עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

צילום דיגיטלי

פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם

1. Started by PyroGhost,

לאחרונה עלה לי צורך לקנות עדשת זום רחבה בעלת צמצם פתוח. החלום היה ונשאר ניקון 24-70/F2.8 אבל היא יקרה מאוד ואפילו המחיר שלה בדולרים כרגע יקר לי ברמות. לפני כמה ימים עלתה בידי האפשרות לקחת ניקון 17-55/F2.8 של חבר, שנפלה לו באירוע ולתקן אותה ללא תוספת תשלום מעבר לתיקון, לקחתי אותה לארליך היום ונאמר לי שהיא קיבלה חתיכת מכה וכנראה שיצטרכו להחליף לה את המכלול הפנימי וזה יכול להגיע ל3-4 אלפיות ( אני עדיין ממתין להצעת מחיר מלאה ומסודרת מהם ) האופציה השניה היא לחכות שחבר טוב מאוד שלי יטוס לארה"ב ( שבוע וחצי ) ויביא לי אחת חדשה ( 17-55 ), השאלה היא מה לעשות לדעתכם? להשקיע בתיקון של העדשה בארליך ( או לחלופין אצל הדר שיקבלו אותה לתיקון גם כן ) או לקחת סיכון עם לימון ( מישהו יוד…

• 33 תגובות
    • 4.1k צפיות
  2. צהריים טובים לחברי הפורום היקרים! לפני כ3 שנים, קניתי את הדיגיטלית הראשונה שלנו, ששירתה אותנו בנאמנות עד אשר הלכה לבלי שוב. כעת, נזקק אני לעזרתכם החשובה בבחירת מצלמה חדשה. הקטגוריה המבוקשת: קומפקטית. טווח מחירים: 1000-1200¤‎‏ (‏למצלמה נטו). ייעוד: צילום דמויות, בעיקר בתאורה ביתית, אך גם באור יום ובלילה, ולפעמים נופים. פלאש: פעיל ברוב הזמן. פלאש חיצוני: אין עוגן. חצובה: מסורבלת לסחיבה. כסא מזדמן... צפיה: 80% במחשב, 20% (המוצלחים) בהדפסה בגודל רגיל. מוד צילום: 99% על אוטומט, כשהכיוונון ה'ידני' היחיד זה ביטול והפעלת הפלאש... פרמטרים: מוד אוטומט יעיל: עדיפות עליונה. צמצם פתוח ומהיר: עדיפות גבוהה. טעינת פלאש מהירה: עדיפות גבוהה. פיקוס וצילום (shutter lag‏)‏ מהיר: עדיפות גבוהה.…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by חננב,

אהלן ! אני רוצה לקנות כרטיס זיכרון חדש לניקון 3200 שלי שמתישהו תוחלף למצלמה מודרנית יותר. הבעיה היא כזאת: למצלמות חדשות יותר מומלץ זיכרון מהיר (Ultra II) ואני לא יודע אם לניקון שלי הכרטיס יתאים. ההפרש במחיר הוא באמת קטן וברור שעדיף הכרטס המהיר יותר, אבל כמו שאמרתי לא בטוח שהוא יתאים ונורא קשה למצוא אחד במלאי (בראשל"צ לפחות). אני צריך תשובה להיום, אז אודה לכם אם תוכלו לעזור לי. נ.ב מדובר בכרטיס SD 1GB ואני לא מתפשר על פחות מ SanDisk. תודה מראש !

• 0 תגובות
    • 619 צפיות
  4. Started by SpiritKnight,

התקציב הוא 2000 שקל. המצלמה שאני מחפש היא אחת שתתאים בעיקר לטיולים משפחתיים בארץ ובחו"ל. מהן המצלמות הכי איכותיות שניתן להשיג במחירים של עד 2000 שקל, ומה הנתונים הבולטים שלהם? כמו כן האם עם כל המצלמות מגיע כרטיס זכרון קטן וחובה להגדיל? האם ניתן לבחור בין סוללות נטענות ומטען לבין שימוש בסוללות רגילות או שזה תלוי במצלמה?

• 11 תגובות
    • 979 צפיות
  5. יש לי איתה בעייה שכל פעם שאני מדליק אותה אז העדשה רוטטת ו"בורחת" קצת למטה ואז אני מקבל "צל" שחור בפינה העליונה שמאלית של התמונה. אם מישהו ניתקל בתופעה או יכול להפנות למעבדה באזור. תודה עומר

• 2 תגובות
    • 801 צפיות
  6. אני טס לסין בשבת ואני צריך לקחת איתי מצלמה. ה-Fuji 6500FD שלי כבדה וגדולה לי מדי ביחד עם הלאפטופ כדי להסתובב איתה כל הזמן. אני רוצה משהו קליל שגם יתאים בכיס, אני רואה שיש מגוון מצלמות ב-115-200 גרם. רוב המידות של מה שמצאתי הן באזור ה-94x55x20mm, ובתמונות הן לא ניראו לי כאלו קטנות. אני לא חושב שממש משנה לי עדשה רחבה במקרה זה, כבר יש לי אותה ב-6500 אם צריך (תודות ל-boren). מגה-פיקסל ברגע שזה 7mp זה דיי והותר. אני מניח שגם זום X3 יספיק. IS יכול להיות יתרון, גם תמיכה ב- כי כבר יש לי כרטיסים (אבל אז מגביל את עצמי ל-FUJI אני מבין שאולימפוס זה להתרחק). חשוב לי תמיכה בצילום מאקרו. דוגמאות לצרכים שלי איתה בגלריה פה: http://www.aquacut.co.il/slideshow_regular/index.html ניסית…

