עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by miki26,

בעבר זה היה כיסויי מארז ווידאו ישן ובקרוב פלטה לקירור ניידים... עדכונים בקרוב...

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. Started by captaincaveman,

היי! התחיל לדגדג לי באצבעות, והחלטתי להרכיב מערכת חדשה. כבר הרבה זמן שאני מפנטז על מארז של CaseLabs. לא עוד! מארז עם המון תוספות נחמדות בדרך אלי מה עוד יהיה שם? אני לא לגמרי סגור על זה... אבל זה יהיה חזק ומוגזם כמעט בוודאות בגדול, השאיפה היא ל-X99 בתוך המארז עם מעבד 8 ליבות וכמה כרטיסי מסך מהדור האחרון שיהיה באותו זמן. אני מתכוון להתחיל עם קירור המים ורק אחרי זה להתחיל לחשוב על החלקים הספציפיים שיכנסו למערכת. מבחינת הקירור יהיו 4 רדיאטורים, 2 של 560 ו-2 של 360 בנוסף לשתי משאבות. הרעיון הוא לקרר הכל, גם מה שלא צריך זה אומר: cpu, mobo, ram and gpus. הנטייה כרגע היא ל-LOOP אחד אבל מוכן לשקול לעבור ל-2 בהתאם להמלצות. מבחינת צבע, המארז שחור ואני מתלבט מה יהיה הצבע…

3. Started by ShowstoppeR,

אהלן אנשים, מזמן לא כתבתי פה אז הנה לכם כמה עדכונים. דבר ראשון בנוגע לפרוייקט הנוכחי שלי, AquaLight. כולכם בוודאי מצפים לסיום הפרוייקט, לצערי נתקלתי בכמה קשיים בהרכבה הסופית שכרגע אני עובד על לפתור אותם (מה לעשות פרוייקט ראשון וכמה שזה נראה יפה מבחוץ, יש כמה פאשלות שעשיתי בפיתוח ועכשיו אני צריך להתמודד איתן) בנתיים אני התחלתי לעבוד על הפרוייקט הבא שלי שזה בניית מארז מ אפס. לאחרונה התחלתי לשחק עם SketchUp ולמדתי את התוכנה דיי מהר ולאחר כמה עיצובים שעשיתי העיצוב הבא נבחר. כמו שאתר רואים המארז יהיה עם קירור מים. העיצוב נכון לעכשיו דיי בסיסי ועוד יעבור שינויים קטנים על מנת לוודא שהכל יעבוד כמו שצריך. יש עוד כמה פרטים שלא הכנסתי בעיצוב בכוונה כדי להוות הפתעה ל…

• 41 תגובות
    • 4.8k צפיות
  4. אני יודע שרק סיימתי את פרוייקט "REDWARF" אבל היה לי בראש רעיון אחר וה4790K כבר הגיע , אז החלטתי לרכוש ASUS Maximus VII GENE , ולהשמיש את הTJ08B-E ( הקטן והמעולה לדעתי ) שאר החומרה : נתונה לשינוי ( כרטיסי מסך כרגע במחשבה על 290X CF ) מעבד : 4790K ( כבר קיים אצלי ) לוח : ASUS Maximus VII GENE ( כבר קיים אצלי ) מארז : Silverstone TJ08B-E ( כבר קיים אצלי ) זכרונות : כנראה Corsair Dominator platinum 1866mhz ספק : Seasonic 1000w platinum קירור : שני רדיאטורים : קדמי magicool 180mm עם שני מאווררי Phobya g-silent 180mm בתצורת push\pull אחורי Alphacool nexxxos 120mm UT60 עם שני מאווררי phobya nb-eloop 1800 rpm בתצורת push\pull ( כבר קיים אצלי ) בלוקים : EK Supremacy nickel …

• 53 תגובות
    • 34.2k צפיות
  5. Started by drago,

• 25 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. או קאיי אז ככה. יש לנו מערכת קולנוע ביתית בבית ונמאס לי כל הזמן לראות סרטים במחשב במקום לנצל כמו שצריך את המערכת קולנוע ביתית, לכן הסתובבתי לי להנאתי במחסן - שיש בו כל מיני דברים ישנים, וראיתי ממיר ישן ששימש אותנו ללווין לפני הרבה זמן (ממיר ממש ישן של חברה לא מוכרת) - כפי שניתן לתאר הממיר בצורתו מזכיר מכשיר דיוידי, וידאו ומגבר סטנדרטיים... הוא היה מלוכלך וצבעו היה דהוי נורא (צבעו היה שחור). במקרה - לחבר שלי יש מחשב ישן שהוא לא צריך - מחשב פנטיום 2 עם 64 מגה זכרון. עשיתי אחד ועוד שתיים ואמרתי וואלה, למה לסבול, בוא נעשה מכשיר יפה שיהיה לו יציאה לטלוויזיה ושיישאר בסלון ולא ייקח מקום מיותר אלא יהיה כמו הדיוידי והרסיבר שיש שם.. עכשיו נתקלתי בבעיות הללו: * ספק - הספק גדול…

• 22 תגובות
    • 2.3k צפיות
  7. טוב אז ככה,אבא שלי עובד במיקרוסופט והוא כל שנה מקבל תמחשבים הישנים אז לכבוד פסח הוא קיבל חרא אחד פנטיום 2 ,ולאח שלי היה קרטון,אתם בטח יודעים מה חשבתי.. בכל אופן אז יש לי קרטון ,יש מחשב ורציתי לעשות מהקרטון מודינג למחשב... מצטער שאים תמונות של הקופסא פשוט היא בייבוש אחרי צביעה... מחר בבוקר אני אוסיף תמונות.. (שיט ביום שני יש לימודים!)

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. R&D שלום הצטברו אצלי מס' מסכי LCD קטנים בגודל 5 אינצ' של PSONE והדבר המתבקש לעשות מאחד מהם זה מקרן . העיקרון מאוד פשוט:מקור אור חזק(כמה שיותר כך אפשר לא להחשיך את החדר שצופים במקרן.) המקור ממוקד לפנים שם הוא עובר דרך עדשת פרסנל ואז דרך ה LCD כאשר הLCD עבר חישוף שהשאיר את פנל המטריצה השקופה בלבד ואז בד"כ שוב דרך פרסנל שם קרני האור מתחילים להתכנס עד שהם מגיעים לעדשת ה - TRIPLET שם הם יוצאים בצורה הולכת וגודלת עד שהם פוגשים במסך או בקיר עליו משתקפת התמונה של המקרן בגדול. התמונה הבאה נוצרה על בסיס שרטוט ומידע מהאתר - LUMENLAB.COM שם גם ניתן למצוא את כל החומר שרק אפשר לבקש על הנושא+פורום מקיף גדול ומקצועי מאוד. 1. Point light source 2. Tempered glass isolation pl…

• 10 תגובות
    • 3.6k צפיות
  9. Started by Psychedelic,

שלום שלום היום ממש שיעמם לי אז התחלתי לעצב סקיצות למארז full tower שאמור להגיע אלי שבוע הבא... tzag full tower חרא ג'נרי טהור אבל זה מה שהתקציב מאפשר ...ועם זה נסתדר סקיצות : ( תסלחו לי רק היום התחלתי עם התוכנת תלת מימד הזאת זה עוד טיפה מסובך בשבילי..) צבע אדום ושחור http://img441.imageshack.us/my.php?image=1red0ns.jpg צהוב כתום http://img525.imageshack.us/my.php?image=1yellow1jz.jpg עיצוב החלון http://img134.imageshack.us/my.php?image=25rq1.jpg הפרונט בצהוב http://img525.imageshack.us/my.php?image=3yellow9ty.jpg איפה שכתוב USB אני הולך לעשות חור לUSB קדמי כי אני חושב שבמארז ככה אין.. אז סקיצה ראשונה שיש לי הולכת ככה - מארז בצבע צהוב כתום כולו , הבפנוכו שלו הכול שחור...…

• 28 תגובות
    • 4.3k צפיות
  10. אוקיי, מהרגע הראשון שהגיע המחשב, ידעתי שחייבים לעשות משהו עם הCOMPUCASE המכוער הזה. עכשיו, לאחר שנה, עלה לי רעיון מה לעשות עם המארז, מוד של קבוצת הכדורגל ברצלונה. מתכונן להיחתך חלון צד עם הסמל של ברצלונה, צביעת המארז בצבע תכלת כהה זוהר כזה, ולהעביר על הדלת 2 פסים בצבע בורדו. מתוכננת תאורת קטודות בצבע אדום וכחול, ומאווררים באותם צבעים. עכשיו אני רוצה רעיונות מה עוד אפשר לעשות עם המארז כדי להכניס בו יותר "ברצלונה". חשבתי לעשות משו עם הפאנל הקדמי, להעיף אותו ולבנות אחד מאלומיניום\פרספקס ולחבר אותו עם ברגים, השאלה שלי היא אם אפשר להעיף את כל הפאנל הקדמי, מי שיש לו קומפוקייס 6A19, סתכלו על הגג של המארז, זה נראה כאילו הפאנל הקדמי מופרד משאר המארז, אבל לא הצלחתי להוציא אות…

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. יש לי הרבה גופי קירור ואני רוצה לחתוך אותם בעזרת הדרמל ולעשות קירור לסטיקים של הזיכרון השאלה שלי האם כדאי לחתוך אותם ולעשות כמין קופסה כזאת שהקוצים האלו של גופי הקירור כלפי מעלה ודפנות הקופסקא יהיו צמודים לזיכרונות

• 8 תגובות
    • 843 צפיות
  12. Started by Elad128,

היי אני עובד כרגע על פרוייקט לחבר טאבלט לרכב. הייתי שמח לקבל עצות בנושא של איך לחבר אותו לחשמל באופן קבוע. התכנון שלי הוא לפרק לטאבלט את הבטריה ובמקומה לחבר חיבור קבוע של חשמל. הסיבה העיקרית היא כדי להימנע מהתופעות של בטריות LiPo - חימום והתנפחות. קראתי על מסכים שהתנפצו בגלל זה... ובנוסף להרוויח עוד זמן עד שהבטריה תפרק. חשבתי על חיבור של בטריה Lead-acid 12v במקביל למצבר דרך דיודה וממסר. כך שהחיבור של המצבר של הרכב יוכל רק להטעין את הבטריה של הטאבלט. וגם זה רק כאשר הרכב כבר דלוק. מה שיגרום להפרדה בין המצברים. לבטריה הזו יתחבר מודול כמו זה: http://www.ebay.com/itm/DC12-24V-To-5V-5A-25W-Car-Power-Buck-Converter-Stable-Performance-/191249589593?pt=LH_DefaultDomain_15&ha…

13. פשוט מצאתי שלשום בלילה גג של מלונה והחלטתי לעבוד עליו. מהיום בבוקר עשיתי ניסויים וזה...פעם ראשונה שלי. עבדתי רק עם סכין יפנית סרגל ומסקינטייפ. http://www.facebook.com/album.php?aid=2049394&id=1545933288&l=1323c4e0b8 זה לא ממש מסודר כרונולוגית בפנים מצטער... אני סתם רוצה חוות דעת על איך זה נראה מה אפשר לשפר וכאלה זה פנטיום 4 עם 256 ראם וראפטור ממש ישן של 40 ג'יגה... העסק ממש לא מתחמם

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by guylederer0,

אז כדי להאכיל את הג'וק קצת (לפני שהוא מתחיל להציק לגבי כרטיס מסך חדש ובלוק) החלטתי לסיים ( לא לחלוטין ) את עניין התאורה שתמיד רציתי הרעיון בהתחלה היה לשים לדים במקומות המיועדים להם בצבע אדום ... (סלחו על האיכות) אבל בגלל שהנושא של המארז הוא אדום אז כמובן האפקט נעלם אז החלטתי ללכת על תאורה לבנה לכל האורך והגובה של המארז בתקווה שזה לא יהיה אוברקיל אז כרגע חוץ מהלדים הקטנים יש לי את המפסק הנ"ל ModMyToys Premium Vented Black PCI Bracket with LED Rocker Switc http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=60_374_376&products_id=33008 והחלטתי לסדר את העניין שיהיה קל לכבות את התאורה (ישן עם המחשב תרתי משמע) אז החלקים האלו הוזמנו וב…

• 11 תגובות
    • 9.6k צפיות
  15. Started by liranmo,

עד שקניתי את כל הרכיבים, המאווררים האולטרה הכל הלך נתתי את דלת המארז לחבר של אבא שלי יש לו מכונת חיתוך, הוא שם אותה על אוטומט ודלת המארז הלכה קפוט. אני מבואס לאללה. איפה אפשר לקנות דלת של מארז?

• 5 תגובות
    • 682 צפיות
  16. Started by elad13net,

שאלום אני חדש בכל העסק הזה של בנייה.. (לא ניסיתי מעולם!) פעם ראשונה שעולה לי רעיון והוא לבנות מארז מפרספקס עכשיו אין לי מיגבלה לפרספקס.. ואמ.. חשבתי לעצמי אולי יש לך רעיונות.. אשמח לשמוע עצות..

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. אחרי הרבה שנים שלא היתי פעיל בפורום החלטתי לנער את הכורי עכביש מהדרמל ולחזור עם פרוייקט קטן. כבר המון זמן אני חולם על מכונת CNC בבניה עצמית אבל מה שעצר אותי עד היום זה המכאניקה של מכונה כזאת שזה כולל מסילות ליניאריות בורג כדורי, אני יודע שישנם אלטרנאטיבות לכל אלה בצורת מוט הברגה שמחליף את הבורג הכדורי ומיסבים על פרופיל אלומיניום שמחליפים את המסילות הליניאריות וכ"ו. אבל הביצוע של האלטרנאטיבות האלה צריך להיות מדוייק כדי להשיג תוצאות טובות. בחפירות באינטרנט נתקלתי בפרוייקטים של מדפסות תלת מימד, בעיקר פרוייקט ה RepRap שתופס תאוצה. מכיוון שהמכאניקה של מדפסת תלת מימד ומכונת CNC מאוד דומה החלטתי להתנסות בבניה קודם של מדפסת תלת מימד לפני שאני עובר לדבר האמיתי. כרגע אני נמצא בתהלי…

• 64 תגובות
    • 68k צפיות
  18. Started by pMor,

אני רוצה לעשות כמה שיותר מהמודינג ולקנות כמה שפחות, ואני צריך עזרה בלדעת מה אני יכול לעשות למחשב (מבחינת יופי כי בקירור הוא כבר מעולה), UV ולדים והכל, אני צריך עזרה גם במדריכים איך לעשות סליבים לדברים (אם אפשר הום מייד ולא קנוי) ומקומות שאפשר לקנות מהם מכשירים (אני צריך לקנות דרמל) וגם צבעים ומאווררי לדים וכו'. תודה מראש!!!!!!!

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  19. טוב, התחלתי לעשות מודינג למחשב שלי.. 8) המפרט שלי הוא: amd 2400+ Athlon GigaByte-7N400V PRO Asus Geforce Ti 4200 128mb 512mb DDR 333Mhz WD 40GB (2mb cache) WD 40GB (8mb cache) אוקיי, בהתחלה סידרתי את הקבלים של הספק כוח.. אבל זה לא יצא כל כך יפה, אחת מהסיבות היא בגלל שלא מצאתי חומרים טובים.. ראיתי מאמר נורא מעניין בו הסבירו על סידור כבלי ספק הכוח, והמליצו להשתמש בכבל שזור ולתוכו להכניס את החוטים, נראה ממש יפה.. הבעיה היא איפה אני יכול למצוא כבל שזור ריק(לא ACE ולא Home Center)? ומאיפה אני יכול לקנות (חנות פיזית, לא באינטרנט) כבל IDE מעוגל? כי עיגלתי בעצמי, וראיתי איך נראה קנוי, ואין מה להשוות, בלתי אפשרי כמעט להגיע לתוצעות כאלו בלי לפרק את הכבל(ולחבר..חחח) עכשיו, התחל…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. אז ככה זה מארז פשוט E-Star קיבלתי אותו עם המחשב פעם חתכתי לו ת'פח לחלון וצבעתי אותו , צבעתי גם את המסך מה אתם אומרים ? דברו חופשי אנשים בסך הכל זה רק דעה יש לציין שזה הפרוייקט הראשון שלי http://img132.imageshack.us/img132/3456/comp5he.jpg http://img132.imageshack.us/img132/2738/comp27jy.jpg http://img132.imageshack.us/img132/4818/comp39rc.jpg http://img77.imageshack.us/img77/5653/ccomp42fc.jpg

