עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

צילום דיגיטלי

פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם

1. [glow=red,2,300]אני אוהב לחפש ומלצוא לפעמים פתרון חלופי זול לציוד יקר, או יקר באופן מחריד במקרה שלהלן:[/glow] כידוע לכולנו,מי שרוצה לבצע צילום של אובייקטים מרחוק, יכול לעשות זאת בכמה דרכים: להיות הבעלים הגאים של עדשה בסגנון: 400, 500, 600, 800 או משהו מהאחרונות עם מכפיל 1.4 או 2X. לדוגמה עדשת CANON 600 F/4 במחיר של 7200$ (כ 36 אלף שקל): מי שהתמזל מזלו וקיבל ירושה שמנה - יכול לקנות את העדשה האולטימטיבית והיא: CANON EF 1200mm f/5.6L USM שעולה כ 100,000 אלף שקל , שוקלת 16 ק"ג (!!!) ומחייבת שימוש בחצובה (חזקה כמו סלע,מן הסתם) ונראית ככה: לתצפיות טבע, המוכרים ממליצים בתור אלטרנטיבה, את המונוסקופים. אלה הם ממש כמו טלסקופים קטנים כאלה לעין אחת, שאתם מכירים ושאפשר לחב…

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. Started by דניאל י.,

הייתי חייב להראות לכם ראיתי תמונות שצולמו עם עדשת מאקרו 105mm של SIGMA וזה יוצא ממש דומה!! [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 962 צפיות
  3. Started by hichcock,

שלום. מקווה שהגעתי למקום הנכון... במידה ולא אשמח אם תוכלו לכוון אותי. קודם כל, אני יודע שזה "צילום דיגיטלי", אבל זה המקום היחיד פה שנראה לי מתאים לבעיה שלי באתר... אז ככה: הגיעה לרשותי מצלמה של ידידה שלי מדגם ELMO super 110. היא קנתה אותה לפני כ-30 שנה ועשתה קצת סדר ובמקרה מצאה אותי והחליטה למכור וכאן אני נכנסתי לתמונה. המצלמה במצב חדש (!!) מעולם לא השתמשו בה, אפילו ארבעת סוללות ה-AA שהגיעו איתה עדיין אטומות וסגורות באריזה המקורית שלהן. מישהו יכול בבקשה לעזור לי אולי איכשהו במכירה או לכוון אותי למקום טוב למכור וגם להגיד לי כמה בערך היא שווה היום? חשוב לציין שזה מוצר לאספנים. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 854 צפיות
  4. חבר של אבא שלי, רוצה לקנות מצלמה והוא מתלבט כבר כמה זמן בין שני אלה.. הוא לא יודע מה יותר כדאי לו, או לוותר על מגה פיקסל אחד. או לוותר על מייצב תמונה. מה אתם אומרים? המייצב תמונה, הכרחי בשביל זוום גבוה (ללא חצובה)? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by aviran_n,

צילמתי הלילה כמה תמונות מעדן החלון שלי החוצה (סתם תמונות מהשיעמום.. בלי מטרה מיוחדת).. שמתי לב שע"ג התמונות יש לכלוכים לבנים שכאילו תפוסים ע"ג העדשה אבל לא רואים אותם על העדשה וגם "ניגוב" של העדשה לא הסיר אותם.. צילמתי תמונה גם כשהמכסה של העדשה היה סגור וכשהגדלתי את התמונה לגודל מקורי במחשב ראו את הלכלוכים הלבנים על הרגע השחור.. מה זה יכול להיות? =\ נ.ב. המצלמה היא S6000...

• 3 תגובות
    • 733 צפיות
  6. כמו שכתוב בכותרת...התקציב קצת גמיש..אבל כמה שפחות יותר טוב.. אני נוטה לכיוון של קנון בגלל נסיון קודם טוב וגם בגלל שאני יכול להשיג הנחה יפה( ;D ) מ"קרט"... מחפש מצלמה עם 10 מגה פיקסל ומעלה.. זום אופטי של X15 ומעלה.. אני מאוד אוהב למצלם מאקרו אבל לא רק,אני מצלם גם נוף,אנשים,חיות,חשוב לי יכולת צילום נוף מואר (כמו עיר) בלילה וצילום לילה בכלל. חשוב לי מייצב תמונה. חשבתי על המצלמה של FUJI ה2000HD ששיחקתי איתה קצת ונראתה לי חמודה מאוד...עם יכולת צילום וידאו בHD אבל אני מסתכל גם על הSX10 של קנון שקורצת לי בכל מקרה אשמח לעזרה! תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 782 צפיות
  7. Started by ozba77,

אני רוצה לקנות כרטיס זיכרון למצלמה. ראיתי שיש כל מיני מהירויות לכרטיסים, המסומנים בכפולות X133, X66 וכדומה או בשמות של הכרטיס Ultra וכדומה. האם הדבר באמת משפיע על ביצועי המצלמה (לדוגמא קיצור זמני המתנה בין תמונות) ושווה את ההשקעה? לדוגמא כרטיס SD של 4GB : רגיל עולה 40 שקלים Ultra - עולה 60 שקלים Extreme - עולה 110 שלים. תודה.

• 3 תגובות
    • 712 צפיות
  8. אם אפשר אבקש תגובות... השתמשתי במצלמה Sony R1 תהנו ויום נעים.. http://www.siz.co.il/my.php?i=jnhwjyrvtzgk.jpg http://www.siz.co.il/my.php?i=l4nwmijaddol.jpg http://www.siz.co.il/my.php?i=2hdzlny4m2nf.jpg http://www.siz.co.il/my.php?i=t222nnnlmnnh.jpg

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. יש רעיונות? רצוי גם שיהיה מיקרופון מובנה אבל לא חובה תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by Daniel Aziz,

היי חברים מעוניין לקנות מצלמה איכותית ברמה בסיסית לטיול הגדול. אני לא מגיע מעולם הצילום כלל המלצות?

11. 1. מה התקציב שעומד לרשותך ? עד 800 ש"ח 2. מה רמת הידע שלך ? נסו להעריך את רמתכם ונסיונכם. בדקו את עצמכם מול מושגים בסיסיים כגון: קומפוזיציה, פוקוס, עומק שדה, צמצם, תריס, חשיפה, ISO, אורך מוקד, עבודה עם תאורה. בינוני 3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בציודך הקודם ? אייפון 4. אילו נושאים אתה מצלם כרגע / מעוניין לצלם, ובאילו תנאי תאורה ? (העריכו במידת האפשר גם שימושיות - למשל: הרבה תמונות חברה בטיולים באור יום, הרבה תמונות של הילדה בתוך הבית, מעט תמונות ברחובות חשוכים באמצע הלילה, מעט מאוד תמונות של הילדה במופעי ריקוד באולם חשוך, מעט תמונות ציפורים ממרחק רק בשעות הערביים) צילום מגוון, טיול בדרום אמריקה 5. האם אתה מתכוון להדפיס את תמונותיך לגדלים גדולים (> 20X…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by Nemesis,

סתם בשביל להוסיף קצת צבע לחיים. התמונות עברו איזון צבעים קל, וזהו.

• 3 תגובות
    • 961 צפיות
  13. מה אתם אומרים? יש עתיד?

• 3 תגובות
    • 704 צפיות
  14. אוקיי אז קניתי לא מזמן g12 אך אני יחסית לא משתגע עליה והייתי שמח להחליף. מצד אחד איכות התמונה נחשבת לטובה ( למרות שלא השתגעתי מי יודע מה ) אך מצד שני היא קצת כבדה וגדולה בשבילי בהתאם למה שהיא מאפשרת( s95 למשל מאפשרת את אותו הדבר כמעט אז למה לסחוב משהו בכפול משקל??). כאשר נסעתי למשל לפראג לכמה ימים, די סבלתי לסחוב את הg12 וזה קצת פגע לי בהנאה שבטיול. אני מחפש כרגע מצלמה קצת קטנה יותר ובעיקר איכותית לפחות כמו הg12 בצילום על auto. אין לי שום כוונה להתחיל לכוון פרמטרים במצלמה, חוץ מאולי בהתחלה קונטרסט והגדרות קבועות שכאלה. אם אני מתכוון לצלם על auto ובהנחה שאני מתכוון לצלם בטיול נופים, הרים וכו' האם לדעתכם s95 או s100 הן אופציות טובות?? אשמח להצעות אחרות אם יש כאלה. (ולא סופר…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. אורח העברת תמונות ממצלמה למחשב
    Started by אורח העברת תמונות ממצלמה למחשב,

איך מעבירים תמונות ממצלמת canom 1300d למחשב?

16. Started by oFiR 22,

שלום, אז סוף סוף אמא שלי חזרה ואני עכשיו מסתכל בתמונות ובסרטונים שהיא צילמה בעזרת הIXUS 40 החדשה שהיא קנתה, כשאני מסתכל בתמונות ובסרטונים במצלמה הכל טוב ויפה אבל כשאני מסתכל בסרטונים במחשב, הקובץ המצורף מראה, מה שמראה לי הIrfanView (יש לומר כי שומעים את הקול מהסרטון). תודה רבה, אופיר [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 735 צפיות
  17. שלום. השנה יצאתי לחופשה במהלכה צילמתי הרבה תמונות עם Canon Digital Rebel XT, כשהגלגלת על המצב הרגיל. כנראה שבמהלך החופשה מישהו שיחק עם הגלגלת והעביר אותה למוד אחר. לפני שזה קרה, כל התמונות יצאו בסדר. לאחר שזה קרה, כל התמונות יצאו מאוד מאוד בהירות, כאילו גוף תאורה ענקי וחזק בטירוף הונח באזור הצילום ופולט אור לבן, מאוד חזק ומאוד בהיר, ככה שבקושי רואים משהו. בנוסף, התמונות צולמו בשלג מה שהוסיף לבהירות. לאחר בדיקה במחשב, דרך ה- properties של כל תמונה, נמצא שבין התמונות הדפוקות לטובות יש הבדלים ב- Shutter speed, Lens Aperture וב- Exposure Time. האם ניתן לתקן את זה איכשהו? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 865 צפיות
  18. Started by mc_elad,

