אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה להחליף בין שתי מנורות עם מפסק ON/OFF. האם זה אפשרי ואיך ניתן לעשות זאת.
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, האם אפשרי להעביר את הSidewinder הישן שלי מgameport לusb ולקבל זיהוי בWin 7? מצאתי פוסט שאומר שצריך לבנות מעגלים שעולים יותר מג'ויסטיק חדש ולאחסן אותם בקופסה בגודל של עוד שלושה ג'ויסטיקים. הכוונה לגיימפד הזה: תודה מראש לעונים.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, חובב אלקטרוניקה עם מעט ידע מעשי אך עם רק תיאורתי. רוצה להיכנס לתחום האלקטרוניקה והתכנות. הייתי שמח אם תוכלו לקשר אותי ללוחות Arduino Uno מומלצים למתחילים במחירים סבירים. כמו כן אשמח לעזרה ברכיבים נוספים שעלי לרכוש עם קניה של לוח כזה כמו, חוטים, לדים, נגדים וכד'.. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש בספק כוח שלי (ANTEC TRUE POWER 430 WATT) מין חיבור כזה מוזר שנראה כמו מולקס אבל יש לו הרבה כבלים ואי אפשר לפרק אותו. (לא החיבור חשמל ללוח אם) מישהו יכול להגיד לי מזה ולמה זה משמש? זה דיי דחוף לי כי עכשיו הספק שלי כבר פתוח ואני לא יודע אם לחתוך אותו או לא.
-
- 1 תגובה
- 961 צפיות
-
-
לפני יומיים קניתי לא מעט חלקי אלקטרוניקה בינהם קבלים, נגדים, מגברים, כניסות אודיו, ועוד. למצוא מה כל חלק לא היה ממש בעיה, אחרי שמצאתי את הטבלא של מציאת ערכי הנגדים לפי צבע, לעומת זאת, לקבלים אין צבעים, אלא מספרים ואותיות כגון 302 ACM מצד אחד ו101 A1J ומכוון שיש לי כמה עשרות סוגים מעורבבים, והמוכר בחנות לא טרח לרשום לי על כל קבל את הערך שלו, אני לא יודע איך אני יכול להבדיל בינהם ולדעת מה הוא מה. יש איזושהיא שיטה לבדוק את ערך הקבלים? אני יודע שיש מד קיבול, אבל זה טיפה יקר, ואין לי ממש איפה לקנות את זה פה. תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
שלום אם אני מוסיף ": unsigned long" אחרי שם ה-enum, זה לא מתקמפל.. מישהו הצליח לעשות את זה? תודה card
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
hi everyone! i'm going to buy 2 new parts for my guitar selector and an input jack i thought that modding it would be nice i thought about painting flames on it and i wanted to ask u guys to help me with "shablonot" and practicly how to do it... http://www.pbase.com/image/29873974 so take a look at the picture and pose suggestions! thx guys and i have a little problem that i cant write in hebrew correct: when i write on the keyboard גיא לי קוראים it's written on the screen as קוראים לי גיא it's pissing me off so plz help me with that too thx!!! אאאווו זה ממש מוזר בת'רד זה נראה בסדר ושאני כותב זה נראה הפוך :'(
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אז ככה : אני רוצה כבר זמן מה להתחיל להתעסק בארדואינו , יש לי : ידע בסיסי באלקטרוניקה, בחשמל , ובתכנות [C] . - אני במגמת אלקטרוניקה . השאלה שלי אם כדאי לי להתחיל להתעסק בארדואינו או ללמוד בנתיים עוד . ממה שהבנתי הדגם המומלץ הוא זה : http://www.ebay.com/itm/UNO-R3-2012-Development-Board-MEGA328P-ATMEGA16U2-With-USB-Cable-For-Arduino-/230981135338?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35c78c6bea אם אני מתחיל אז להזמין אותו ? ואיזה "אביזרים" כדאי לי גם להביא?
-
- 1 תגובה
- 936 צפיות
-
-
1) איפה אני משיג מפצל של לפחות 2 חיבורים מ3 פינים ל3 פינים... (למשל יש שני מאווררים ויש רק חיבור אחד פנוי) - אם לא קיים, אני מוכן להתפשר על מאריך (אני אקנה כמה ואלחים אותם ואכין מפצל) אבל שיהיה כמה שיותר זול. - לצורך העניין לשלם על חוט וחתיכת פלסטיק יותר מ10 שקלים זה לא רלוונטי בשבילי. - ואם זה לא רלוונטי, אז האם יש באריהב או חנות אלקטרוניקה כלשהי חיבורים כאלו כמו בלוח אם והחיבור הנגדי המתאים? 2) השאלה החשובה יותר: אני מעוניין לחבר 2 מאווררים לכרטיס מסך. האם זה אפשרי לחבר את שניהם למקור חשמל אחד שיש על-גבי הכרטיס? ואם כן- האם גם אפשר לשלוט עליהם דרך Riva Tuner? (אם אני מחבר את החוט ששולט במהירות) מדובר בכרטיס 8800GT Palit 512MB..
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני כרגע בשלבים של עשיית חלון למחשב + שתי מאוורים בצד על הפרספקס עכשיו שאלתי היא אם אני יסגור את החלון עם ניטים הפרספקס ישבר?
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת איפה אני יכול לקנות לדים?... הייתי בחנות החשמל הקרובה לביתי ולא היה להם האם זה מצרך שקשה להשיג ?.... ואם לא באיזה חנות אני יכול לקנות,בחנות מחשבים ?
-
- 8 תגובות
- 913 צפיות
-
-
יש לי arduino leonardo ואני מעוניין לחבר אליו רצועת לדים אדרסבילית (כזו שאפשר לשלוט בכל נורת לד בנפרד ע"י המחשב). אני יכול לעשות את זה ע"י חיבור ישיר מחשב-ארדואינו-רצועת לדים או שצריך עוד איזשהו מתאם? ואילו תוכנות לשליטה בלדים תומכות בארדואינו? והאם מישהו מה ההגבלות מבחינת מספר נורות ברצועה שהארדואינו יכול לדחוף? תודה
-
- 12 תגובות
- 5.9k צפיות
-
-
רציתי לשאול , אם אני מביא צג לסידי ממכשיר כלשהו אני חייב לשים נגד של 100 אוהם או שאולי יש לו כבר ? אם כן אז איך אני יכול לבדוק אם יש או אין ? וגם לא הבנתי לאן מחברים את הנגד ? תודה
-
- 1 תגובה
- 703 צפיות
-
-
היי חברה, זהו הפרוייקט האחרון שלי ואני שמח לשתף אתכם. בגלל הצורך בהוספת רדיאטורים אצלי, וכן כמה תוספות, החלטתי לסגור את כל הפינות שמפריעות לי חומרה: 875k p7p55d evo 4x2gb ddr3 2xgtx 470 1200w psu 3x500gb f3 מארז haf932 קרור: RX360 RX240 11x120mm fans Heatkiller v3.0 mosfet block 2xek 470 block xspc res+d5 ek sli bridge השידוגים מהמערכת הקודמת (לא הכל מוכן עדיין). - מעבר למחברים עם quick connect. - מעבר לצנרת 3/8" (10מ"מ) - יותר אסטתי, עדין, ונוח. - צביעת המארז לשחור - מה שעוד לא שחור. - חיתוך המארז - הכנת מקום לעוד רדיאטור בתחתית. - זיווד\חיווט מחדש. - הכנת המערכת לAquaero 5 XT ! - מבחינת חוטים וכו' - הכנת מארז חיצוני לAquaero... אלו תמונות ר…
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני מתכננן לקנות קטודות למארז שלי (טרנספורמר) רציתי לדעת אם אלה טובים אם למישהו יש אותם אז יכול להגיד לי. VIZO Starlet Cold Cathode Light UV Dual http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_947_2170&products_id=14302
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, היה לי במצת שני מנורות לדים ופירקתי אותו בישביל המנורות (הוא גם ככה היה גמור והוא לא עלה לי כסף בכלל) לעניין, ראיתי שאת שתי המנורות מפעילות 3 בטריות עגולות שטוחות וקטנות( כמו בטריות של שעון יד רק יותר קטנות) הבטריות חוברו בתור מה שאפשר להבין מזה שבטריה אחת לא תצליח להפעיל את שניהם ושני בטריות יפעילו חלש ו3 יפעילו על מקסימום. הלדים פועלים על מתח של 3V איך אני מספק להם מתח כזה?
-
- 6 תגובות
- 794 צפיות
-
-
טוב, מכירים את המתקן שהופך את המולטיפרו לרוטר? אני מעוניין בו, או ברוטר "רגיל" השאלה המתבקשת היא כמה יעלה לי התענוג (רוטר רגיל עולה כ500 שקל ומעלה) הדרמל לבדו עולה כ370, מישהו יודע כמה עולה המתקן?
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז הרבה, סליחה המון זמן עבר מאז עדכנתי כאן, למי שלא מזהה\מכיר, זה התחיל מזמן (אני מזדקן) פרויקט ראשון עם CM Stacker 831 פרויקט שני עם CM ATCS 840, והפעם אבל באמת אני מאשים את יצרניות החומרה , הכל פשוט נהיה ענק והדרישה למקום הולכת ונהפכת להכרחית פשוט. מבחינת חומרה לא הרבה השתנה: מעבד X3930 לוח אם ASRock Fatal1ty X79 Champion זיכרונות 16GB CORSAIR ספק כוח OCZ 1000W אני משתמש בשני כוננים אחד למערכת\תוכנות OCZ Vertex 4 128GB וכונן 2.5 בנפח 500 גיגה לכל השטויות היומיומיות, כל המוזיקה הורדות וכו נמצאות על שרת NAS נפרד ובעל גיבוי. מארז, אא כן מארז, אגיד לכם את האמת, עד לפני כמה ימים הייתי רגוע ומרוצה מהATCS שלי, ופתאום ביום בהיר אחד הוא הגיע : ועוד אחת להמחשת הגודל: …
-
- 50 תגובות
- 38k צפיות
- 1 follower
-
-
אז ככה, קניתי ספק של OCZ עם חוטים עגולים כסופים ו8 אולטרות קטנות, יש לכם אולי רעיון מה לעשות עם האולטרה? אני חשבתי לשים אותה ולצבוע חלקים במחשב כדי שהם יזהרו... איפו קונים טוש רגיש לאולטרה?
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים מדובר במארז CORSAIR 570X (התמונה לא שלי אלא רק להמחשה) הרדיאטור אמור לשבת באותה הקונפיגורציה כמו זה שבתמונה רק שהוא 360MM. בגדול הברגים אמורים להכנס דרך פלטת מתכת שיושבת בחצים האדומים, דרך המאווררים לתוך הרדיאטור. הבעיה היא שהבגרים שלי קצרים מידי ולא מגיעים לרדיאטור בגלל תוספת ה2-3MM של הפלטה. אז התחלתי לחשוב על דרך לחבר\לחבוק את הרדיאטור ע"ג המאוורים עד לפלטה שמחזיקה את המאווררים שנראית כך: (בחצים האדומים יושבים הברגים של המאוררים, הכחולים פנויים) הבעיה היא שהרדיאטור ברוחב המאוררים בדיוק ולא בולט עד לחצים הכחולים, מה שמקשה לחבוק אותו יחד. אם למישהו יש רעיון כיצד…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, קיבלתי את המסך הנ"ל, ואני מעוניין לדעת אם קיים בקר מתאים שניתן לחבר בעזרתו את המסך למחשב. אם זה עוזר יש לי גם את הדאטא-שיט שלו מצורף הוא נראה כך, רק בנוסף יש לי גם את הדריבר של התאורה האחורית בצד, שלא מופיע בתמונה: [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום , יש לי בעיה בהסלבה של הכבל 20 פינים של הספק , ניסתי לדחוף אותו כבר שעה עם הפלסטיק כשהזזתי את החוטים לצדדים - אבל זה לא הולך , זה מגיע עד אמצע הפלסטיק, וגם זה אחרי הרבה מאמצים ומתיחה של הכבל , ואחרי החצי כבר אי אפשר להעביר את זה. אז רציתי לשאול את כל אלה שהסלבו את הכבל 20 פינים שלהם - איך עשיתם את זה ?
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אתם בטח מכירים את מארז ה-Sunbeam Transformer שסיקרנו באתר. המארז הזה מגיע אם 2 מאווררים צדדיים ואחד עליון (שלושתם בגודל 80מ"מ) שניתן לראות בתמונות הבאות: ובצורה קצת ברורה יותר: אני לא עושה שימוש במאווררים הללו (120מ"מ מכניס אוויר ו-120מ"מ מוציא אוויר מספיקים לי) ואני רוצה לפרק את המאווררים והגרילים שיש כרגע ו-"לסתום" את הפתחים שנשארו עם פרספקס, פלסטיק או משהו אחר. כפי שאתם רואים, המאווררים והגרילים מחוברים למארז עם ברגים ואני רוצה לעשות שימוש בברגים אלו למקרה שבעתיד ארצה לעשות שימוש בפתחים להרכבת מאוורר (לכן, אטימת הפתח ע"י הדבקת פלסטיק או כל דבר אחר לא באה בחשבון). השאלה: האם ניתן לרכוש פלסטיק או מתכת מרובעת דקה בגודל 80מ"מ שמגיעה עם ארבעה חורים מוכנים מראש? רצו…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לאור בקשות רבות,וכיוון שראיתי שאין מדריך טוב ומפורט בעברית ל"איך-לעשות-את זה", החלטתי לרשום מוד קטן ונחמד שעשוי להוות בסיס יעיל למודים עתידיים. מדובר בתאורת לדים שמהבהבת בסינכרוניזציה מלאה לשירים המתנגנים ב-winamp. המדריך יורכב משני חלקים,שניהם מתורגמים (יש לי נסיון בבנייתם,ולכן אני מפרסם תרגום משלי) - אחד להרכבת לדים ללא שימוש ב- pcb, ואחד,במיוחד בשביל aviko שביקש , עם pcb. מדריך א' - ללא שימוש ב-pcb מה צריך? 1. כבל 25 פינים ממדפסת 2. נגדים - 8 יחידות של 470 אום. 3. לדים - 8 (רצוי שיהיו שלושה צבעים שונים,אבל כל אחד והוריאציות שלו-אפשר אפילו מעין "אורגן אורות" לעשות) 4. חוטי חשמל 5. איזולירבנד,למרות שאפשר גם בלעדיו. 6. מלחם זוהי הסכימה - לפי הסכימה-החיבורים…
-
- 10 תגובות
- 3k צפיות
-
-
טוב,אז ככה - אני כעת בתחילת ביצוע מוד שבו אני בונה מערכת קירור מים (את רוב החלקים),בהזמנת לקוח (הלקוח הראשון שלי! - חבר טוב! ;D) נכון לעכשיו,יש לי מערכת TT Bigwater 745 . למערכת הזאת עתידים להיות מחוברים CPU,קירור southbridge , קירור HDD , קירור כרטיס מסך,קירור זכרונות. עכשיו אנחנו מגיעים לשאלה העקירית. זהו הזיכרון שיש - OCZ DDR2 PC2-9200 FlexXLC Edition (הבחור עובד בחברת סטרט-אפ ומתעסק במודלים תלת-מימדיים,לכן הוא צריך את זה). הבעייה היא שלזיכרון הזה יש חיבורי 1/4" . ולכל מערכת הקירור יש חיבורי 3/8" . האם קיים איזשהו מנגנון שמסוגל לחבר בין צינור 1/4" לצינור 3/8"? בבקשה תעזרו לי... ;D
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-