• 4 תגובות
    • 911 צפיות
  7. מה שחשוב לי שהתמונות יהיו איכותיות ללא עיוותי צבעים משונים... מצאתי כמה ,איזו מהן מומלצת לקניה? http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=409615 http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=409612 http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=400896 http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=369908 http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=369907 האם ישנם המלצות נוספות? תודה לעוזרים!

• 35 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. Started by epichorus,

שלום רב , רכשתי את הכרטיס הנ"ל בשביל מצלמה מסוג CANON A610 אך משום מה כאשר אני מכניס אותו למצלמה אני מקבל הודעה: memory card error card locked הכרטיס אינו על מצב lock ומגיע עם מתאם USB והמחשב קורא אותו תקין. האם זה אומר שהוא אינו נתמך על ידי המצלמה ?

• 1 תגובה
    • 703 צפיות
  9. ואם היא שווה משהו? כי אני יכול להשיג אותה דיי בזול(אני חושב) מה המחיר שלה? מפרט: רזולוציה 8.1 מגה פיקסל, סוג חיישן CCD (3264X2448 , 2048X1536 ,1600X1200 , 640X480) עדשת מיוחדת 7.5-22.5 מ´´מ זום אופטי X 3 זום דיגיטאלי X 5.1 גוף מגנזיום מסך "2.5 TFT צבעוני עינית אופטית מערכת ביטול צבעי רקע בתאורה נמוכה לצילום איכותי יותר, מנגנון איזון לובן אוטומטית מנגנון מיוחד על התראה של רעידות ביד וצילום לא ברור שליטה ידנית על הפונקציות השונות רגישות תמונה עד 200 אסא פוקוס אוטומטי צילום מאקרו צילום רציף של 3 תמונות ברצף טיימר לצילום עצמי צילום וידאו בפורמט MPEG עם קול יציאת וידאו AV זום לאחר הצילום X4 חיבור 2.0USB משקל 150 גרם. פלאש מובנה 4 תוכניות שונות: אוטומטי אילוץ פלאש ביטול פלאש ה…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by amisha,

היי, אני מעוניין להמיר את הקלטות הוידאו שיש לנו בבית ל mp4 ( באיכות כזו או אחרת ) . מבין שיש צורך בלוכד מתאים שמתחבר ב USB/PCIe למחשב . האם יש למישהו המלצות בנוגע ל-חומרה\תוכנות\מקודדים מסויימים ? יכול לרכוש ציוד גם באמזון ושות' תודה !

• 6 תגובות
    • 2.5k צפיות
  11. Started by Mantis,

מאגר של תמונות ממש יפות, מספקות לי השראה בצילום תלחצו על TOP IMAGES לתמונות הכי יפות (או שתעזרו לבחור ע"י לחיצה על אחת התמונות, זאת שיותר יפה לדעתכם) http://thefairest.info (יש גם קישורים לתמונת מצחיקות ותמונות חמודות, את זה אני אני אפרסם כבר בכללי )

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. Started by benor,

פגיעה במטרה. נסו לנחש, מהו האובייקט המדובר? שולח קרניים.

• 0 תגובות
    • 791 צפיות
  13. שלום. דוד שלי נוסע למזרח הרחוק בשבוע הבא, ואני רוצה שהוא יקנה לי שם מצלמה. אני כמובן לא מבין כלום בנושא הזה, ולכן אני שואל כאן. תקציב: 300-400 דולר. אני רוצה מצלמה דיגיטלית טובה, קומפקטית ומהירה. אם אפשר להביא לי את הדגם, היצרן ולמה כדאי לי לקנות אותה. באמת המון תודה למי שעוזר לי. אין לכם מושג כמה זה חשוב לי. במיוחד בגלל שאני נוסע לפולין עוד חודש בערך ואני צריך מצלמה לשם. שוב, תודה.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. שלום. אני מעוניין לרכוש מצלמת ווידאו בתקציב של עד 1900 ש"ח (2000 אם ממש מצדיק את זה) וראיתי את הקאנון MV900I שעל פניו נראית מתאימה. יש למישהו ניסיון איתה? האם בטווח מחיר הזה יש מצלמת ווידאו מומלצת יותר? http://www.canon-europe.com/For_Home/Product_Finder/Camcorders/Digital/mv900/index.asp

15. אהלן. אני רוצה מצלמה שתהיה עליי כל הזמן. אני במקרה גם משדרג את הסלולרי שלי וחשבתי לקנות מכשיר עם מצלמה שנחשבת טובה אבל אני רואה שגם במכשירים האיכותיים ביותר זה פשוט לא זה. אני מחפש משהו קומפקטי שיהיה אפשר להסתובב איתו בכיס כל היום בלי שיציק, שתדע לעמוד בלחצים ואולי בקצת מכות קלילות שהיא עלולה לחטוף בכיס. מה אתם אומרים ? קראתי פה דברים טובים על R4 והיא גם במחיר נוח, מה אתם אומרים ? זה עדיין אקטואלי או שהיום יש דברים מוצלחים יותר ?

• 0 תגובות
    • 596 צפיות
  16. כבר קראתי כמה וכמה מאמרים אבל אני עדיין מתבלבל. 1 מתי הצמצם פתוח ומתי הוא סגור כשה-f קטן\גדול ? 2 בצילומים מתי פותחים או סוגרים את הצמצם בשביל לקבל עומק שדה למשל אם אני רוצה שרק האובייקט יהיה בפוקוס ומתי שאני רוצה שכל התמונה תהיה בפוקוס 3 בצילומי מאקרו,לפתוח צמצם או לסגור אותו ? 4 תודה. אגב לי יש S9000.

• 4 תגובות
    • 796 צפיות
  17. Started by KoM,

אנחנו אוהבים צילום, מאחורי העדשה יש אנשים שמרגישים הכי בטוח שיש, בתמונה הזאת ניסיתי להעביר את הצד השני... הרבה מאיתנו לא אוהבים להיות מהצד הזה, הצד המצולם, זה שחשוף וזה ש"נבחן", ניסיתי להעביר את זה עם הצילום הפשוט יחסית הזה...

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by shlomom,

• 11 תגובות
    • 922 צפיות
  19. אהלן! אני מצלם כבר תקופה ב fuji s7000 ולאחרונה קראתי כמה מגזינים שבהם מופיעות התכונות הבאות באנגלית. אני לא מצליח למצוא את תרגומן לעברית ולהבין מה האופיוצ האלה בצילום אומרות ואיך הם משפיעות על התמונה אשמח אם תעזרו לי : 1) bracketing 2) exposure 3)exposure compensation 4) -/+ ev exposure compensation זהו בינתיים...... תודה רבה רבה לעונים אני מעריך את זה מאוד !!!!

• 0 תגובות
    • 647 צפיות
  20. Started by Biatch,

טוב דבר ראשון התמונות צולמו ב k800i (פלאפון) דבר שני אף פעם לא היתה לי מצלמה דיגטלית או שלא כל כך התעניינתי בצילום רק בזמן האחרון ככה התחלתי להתעניין

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. שלום לכולם אני מעוניין לרכוש מצלמה חדשה ע"ס 1.5K שתתאים בעיקר לטיולים, ולצילום של נופים! אשמח אם תמליצו לי על דגם כלשהו.. בנתיים חשבתי על זאת: http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=469625 אשמח לקבל תגובות... ד"א , איזה פיצ'ר חשוב צריך שיהיה במצלמה בשביל שאוכל לצלם נופים בצורה טובה יותר? תודה רבה לכולם!

• 5 תגובות
    • 792 צפיות
  22. Started by eli33,

טוב בטח הנושא הזה מוכר לכם אבל לי אין מושג אז אשמח אם תאירו את עיניי בנוגע לעניין הזה שאני מצלם לפעמים בחדר בעיקר(עם תאורה חלשה) וגם בחוץ עם פלאש אז דווקא התמונה יוצאת חשוכה ולא עם "אור" ,יש משהו שניתן לעשות בקשר לזה או שזה ככה וצריך לכבות את הפלאש. אני אציין כמובן שאני מצלם עם K800I ויכול להיות שהבעיה באמת שזה לא באמת מצלמה, אבל מי יודע. תודה לעונים.

• 2 תגובות
    • 614 צפיות
  23. Started by noambaum,

חוות דעת ראשונה שלי: היא קטנה יותר ממה שחשבתי אבל נראית מליון דולר. אני אתעסק איתה היום בצהריים ואחזור בערב בשביל לכתוב חוות דעת יותר מפורטת... ביי בנתיים נועם ***עריכה*** תמונת סופר מקרו מסנטימטר בודד!!!

• 6 תגובות
    • 876 צפיות
  24. Started by idofr,

הייי שבוע טוב לכולם תמונה של אח שלי צילם אתמול שלא הייתה אמורה להיות אומנותית אלא סתם להראות את הjoiner של הלהבי ראש של המסוק אחרי ריסוק עצבני... בכל מיקרה תיראו לדעתי יצא יפה מאוד

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. אני ת'אמת לא יודע מה זה תקציב סביר למצלמות חובבניות. בקרוב אני אהיה בדיוטי פרי בדרכי לפולין, ולכן רציתי להתחדש עם מצלמה. אני מחפש מצלמה עם איכות תמונות כמה שיותר גבוה (כמובן :) שתחזיק הרבה מעמד (אם אפשר שתפעל על בטריות אצבע כי בפולין אין מקומות להטעין בשלג), לא מסיבית מידי וקלה לתפעול (הגדרות וכו'). תודה.

• 3 תגובות
    • 813 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.