קודם כל מה זה בדיוק PAL?(לפי מה שידוע לי זה שיטת שידור...) לגבי מצלמה איך זה משנה אם זה PAL או לא??.... ##דוגמה ה TZ20 יש גם בגירסת PAL וגם בגירסה שהיא לא PAL... תודה מראש לעוזרים :xyxthumbs:

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. שלום, אני עוזר לחבר שלי לבחור מצלמה. אין לו דרישות (מקצועיות) מיוחדות והוא דיי הדיוט בנושא. הדרישות העיקריות הן: המצלמה תירכש מחנות "גדולה" (אופיס דיפו, באג וכו') עם אחריות רשמית, חשוב אחריות ארוכה יחסית (עדיף 3 שנים ומעלה). הגודל פחות קריטי וכן גם התכונות (ידניות וכו'). האיכות מן הסתם- כן. מאחר והוא רוצה לקנות באופיס דיפו, המבחר מוגבל והמחיר גבוה. האם מישהו מכיר חנות "גדולה" עם מחירים ומבחר יותר סבירים? בכל מקרה, חשבתי על הדגמים הבאים, אשמח אם תאירו את עיני ותעזרו בבחירה: Canon Powershot A470 600 ש"ח Canon PowerShot A580 800 ש"ח Olympus FE-20 800 ש"ח http://www.olympusamerica.com/cpg_section/product.asp?product=1392 Olympus FE-310 700 ש"ח http://www.oly…

• 3 תגובות
    • 840 צפיות
  20. Started by Coca Cola,

בזמן האחרון אני ממש מתחיל לאהוב את כל הקטע של הצילום (גם פעם אבל בזמן האחרון ממש ) ורציתי לשאול איזו מצלמה כדאי לצלם מתחיל ? מצלמה אשר ניתן לחבר אליה עדשות ? רחבה למשל? או סתם ניקח לדוגמא A610 של קנון, תזכרו שאני צלם מתחיל, כלומר אני רוצה להתחיל חחח אז מה כדאי? לקנות ישר מצלמה שניתן לחבר אליה עדשות על מנת שבעתיד אני אקנה ישר עדשה רחבה ולא אצטרך לקנות מצלמה חדשה? או לקנות מצלמה בסגנון A610?

• 3 תגובות
    • 805 צפיות
  21. קנינו כרטיס SD HC למצלמה שלנו שהיא FUJI F40FD בנפח 4 גיגה אבל משום מה המצלמה לא קוראת אותו ואומרת שיש בעיה בכרטיס משהו כזה יש מצב שזה בגלל שזה SDHC ולא SD רגיל,מה בכלל ההבדל בינהם ואיפשרי אולי לסדר איכשהו שהיא כן תקרא את זה? ועוד בעיה זה שאי אפשר לחבר את המצלמה עם כבל למחשב,נסיתי עם 3 כבלים,עם 2 מהם היא פשוט מקצרת את המחשב וגורמת לו לכיבוי ככה לבד ועם השלישי פשוט לא קורה כלום, המחשב לא מזהה את המצלמה בכלל. מה הבעיה כאן?

• 3 תגובות
    • 809 צפיות
  22. שלום לכולם! עד כה הייתה לי מצלמה קומפקטית, והגעתי למסקנה שאני רוצה להשתדרג וללמוד קצת יותר על צילום, ולכן אני רוצה לקנות מצלמת DSLR. לשאלון: 1. מה התקציב שעומד לרשותך ? כ-2000 ש"ח כולל העדשה. 2. מה רמת הידע שלך? אני מכיר את המושגים, אבל יש לי 0 נסיון בתחום. מישהו מהעבודה שלי שמבין בצילום מתכנן להעביר לנו סוג של סדנה למתחילים (ונצא לצלם וכאלה). 3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בציודך הקודם ? רק קומפקטיות. הגעתי למסקנה שהמצלמה שלי (fujifilm f100fd) פשוט לא טובה בתנאי אור פחות מאופטימליים, ומצלמות יותר איכותיות ממנה (כגון Canon g16/g1x) כבר גדולות מדי מכדי להיכנס לכיס, ולכן כבר אין יתרון ממשי לקומפקטיות (המשקל לא משנה לי). 4. אילו נושאים אתה מצלם כרגע / מעוניין לצל…

23. Started by ALÞHA,

• 3 תגובות
    • 706 צפיות
  24. Started by idanmal,

שלום לכולם אני מעוניין לעשות צילום פנורמי עם המצלמה שלי אבל לא מוצא את הפונקציה הזאת .....מישהו יכול לעזור לי???

• 3 תגובות
    • 720 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.