אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
ככה היה הקירור המקורי המאורר נדפק סופית היום בניסיון לפר אותו ( ארקטיק לא דעגו לעשות אותו מתפרק כמו מאורר נורמאלי) ושמתי שם מאורר 80 מילימטר רגיל עם חוט מתכת הכל היה טוב ויפה עד שלא החלטתי לעשות סדר על המדפים היום הוצאתי 2 קירורים BOX של אינטל אחד גבוה והשני נמוך. בניסיון לפרק את הנמוך ניתקלתי בבעיה שה פיני חיבור באים באותה מסגרת עם המאורר ולנדר לא ממש בא לי כי יש לי עוד לוח שזקוק לקירור הזה. מהקירור השני כן פירקתי וניסיתי לשים על הכרטיס מסך והיה חסר לו 5-6 מילימטר על מנת להיסגר על הקליפסות הרגילות שלו ( שהוא מחובר לצלעות הקירור בקירור של אינטל) כופפתי מעל את הצדדים של הקירור של הכ.מסך ( שעליו אמורות להינעל הקליפסות) שמתי2 שכבות של טייפ חבלה על השפתיים של …
-
- 27 תגובות
- 10.2k צפיות
-
-
התעניינתי ב-HAKKO PRESTO 981, איפה ניתן לקנות אותו חוץ מבהר ציון בתל אביב? אני מחפש באזור הצפון. תודה.
-
- 21 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
-
מערכת קירור מים - םרויקט ראשון כבר זמן מה אני עובד על הפרויקט הזה. פרטים : חמורה- Intel core I5 750 2.66 Gigabite GA-P55- UD4 G.Skill DDR3 8 GB 2000MHZ CL9 SSD corsair F60 60GB samsung F3 1TB Gainward 570 GTX GS Coolermaster HAF-X seasonic X-760 W מערכת קירור מים- XSPC Rasa 750 RX360 WaterCooling Kit 2 Enzotech 90 Degree Rotary Compression Fitting G 1/4 Thread - ID3/8 - OD5/8 - Matte Black 4 Enzotech Compression Fitting G 1/4 Thread - for 3/8" ID and 5/8" OD Tubing - Matte Black Silver KillCoils PrimoFlex Pro LRT UV Blue Tubing -3/8in. ID X 5/8in. OD Scythe Gentle Typhoon 120mm Fan 1850RPM 3X XSPC FAN 1650 RPM X1 מוודינג- סליבינג …
-
- 19 תגובות
- 8.2k צפיות
-
-
הי יש ברשותי שתי רמקולים ישנים אך טובים שהייתי רוצה לחבר למחשב. הבעיה שאין להן חיבור בננה כמו שנכנס לכרטיס קול אלא פשוט שתי חוטים שאלתי חהנה האם אני אוכל להלחים לחוט הרמקול חיבור בננה כמו של אוזניות והכל יעבוד טוב ? האם יש דיכונים בכך למחשב עצמו או לרמקול ? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש ברשותי מגבר שמוציא שמע נקי, עם בעייה אחת- אם מסובבים את מד הווליום עד קצת לפני החצי הכל טוב ויפה. אחרי זה הווליום לא משתנה, ולפרקים יש קפיצות פתאומיות בעוצמה. מבפנים לכאורה הכל נראה לי תקין (אני לא אלקטרונאי ולא מבין ברכיבי האדיו הפנימיים. רק יודע לזהות קבלים מנופחים \ מפוצצים או נזק פיזי אחר). יש כיוון כלשהו? רעיון? תודה, בז'נגלו.
-
- 28 תגובות
- 5.4k צפיות
-
-
שלום לכולם. לאחר חיפוש קצר בפורום לא מצאתי תשובה ל"חידה " : *בחיבור 2 סוללות בטור ,האחת 12 וואלט 72 אמפר, השניה 6 וואלט 1.2 אמפר, אני מבין שהמתח יהיה 18 וואלט , אבל מה יהיה האמפר ? (לפני יום כיפור , אני חייב להפוך את הטרקטורון של הילד לחזק יותר ) תודה צחי
-
- 3 תגובות
- 990 צפיות
-
-
מה דעתכם לקחת מקרר קטן ושים בו מחשב? ככה אתם חוסכים מערכת קירור
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לבנות משדר IR (חיפשתי פה בפורום ומצאתי רק מקלטים)... חיפשתי בגוגל ומצאתי מעגל לבניית משדר IR: שאלה I: לפי השרטוט צריך רזיסטור של 22 הום... חיפשתי ולא מצאתי כזה (מצאתי את כל שאל הרזיסטורים חוץ ממנו)... אני יודע שאפשר לחבר כמה רזיסטורים בכדי להגיע ל22 הום, אבל אני לא יודע איזה רזיסטורים לחבר... אשמח לקבל הסבר. שאלה II: באתר כתוב שאני יכול להשתש בכל טרנזיסטור NPN. השאלה שלי האם באמת אפשר להשתמש בכל טרנזיסטור NPN (נשמע קצת מופרך), מצוינת דוגמא לטרנזיסטור: BC548 (מישהו מכיר?), חיפשתי ומצאתי בבית טרנזיסטור: BC546 יש הבדל בינהם? שאלהIII: לפני השרטוט אפשר לראות שהמעגל הוא גם משדר וגם קולט (לפי הIR RECEIVER)... ואני רוצה שהוא יהיה רק משדר... השאלה …
-
- 6 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
ראיתי באתר אחד את החלק הזה שהם עושים ממנו משהו יפה למחשב אבל אני לא יודע איפה להשיג כזה דבר http://modding.ru/view.php?cat=articles&item=blowhole תודה לעונים
-
- 7 תגובות
- 750 צפיות
-
-
יש לי ג'ויסטיק חוטי עם חיבור גם לPC וגם לפלייסטיישן. האם אפשר להפוך אותו לג'ויסטיק אלחוטי ? אם כן באיזה שיטה מומלץ, אינפרה אדום נניח ? לא אכפת לי אם זה יעלה לי בחיבור לפלייסטיישן, גם ככה אני לא משתמש בו. עריכה: אינפרה אדום לא טוב לי כי אני צריך גם שהשלט יעבוד גם כשהמקלט שבמחשב מוסתר.
-
- 0 תגובות
- 879 צפיות
-
-
אני רוצה להתחיל להתעסק קצת בארדואינו ראיתי קצת סרטונים וקראתי קצת מאמרים יש לי כמה שאלות השמח לקבל תשובה. 1. איזה לוח הכי מתאים למתחילים או שזה לא ממש משנה (חשבתי להתחיל עם mega 256). 2. איזה עוד לוחות כדי לקנות? (הבנתי הבנתי שיש לוחות שמתיישבים על הלוח הראשי). 3. איזה מדריך מומלץ לאנשים ללא רקע בכלל בתחום?. (מומלץ בעיברית). 4. האם יש קורס של כמה ימים של ארדואינו בארץ? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כמו כול חובב מודינג מושבע גם אני רציתי דרמל ושאר כלים אז אתמול בשעה טוב היתחדשתי באחד היום בבוקר התחלתי לפרק את המארז ולהכין אותו לקראת חלון עשיתי גם סידור חוטים טוב כך שזה יראה יפה אני ממליץ בחום לקנות חיבלת אזיקונים ופשוט לסדראיתה את המארז זה נותן מענה טוב לבלאגן שהולך עקב כמות החוטים שמה הנה המארז שלי אחרי הסידור http://img225.imageshack.us/my.php?image=0812081315xb9.jpg חיברתי כמובן את הציר הגמיש לדרמל והתחלתי לעבוד העבודה עם הדרמל מצריכה יד יציבה ודיוק מירבי נגד זה כמובן עמדתי בהצלחה ואת זה תיראו בתמונות הבאות אז אחרי הסימונים כולל החלק העגול התחלתי לחתוך זהו כמובן תחילת החיתוך http://img379.imageshack.us/my.php?image=0812080712xt4.jpg וזה כבר לקראת סופו מה שנשאר הוא…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. השנאי של המסך LCD מת. האם ניתן להשתמש בצמת מתח מ ספק ש בתוך המחשב כדי לספק למתח ל LCD נתונים של השנאי המת : ביציאה 12V 4A או לחילופין , איפה ניתן לרכוש באיזור מרכז שנאי ש ביציא שלו 4A עד 5A 12V (בפחות מ100 ש"ח) תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן חברים, אני מחפש מלחם לעבודות DIY מזדמנות וסטאף.. אין לי בעיה להזמין מחול ואין לי בעיה לקנות בארץ.. הכל עניין של מחיר, אני לא ממש יודע מה התקציב הדרוש לכלי כזה (לא רוצה זבל סיני חד פעמי וימצד שני גם לא מחפש תחנת הלחמה ב 600 דולר) אז באתי להתייעץ. כמה לדעתכם רצוי להוציא על זה, מה לחפש (weller? hakko?) ואיזה דגם יתאים למלחים מאד מאד קז'ואלי? ת'נקס.
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
רציתי לשול אם מישהו יודע ויכול להגיד לי איך אני יכול להכין מהשבלונות של המדבקות לקישוט המארז שThe Grey Matter מהפורום פירסם להרודה. אני יכול להכין כמו מדבקה כזאתי שאני ישים אותה על המארז (החלון השקוף של המארז) והיא תיזהר לי כזה... יענו שמהאור שיש למאוורים וביכלל האור שיש לי בתוך המארז יגרום לה ליזהור מישהו יודע איך אפשר להכין את זה .?| נ.ב ערכתי את ההודעה כי היא לא היתה מנוסחת..!סליחה
-
- 27 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש בפורום ואני לא יודע אם צריך לפרסם את זה פה או בפורום אחר. אז ככה, אני עושה פרויקט מבית ספר, בקצרה, אנחנו בונים "חיישן נפילה" (שבנוי ע"י חיישן תאוצה וגיירו) שיזהה מתי זקן נופל ואח"כ הוא שולח הוראה לניפוח כרית אוויר+שליחת הודעה למטפל עם מיקום הנפילה. לכן אני צריך עזרה במציאת חיישנים מתאימים: ואני צריך חיישן שמזהה תאוצה וגיירו (לפי דעתי התאוצה לא צריכה להיות בתווח גבוהה מידי). במקביל חיישן GPS מתאים תודה
-
- 1 תגובה
- 2.6k צפיות
-
-
משום מה אני לא מצליח להגיב בשרשור הקודם אז אני כותב פה. אם יש לי בקר אחד שמקבל בgpio שלו מקסימום 3.6, והשאר עובדים עם 5 וכן הרכיב max485 שהציעו עובד עם 5v איך אפשר לחבר את הבקר של ה3.6 אליהם? לקבל מידע אפשר אולי על ידי מחלק מתח, אבל אם נוריד את המתח זה לא יעשה לו בעיה בשליחת מידע? (כמובן הרכיב יקבל 5v ממקום אחר)
-
- 56 תגובות
- 25.7k צפיות
- 2 followers
-
-
אהלן.. מכיוון שהמאווררים במארז שלי רועשים מאוד (2X120MM ואחד 80MM ) ואני לא יכול לישון עם זה בלילה , החלטתי "לקנות לי" איזה בקר לימולדת..(ביקשתי מאחי ;D) עכשיו, לשאלות. (אמרתי שתיים אבל נזכרתי בעוד אחת.. ;D) 1) האם יש איתו בעיה ששמעתי בנושא דומה שפתחו פה (על בקר אחר) לגבי הלדים המהבהבים ? (שאם שולטים על מאוורר לדים הם יהבהבו..?!? ) 2)האם הוא נכנס עם בורג (כמו CD..) ואני יוכל להכניס אותו לא עד הסוף? (כי הדלת לא תוכל להסגר.. :-\) 3) האם שווה 106 שקלים על הבקר הזה והאם הוא נחשב טוב יחסית? (לא עושה בעיות ודברים כאלו..) תודה מראש, עודד ב.
-
- 2 תגובות
- 770 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, אני מעוניין בפיתוח פרוייקט קטן לתחום האיירסופט בארץ (הסבר קצר על הספורט) אשר יתן שליטה למדריך לכבות את כלל הכלים(רובים) בשטח בעזרת לחיצת כפתור וכמובן גם להדליק אותם. כיוון שהכלים הם חשמליים אין שום בעיה להכניס את הקונספט הזה לשימוש, הבעיה שנוצרת היא טווח, הרכיב היחידי שמצאתי שנותן טווח ואופציה לכבות כל כלי בנפרד (אופציה שאולי הייתי רוצה להכניס בהמשך) לא ממש מגיע עם מידע איך לתפעל אותו וכמו כן לא מצאתי יותר מדיי מידע עליו. במידה ויש מתנדבים אשר מוכנים לעזור עם פרוייקט שכזה (חינם או תמורת סכום כלשהו) אני ממש ישמח. או לסירוגין האם יש מישהו שמכיר רכיבים שיכולים לתת שליטה אלחוטית (או 1 או 0 לוגי בסך הכול) לטווח של 100 מטר לפחות והם קטנים מספיק אני ממש יוד…
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הפאנל קצת מתקלף... חשבתי שיהיה נחמד לעשות מודינג לפאלם חח ;D כמובן שמשהו לא מסוכן שיכול להרוס אותו!! יש הצעות? [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מדובר על האשכול הזה http://www.hardforum.com/showthread.php?t=802808 פרויקט דום 3.. הוא משתמש שם בחומר כלשהו שאיתו הוא בונה את הכל לדוגמא הדלת בקדמת המארז (צירפתי תמונה) זה נראה חומר ממש קל לעבודה אם הוא בנה איתו מלא דברים הבנאדם אומן, מומלץ לראות את הפרויקט ואפילו להרשם לעדכונים [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה אתם אומרים על המודיג של באטמן שלי...................(הראשון שלי) :jump: :jump: :jump: אני לא מראה את כל הדרך רק את התוצאה ....... http://img218.imageshack.us/img218/9550/114bc.jpg http://img218.imageshack.us/img218/5156/103kv.jpg
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 898 צפיות
-
-
אני מעוניין להתקין 2 רמקולים במארז עצמו האם יש פה גורם סיכון כל שהו?
-
- 7 תגובות
- 792 צפיות
-