עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. 2 שאלות: מאיפה אפשר להשיג ציפוי מיוחד לכבלי IDE, וכל כבלי שבתוך המארז? ואיך זה נקרא, אם אפשר קישור גם בבקשה. מאיפה אפשר להשיג פלסטיק שקוף להכנת חלון למארז? בתודה מנור.

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by borg,

אני מחפש פאנל שחור "5.25 עם תצוגה גדולה של שעה ותאריך שכולל תאורה אחורית (רצוי כחולה) וכפתורים לכוונונים של התאריך והשעה, ומתחבר למחשב בחיבור מולקס (בלי דרייברים). חיפשתי בפנדה ובכמה חנויות, אבל לא מצאתי משהו מתאים. אני לא ממש מבין באלקטרוניקה וחשמל, כך שאני לא יכול לבנות פאנל בעצמי. התקציב שלי הוא בסביבות 100 ש"ח.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. אני צריך להשיג גליל חלול שקוף עדיף פרספקס אפשר זכוכית או כל דבר אחר אבל שיהיה כמה שיותר זול אני צריך איזה 4 או 8 כאלו. גובה בערך של 10 סנטימטרים ובקוטר של 4 סנטימטר יש למישהוא הצעות איפה אפשר למצוא באיזור נתניה או איך אפשר להכין? אני רוצה ליצור משהוא כזה [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 6 תגובות
    • 2.7k צפיות
  4. Started by yambtz,

את הפרוייקט הזה התחלתי לפני שנה וחצי בערך כשעוד גרתי עם אמא בנס-ציונה. הוא התחיל בתור אוסף מודים קטנים ולא קשורים. צביעה של המקלדת והעכבר (שהוחלף ב MX510 לאחרונה) ובניית glowpad שאבד. אם מישהו יודע איפה הוא שיגיד לי. שכן שלי שביקשתי ממנ הדרכה על איך לעבוד עם הדרמל לא הסכים לתת לי לעבוד איתו למרות שהוא שלי כדי שאני לא אפצע (לכו תבינו) ולקח את זה לעבודה שם הוא עשה לי חלון. אחר כך עשייתי עם הדרמל חלון מעוצב בגג עם מקום למאוורר (יוחלף במאוורר לדים בקרוב). את המקומות לצורב והדיסק הקשיח שתפסו המון מקום הוצאתי. במקום עם קצת חיתוכים העברתי את הצורב למקומו הנוכחי, והדיסק הקשיח מחובר לרצפה. יש לי אפשרות לחבר אותו ליד הצורב אם אני ארצה לשים על הרצפה קירור מים אבל זה לא בתוכנית בינ…

• 23 תגובות
    • 3.7k צפיות
  5. Started by HellBoY,

מה דדעתכם עליו? ZALMAN ZM-MFC1 עולה 148 שקל מפנדה.. שווה? אמשח לקבל עוד הצעות לגבי פאנלים.. תודה

• 0 תגובות
    • 798 צפיות
  6. Started by taotao,

אתם יודעים פסח מנקים והיום אבא שלי הביא לי דיבורית כזאת של פלאפון שמצא והוא לא צריך עכשיו פתחתי היא כוללת : 1. רמקול-לשמוע את המתקשר 2. מיקרופון - מין הסתם לדבר 3. תקע כזה של 12V לחשמל שנכנס לדיבורית ויוצא מימנו חוטים (אדום צהוב שחור וכו) 4. ואת המתקן של הפלאפון עצמו עכשיו בדקתי את החיבור פתחתי תמחשב וראיתי שמהספק יוציאים שתי זוגות חוטים (2צהובים-2שחורים) לחיבור מרובע כזה כמו בדיבורית ומתחבר ללוח אם עכשיו אני שואל אם יש מצב לחבר תדיבורית לחיבור הזה או כול דרך לפצל אותו או משהו כזה כי יש לי רק אחד כזה? יש למישהו רעיון ככה?

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by borg,

יש לי לוח אם עם שני פורטים של USB 1.1 בצד האחורי של המחשב. בצד הקדמי של המארז יש לי שני פורטים של USB, אבל אין לי על הלוח אם יציאות USB שאפשר לחבר למארז. השאלה שלי היא האם יש מצב להעביר כבל USB מהחלק האחורי של המחשב לתוך המארז, ולחבר אותו לשני הפורטים בחלק הקדמי של המארז. אני לא מבין באלקטרוניקה ובחשמל, כך שאני צריך כבל מוכן שאפשר להשיג בחנויות.

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. אז חיברתי מאוורר 80 מ"מ והחיתוך יצא לא במדוייק מול המעבד אלא טיפה מתחת.. כיוון זרימת האויר הוא כלפי פנים. ומאז הטמפ' גבוהה משהייתה, למה?

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by taotao,

מזה חוטי UV? ואיזה סוג יש?

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. מחשב נייד ישן בטירוף אבל המסך תקין יש מצב לשמש את המסך שלו איכשהו? יש רעיונות?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by menos,

הזמנתי מהבחור הזה מדבקות למארז , אחלה של דבר זה נוח זה יפה לאללה וזה הגיע מהר (תוך שבוע) אפשר גם לדבר איתו וליצור מדבקות מותאמות אישית http://www.shatteredweb.com מומלץ ביותר

• 1 תגובה
    • 878 צפיות
  12. דבר ראשון שנבין על מה מדובר הנה תמונות של המאווררים והחיבורים שלהם של ספקים ישנים מאוד 1. http://planet.nana.co.il/arie123/arie.jpg 2. http://planet.nana.co.il/arie123/arie1.jpg 3. http://planet.nana.co.il/arie123/arie2.jpg טוב אז דבר ראשון זה התמונה הראשונה כפי שאתם רואים מדובר בקדיחת חור במאורר כדיי לשים שם לדים איך אני מחבר את הלדים?למאוורר? איזה גודל של חור צריך לעשות? והאם הלד לא יהיה רופף(תלוי בחור לא?) תמונה 2:אין לי מושג מה אלה החיבורים האלה ובמדריך באתר לא הבנתי משהו עם כונן דיסקטים אם מישהו יכול לתת פירוט בבקשה אני ישמח וכמה כבר מאוררים אפשר להוסיף?כמה חיבורים יש? תמונה 3:רואים עוד חיבור האם החיבור הזה מתאים?לא נראה לי גם אבל הוא שונה מהתמונה ה-2 תודה מראש ולא ל…

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  13. גם אני קניתי בשעה טובה "דרמל" של וולף. (להפתעתי גם היה עליו מבצע ככה שאני ממש מבסוט). קניתי אותו אתמול, הספקתי כבר לטחון אותו לא מעט ואני בהחלט מרוצה מהביצועים ביחס למחיר שלו. רק בעיה קטנה אחת... הכבל המתכתי בתוך הכבל מאריך שלו משוחרר. כלומר אם אני מושך אותו מהצד שמתחבר למכשיר אז הוא יוצא לגמרי החוצה (אפילו אם אני לא ממש מושך). באחת הפעמים הוא (הכבל הפנימי) גם התרופף לי בזמן העבודה - מה שגרם לראש להפסיק להסתובב. השאלה שלי היא האם אני עושה משהו לא בסדר? צריך לחזק את זה איך שהוא או משהו. או שהוא פשוט לא תקין ויש כאן עילה להחלפה...? :s05: תודה מראש ;D

• 5 תגובות
    • 911 צפיות
  14. אני בדרך לסליבינג הצלחתי לאלתר חלק של אנטנה שמשחרר את המולקסים... את החיבור של הפלופי גם בקלות אני משחרר עם מברג אלן קטן אבל ניתקעתי בעיקר עם ה ATX איך אתם שיחררתם אותו? ואל תגידו לי ללכת לקנות איזה כלי, או שתתנו לינק באינטרנט למקום שאפשר לקנות או שתסבירו איך לאלתר אחד... תודה מראש

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  15. המבצע על הוולף עם ה200 חלקים, ומעין סטנד כזה? בא באריזה גדולה, שנראית די נוחה לשימוש שעולה 200? שווה? או שאם כבר מוציאים 200 שקל - להוציא את זה על דרמל אמיתי - וזהו

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. ^ באריהב אין, וגם לא ב4 חנויות האלקטרוניקה שהייתי בהן... help... אגב, הדגש הוא על "להזמין"... אני די תקוע בסוף העולם ואין לי אפשרות לנסוע למרכז כדי לקנות שני חיבורים... תודה.

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  17. Started by doreiny,

אני מעוניין לקנות אחד מהפריטים הנ"ל gatewatch: http://www.aerocool.com.tw/aerocool-files-v3/peripheral/gatewatch/gatewatch.htm L.I.S2: http://www.short-media.com/review.php?r=264&p=1 יתרונות של ה gatewatch לפי דעתי הם שהוא קורא את הנתונים שלו דרך חיישנים לעומת ה lis שקורא מהלוח...(גם פה זה קצת בעיתי כי אני לא יודע עד כמה אני יכול לסמוך על ה gatewatch שיעשה את העבודה הזאת) יתרונות של ה lis 2 הם : בעיקרון הlis 2 יותר חמוד מבחינה ויזואלית יש בו מלא שטויות וזה נחמד השאלה אם הוא שווה את זה ומתעלה על ה gatewatch בקיצור אני דיי מבולבל וצריך עזרה אם אתם יכולים לעזור לי..:\

• 6 תגובות
    • 922 צפיות
  18. שלום אני רוצה לצבוע את המארז ככה שיתקבל אפקט של מראה אבל לא בטוח באיזה צבעים להשתמש כמה לשייף וכמה שכבות לכן חיפשתי בפורום ומצאתי המדברים הרבה על המדריך הזה: http://www.pc-workshop.net/articles/paint101/paint101-1.shtml אני די בטוח שזה מה שאני מחפש אבל הקטע שהוא נעול לגישה כמו כל האתר.... לכן אני מבקש, אם למישהו יש את המדריך שמור באיזו צורה, בבקשה תעלו אותו לכאן שיהיה לשימוש. נ.ב מי שצבע בשיטה הזו ויכול להרחיב על זה מוזמן.....

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. בניתי כבר פעם אחת את המעגל הפשוט הרגיל עם 8 לדים בשביל המודינג שלי אני צריך עזרה בהרחבת המעגל לכמות גדולה יותר של לדים קראתי הרבה בנושא ואני בערך יודע איך זה הולך אבל אני לא סגור ב100% אז רציתי שאחד מהחבר'ה המבינים פה יכין לי איזה מעגל שיתאים למה שאני צריך תודה מראש

• 2 תגובות
    • 778 צפיות
  20. שלום לכל חברי הפורום. הצעתי היא להכין כרטיס PCI שיהיה חלומו של כל מודר. - שליטה על מתחים של וינטילטורים ע"י תוכנה ולא ע"י פאנל. - מסך תצוגה של מידע על סיבובי מאוורר וטמפרטורות ( מתאים לאנשים שאין להם יציאות LPT ו COM כמוני ) - Wave Meter ועוד מלא דברים שעולים על דעתכם שכל זה יהיה מרוכז בכרטיס PCI וכמובן תוכנה מותאמת. * מה שצריך לפרוייקט כזה הוא רעיונות נוספים לפעולות הכרטיס. * תכנון הכרטיס ( יש לי את כל המשאבים הדרושים להכנת כרטיסים קרי צריבה של צ'יפים ורכיבים ). * אנשים בעלי ידע בכתיבת דרייברים שמתקשרים בין הכרטיס לתוכנה. כל מי שיש לו ידע בנושא ורוצה לתרום לפרוייקט מוזמן לשלוח אליי מידע. ICQ: 76682075 לרשום: בקשר לפרוייקט.

• 107 תגובות
    • 14.6k צפיות
  21. Started by MasterDK,

איך בונים את זה פעם ראיתי איפושהוא אבל לא זוכר איפה מישו יכול להסביר בבקשה?

• 1 תגובה
    • 821 צפיות
  22. Started by Pure-Gold,

שלום, בת'רד זה יעלה כל החומר שיש לכם להציע לגבי הפרוייקט הזה. כאן אתם מתבקשים לפרסם אתרים המכילים מידע לגבי: מעגלים שכדאי לשים מפרט על רכיבים מסויימים שכדאי לכלול או כל חומר אחר התורם ישירות לצידו המעשי של הפרוייקט. נא לא לפרסם כל מיני הערות והארות שונות לשם כך יש את הת'רד המקורי ( ראה קישור הנ"ל ). מנהלים - נא לשים לב ולדאוג שהת'רד יהיה נקי.

• 26 תגובות
    • 3.6k צפיות
  23. Started by O.G.D 2k5,

אני רוצה לצבוע את המארז בלהבות איזה ספריים של צבע ואיזה צבע ספריי כדי לצבוע אז המארז ולקבל מירור פיניש בנוסף. אם אפשר אני רוצה לדעת איפה אפשר לקנות אותם באזור נתניה????

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  24. תשמעו התחלתי עם מודינג לפני כשבועיים ונגנבתי מזה לגמרי והבנתי שאחד מהכלים הכי שימושיים במודינג הוא דרמל ואני שתודה לאל עוד יש לי קופת בר מצווה החלטתי לקנות דרמל ויש לי כמה שאלו: 1. וולף יספיק או שאני אני צריך מקורי 2. איפה אני יכול להשיג כזה אחד כזה וראשים בשבילו 3. אם יש המלצה לדגם אני יודה מאוד תודה!!! :-*

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by שורטי,

ראיתי שבתחרות מדריכים יש מדריך לאיך להכניס לדים לעכבר והיה רשום שהעכבר מתחמם אז החלטתי לשים את הנורות בצדדים כאילו לא בכיסוי אלא בדפנות. אבל חוץ מזה יש איזה שהו חומר שאני יכול להכניס פנימה שימנע התחממות?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים