עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ספקים ומארזים

פורום בנושא ספקי כוח, מארזים ומערכות UPS

1. Started by T_C,

אמנם היה לי ניסיון לא כל כך טוב עם compucase בעבר, אבל אחרי שאני רואה פה הרבה המלצות עליהם אני שוקל שוב. אשמח עם מישהו יבהיר לי מה ההבדל בין 6a19 לבין 6919 (מלבד הברור מאליו שזהו הגודל, ה6919 יותר גבוה)? וללא קשר לתקציב, האם הטירטון/פוסידון עדיפים על הcompucase? ואם כן, במה? תודה על העזרה.

• 1 תגובה
    • 782 צפיות
  2. חשבתי לקחת את הספק של thermaltake ST 500W PFC 12V THOUGHPOWER אבל חסר ממנו במלאי... אז הציעו לי את הספק הזה RP-500-PCAR של cooler master או משהו כזה שהוא בסביבות אותו מחיר כמו של הטרמלטק השאלה היא אם הוא באותה רמה או יותר טוב מהטרמלטק? תודה

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by golde,

מצאתי דיון מדאיג ברשת : http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2297245

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. אני כרגע כבר 5 שנים + על מחשב P4 2.4 Ghz עם 512 מגהבייט חמודים וכרטיס מסך מעורר רחמים, ספק כוח ללא חברה, המאורר של המעבד הוא הרגיל [sTOCK]. רציתי לשאול, האם יהיה הבדל משמעותי ברעש שמפיק המחשב לעומת Gigabyte 3D Aurora [3 x 120mm fans] + Corsair HX 520w + Thermaltake BigTyphoon VX ---------שימו לב כי מדובר על המארז ספק וקירור של המחשב החדש שלי שאמור להגיע אלי שבוע הבא Q6600 פרטים נוספים ניתן לראות ב"מפרט" בפרופיל משתמש שלי --- ? אני פשוט כבר כל כך רגיל לביצועים נמוכים ולשמוע כל הזמן את המחשב עובד ככה עם הרעש של האיוורור המשגע הזה [במיוחד בלילה] שאני לא מצליח להבין אפילו איך אפשר שיהיה מחשב שקט :] מקווה שהשאלה שלי בסדר.

• 5 תגובות
    • 738 צפיות
  5. נתקלתי בספק הזה של סיסוניק ב375 שקלים: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5961 כמו כן, באותה חנות יש ספק של TT ב515 ש"ח: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=5967 לשניהם יש תקן ברונזה; שניהם לא מודולריים; לשניהם יש כמעט אותו הספק מוצהר; שניהם מאופיינים בactive pfc(שאין לי מושג מה זה, אבל שיהיה). שתיהן חברות ידועות בתחום. מדוע יש כזה הבדל משמעותי במחיר? הTT יקר ב37 אחוז מהסיסוניק. כמובן שישנן עוד דוגמאות לכך, אבל הפער בין שני המודלים האלה ישר צד את עיני. יש הסבר?

• 5 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. YaRRiN שאל אותי אם מדובר ב-NEO HE 430W ואוטומטית עניתי שכן... זו בדיוק הסיבה שהמלצתי עליו עד כה. המארז עצמו דומה מאוד ל-SOLO המצויין אך גדול ממנו ועם ספק מעולה כזה הוא בהחלט דיל מעולה ב-700 ש"ח. א-ב-ל... מדובר ככל הנראה על ספק אחר לגמרי של ANTEC, אבל לא זה שבסונטה (שם זה SMART POWER). הם אמנם כותבים בכל מקום HE 430W אבל לא NEO HE 430W. אני חושב שזה באמת ספק אחר. ראו כאן: http://www.cluboverclocker.com/reviews/cases/antec/NSK6500/Page3.htm מדובר ב-SU-430 ולא ב-NEO HE 430 כנראה. זה ממש על גבול ההטעיה. זה עדיין דיל לא רע בכלל, אבל לא באותה רמה שחשבתי. תודה ירין (וגם למי שרמז לו שמדובר בספק אחר). אני הולך לבדוק שוב את ה-NSK2400 שגם בו מדובר כנראה בספק SU-380, שדווקא קיבל בי…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. הזמנתי סונטה 2, אבל החנות שממנה הזמנתי הביאה לי סונטה אחד עם ספק כוח של e-BOX 500W. קודם כל, לא שמעתי על הספק הזה אז רציתי לשמוע מכם חוות דעת. דבר שני, הוא אמר שהוא שאל את היבואן ושאין להם סונטה 2. יש אולי שילוב אחר באותו טווח מחיר? וזה המפרט של המחשב (שדרך אגב, קיבלתי היום): AMD x2 4600+ 2GB RAM 250GB WD HDD 8800GTS 320MB אגב, הוא גם הביא לי לוח אם של M2V-TVM במקום הM2V-E. אבל זה כבר סיפור אחר...

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by hen1235,

קודם כל, צריך לציין את האיכות המעולה של הביקורת, ההשקעה והידע המרשים שהופגן בה! בכל זאת, יש כמה דברים שלא ברורים לי. המונח אדווה אם הבנתי נכון, מתייחס לאחוז הדיוק של המתח. כלומר, כמה הגרף של המתח קרוב לקו הכחול (שהוא המתח הנקוב)... תקנו אותי אם אני טועה. ברוב הגרפים האדווה של ה-OCZ וה-ANTEC הייתה עדיפה על ה-ENERMAX, אבל המתחים שלהם היו במצב שלילי, כלומר מתחת למתח הנקוב. לעומת זאת, המתח של ה-ENERMAX היה כמעט בכל הגרפים מעל המתח הנקוב, אבל האדווה שלו הייתה לא כל כך טובה. אני מניח שעדיף מתח גבוה מהמתח הנקוב מאשר מתח נמוך... שכן עם מתח נמוך מדי הרכיבים יכולים לקרוס, מה שברוב המקרים לא יקרה עם מתח גבוה מדי. אם אני צודק, למה אין שום התייחסות לכך ורק התייחסות למונח אדווה …

• 5 תגובות
    • 718 צפיות
  9. Started by needacomp,

היו היה מחשב חדש, מחשב יקר, מחשב שחלקיו נבחרו בקפידה. המחשב היה חזק והתמודד עם כל סוגיה בלי בעיה. אך אבוי, עברו רק כמה שבועות מאז שהורכב ובלילה אחד החליט המחשב להפסיק לעבוד. חיש חש, נפתח המחשב, כל רכיב נבדק ובסופו של דבר נמצאה הבעיה. הספק החזק שמכיל אין סוף טכנולוגיות והגנות, פשוט החליט לשים סוף. -------------------- די מציק שמרכיבים מחשב כזה יקר עם ספק X-Series חזק וחדש והופ הוא מת לו בלילה. למיטב ידעתי המחשב אפילו היה כבוי בזמן שהספק התאבד (אתמול בלילה הוא עוד עבד). נקווה שבמימוש אחריות לא יבקשו את הכבלים המודולרים כי די השקעתי לא מזמן בהרכבה וסידור כבלים די נחמד מאחורה.

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. Started by gtx980sli,

שלום איי רוצה לקנות את המארז cougar mx200 אבל אני לא יודע מה הגודל המקסימלי של הכרטיס מסך שיכול להיכנס בו ( אני צריך 31 סמ ) איפה אפשר לבדוק את המידות ? אם הוא לא נכנס אז אני יכול לפרק חלק מהמסילות של הדיסקים הקשיחים? ( אני צריך מקום לשני דיסקים קשיחים וצורב דיסקים) תודה רבה

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. Started by Oren_25,

אהלן חברים חיפשתי בפורום אבל לא מצאתי, אפשר הסבר מהו PSU? אני רוצה לקנות מארז בKSP וכתוב לי בסוגריים ליד שם הדגם כך: )no PSU) ומאידך אני גם מעוניין לרכוש ספק כח ששם רשום לי: 14cm fan PSU אני מעוניין להרכיב את שתיהם במחשב אחד השאלה אם זה לא יתאים. לכן אני מנסה להבין מה זה בכלל ה PSU הזה. תודה רבה חברים.

