עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. לא יודע אם זה קשור כל כך... ( אתם מוזמנים להעיר\ למחוק אם לא.. אבל חשבתי שזה יעניין.. זה פרוייקט הגמר שלי ושל חברי, מן גרסא שלנו לשולחן Microsoft Surface, בבלוג ייתוארו כל שלבי העבודה מההתחלה ועד הסוף... www.touchproject.net Enjoy! רועי

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by trovlet,

אהלן, אני רוצה לשדרג את החדר שלי כבר, אני 6 שנים עם שולחן מעצבן כזה עגול, ואני רוצה שולחן ישר! משהו בסגנו הזה מישהו מכיר חנויות שמוכרות דברים כאלו? או לדעתכם יש אפשרות לבנות דבר כזה בעזרת נגזרים בהזמנה אישית או משהו כזה?

• 0 תגובות
    • 4.9k צפיות
  3. קניתי אתמול דרמל מהום סנטר ב-130 ש"ח. קיבלתי איתו את הדיסקיות החומות האלו, שלא ממש חזקות. התאמנתי על המארז ישן ועשיתי בו חור. לקח לי 5 דיסקיות לעשות את החור הזה של מאוורר 80MM, אז אני משער שאני עושה משהו לא נכון. לפי מה שהבנתי מומלץ להתחיל ממהירות של 15000RPM. אבל לא כתוב לי מהירויות של RPM, רשומים לי מהירויות מ-1 עד 6. אני עד עשיתי את החור במהירות של 2. איזה מהירות אתם ממליצים לי להשתמש? דבר נוסף: חוץ מהדיסקיות החומות, אני קיבלתי גם דיסקיות ירוקות שממש דקות וחלשות. מה הם אמורות לעשות?

• 32 תגובות
    • 2.4k צפיות
  4. אני קיבלתי היום את הפרספקס שהזמנתי מהום סנטר, ואני כבר רוצה למקם את הפרספקס כדלת שלמה במארז. עכשיו, הפרספקס הוא בגודל של מטר על מטר, אז אני אצטרך לחתוך אותו שיתאים למידות הדלת (בעזרת דרמל) ואני גם צריך לחתוך בו עיגול עם הדרמל. יש לי דרמל של WOLF, שבו יש מהירויות מ-1 עד 6. רציתי לדעת על איזה מהירות לקדוח את בפרספקס בעזרת הדרמל? (בלקדוח הכוונה היא לעשות את העיגול והדבר השני שאמרתי עליו).

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. אני רוצה לדעת מה אני אצטרך מהמאוורר כדי להפוך אותו למאוורר לדים.. קודם כל, צריך לבצוע בצבע מיוחד או שגם שחור רגיל יהיה בסדר? פשוט אין לי כוח לצביעות >< השאלה השניה והיותר חשובה היא באיזה לדים להשתמש? אני גם רוצה לדחוף לסליבים כחולים של ספק לדים, האם זה ישפיע? ואיזה לדים להשתמש? רצוי כחולים UB? (לא יכול להשיג כחולים רגילים)

• 10 תגובות
    • 819 צפיות
  6. אהלן אנשים, אז אחרי שחיפשתי הרבה אחרי סקופ משומש במחיר הגיוני, דיברתי עם אחד היבואנים של ציוד בארץ (כיוון שהיה לו מכשיר משומש שרציתי), והוא הציע לי לבדוק חברה בשם Rigol. אז אחרי לא מעט קריאה ברשת הבנתי שכולם ככלל מרוצים מהמכשירים הללו ולא מאמינים שהם כל כך זולים. מעבר לזה שמי שמכיר את סדרת ה-1000 של Agilent אני מניח ששמע שהם כולם ככלל מכשירים של Rigol. גם סדרת ה-3000 של Agilent היא סדרת 5000 של Rigol, כך שכנראה שהאיכות שם לא רעה אם זה מספיק ל-Agilent. בכל אופן, הדגם שאני שוקל לרכוש כרגע הוא ה-1052E. מדובר על מכשיר של 50MHz בשני ערוצים (100 בערוץ אחד). הייתרון שלו לעומת מכשירים אחרים ששקלתי לרכוש (ישנים) הוא המסך הצבעוני, חיבור USB למחשב ול-DOK, זיכרון גדול יותר, אפשרות …

• 7 תגובות
    • 8.4k צפיות
  7. קיבלתי שרת שכזה, לוח אם מחולק ל2 ותומך בשני מעבדים, אבל עדיין פנטיום 2. יש לי מארז נוסף של פנטיום 4 (תושבת 478) שאני יכול לפרק ולהוציא ממנו את הלוחות הרלוונטיים לטובת התושבות ללוח אם, ספק וכל השאר. שאלות. 1. האם תושבת של לוח אם עם תושבת 478 תתאים גם ללוח אם חדש יותר (775)? 2. יש בכלל טעם? הוא גדול, כבד ויש לו המון דופן צד, זה בערך היתרון היחיד שלו.

• 6 תגובות
    • 841 צפיות
  8. אז ככה, יש לי שורת לדים (32 במספר) המחוברים ל3V בחיבור מקבילי. האחרון בניהם (שמחובר בישירות לפלוס) חלש, כל השאר חזקים. החלפתי לד וגיליתי שעדיין הוא חלש, ומפה הבנתי שמדובר במעגל ולא בלד עצמו (תנצבה ללד שזרקתי לפח בלי סיבה). אז הרי ידוע שהזרם עובר מהאנודה לקתודה, מהמינוס לפלוס לא? אז יכול להיות שכל העומס עובר ללד האחרון ובגלל זה הוא חלש מכולם? זאת בעיה ידועה? אני צודק בתאוריה בכלל? תודה רבה!

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. היי לאחרונה המסך של הנייד שלי (THINKPAD T400) החל לרצד בשורות התחתונות http://youtu.be/ny4XPLGtE24 יש דרך לדעת האם זה כבל או בעיה במסך? אציין שמדי כמה שניות יש ריצוד נוסף (ראו סרטון) והבעיה הולכת ומתפשטת. תודה

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. דרוש שותף פעיל למשרד הנדסה מתחומים: אלקטרוניקה, עיצוב תעשיתי, עריכת פטנטים וכו' המטרה היא להרים פרוייקטים רב תחומיים ובהמשך לפתח מוצרים עצמיים. ראש פתוח, צעיר בנשמה, מקצוען וכלבויניק אמיתי - MUST 0526390965 .urg@asoltech.co.il www.asoltech.co.il George

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by mzlbat,

היי רציתי לדעת אם יש למישהו קובץ קול מסוים שישבש הקלטות ? ( הכוונה היא שעושים PLAY לקובץ הזה וזה יפגע רק במקרפונים אבל האוזן האנושית לא תשמע אותו )

• 12 תגובות
    • 10.7k צפיות
  12. שלומות, החלטתי החלטה נבונה לאחרונה: במקום לשלם יותר על דגמי אוזניות אלחוטיות שמבוססות על דברים שבדר"כ לא נוחים לי (בלוטוס', אין בכל מחשב או טלוויזיה), אני אבנה זוג מכשירים קומפקטיים: משדר ומקלט. המקלט יתחבר לאוזניות, והמשדר לחור השמע של המדיה. שניהם יעבדו על גלי רדיו fm, באותו תדר. עכשיו, כדי למנוע תקיעות לא רצויות וקיזוזים בסאונד אני ארצה שזה יהיה בתדר גבוה, לא? וכדי שלא יהיה רעש ויהיה אודיו באיכות גבוהה, אני צריך - High pass filter? לא כ"כ נכנסתי לתחום גלי הרדיו אף פעם..

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by green-man,

חיברתי ארדואינו ללד אינפרא אדום דרך טרנזיסטור עם מקור כח של 5 volt ונגד של 33 אוהם המקלט מצליח לקלוט את השידור רק עד מרחק של חצי מטר. לא יותר. ושלט טלויזיה רגיל הוא מצליח לקלוט מכמה מטרים איך ניתן להגדיל את טווח השידור ? איזה נגד אופטימלי עבורי ? מה הנוסחה ? 5 וולט כניסה ~1.2 וולט ללד ~ 0.7 וולט לטרנזיסטור

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. יש לי כמה כרטיסי טלויזיה אנלוגית למחשב ועם השידורים הדיגיטאלים החדשים, אין ממש מה לעשות איתם חשבתי אולי יש איזה מדריך למשדר TV שאני אוכל לשדר מצלמות או מכשירי וידאו ולקלוט בכרטיס במחשב תודה למי שיאיר את עיניי בנושא

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. יש לי מחשב עם יציאת IR שאפשר באמצעותה להעביר מידע בין מחשב למחשב.(אני לא מדבר על מקלט IR כמו שיש במדריכים שאפשר באמצעותו לשלוט על תוכנות במחשב). ויש לי מכונית קטנה על שלט רחוק שמבוסס על IR. רציתי לדעת אם יש אפשרות לדעת איזה סיגנל השלט של המכונית הזאת מפיק ולחקות את אותו סיגנל באמצעות תוכנה מתוך היציאת IR שיש לי על המחשב. וכך דרך המחשב לשלוט באותה המכונית. אני מדבר על IR בלבד. השאלה הזאת כמו שאתם רואים מיועדת לאנשים עם הבנה מעמיקה באלקטרוניקה.

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  16. Started by razorback,

[ATTACH=CONFIG]6261[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]6262[/ATTACH]שידרגתי את המחשב שלי לפני כמה ימים... להלן התוצאות מארז crosair 750D לוח - gigabyte x58 ud7 מעבד - i7 930 2.8mhz זכרונות - crosair Dominator 6GB 186mhz+ מאווררים כרטיס מסך - gigabyte gtx 660 ti ספק - nbsp;crosair hx 850 הארדיסקים - 3 הארדיסקים של 1TB כול אחד+ SSD 120 Patriot קירור: המארז מגיע עם 3 מאווררים 140 מ"מ 2 מקדמיה אחד מאחורה קירור מעבד: crosair H110 מגיע עם 2 מאווררים של 140 שמתי לו 4 מאווררים. כרגע זה המחשב אני מחפש לשדרג את הלוח ל-Z97 עם מעבד שמתאים לו כנראה 4790 ו-16GB זיכרונות שירוצו על 2400 MHZ כנראה את ה- kingston hyper x 16gb 2400mhz המחשב נמצא בטמפרטורה גבוהה במאמץ של 60 מעלות, טמפרטורה סטנדרטית 40-4…

• 3 תגובות
    • 4.4k צפיות
  17. Started by ElemenTal,

המארז שלי לבן, כשאני משייף אני אמור לשייף קצת שרק הוא יהיה חלק כזה, או לשייף עד שמגיעים למתכת עצמה שזה כסוף מבריק כזה ? (כמו שעושים LAPING למעבד למשל וזה משתקף קצת) אז שיפתי והבחלקם מסוימים הגעתי למצב הזה... אז איך נכון לעשות ? ואם אני אשאיר את זה ככה, שזה חצי חצי כזה, לא תיהיה בעיה בצביע מבחינת התחברות הצבע למארז ?

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by SHNIZ,

ממצב חבירם חדש בפורום א, כל ב, יש לי מגבר ישן שעבר בירושה והצג שלו דיי מלאה בשריטות השאלה היא כזות האם יש דרך לשייף פלסטיק בצורה עדינה שתחזיר את השקיפות למצב "חדש" ותעיף את השריטות ? יש לי דרימל עם מבחר ענק של ראשים כולל שיוף מ2 סוגים בד וצמר בכלל הגדלים רק שנסיון קודם שלי בשיוף פלסטיק עם 2 הסוגים נגמר בנזק לשקיפות (הופיעו סימנים לבנים) תודה ענקתי מראש חברים

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  19. Started by Asaf.Y,

שלום לכולם... היתה לי מקלדת יפה מאוד(כסופה) עד שנשרט הצבע..החלטתי לשייף ולצבוע מחדש...(ראו תמונות) - - - בשלב זה כבר החזרתי את הכפתורים למקומם לאחר שטיפה עם סבון - - - - - שייפתי עם נייר זכוכית הזה (מספר 120) - - שאלות: 1.אם איזה צבע לצבוע את המקלדת?? 2.מה דעתכם??

• 21 תגובות
    • 2.6k צפיות
  20. Started by midnight8,

יש לכם איזה מדריך בעיברית איך משייפים פרספקס איזה עובי הוא המינימום לשיוף ? ועם איזה ראש אפשר לשייף בדרמל יש לי ערכה עם כל הראשים פשוט אני צריך תמונה ואם אפשר גם מספר למקרה שלא יהיה לי

• 25 תגובות
    • 3.5k צפיות
  21. Started by Kitt0s,

* עשיתי חיפוש קצר, לא מצאתי שום דבר מועיל. * אממ.. אז ככה.. יש לי מלטשת (לא דע איך קוראים לזה.. כזה חשמלי שמשים ניר שיוף). ניסיתי לשייף עם זה את הקוספא של הספק כוח.. ולא הלך כל כך! זה יצא עם מלא שריטות כאלה.. וזה היה קצת שחור. (תמונה בהמשך) אז מה שאני רוצה לשאול, זה איך אפשר לשייף את זה עד כדי מראה? האם עם דרמל אפשר? *עריכה* מצאתי את זה http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=48393 מישהו אי פעם ניסה את זה? מה הראש שהשתמשו בו? אם אפשר לשים את אוטו חומר ולהשתמש במלטשת שיש לי במקום דרמל? זה יצא אותו דבר במכסה של הספק?

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. הכרטיס נקנה כיד שנייה מאחד חברי הפורום ונשלח אליי בדואר, שהגיע אליי הכרטיס בצהריים אספתי אותו מהדואר והגעתי הביתה והתקנתי אותו על לוח מחוץ למארז. והוא סירב להפעיל את הכרטיס, בהסתכלות דרך זכוכית מגדלת זה מה שמצאתי. 3 קבלים נתלשו מהתושבת שלהם ביחד עם התושבת בדיל שנמצאת בתוך ה PCB. הקבלים האלה זאת לא בעיה הם זהים בכל הכרטיסים, והתפקיד שלהם לסנן רעשים וקפיצות מתח כאלה ואחרות... הם 1 מיקרו פאראד. מילא הרכיב עצמו היה נתלש והקצות נשארים... חצי נחמה, 10 דקות ריקודים עם מלחם וכרטיס מסך ששוכב בארון והכל בסדר, אבל הבעיה שלא נשאר מקום לאן להלחים... התקשרתי לבחור שממנו קניתי, הוא אמר שבשבוע הקרוב צריך להגיע עליו עוד כרטיס מסך כזה והוא ישלח לי אחד תקין ואני יחזיר לו את זה,מכיבן שזה …

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by TALKATZ,

הכנתי משהו גם לסידור כבלים וגם זוהר באור UV לקחתי את הכבל של ארד דיסק חתכתי את הגידים לפתי בדבק לקחתי צינור לבן זוהר חתכתי חתיכות פתחתי את הצינור הלבשתי את הקבל וסגרתי עם אזיקונים

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. אני חשבתי על זה היום וזה ממש ממש אחלה של שיטה , אין לי תמונות לזה כי אין לי מצלה ....בלאט אז אני אנסה להסביר לכם . 1. יש למצוא את מרכז המעגל שאתם רוצים לעשות . נגיד חור של 78 מ"מ אז למצוא אצ 39 מ"מ שיהיה האמצע . 2. אני סידרתי מכשיר שאליו אניי מחבר את הדרמל שזז על ציר ושצד אחד מחדירים דרך מרכז המעגל ומחזקים ואת הדרמל מכוונים כמה שרוצים לעשות את המעגל . 3. אחרי שכיוונו את זה שמים מקדח ברזל בדרמל ומתחילים לנסר את הברזל בסיבוב . 4. יוצאת עבודה נקייה ופשוטה ביותר..........אני מקווה להעלות תמונות בכדי שתבינו יותר טוב . אני חושב שזה ממש ממש מקוריי ונוח

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by thedag,

שלום, אני רוצה לייצר PCB בשיטת TONER TRANSFER אבל הדפים שבהם משתמשים נגמרו לי.... (יצרתי בעבר הרבה לוחות כאלה) את הדפים הקודמים קניתי באיביי, אבל כרגע זה לא אפשרי, ואני מחפש לקנות כאלה בארץ.... מה השם שלהם בארץ ? וכמה עולה חבילה קטנה של זה?? עוד שאלה. אם אני בא לחנות פוטו, ומבקש מהם להדפיס בטונר עם דף שאני מביא להם(או שיש להם כזה), הם יכולים להדפיס לי את זה ? תודה.

• 12 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים