכית לפני 7 חודשים ,נתקעו כפתורים,פניתי לשירות כולל לאיקיאה וקופר לפני 12 יום ועד היום לא הגיע טכנאי לתקן את התקלה אולי אחזור לימי הביניים ואתחיל לבשל על פתיליה ,הן השירות של איקיאה והן של קופר הוא על הפנים התרחקו מהם כמו מאש. תשתפו שלא יפלו בפח אנשים נוספים.

16. Started by yuvalm2,

למי שלא מכיר, ה-Switcher הוא מין מכשיר שמחליף את המפסק של דוד החשמל, ומתחבר לרשת האלחוטית ולאינטרנט על מנת לאפשר שליטה מרחוק באמצעות סמארטפון. כל השנה שעברה הוא היה במחיר של 220, ועכשיו אני לא מצליח למצוא מחיר קרוב, אבל לא מעוניין לשלם 300. מישהו יודע על מקום שמוכר אותו במחיר זול יותר?

17. החנות המקוונת מציעה הנחת בזק על דגם ה-480GB של הכונן העדכני מבית היצרנית האמריקאית המהווה חברת בת לטושיבה שבוע חדש החל לו – ואיתו מגיע עוד מבצע מעניין מאוד על כונן SSD באדיבותה של אמאזון ארה"ב. הפעם מדובר בכונן ה-Trion 150 העדכני של OCZ, אשר הושק לפני כמה חודשים והציג יכולות ביניים לא רעות בכלל ושיפור כללי בלתי מבוטל לעומת כונני ה-Trion 100 שקדמו לו. במסגרת מבצע Lightning Deal למשך שלוש השעות הקרובות בלבד, דגם ה-480GB של הכונן מוצע בעבור כ-139 דולר כולל מסים ומשלוח ישיר לישראל, כלומר כ-525 ש"ח שמהווים כמובן עסקה אטרקטיבית בהחלט. אז אם אתם מעוניינים בכונן SSD בנפח ראוי ועם ביצועים ראויים – יש לכם כמה שעות לשקול את העניין. בהצלחה! https://hwzone.co…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by aviv00,

פריט כמו מחשב נייד באמזון מחושב המכס כמו שאמור להיות ב איביי זה כפול למה זה ככה?

19. Started by OhayoNB,

היי, אני מעוניין לקנות מסך למחשב Dell U2720Q. השוואתי מחירים בזאפ, ויש שם המון חנויות שאני לא מכיר והייתי רוצה לשאול עליהן. החנויות היחידות שאני מכיר מכל הרשימה שיש כאן הם שניידר ובאג, והם מציעים מחירים גבוהים יותר מהמון חנויות שלפניהם ברשימה. שתי החנויות WinPrice ו-טריפל 4u מציעות את המחירים הכי זולים וזאפ מגדירים אותן כ"קנייה חכמה" עם המון חוות דעת טובות מאוד, בנוסף לכך הן מציעות 3 שנים אחריות יבואן רשמי בזמן שבאג מציעים שנתיים. מישהו שמע על החנויות האלה\רכש מהן משהו ? אשמח לדעת. תודה מראש, בר

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. הי התחברתי לאינטרנט של פרטנר סיבים אופטיים עד 1GB כרגע ac1900 ש tplink אני לא מקבל את המהירות הזאת אפילו שרשום שהראוטר תומך במהירות של 1GB ויותר יש קישור כאן https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=34009&iszap=1 ליראות שהוא באמת תומך המירות שאני מקבל זה מקסימום 400 אם אני מחליף לראוטר שלהם אני מקבל מהירות 970 גם אם אני מתחבר קווית אני מקבל את המירות הזאת אני ממש מעדיף לא להשתמש בראוטר שלהם האם יש ראוטר שכן יוכל לעזור לי או שאני חייב להשתמש בשלהם כדי לקבל את המהירות גלישה ?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. אשתי והבן היו בדצמבר 3 שבועות באנגליה ורכשו סים ,10 ליש"ט לחודש . הובטח להם שזה רק לחודש . במקרה עברתי על פרטי האשראי ומתברר שממשיכים לחייב מידי חודש . כבר 8 חודשים. שלחתי אליהם מייל ולא ענו. כיצד אני מבטל את המשך החיוב ובקשת החזר כספי ? אני ב 012 ויש לי 50 דקות שיחה חינם לא מובן לי כיצד לחייג ב012 ענו לי שצריך לחייג רק את הקידומת של המדינה ומספר הקו. למרות זאת מקבל הודעה בעברית שלא חייגתי נכון רשמתי את המספר 442070310791 …

22. Started by yakir4u,

alibaba.com אני רוצה להזמין משם משהו ואין אופציה לשלם בפייפל אפשר להזמין מהם בראש שקט?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by TheReaper,

יש לי זיכרון קרוסאייר (מי היבואן?) שצריך מימוש אחריות אף אחד לא עונה בחנות בשבוע האחרון ובביקור בחנות הדלת נעולה והמקום מלא בהודעות צווים למיניהם הבנתי שRSM יכולים לנסות במימוש אחריות אבל אולי אפשרי מבחינתי לפנות ישר ליבואן?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. אז שלחתי טלוויזית LCD שהייתה לא תקינה לדעתי לקבוצת חי ואמרו לי שטלוויזיה לא תקינה באמת ויחליפו לי אותה לדגם חדש אחר מקוון שאין את הישן יותר. הם מבקשים שאחתום על המסמך שאומר שגדם חדש מתאים לי ואחרי קבלת מכשיר המחליף לא יהיו לי תענות/דרישות או תביעות נגדם בעניין זה. כדי להמשיך אני צריך לחתום ולשלוח מסמך אליהם. אחריות של דגם ישן ממשיכה לפעול. הערה: למרות שנציגה אמרה שטלוויזיה חדשה, במסמך שהיא שלחה זה לא היה מצויין. דווחתי לה על זה והיא עדכנה אותו. שאלה: למה אני צריך לחתום לפני שאני מקבל טלוויזיה ולא אחרי? למה אני לא מקבל אחריות חדשה על דגם המחליף? תודה.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by shlomibandit,

שלום , ראיתי שאפשר להזמין בבלק פרייראדי 250 דולר עם משלוח מעמ מכס כולל הכל עם שליח עד הבית , באתר של אמריקן אווטלט שופרסל, את הגירסה של הסוני 4 עם שלט ובאנדל של ספיידרמן במחיר הנ"ל. האם זה משתלם ? מתי הצפי של יציאת סוני 5? באיזה גירסה לדעתכם מדובר אמריקאי או פאל אירופאי ? מה המשמעות של גירסה אמריקאית ? 20 דולר אחריות כל שנה , האם שווה? תודה לעונים

דיונים חדשים בפורומים