צילום דיגיטלי
פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם
7,250 דיונים בפורום זה
-
-
- 9 תגובות
- 885 צפיות
-
-
יואו, פרסום ראשון שלי בפורום הזה... אני מתרגש... אניווי, לפני שבוע וחצי בערך חזרתי מספארי צלילה בסיני ב-מ-ק-ר-ה הייתה איתי ה-fuji s5100 החמודה שלי, מה שהביא ליצירות הבאות: שקיעה, ברקע רכס כלשהו במצרים: אותה שקיעה, אותו רכס, רק עם חרטום היאכטה עליה הייתי: אותה שקיעה, בפוזיציה מעניינת - זה רק אני, או שזה באמת נראה כמו שיגור של מעבורת חלל? זריחה... התמונה צולמה בערך דקה וחצי לפני יציאה לצלילת בוקר בראס מוחמד, כשכל הציוד עלי... :-\ (אם זה מעניין מישהו, ראינו 2 כרישים, צב שאוכל אלמוגים וספינה טבועה מלאה אסלות שמפוזרות על הקרקעית ויוצרות מחזה משעשע...) חרטום הספינה מופנה לאופק. הספינה עוגנת במין ריף אלמוגים סגור כזה, שיוצר חומה בין מים רדוד…
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מעונין לרכוש ספק כוח, שישמש אותי כאשר אני מצלם בתוך הבית (שזה בד"כ) אבל הספקים של פנטקס נורא יקרים. האם אפשר לחבר סתם שנאי? מישהו ניסה את זה פעם?
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
משהו בבובה הזאת פשוט תפס אותי, אז בניתי לה סטודיו קטן... מי שמכיר את הדמות בוודאי יהנה מעט...
-
- 3 תגובות
- 752 צפיות
-
-
יש סקירה על המצלמה CANON TX1 - מצלמת כיס קומפקטית עם זום X10, מייצב תמונה, תמונות ברזולוציה 7MP, וידיאו באיכות HD 720P. http://www.dpreview.com/reviews/canontx1 כמו כן בסקירה יש גם השוואה בין מספר תמונות בין הTX1 לPANASONIC TZ3 כשהTX1 רואים יותר חד. לאחר התלבטויות רבות שלי לבסוף רכשתי את המצלמה TX1 ואני מרוצה ממנה ובמקרה גם אתר DPREVIEW הוציא עליה סקירה רק עכשיו. הדבר שגרם לי לא לרכוש את TX1 בהתחלה היה עקב סירטוני דוגמא במצבים של אור נמוך בהם התאכזבתי מכך שניתן לראות רעש בבירור שגורם לאיכות לא טובה בסירטונים לעומת סירטונים באור שמש שנראו נקיים חדים ומדהימים שאי פעם נראו למצלמה כה קומפקטית עד היום. לאחר שהגויים בפורום DPREVIEW הראו לי איך אפשר להעלים את הפיקסלים מסירטוני…
-
- 22 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
לינק חובה לכל בעל מצלמת F30. כולל תחום העיבוד שלאחר הצילום: http://www.pbase.com/arn/fuji_f30#TOC תהנו ממצלמה מדהימה ומסקירה בול...
-
- 1 תגובה
- 624 צפיות
-
-
במחיר זול יחדית, שווה בדיקה: http://www.av.co.il/?CategoryID=126&ArticleID=15219 סקירה יש למטה.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מעניין אותי לדעת, איזה סוג של צילומים אתם אוהבים. אני אתחיל: טבע ונוף, מאקרו, אמנותי, לילה.
-
- 7 תגובות
- 649 צפיות
-
-
פרטו כמובן איזה סוג, כמה מגהפיקסלים (אם היא דיגיטלית) וזה... תודה.
-
- 4 תגובות
- 654 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני שגיא בן 16 ולומד אלקטרו-אופטיקה. במסגרת הפרוייקט הזה אנחנו אמורים לעשות אב-טיפוס שקשור בעיקר באופטיקה אני בחרתי ללכת לתחום של הצילום כי זה הנושא שאני הכי חזק בו. אשמח אם תעלו לכאן את כל הבעיות שאתם נתקלים בהן בזמן הצילום. תודה על העזרה, שגיא אבסקר
-
- 3 תגובות
- 649 צפיות
-
-
בכוונה פתחתי את הסקר הזה בפורום צילום דיגיטלי ולא בפורום תצוגה וגרפיקה! המטרה היא לראות באיזה מסכים(CRT VS LCD בעיקר) משתמשים חובבי צילום דיגיטלי... לא גיימרים... אז לא להעביר בבקשה! לעניינינו: כל אחד שיפרט באיזה מסך הוא משתמש לצפייה בכל התמונות שלו נתונים עיקריים: CRT\LCD, SIZE("), MODEL. תודה!
-
- 33 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אשמח לשמוע פרטים נוספים מעבר למה שתציעו בסקר. באופן אישי, אני מעבד את התמונות לעיתים קרובות, והרבה יותר מאשר בעבר. השינויים העקריים שאני עושה הם קרופ, שינוי קונטרסט/בהירות וחידוד. לעיתים רחוקות יותר אני משנה את ריוויון הצבע, מתקן פרפקטיבה ועיוותים או דברים אחרים.
-
- 6 תגובות
- 708 צפיות
-
-
אשמח לשמוע ממי שכן שינה את ברירות המחדל מה הוא שינה ומדוע. למרות שאני מעבד בד"כ את התמונות במחשב, השארתי את הגדרות התמונה של האולימפוס C5060 שלי על ברירות המחדל, מכיוון שהן מייצגות פשרה די טובה - התמונות נראות מספיק טוב ללא עיבוד, אבל הן כוללות מספיק פרטים במקרים שבהם אני כן רוצה לבצע עיבוד. עם זאת, מכיוון שהמקרים שבהם אני מבצע עיבוד לתמונות הולכים ומתרבים, אני שוקל להוריד את כל ההגדרות לרמה יותר נמוכה (כלומר פחות קונטרסט, פחות חידוד וצבעים פחות רווים). בזמן הקצר שהמינולטה 7D הייתה אצלי (לפני שנשלחה לתיקון), צילמתי RAW ולכן לא הייתה חשיבות להגדרות האלה.
-
- 19 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
למי שבחר באופציה 5, הנה כמה לינקים להסברים/מדריכים בנושא: להבין את ההיסטוגרמה Tutorials: Image Histograms - Part 1 הסבר קצרצר על היסטוגרמות, מהודעת הסטיקי של הפורום
-
- 8 תגובות
- 756 צפיות
-
-
סקר פתוח לכל המעוניין לשתף אותנו במה ומי הוא אוהב לצלם אם יש לכם הצעות לעוד נושאים בבקשה נא לפרט ואף לצרף תמונה שלדעתכם תמחיש את הבחירה שלכם. :biggthumpup:
-
- 22 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום, צילמתי סרטון ורציתי לדעת אם ישנה אופציה דרך תוכנה כלשהי (לא משנה כרגע) להפוך את התמונה לבהירה יותר (גם אם זה יפגע ברמה מסויימת באיכות התמונה..) כמובן ותציג צבעים מקוריים ולא סתם פשוט במקום שחור זה יהיה אפור (שוב, עד כמה שאפשר..) תודה מראש, Zinger777. נ.ב. אם זה לא הפורום המתאים, אני מתנצל ואשמח אם תעבירו את הדיון לפורום המתאים (:
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בגלל שלכם יש קצת יותר ניסיון עם זה, חשבתי שעדיף אולי לפרסם כאן אחותי צילמה סרטון בדרום אמריקה, והעבירה אותו לדיסק און -קי , עכשיו שהיא חזרה לארץ אני מנסה להעביר את הסרטון למחשב והוא לא עובד לי, המדיה פלליר ,ביסיפלייר, VLC , כולם לא מזהיים את הסרטון, לא עובד.. למשהו יש רעיון אולי איך אפשר ל"תקן" את הקובץ ? זה סרטון מאוד חשוב.
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
שלום, אני צריך לסרוק כמות מאסיבית של תמונות באיכויות שונות ובגדלים שונים - בערך 2000 תמונות אני צריך שכל תמונה תישמר לי בקובץ נפרד איך שאני רואה את זה יש לי שני אפשרויות בהן אני צריך את עזרתכם: 1. האם קיימת חנות אשר מציעה שירות כזה - אום כן האם ידוע מהי העלות הבסיסית (תמיד אפשר להתמקח) 2. במידה והעלות הנה גבוהה - האם קיים סורק עם FEEDER אשר יבצע עבודה זו נאמנה - שאתם יודעים זאת מנסיון (ולא מקריאת מפרט) אשמח מאוד להערותיכם המלומדות, גבריאל
-
- 3 תגובות
- 3k צפיות
-
-
לא נחמד עבור מצלמת פלאפון ?
-
- 3 תגובות
- 784 צפיות
-
-
לחובבי החתולים שביננו, את הצילום הבא צילמתי במקדש Wat Chet Yod בצ'אנג מאי בצפון תאילנד. נפש החיה היחידה (מלבדי) שהייתה שם היה החתול הזה. Olympus C5060 - 1/40", f2.8, ISO 400, 27mm
-
- 21 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
באופן רנדומלי...אחת בתנועה (איפה שיש משאית). בוא נראה אותכם מזהים באיזו עיר זה צולם עם פלאפון,אז אני יודע שהאיכות היא ... לא משהו
-
- 8 תגובות
- 844 צפיות
-
-
תמונות דיי חדשות : הכחול זה ניידת שעברה ...אהבתי. מה אתם אומרים ? אשמח לתגובות. אגב חשבתי על עדשה קבוהה ה50MM של קנון 1/8 איך היא ? לצלם מתחיל
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ירדתי למטה עם הכלב.. החלטתי לעשות נסיון קטן.. זה מה שיצא נראה לי שהתמונה במקור יצאה טוב יותר ושניסיתי לערוך הרסתי אותה עריכה : כן כן.. אני יודע שחסרה קצת חדות.. הנחתי את המצלמה על אבן שעשיתי את שלושת החשיפות :פ
-
- 4 תגובות
- 781 צפיות
-
-
במצלמות דיגטליות DSLR יש אחריות לתריס לכ 40000 צילומים בממוצע . לפי החישוב שלי צלם שמצלם ארועים לדוגמא מצלם כ 500 תמונות לפחות לערב ולפעמים יותר. כיון שכך לאחר כ 80 ארועים בממוצע ( מספר חודשים) האחריות פגה. האם התריס מעצם היותו מכני סובל מבעיות אמינות?
-
- 2 תגובות
- 907 צפיות
-