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. http://www.gutterslide.com/boomboxpc/

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. שלום לכולם! בזמן האחרון אני קצת עסוק במטרה לשפר את המראה של המחשב הישן שלי (Modding), אני בקרוב הולך לקנות מחשב חדש אז אני מתעלל קצת בישן. מפרט: (למרות שלא מתוכנן שינוי חומרתי כלשהו) CPU: Intel Pentium IIIE, 600 MHz 4.5 x 133 Motherboard: MSI MS-6199VA 2 ISA, 5 PCI, 1 AGP, 3 DIMM System Memory 384 MB SDRAM Video Adapter: GeForce2 MX 100/200 64 MB Audio Adapter: Creative SB PCI128 (Ensoniq ES1371) Sound Card Storage Disk Drive WDC WD205AA 19 GB, IDE Optical Drive: ATAPI CD-ROM 50X CD-ROM Optical Drive: SONY CD-RW CRX220E1 52x/24x/52x CD-RW (איך אני מסתדר עם מחשב כזה אלוהים רק יודע (: ) בתכנון יש הרבה מטרות להשיג, אבל העיקריות מביניהם: 1. חיתוך חלון במארז, בצ…

• 5 תגובות
    • 878 צפיות
  23. בעבר סיימתי פרויקט של מחשב בתוך רכב: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=190227.0 הפרויקט שבתכנון יהיה יותר הגיוני שיכלול מסך מגע VGA בגודל 7", המערכת תתבסס על מחשב יעודי קטן עם פליטת חום מאוד נמוכה ללא מאוורר(לעומת PC רגיל פנטיום שלוש שהיה במערכת הקדמת) שיריץ windows xp אולי בגרסת embedded או סתם גרסה מקוצצת באמצעות nlite ועל הכל איזה תוכנת סקין טובה לרכב כמו ה road-runner. המערכת תהיה in-dash כלומר המסך יהיה חלק אינטגרלי מהדשבורד. למחשב כמובן יצורפו כל האלמנטים המתבקשים ממערכת כזאת כמו GPS,טלפון באמצעות BT ,מערכת מדיה וכו'. ברגע שיגיעו עיקר הרכיבים אני אעדכן כולל תמונות.

• 14 תגובות
    • 12.1k צפיות
  24. Started by aviran_n,

הייתי רוצה להתחיל בבניה של מכונית על שלט. בקטע המכני אני חושב שאוכל להיסתדר, הייתי רוצה שתעזרו לי ביכוון של כל החלק האלקטרוני: 1.אספקת המתח (סוללות, מצבר קטן או כל דבר אחר שעולה לכם בראש ואתם יודעים היכן ניתן להשיג ובמידת הצורך גם כיצד להטעין.) 2.המעגל במכונית (קדימה ואחורה - מנוע DC אחד חזק יחסית, ימינה ושמאלה - עוד מנוע חלש יחסית שרק יזיז את הציר של הגלגלים) ושליטה עליו מהשלט כמובן.. 3.מעגל השלט 4.טווחי הקליטה 5.עלויות הייתי רוצה לקבל מידע לגבי כל מה שציינתי כאן + היכן אוכל להשיג מנועי DC חזקים יחסית שיעבדו במתחים של סוללות? התייאשתי מחיפושים בחנויות אלק'.. מצאתי שם רק מנועים של טייפ

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. בוקר טוב , הפרוייקט הוא כזה, 1. חריטה על פרספקס 1ס"מ 2. הארה 3. מאוררים 4. הרכבה הפרוייקט עדיין בחיתולים, אתמול התחלנו אותו כאמור, Neo Anderson (הידוע כמתן) ואני (אלי) הנה כמה תמונות ... הצעות תגובות ביקורת בונה.. תודה ;D אגב מצטער על האיכות, פלאפון... בהמך יבואו תמונות באיכות יותר טובה [attachment deleted by admin]

• 98 תגובות
    • 10.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים