עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. היי... במסגרת הפרויקט שלי (שנמצא כרגע במנוחה) אני רוצה לחרוט על הפרספקס בהתחלה חשבתי על החריטה הזו: הבנתי שהDeath מסובך מדי, אז פישטתי קצת: קיצר אז ניסיתי לחרוט את זה סתם על פרספקס ויש לי כמה שאלות: 1) באיזה עומק בערך צריך לחרוט כדי שהתאורה תהיה הכי בהירה ובולטת שאפשר? 2) כדאי אולי לחרוט מבפנים? זה יכול להיות הרבה יותר יפה... השאלה היא האם אפקט התאורה לא ייפגע... 3) בזמן החריטה נשארים שבבי פרספקס דבוקים בתוך החריטה.. איך כדאי להיפטר מהם? 4) אני צריך גם טיפ או שניים איך לשמור על עומק אחיד. תודה לעוזרים

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by Natan_Rozen,

שלום ברצוני לקדוח חור בקוטר 12 ס"מ במארז שלי ולהוסיף מאורר 12 ס"מ שישמש כ"ארובה" . חפשתי בנרות אחר מקדח כוס בקוטר 12 ס"מ, אך חיפושי עלו בתוהו, הייתי בערך ב-12 חנויות "חומרי בניין" . שאלתי אליכם, מאיפה אני יכול להשיג מקדח כוס בקוטר 12 ס"מ באיזור בת-ים ? או שאולי אפשר עם כלי אחר ? (שיצא מדוייק)

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. התחלנו עם הניקיונות לפסח ונתקלתי בשני ג'ויסטיקים ישנים שלי, יש להם חיבור 15 פינים בעוד במחשב יש לי חיבור של 9 פינים, רציתי לדעת אם זה אפשרי לבנות להם מתאם איכשהו. תודה לעוזרים. צירפתי תמונה של ה15פינים: http://www.pctip.co.il/gallery/albums/_-crew-_/CrashZone/nw/Private_uploads/sell004.jpg

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  4. אני רוצה לקנות קטודהיו וי +מתאם במחיר הכי זול ובחונות בשרון עדיף

• 4 תגובות
    • 686 צפיות
  5. השאלה בכותרת

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by Athlon-WINGS,

היי, לאחר חצי שנה של שימוש בקטודת ירוקה של SUNBEAM, היא נשרפה לי באוטו מסיבה לא ברורה. עכשיו, הזמנתי אתמול מנועה מחשבים קטודה UV (וזה במקום COOLERMASTER שנוטים להשרף מהר). לפי מה שהבנתי זה כמו קטודה רגילה רק שזה אולטרא סגול?!?????? השאלה העיקרית שלי היא : האם זה הרבה יותר בולט וחזק מקטודה רגילה?? או שזה חלש יותר מקטודה ? חשוב לי שהאור של הקטודה תהיה כמה שיותר חזקה

• 21 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. Started by nehmia,

למשהו יש מדריך לצביעת מאוררים?

• 4 תגובות
    • 664 צפיות
  8. טוב אז כבר קניתי רדיו ישן שעלה בסביבות ה+600 (תמונה מצורפת...)עכשיו כל הרעיון (ובשביל זה ביקשתי באחד הפורומים לוח מאוד זול ולא משנה אפילו גנ'רי...בשביל הפורייקט הזה.)היה להוציא כמה שפחות כסף על חלקים כי יש לי כבר מחשב קניתי את כל הדברים (מעבד כרטיס מסך כרטיס קול ועוד)חוץ מלוח שהוא החלק הכי יקר.......הקיצר אני צריך קודם כל רעיונות איפה לחתוך ואיך וכו.....צירפתי תמונה ראשונית של הרדיו הנ"ל לפני הוצאת תכולתו אבל יש סיכוי שבסטוף אני לא יעשה עליו את הפרוייקט כי יש מצב אני משיכאחר ישן יותר ב100 ש"ח אז בנתיים תנו חוות דעת עליו והאם הוא שווה לעשות עליו מודינג (הוא פשוט ענק במימדים שלו....דוגרי גודל של טלויזיה...)טוב אז מה אפשר לעשות איתו ובאיזה צבעים(עץ מן הסתם....) נ.ב הרדיו …

• 8 תגובות
    • 855 צפיות
  9. לפני תחילת הפרויקט שלי שהוא יתחיל רק שבוע הבא שאני יחזור מהבסיס .... אני רוצה לראות כמה שיותר תמונות של מארזים שנעשו לגמרי מפרספקט לראות צורות צבעים וכו וכו כול רעיון שרק אפשר בכדי לעשות לי מארז מטורףףף ומבטיח שיהייה כזה חח.. תודה יחיאל בן חמו

• 3 תגובות
    • 814 צפיות
  10. אני יכול להשיג מתכות חופשי רק אלומיניום אני צריך לקנות אבל בזול מאוד פרספקס כבר יש לי בבית בכמויות יש לי איך לחתוף ולכופף מתכות בצורה הכי מדוייקת שאפשר (מכונות במפעל מתכות) נשאר לי רק לבחור צורה/נושא ולשרטט הצעות? כי לי אין רעיונות בגרוש.

• 3 תגובות
    • 680 צפיות
  11. רציתי לשאול אם אני יכול להשתמש נגיד בלוח אם של מחשב שולחני ובכרטיס מסך ובשאר החלקים ןלצרף מסך של סוני פלייסטיישן זה שקונים בנפרד ולהפעיל בעזרת סוללה של מחשב נייד ?? אני לא יודע כמה מתח היא מספקת אבל נראה לי שזה אפשרי בגלל שלוח של מחשב נייד לא שונה מלוח רגיל בהספק המתח שלו אני חושב ... והמסך הזה מקבל מתח מהלוח ולא ממקור חיצוני כמו שקע בקיר אז זה אפשרי לבנות דבר כזה לא ???

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by kujo,

אני רוצה לעשות מודינג לדלת המארז איזה מהתמונות הבאות נראה יותר טוב?? (ערכתי את התמונה בפוטושופ) הדלת של המארז עדין שלמה [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 53 תגובות
    • 4k צפיות
  13. יש לי כרטיס מסך REDAON 9200 של GIGABYTE ניקיתי את האבק שעל הגוף קרור בכרטיס מסך, ובשביל זה נאלצתי לפרק את המאוורר אחרי שניקיתי והכל חיברתי בחזרה חיברתי לחשמל ואז נהייה רעש מוזר מהמאוורר אני חושב שאולי נכנס בתוכו אבק ממש למנוע שלו יש דרך לסדר את זה? בתודה מנור

• 7 תגובות
    • 839 צפיות
  14. Started by aviran_n,

בפרוייק ספיידי של alianyn ראיתי שהוא הגיע עם פרספקס ע"י שיוף למרקם הבא: אחרי הרבה נסיונות לא הצלחתי להגיע למרקם כזה.. המרקם שאני מגיע אליו אחרי הרבה נסיונות עם כל מיני סוגים של נייר שיוף הוא לא אחיד ועם שריטות. אשמח לקבל טיפים לשיוף כדי להגיע למרקם דומה לזה שבתמונות. תודה מראש לעוזרים

• 4 תגובות
    • 782 צפיות
  15. טוב אחרי שסיימתי עם העכבר האלחוטי החלטתי לעשות פאן באס שישלוט לי על המאווררים עם מנורות שמציינות לפי צבע את המהירות ......עכשיו יש לחבר של אבא הכל באלקטרוניקה ככה שכל חלק שאני צריך אני משיג בחינם !!Weee. אז כבר החלטתי שזה יהיה קודם כל קופסה עשוייה כולה מאלומיניום וכמובן עם לדים מיוחדים(שכחתי איך קוראים להם..... :-\)שלפי המהירות מחליפים צבעים ואני הולך לעשות את זה יפה ביותר עכשיו אני צריך כמה טיפים מה לעשות ומה לא לעשות וממה להזהר כשאני עושה את זה לפני שאני הולך להתחיל את זה וקודם כל איזה חלקים אני צריך ואני רוצה חלקים איכותיים ולא סתם זבל כי אני ממש הולך להשקיע על זה וכמו שאמרתי כל חלק אני יכול להשיג ....אז אולי תכינו לי רשימה של חלקים ....ואל תכחו לתת טיפים ואני כמובן כ…

• 56 תגובות
    • 4.7k צפיות
  16. אז כך... יש לי שני ספקים.. antec 550w tt buterflay 480w/ עכשיו נימאס לי מהקטע של שני ספקים ושי לי שאלה.. אני רוצה לעשות כך... יש לי מערכת קרור גז vapochill צורכת בערך 16 אמפר.. 2 קטודות 6800 אולטרה ולוח באובר קלוק גבוהה ורוצה להגיע לעוד יותר גבוהה.. וזהו בערך עכשיו נכון לעכשיו על האנטק יש את הקטודות ואת הקרור גז ושני מאוררים ואני רוצה שכול המערכת עם הקרור גז והמחשב עצמו וכו וכו יהיו על האנטק עצמו כי נימאס מה tt עכשיו שני שאלות. 1.האנטק יוכל להחזיק את המערכת הזאת בכלל יציבה או לא?.. 2.הבעיה העיקרית היא שצריך להדליק את הקרור גז כמה שניות (30 בערך) לפני שמדליקים את המחשב עצמו איך אני עושה את הדבר הזה שכפתור אחד ידליק את הספק רק לקרור גז והכפתור השני ידליק יחבר את המחשב עצמו …

• 31 תגובות
    • 2k צפיות
  17. לפי מה שהבנתי, זה חלון שמגיע עם מארז מסויים. אבל אני צריך את השבלונה בשביל HTPC עצבני, אז רציתי לדעת אם מישהו יודע איפה אפשר למצוא שבלונה כזאת. תודה!

• 3 תגובות
    • 658 צפיות
  18. יש לי דרמל יש לי ג'יגסו יש לי כל כלי אפשרי ומה שאין אני יכול להשיג הבעיה היא שלא משנה באיזה כלי אני משתמש תמיד בצדדים החיתוך יוצא מלוכלך ומגעיל אבל כשאתה קונה אצל זגג הוא חותך לך את זה בלהב (מכונה עם להב) וזה חיתוך מושלם ונקי הקטע הוא שיש דברים שאני רוצה לעשות שאני צריך בשבילם חיתוך כמה שיותר נקי...איך אני עושה את זה?

• 13 תגובות
    • 6.3k צפיות
  19. Started by a-v-i,

http://www.stormeren.dk/article_view.php?id=59 פשוט מדהים

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. אנשים קיבלתי שוק ביקשתי מחנות פרספקט בשביל לבנות לי את המארז עם הקרור גז הכול שקוף עם אורות וכו כוו והבן אדם רצה 500 שקל :kopfpatsch: מה זה כזה יקר??? ועם לא כמה אמור לעלות מטר מרובע של פרספקט או איך שזה לא הולך?... תודה..

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. שלום השאלה שלי מאוד פשוטה אני רוצה לבנות פאן באס בלי לדים (רק מפסקים) אני צריך מפסקים? אם אני יחתוך תחוט של המאוורר ויחבר קצה אחד לרגל האמצעית של המפסק וקצה שני לרגל צדדית בלי כל הסיבוכים של הנגדים והכל זה יהיה בסדר?

• 3 תגובות
    • 789 צפיות
  22. אני חושב על פרוייקט חדש ואני מעוניין לבנות פירמידה , יש ברשותי הרבה פרופילים של 90 מעלות ואני רוצה בעזרתם לבנות פירמידה , הבעיה היחידה היא שאני לא מצליח לתאר לעצמי כיצד לחתוך אותך כך שבקצה העליון , בשפיץ יהיה חיבור יפה כזה שהם ישתלבו אחד בתוך השני . אם מישהו ישרטט לי את זה יהיה מעולה

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. יש לי מע' קרור מים למחשב שהמים מקוררים ע"י פריזר שפרקתי ממקרר ישן . הפריזר מופעל ע"י RELAY שמפעיל 220V אם עובר 12V ממחבר של מאוורר על הלוח . ה"מאוורר" מופעל ע"י SPEEDFAN בהתאם לטמפ' שקבעתי לחיישן הSYS (הוא הרבה יותר יציב מהCPU ולא מפעיל הרבה את הפריזר כמו של הCPU ). כל העסק נמצא בתוך קופסת שקע חשמלי שמודבקת מאחור למארז. היא מקבלת מתח משקע החשמל וכבל הפריזר מחובר אליה. קניתי (4 שקל) נורת חיווי של 220V , כי אני רוצה לדעת מתי יש מתח בשקע (שפירושו פריזר פועל), ולא באופן עקיף ל 12V . תלשתי את ציפוי הפלסטיק מחוט טלפון והשחלתי על ה"רגליים" של הנורה , וחיברתי לשקע (+ ופזה) . וגם דרימלתי פתח מתאים. כדי שאראה את החיווי ממקום מושבי , צריך שה"אור" יבלוט מעבר לצד המארז. אז …

• 6 תגובות
    • 928 צפיות
  24. Started by aquarius,

אתם חושבים שאפר לבנות פאן באס כמו זה : http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?cart=11057012183936558&sku=ZM-MFC1〈=heb שיעול- alianyn-שיעול

• 5 תגובות
    • 864 צפיות
  25. Started by נור,

איך אני חותך חלון במארז שלי עם הדרמל? ז"א אני יודע עם איזה סכין והכל פשוט רציתי לדעת אם יש איזה שיטות מיוחדות לחתוך. אם זה משנה אני רוצה לעשות חלון. תודה.

• 7 תגובות
    • 987 צפיות

דיונים חדשים בפורומים