12. שלום...אז ככה: יהיה לי מארז חייזרים שאני כמעט בטוח שהוא גיע עם ספק ג'נרי...אז רציתי להחליף אותו...2 דברים: 1)למרות שהמארז כולל ספק,האם אפשר בכלל להחליף אותו? 2)מה עדיף...hec 300art או fsp400w ? האם שווה להוסיף כסף? תודה מראש.. מפרט : e2160 , 945gcm , זיכרון 1gb קינגסטון, כרטיס מסך בקרוב 2600xt

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. את ה-STH10 קניתי לפני שנים (7 אולי?) וישבו בתוכו בשיא, 4 כרטיסי 290X ו-5960X. עם שני רדיאטורים עצומים של 560mm ועוד שניים של 360mm הטמפרטורות היו מעולות. היום אני עם 3950X ושני 1080 שיוחלפו בעוד חודש וקצת ב-3090. אני לא רואה סיבה להמשיך עם המארז הזה (ולמען האמת הגודל שלו קצת מעיק ). מחפש מארז אחר, אולי בכיוון Mid tower, אבל כזה שיוכל לאכלס לוח e-atx (יש לי את ה-asrock aqua x570) וכרטיס בגודל של ה-3090 ובנוסף יתן אפשרויות קירור מים סבירות. מניח ששני רדיאטורים של 360mm יעשו את העבודה פה. אשמח להמלצות

14. למי שלא שם לב. הנ"ל הגיע לחנויות המובחרות ובמחיר סביר (450 בערך ל425W) איזה יופי. אני קונה אחד.

• 53 תגובות
    • 4.9k צפיות
  15. אני מחפש לקנות רכיב שיגן על המחשב מפני נפילות חשמל, ברקים וכו'. אין צורך ביכולת לעבוד כאשר יש נפילת חשמל, אלא במניעת פגיעה במחשב כאשר החשמל נופל. מהו הפתרון המתאים? המחשב הוא CD2 e6300, כרטיס מסך 1900GT ספק 500 WAT. בעקרון התקציב הוא 400-500 ש"ח, אך עדיף בכמה שפחות.

• 1 תגובה
    • 896 צפיות
  16. Started by SEangel,

שלום למחשב של ידידה (פחות או יותר כמו שלי) דרוש משהו (UPS או "מגן ברקים") שיגן על ההארד דיסקים והרכיבים של המחשב מפני נפילות חשמל לא צפויות. התקציב הוא עד 350 שקלים. אמרתי לה שלדעתי יספיק מגן (ראיתי שהומלצו פה זה של GPT וזה של qprotector) כי הUSPים בתקציב הזה לא מספיק טובים (ושאת הכסף תשמור לשדרוגים אחרים). האם זה פתרון סביר? יש משהו אחר שאפשר לעשות? תודה.

• 3 תגובות
    • 889 צפיות
  17. Started by דניאל99,

שלום, איך מומלץ להגן על המחשב בחורף מפני קפיצות מתח / הפסקות חשמל? אני לא צריך שהמחשב ישאר דלוק במקרה של הפסקת חשמל. האם מוצרים כמו http://zap.co.il/model.aspx?modelid=32343 http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=1526 http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=1525 http://www.bestprices.co.il/products/35209 יעשו את העבודה? ואיזה מומלץ?

18. שלום אני שוכר דירה חדשה שסובלת ממוקת שקעים קטנה. אקראתי כמה כתבות פה לדבי האפשרות לחבר את המחשב (מחשב גיימינג, טלויזיה, 2 מסכים, וסאונד בר) יחד עם המזגן (נדמה לי 1.5כ"ס) לאותו שקע. הבנתי שהבעייה יכולה להיות אם המזגן מכובה חיצונית, בהנעה הראשונית של המנוע שאז יש מפל מתח שלא בריא למחשב, אבל סה"כ השקע אמור להחזיר את זה בלי בעייה (בית בין 20 אז אני מניח שמע' החשמל מודרנית). הסטאפ שאני ושב עליו הוא: חיבור של המזגן ישירות או דרך מגן ברקים לכניסה 1. חיבור של פס שקעים למחשב בכניסה שנייה אפשר שתהיה כניסה שלישית עבור מטען לנייד. השאלה שלי היא: באמת לא אמורה להיות בעייה? האם חיבור של המחשב דרך UPS אמור להגן על המחשב והצ…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by dor9,

שלום, לפני כמה ימים המחשב שלי נשרף: יצא ניצוץ רציני מה-PSU בעת שלחצתי על כפתור ההדלקה (שמובנה ב-PSU) שליד שקע הכוח (בעת שהמחשב היה כבוי). כיוון שזה קרה במקביל לפעולת המזגן, וכיוון שהייתה בעיית כוח במסך ממש שבועיים לפני כן, הגעתי למסקנה שהמזגן גורם לכל זה.. עכשיו כשלמדתי את הלקח שלי אני מחפש מגן טוב מפני surges/spikes שיהיה מיועד למחשב\מסך ושאר מוצרי אלקטרוניקה. קודם אציין את הקונפיגורציה הנוכחית של חיבורי הכוח שלי: נתתי קידומת של 'U' לכל שקע של כוח, וקידומת של 'M' לכל רב-שקע. 'M1' מחובר לשקע כוח יחיד שבקיר. תוכלו להמליץ לי מוצר או יצרן איכותי המגן מפני נחשולים ושאר מזיקים? הספק הנצרך ע"י המחשב 500W (ספק הכוח נותן למחשב 400W, נצילות מובטחת 80%) ע"י שאר המוצרים (…

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. Started by DaveE,

קולר מאסטר מגרילה מארז MasterCase 5 Pro ואתם יכולים לזכות בו! המארז הושק לאחרונה, והוא מהסוג שתוכלו לפרק לגורמים ולהרכיב איך שתרצו. ה-MasterCase 5 הוא מארז Mid Tower עם יכולת לאכלס שישה מאווררי 120 מילימטר. המארז מעניק למשתמש את היכולת להחליף ולשנות חלק גדול מהאלמנטים הפנימיים והחיצוניים של המארז – פאנלים פנימיים וחיצוניים, דלתות צד, פילטרים, חוצצים וכמובן שגם מאווררים. למארז קיימות שתי גרסאות, גרסה רגילה וגרסת Pro, וכמובן שבהגרלה הזו תוגרל גרסת ה-Pro, שכוללת עגינה מותאמת לרדיאטור עליון, מאורר נוסף, חלון צד שקוף, מקומות עגינה נוספים לכוננים קשיחים ומארזים לכוננים הקשיחים. הזוכה לאחר הגרלה שנעשתה על ידי צוות האתר, עלה המשתמש @YinonOzery שזוכה במארז Mast…

21. Started by inrock,

שלום לכולם ספק הכח שלי חדש -חודשיים שמתי לב שאחרי ניתוק מהחשמל המחשב לא נדלק בלחיצה ראשונה -תמיד בפעם השנייה כשהמחשב מחובר לחשמל ללא ניתוק מהחשמל ההדלקה מתבצעת בלחיצה הראשונה-מוזר? בעייה בספק?

• 3 תגובות
    • 710 צפיות
  22. Started by Danny6,

מה ההבדל בין הספקים ‏PRO82+ 625W Active PFC 12cm Fan‎ ‏MUDO82+ 625W Active PFC 12cm Fan‎ האם יש הבדל בנצילות בין שני הספקים? או שההבדל היחידי ביניהם הוא אפשרות הוצאת הכבלים מהספק?

23. מישהו יודע מה ההבדל בין דגמי האל-פסק הללו של אדוויס? PRPC PRV PRS כל השלושה באותו סדר גודל של מחיר. באתר שלהם לא מצאתי מידע. מה עדיף? תודה.

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  24. שלום ושבת שלום.! אני הולך לקנות את המפרט הבא שבוע הבא: מעבד: Intel Dual Core G620 2.6GHZ for 1155 Box כמות: 1 - מחיר: ₪311 לוח אם: MSI H61M-P20 HDMI VGA כמות: 1 - מחיר: ₪232 מארז: Thermaltake V3 Black Edition 1x120mm כמות: 1 - מחיר: ₪170 ספק כוח: Seasonic 350W SS-350ES Active PFC 80+ Bulk כמות: 1 - מחיר: ₪186 (או שאני אקח את הFSP 350W ב-136 שקל) זיכרון: Micron Rendition 4GB DDR3 -1333 כמות: 1 - מחיר: ₪103 כרטיס מסך: MSI GTX460 2GB GDDR5 HDMI DVI BULK - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪399 הסוגיה היחידה שאני לא סגור עליה היא סוגיית המארז: אני הולך לשים גג 200 שקל בנושא. המארזים שחשבתי עליהם: 1. ht…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.